מיצובישי גרנדיס 2008 ייעוץ
-
שואל בשביל חבר גרנדיס 2008 נשמע מתוחזק 300kעם גז לאחר פלאגים ואטם מכסה שסתומים טיימינג לפני שנה טוען שהאוטו במצב מצוין רוצה 10
השאלה מה כדאי לבדוק והאם כדאי להתעסק עם כזה ק"מ באוטו הזה ומה הסיכוי למכור אותו בעוד כחצי שנהיישר כח
-
שואל בשביל חבר גרנדיס 2008 נשמע מתוחזק 300kעם גז לאחר פלאגים ואטם מכסה שסתומים טיימינג לפני שנה טוען שהאוטו במצב מצוין רוצה 10
השאלה מה כדאי לבדוק והאם כדאי להתעסק עם כזה ק"מ באוטו הזה ומה הסיכוי למכור אותו בעוד כחצי שנהיישר כח
@YOLEVI מחיר מצויין!
- הק"מ לא נורא בכלל אם הרכב מטופל (אין לי מושג למה אבל הגרנדיסים מוזנחים בהגזמה (אולי כי זה רכב משפחות) אבל בעיקרון האמינות שלהם מהשורה הראשונה).
- לבדוק תושבות, בעיקר אחורית שמסובכת להחלפה. הדרך לבדוק היא, בעמידה, להעביר מדרייב לרוורס ולהחזיר עם הפסקה של כמה שניות באמצע, ותו"כ להסתכל על המנוע, אם הוא זז בצורה מוגזמת משהו שם צריך החלפה.
- נזילות, לבדוק שאין משהו מוגזם (קצת הזעה בטח יהיה).
- לבדוק שאין רעידות בבלימה (לא יודע אם זה משהו אופייני אבל ראיתי כמה עם בעיות בנושא).
- בורר מצבים של המזגן חום/קור.
- פנסים אחוריים הם מאוד יקרים אז כדאי להעיף מבט על האור אחורי/רוורס.
- כמו כל רכב במיוחד ישן: בלמים, צמיגים, העברת הילוכים, מים ושמן.
לגבי מכירה כשאתה קונה רכב בכזה מחיר אין לו כמעט עוד לאן לרדת.
-
@YOLEVI מחיר מצויין!
- הק"מ לא נורא בכלל אם הרכב מטופל (אין לי מושג למה אבל הגרנדיסים מוזנחים בהגזמה (אולי כי זה רכב משפחות) אבל בעיקרון האמינות שלהם מהשורה הראשונה).
- לבדוק תושבות, בעיקר אחורית שמסובכת להחלפה. הדרך לבדוק היא, בעמידה, להעביר מדרייב לרוורס ולהחזיר עם הפסקה של כמה שניות באמצע, ותו"כ להסתכל על המנוע, אם הוא זז בצורה מוגזמת משהו שם צריך החלפה.
- נזילות, לבדוק שאין משהו מוגזם (קצת הזעה בטח יהיה).
- לבדוק שאין רעידות בבלימה (לא יודע אם זה משהו אופייני אבל ראיתי כמה עם בעיות בנושא).
- בורר מצבים של המזגן חום/קור.
- פנסים אחוריים הם מאוד יקרים אז כדאי להעיף מבט על האור אחורי/רוורס.
- כמו כל רכב במיוחד ישן: בלמים, צמיגים, העברת הילוכים, מים ושמן.
לגבי מכירה כשאתה קונה רכב בכזה מחיר אין לו כמעט עוד לאן לרדת.
@נייטרון-חפשי איזה תשובה של תותח!!!
נראה שצריך להחליף את התושבת הנ’'ל אבל הוא טוען שהמוסכניק אמר לו שיכול להשאיר ככה
אחד הפנסים האחוריים באמת לא עובד, זה לא להחליף נורה?
לגבי המזגן יש לו גם כן את המחלה הידועה וצריך להחליף קור וחום ליד התא כפפות
עדיין שווה?
לגבי מכירה אמנם אין לאן לרדת אבל השאלה אם יהיה ביקוש בכזה ק’'מ
-
נראה שצריך להחליף את התושבת הנ’'ל אבל הוא טוען שהמוסכניק אמר לו שיכול להשאיר ככה
עדיין שווה?
-
עדיין שווה?
@YOLEVI כתב במיצובישי גרנדיס 2008 ייעוץ:
זה לא להחליף נורה?
לא
אבל יש פה מדריך איך להחליף את הנורות קצת עבודה -
עדיין שווה?
