נזילת שמן
-
@itzik בדקתי יותר לעומק וראתי סימני שמן טרי על הבלוק מנוע ועוד שמתי לב שהשמן יורד רק בנסיעות בעליות או במאמץ כבד כרגע החשד שלי שהיוניט או אחד מהמחזירי שמן תקול ויש נזילה בלחץ כשאני נוסע במישור ורגוע לא ניכר חוסר בשמן.
@אוראל-משה יופי זו כבר התקדמות חיובית אתה יכול לנסות ולנקות את המנוע בזהירות ולבדוק שוב איפה יש כתמים כך תוכל לבוא למוסך עם כיוון ברור ותחסוך ניחושים עדיף ללכת לאחד שמתמחה בנזילות ועם סבלנות ואולי כדאי לבדוק גם את שסתום ה-PCV.
-
@אוראל-משה יופי זו כבר התקדמות חיובית אתה יכול לנסות ולנקות את המנוע בזהירות ולבדוק שוב איפה יש כתמים כך תוכל לבוא למוסך עם כיוון ברור ותחסוך ניחושים עדיף ללכת לאחד שמתמחה בנזילות ועם סבלנות ואולי כדאי לבדוק גם את שסתום ה-PCV.
-
תמצא את מקור בריחת השמן.
גם אם אתה רואה בחניה מעט מאוד שמן, זה לא אומר שזו אותה כמות גם בנסיעה. -
-
@itzik בדקתי יותר לעומק וראתי סימני שמן טרי על הבלוק מנוע ועוד שמתי לב שהשמן יורד רק בנסיעות בעליות או במאמץ כבד כרגע החשד שלי שהיוניט או אחד מהמחזירי שמן תקול ויש נזילה בלחץ כשאני נוסע במישור ורגוע לא ניכר חוסר בשמן.
@אוראל-משה כתב בנזילת שמן:
אני חושב שאתה קצת בורח למחוזות רחוקים. מנוע מטופל בק"מ כמו שלך לא אמור לחוות את הבעיות שאתה מצביע עליהם (מחזיר שמן תקול ונזילה בלחץ). תתחיל בלבדוק תקלות יותר מצויות ולתלות את הקלקלה במקולקל.
אם יש לך נזילת שמן מלמטה וסימני שמן טרי על הבלוק מנוע (הזעה לכאורה), תתחיל בלתקן אותם. תאתר את מקור הנזילה למטה ותאטום אותה או שתחליף קרטר (אגן שמן) במידה וזה לא בר תיקון. תסתכל האם השמן הטרי שאתה מתאר על הבלוק מנוע מקורו מהפס שיושב בתוכו האטם מכסה שסתומים, ואם כן תחליף אותו.
לענ"ד אלו תקלות יותר סבירות ויותר הגיוני שנובעות מבלאי מאשר נזילה בלחץ או מחזיר שמן. -
@אוראל-משה כתב בנזילת שמן:
אני חושב שאתה קצת בורח למחוזות רחוקים. מנוע מטופל בק"מ כמו שלך לא אמור לחוות את הבעיות שאתה מצביע עליהם (מחזיר שמן תקול ונזילה בלחץ). תתחיל בלבדוק תקלות יותר מצויות ולתלות את הקלקלה במקולקל.
אם יש לך נזילת שמן מלמטה וסימני שמן טרי על הבלוק מנוע (הזעה לכאורה), תתחיל בלתקן אותם. תאתר את מקור הנזילה למטה ותאטום אותה או שתחליף קרטר (אגן שמן) במידה וזה לא בר תיקון. תסתכל האם השמן הטרי שאתה מתאר על הבלוק מנוע מקורו מהפס שיושב בתוכו האטם מכסה שסתומים, ואם כן תחליף אותו.
לענ"ד אלו תקלות יותר סבירות ויותר הגיוני שנובעות מבלאי מאשר נזילה בלחץ או מחזיר שמן.@יראת-שמים גם אני חשבתי כך אבל המוסכניק שלל נזילה מאטם מכסה שסתומים.
-
@יראת-שמים גם אני חשבתי כך אבל המוסכניק שלל נזילה מאטם מכסה שסתומים.
@אוראל-משה תעלה תמונה של הבלוק מנוע עם הסימני שמן שאתה מתאר והציבור ישפוט.
המוסכניק גם שלח אותך לעשות פלאשינג ולא התייחס לנזילה שאתה מתאר מלמטה… הייתי לוקח אותו בנתיים בערבון מוגבל. -
@אוראל-משה תעלה תמונה של הבלוק מנוע עם הסימני שמן שאתה מתאר והציבור ישפוט.
המוסכניק גם שלח אותך לעשות פלאשינג ולא התייחס לנזילה שאתה מתאר מלמטה… הייתי לוקח אותו בנתיים בערבון מוגבל.@יראת-שמים ב"ה הצלחתי להעלות תמונות מקווה שהן ברורות אשתדל לפרט.
התמונות הן ימין של המנוע מתחת לפנסים.

-
@יראת-שמים ב"ה הצלחתי להעלות תמונות מקווה שהן ברורות אשתדל לפרט.
התמונות הן ימין של המנוע מתחת לפנסים.

@אוראל-משה נראה שהנזילה מלמעלה ללמטה אולי באמת תבדוק אטם מכסה שסתומים ואם אתה לא רואה שמן במקום שאתה חונה תנסה לבדוק חיישן לחץ שמן אולי השמן נוזל בנסיעה על הרצועה ומשפריץ.(רואים שמן באיזור הרצועה באחת התמונות)
-
תנסה אולי כשהרכב חם ללחוץ על הגז חזק ב-N/P ושמישהו יסתכל מאיפה זה משפריץ!
אם אני מבין נכון את התמונות זה משפריץ לכיוון הטמבון (הפוך מכיוון הרוח בנסיעה)
מעלה השערה אולי יש חור בבלוק שמשפריץ משם שמן?