דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • פנייה למנהל הפורום
כיווץ
לוגו רכבים זה לזה
טויוטה קורולה קרוס
לא נוצצת ולא סינית: טויוטה קורולה קרוס במבחן דרכים מקיף
  1. דף הבית
  2. טיפולים, אחזקה ותקלות
  3. עשיתם ניקוי פיח אצל עוני? נשמח שתשתפו לתועלת הכלל.

עשיתם ניקוי פיח אצל עוני? נשמח שתשתפו לתועלת הכלל.

מתוזמן נעוץ נעול הועבר טיפולים, אחזקה ותקלות
28 פוסטים 13 כותבים 801 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • M mik6868

טוב החוויה שלי איתו היא כך(החוויה המשתלמת עלתה 400שח)

כל החומר זה פחית כזאת קטנה שהוא מחבר למכונה והחומר לפי הסברו מעלה את החום מנוע (הרבה לא זוכר כמה)והחום עם החומר שיש לו ריכוז מטורף לטענתו מנקה את המערכת,

ובאמת כמו ש @מנאששש אמר שעוני הדגיש שחשוב התחנת דלק שמתדלקים בה ובנוסף הוא אמר את מה ש @MENI גם יעץ לעשות פעם בחודש נסיעה על סל"ד גבוה ולטענתו זה לא נקרא לקרוע את המנוע למי שחושש (גם מני גם עוני, ראו זאת כתורה למשה מסיני🙃),

מצד השירות שלו אפשר לתת לו ציון 10 יודע להסביר ועם סבלנות ,

מצד הטיפול משהוא מעניין היה הוא טיפל בשתי רכבים במקביל על שלי(פריוס 2013 125,000 קמ) ועל של @דני-מערכות (קיה נירו 226,000 קמ)על שלי הוא אמר שיש לי כמות(60%)פיח כפולה מהקיה וזה בגלל שהיא נסעה רוב שנותיה בעירוני …

מצד כמות הפיח אין לי אפשרות לאמת את זה אבל הוא אמר בע"פ שהיה לי 60 % פיח ובגמר הטיפול הוא הראה לי שורה באנגלית שהמדד בה 8.6% אם זה נכון אז זה אחלה ניקוי נראה לי ואם לא אז “והוא רחום יכפר עוון”, [והמלצה שלי מי שהולך לנקות אצלו שיבקש ממנו לראות את המדדים לפני ואחרי מקסימום תהיו עם מצלמה שניה ותצלמו לפני אחרי ואז תוכלו לעשות השוואה מדויקת כי במדד הכל באנגלית עם צילום תוכלו אחרי זה לתרגם ולהבין מדויק]

וחוץ מזה אני מאוכזב בקטנה אם אני יקרא לזה כך כי באמצע לקראת הסוף הוא פתח את הפחית של החומר ושפך על האדמה וחיבר בחזרה (לטענתו יש בפחית הזאת הרבה חומר על שלי הוא עבד עם המערכת הישנה שלו יכול להיות שהחומר יוצא יותר לאט והיה לחוץ בזמן להספיק את כולם לכן הוא שפך לא יודע… (אותי זה לא הכי שימח),

ועוד פרט זה נושא ה EGR המפורסם שלפי טענת עוני זה מנקה גם אותה ולאחר בדיקה מתברר ,לי בכל אופן ,שהזמנים שה EGR נפתח ואז יכול להיכנס החומר זה רק בלחיצה על הגז חלש או בינוני וברכב שלי הזמן שהוא פימפם על הגז היה 7 דקות מקסימום לא יותר שבעצם במערכות הרגילות של הרכב החומר עובר בין 45 דקות לשעה מה שעוני אמר זה הזמן שצריך בשביל הניקוי כי זה מנקה/ממיס לאט לאט, וב EGR שהצטברות הפיח שם קשה יותר זה עובר בה רק 7 דקות וגם זה לחצאין כי הוא לוחץ עוזב לוחץ עוזב וגם ה EGR לוקח רק חלק מהגזים שעוברים שם,
    “מי שרוצה בפריוס לנקות עם זה גם EGR אז צריך בזמן הניקוי ללחוץ על הגז חלש עד בינוני רצוף ומידי פעם לפמפם על הדוושה וחייב אבל לעכוב בזמן שלוחצים על הדוושה במחשב רכב על טמפרטורת המנוע”,
    אבל לגבי שאר המערכות שהוא עובר בהם ישיר אין חולק נראה לי זה ממש יעיל ושווה כל שקל ויעידו על זה התמונות/התמונה שהעלה @נייטרון-חפשי