@YOLEVI
הפנס האחורי הוא לד מובנה ואין אפשרות להחליף נורה, צריך להחליף את כל הפנס והבעיה היותר גדולה (מעבר למחיר היקר) שקשה מאוד להשיג אותו. זכורני שיש איזה שרשור בפורום על איזה קומבינה לסדר את זה.
לגבי הבורר של המזגן גם דובר על זה.לגבי גוף העסקה
מצד ירידת ערך לכאו’ אין מה לחשוש כמו שביאר בטוב טעם @נייטרון-חפשי , אבל קח בחשבון שגם כרכב מטופל (בהנחה והוא כזה-קשה להאמין…) מדובר ברכב בן ח"י שנים ועם לא מעט ק"מ, רכב כזה עלול לחלות בכל מיני מחלות שגרה- שאצלו הם לא כ"כ זולות למיטב ידיעתי. -
@YOLEVI
הפנס האחורי הוא לד מובנה ואין אפשרות להחליף נורה, צריך להחליף את כל הפנס והבעיה היותר גדולה (מעבר למחיר היקר) שקשה מאוד להשיג אותו. זכורני שיש איזה שרשור בפורום על איזה קומבינה לסדר את זה.
לגבי הבורר של המזגן גם דובר על זה.לגבי גוף העסקה
מצד ירידת ערך לכאו’ אין מה לחשוש כמו שביאר בטוב טעם @נייטרון-חפשי , אבל קח בחשבון שגם כרכב מטופל (בהנחה והוא כזה-קשה להאמין…) מדובר ברכב בן ח"י שנים ועם לא מעט ק"מ, רכב כזה עלול לחלות בכל מיני מחלות שגרה- שאצלו הם לא כ"כ זולות למיטב ידיעתי.@שמואל10 כתב במיצובישי גרנדיס 2008 ייעוץ:
מדובר ברכב בן ח"י שנים ועם לא מעט ק"מ, רכב כזה עלול לחלות בכל מיני מחלות שגרה- שאצלו הם לא כ"כ זולות למיטב ידיעתי.
זה בדיוק החשש שלי וזאת בעצם השאלה העיקרית, כמה יש לחשוש מגובה הק’‘מ והשנה גם אם נגיד שאין חשש למנוע, אתה מכיר את האוטו בכזה ק’'מ? @נייטרון-חפשי אתה יודע לענות על זה?
-
@שמואל10 כתב במיצובישי גרנדיס 2008 ייעוץ:
מדובר ברכב בן ח"י שנים ועם לא מעט ק"מ, רכב כזה עלול לחלות בכל מיני מחלות שגרה- שאצלו הם לא כ"כ זולות למיטב ידיעתי.
זה בדיוק החשש שלי וזאת בעצם השאלה העיקרית, כמה יש לחשוש מגובה הק’‘מ והשנה גם אם נגיד שאין חשש למנוע, אתה מכיר את האוטו בכזה ק’'מ? @נייטרון-חפשי אתה יודע לענות על זה?
@YOLEVI
בהנחה והרכב טופל באמת כמו שצריך (לא רק טיפול 10…) ברור שהחשש הוא קטן יותר, אבל עדיין הוא קיים, ולכן אני אישית לא הייתי לוקח כזה רכב לתקופה של חצי שנה על דעת למכור ± באותו מחיר כיון שיתכנו בדרך תקלות יקרות, כן הייתי שוקל קניה של רכב כזה לתקופה ארוכה יותר ומשקלל מראש כמה אלפי שקלים של תיקונים, אבל גם זה כאמור בתנאי שהוא טופל באמת כמו שצריך.אני אישית חיפשתי קצת רכב כזה ולפי מה שראיתי כמעט ולא קיים ודאי לא בכיוון של המחיר הזה
-
@YOLEVI
בהנחה והרכב טופל באמת כמו שצריך (לא רק טיפול 10…) ברור שהחשש הוא קטן יותר, אבל עדיין הוא קיים, ולכן אני אישית לא הייתי לוקח כזה רכב לתקופה של חצי שנה על דעת למכור ± באותו מחיר כיון שיתכנו בדרך תקלות יקרות, כן הייתי שוקל קניה של רכב כזה לתקופה ארוכה יותר ומשקלל מראש כמה אלפי שקלים של תיקונים, אבל גם זה כאמור בתנאי שהוא טופל באמת כמו שצריך.אני אישית חיפשתי קצת רכב כזה ולפי מה שראיתי כמעט ולא קיים ודאי לא בכיוון של המחיר הזה
-
@YOLEVI
-
אני אישית חיפשתי קצת רכב כזה ולפי מה שראיתי כמעט ולא קיים ודאי לא בכיוון של המחיר הזה
אני כן רואה ביד 2 רכבים בסביבות המחיר הזה עם כזה ק’'מ בערך
אני אישית חיפשתי קצת רכב כזה ולפי מה שראיתי כמעט ולא קיים ודאי לא בכיוון של המחיר הזה
המחירים של הדגם ירדו משמעותית במשך השנה האחרונה, אולי זה ההסבר.