ולגבי מצב הרכב איך שהנעתי שמתי על המצב הלא חסכוני והרכב עף עד מודיעין עילית,

(מכירים את זה שבזמן טיסה יש טיפות כאלה שמרצדות על החלון אז היה יותר כיוון טיפות של זיעה שמרצדות לנוכח מד הדלק היורד 8 שקל אתמול תדלקתי פעם ראשונה והמדלק ירד… 🤕)

וקשה להגיד כזה מהר מה מצב הרכב (אני יערוך את זה בהמשך) אבל כן אני מרגיש קצת יותר סוחב ואולי טיפה יותר שקט המנוע אבל גם זה בקטע עדין מאוד לא משמעותי יותר מדי וגם לא ציפיתי למשמעותי,

[ואני עדין מרגיש מהמנוע שיש משהוא חסום אני לא יודע מתי אני ילך למוטי ל EGR אבל אני יעדכן כשזה יקרה מה מוטי מצא (לא בחודש הקרוב)]

(ולמי שמעוניין הוא כן דיבר על אפשרות לפתוח את המנוע בעוד כוחות סוס 12-13לבנזין ועד 50 לטורבו והוא לא מטפל בזה בעלות 1500 ש"ח אני חושב שאם ילחצו עליו חזק אולי)

תודות
    ולגבי @מנאששש תודה רבה על כל ההתארגנות לזה וגם על ניהול האנשים מתי כל אחד יבא טלפונים וכו’ שחשוב לציין שגם הוא אירגן את זה ומטבע הדברים היה ראוי שהוא יהיה הראשון וגם להשתחרר הראשון אבל תכלס הוא שם את כולם לפניו והגיע גם מוקדם להביא כבלים מאריכים וכו’
    ובסוף הטיפול עוני הוריד לו עוד 50 שקל על זה שהוא אירגן את הקבוצה ואת זה הוא רצה להביא לאבא שלי (מזדה CX5 120,000 קמ) על החשמל (כמובן שהוא לא לקח ממנו) שבעצם אם צריך לשלם על זה זה צריך ליפול על כולם בקיצור ג׳נטלמן אמיתי באמת אין עליך ושירבו אנשים טובים כמוך …(בשידוכים תן את המספר שלי לבירורים או תזמין אותי לדבר בוורט😜)

ותודה ל @נייטרון-חפשי ול @MENI על כל הזמן להסברים והעזרה בנושא הנ"ל ולכול הקבוצה ולנייטרון על ההנחה שהוא עשה לנו .

MENIM מנותק
    MENIM מנותק
    MENI
    כתב נערך לאחרונה על ידי MENI

@mik6868 נראה לי במחשב הוא יכול לבדוק גם את הפיח בEGR אפשר לשאול אותו,
    בנוסף לענ"ד עדיף לעשות לEGR ולחורים בסעפת ניקוי ידני אצל יחיא שכמעט תמיד סתומים לגמריבפריוס עם פיח ואח"כ את עוני זה נראה לי הכי טוב…

M תגובה 1 תגובה אחרונה
    2
    • MENIM MENI

@mik6868 נראה לי במחשב הוא יכול לבדוק גם את הפיח בEGR אפשר לשאול אותו,
      בנוסף לענ"ד עדיף לעשות לEGR ולחורים בסעפת ניקוי ידני אצל יחיא שכמעט תמיד סתומים לגמריבפריוס עם פיח ואח"כ את עוני זה נראה לי הכי טוב…

M מנותק
      M מנותק
      mik6868
      כתב נערך לאחרונה על ידי mik6868
      פוסט זה נמחק!
      תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • נייטרון חפשינ מנותק
        נייטרון חפשינ מנותק
        נייטרון חפשי
        מאסטר
        כתב נערך לאחרונה על ידי

מה קורה?
        מחכים לעדכונים מכל המנקי ארובות, גם אם החוייה שלכם היא שלא השתנה כלום (חוץ מחור בכיס של 400 ש"ח) חשוב לדעת את זה.

pikolinou@gmail.com

תגובה 1 תגובה אחרונה
        7
        • י מנותק
          י מנותק
          י. שטרן
          כתב נערך לאחרונה על ידי

אני עשיתי את הניקוי על הרכב שלי
          מאזדה 5 2012 עם 252000 על השעון
          צריכת הדלק השתפרה לטובה באזור ה 7% פחות או יותר במדידה
          הרכב סוחב בקלות יותר ולא נחנק
          מרוצה מהטיפול, לדעתי שווה

תגובה 1 תגובה אחרונה
          3
          • ג מנותק
            ג מנותק
            כתב נערך לאחרונה על ידי

השאלה היא אם אינפוזיה ב-100 ש"ח לא יהיה יעיל יותר, וזול הרבה יותר…

דבר שצריך להרגיל, להאיר פנים לאדם "רגיל", וזה בעצם כל התרגיל.
            למדריכים שכתבתי בס"ד 🙏 לחץ כאן

תגובה 1 תגובה אחרונה
            2
            • M מנותק
              M מנותק
              mik6868
              כתב נערך לאחרונה על ידי mik6868

אני אחרי כל התקופה הזאת לא באמת מרגיש הבדל בין ה 60% פיח שהוא טען שיש בין אחרי שניקה כמעט לגמרי, ובכ"ז ניקה 52 % הייתי צריך להרגיש משהו משמעותי או שלא.

1. ומה שכן קרה אחרי לא יודע אם קשור הרעידות של המנוע קצת יותר התחזקו מאז בדגש על הבוקר,
              2. ורעש חזק מהאגזוז (כשאני מרים מכסה מנוע אין רעש מיוחד ובתוך הרכב רעש חזק מכיוון מתחת הרכב והאגזוז),
              3. וכן צריכת הדלק אצלי עלתה,
              4. כשאני לוחץ גז עד הסוף לפעמים בעליות אחרי שאני מרים את הרגל המנוע ממשיך עם הצעקה שלו עוד שניה וחצי כזה כאילו זורק עוד איזה קללה בעצבים של המאמץ ואז נרגע…,
              5. כשאני יוצא לעקיפות בדגש כשאני במהירות נמוכה ואני מועך את הגז תגובת הרכב לא ישירה יש שניה של כלום ואז מתחיל והמהירות גם לא עולה במהירות כמו שהיה קודם,

אז לא יודע מה להגיד עבר חודש בערך וזה התופעות או לוואי של הניקוי או בעיות חדשות
              אני מדגיש לא בטוח בכלל שזה קשור לניקוי

ולמי שהולך להגיד לי על 1 ו 3 כנראה EGR
              אז באמת עדין לא עשיתי ניקוי EGR אבל התדרדרות כזאת תוך חודש ?
              לגבי הצריכה אני חושב אולי שזה יותר כיוון ניקוי חיישני MAF וחמצן שמעולם לא נוקה ומרגיש לי שזה הכיוון …

טרנטעט תגובה 1 תגובה אחרונה
              1
              • ט מנותק
                ט מנותק
                טייס קרבי
                כתב נערך לאחרונה על ידי
                פוסט זה נמחק!
                תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • M mik6868

אני אחרי כל התקופה הזאת לא באמת מרגיש הבדל בין ה 60% פיח שהוא טען שיש בין אחרי שניקה כמעט לגמרי, ובכ"ז ניקה 52 % הייתי צריך להרגיש משהו משמעותי או שלא.

1. ומה שכן קרה אחרי לא יודע אם קשור הרעידות של המנוע קצת יותר התחזקו מאז בדגש על הבוקר,
                  2. ורעש חזק מהאגזוז (כשאני מרים מכסה מנוע אין רעש מיוחד ובתוך הרכב רעש חזק מכיוון מתחת הרכב והאגזוז),
                  3. וכן צריכת הדלק אצלי עלתה,
                  4. כשאני לוחץ גז עד הסוף לפעמים בעליות אחרי שאני מרים את הרגל המנוע ממשיך עם הצעקה שלו עוד שניה וחצי כזה כאילו זורק עוד איזה קללה בעצבים של המאמץ ואז נרגע…,
                  5. כשאני יוצא לעקיפות בדגש כשאני במהירות נמוכה ואני מועך את הגז תגובת הרכב לא ישירה יש שניה של כלום ואז מתחיל והמהירות גם לא עולה במהירות כמו שהיה קודם,

אז לא יודע מה להגיד עבר חודש בערך וזה התופעות או לוואי של הניקוי או בעיות חדשות
                  אני מדגיש לא בטוח בכלל שזה קשור לניקוי

ולמי שהולך להגיד לי על 1 ו 3 כנראה EGR
                  אז באמת עדין לא עשיתי ניקוי EGR אבל התדרדרות כזאת תוך חודש ?
                  לגבי הצריכה אני חושב אולי שזה יותר כיוון ניקוי חיישני MAF וחמצן שמעולם לא נוקה ומרגיש לי שזה הכיוון …

טרנטעט מנותק
                  טרנטעט מנותק
                  טרנטע
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@mik6868

אני ממש לא משגיח שלך אבל ממה שאני זוכר יש לך רכב עם נתונים טובים,
                  ונראה לי חבל שאתה ממתין עם EGR אתה יכול לצאת עם נזק חמור למנוע

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  2
                  • LexusL מנותק
                    LexusL מנותק
                    Lexus
                    מייבין
                    כתב נערך לאחרונה על ידי Lexus
                    פוסט זה נמחק!
                    ח 2 תגובות תגובה אחרונה
                    2
                    • LexusL Lexus

פוסט זה נמחק!