-
המחירים של הדגם ירדו משמעותית במשך השנה האחרונה, אולי זה ההסבר.
-
זה קלאסי לדגם, פתח יד 2 ותראה.
וודאי שיכול כי זה לא דבר שמזיק מיידית, אבל ספציפית את התושבת הזו אני ממליץ להחליף כי זה נותן מכה לגיר עם כל הילוך ובמצבי קצה גם משבש את חישובי העברת הילוכים של המחשב.
יש על זה מדריך ודובר על זה כאן וכאן, אתה יכול לחפש ‘פנס גרנדיס’ בפורום.
עדיין שווה?
בא נחשב:
- פנס - 1,000 ש"ח
- תושבת - 500 ש"ח
- בורר חום/קור - 500 ש"ח
כמובן שכשמחשבים לפני קנייה, מחשבים לפי מחיר משוער-לחומרא במוסך קלאסי.
אם חוץ מזה הכל טוב (נורת תקלה דולקת? א"כ למה?) והמערכת גז עובדת חלק (המערכת מטופלת?) אז זה עדיין מחיר מצויין גם אם זה לא מציאה כמו שחשבת, מה גם שאם אתה מתכנן למכור עוד חצי שנה אתה יכול לסחוב ככה, חוץ מהתושבת שלדעתי זה סיכון לגיר (תלוי כמה היא גמורה), אם תתקן יהיה יותר קל למכור אח"כ.
דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון זה הטסט, אם תצטרך לעשות טסט בתקופה זו זה עוד 2,000 ש"ח בממוצע. -
זה קלאסי לדגם, פתח יד 2 ותראה.
וודאי שיכול כי זה לא דבר שמזיק מיידית, אבל ספציפית את התושבת הזו אני ממליץ להחליף כי זה נותן מכה לגיר עם כל הילוך ובמצבי קצה גם משבש את חישובי העברת הילוכים של המחשב.
יש על זה מדריך ודובר על זה כאן וכאן, אתה יכול לחפש ‘פנס גרנדיס’ בפורום.
עדיין שווה?
בא נחשב:
- פנס - 1,000 ש"ח
- תושבת - 500 ש"ח
- בורר חום/קור - 500 ש"ח
כמובן שכשמחשבים לפני קנייה, מחשבים לפי מחיר משוער-לחומרא במוסך קלאסי.
אם חוץ מזה הכל טוב (נורת תקלה דולקת? א"כ למה?) והמערכת גז עובדת חלק (המערכת מטופלת?) אז זה עדיין מחיר מצויין גם אם זה לא מציאה כמו שחשבת, מה גם שאם אתה מתכנן למכור עוד חצי שנה אתה יכול לסחוב ככה, חוץ מהתושבת שלדעתי זה סיכון לגיר (תלוי כמה היא גמורה), אם תתקן יהיה יותר קל למכור אח"כ.
דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון זה הטסט, אם תצטרך לעשות טסט בתקופה זו זה עוד 2,000 ש"ח בממוצע.@נייטרון-חפשי כמה תוספות שהתחדשו לי:
המערכת גז לא רשמית הוא עשה בעידן הגז והמחיר לא כלל לרשום ברשיון רכב, הוא טוען שג’יי הגז אמר לו שזה 600₪ להכניס לרשיון רכבבנוסף יש נורת תקלה הוא טוען שזה בגלל הגז כנראה זיהום אוויר אבל הוא לא יודע מה הקוד, הוא טוען שזה עובר טסט חלק למרות שמאז שעשה גז הוא נאלץ להעביר בשחור כי זה לא היה ברישיון
יש נזילה קטנטנה בשמן הגה פעם בשמונה חודשים הוא ממלא חצי כוס חד פעמית
נראה שאין משמנת, הוא לא יודע מה זה…
לגבי הגז הוא טוען שמטופלת ממש טוב טיפול אחרון לפני שבועיים
טסט ב 7
הבנתי מ @פתוח-לשמוע שטסט עולה פחות מ 1600 (מה הכוונה בתקופה זו? יותר יקר במלחמה??)אשמח לעדכון לפי הנתונים החדשים
ממש תודה
אה והצלחתי להוריד ל 8.5 ואולי במקום אני יצליח לעגל ל8 אבל בכלל לא בטוח