מה הקשר בין מטוס F16 לרכב שלי
-
@MEM כתב במה הקשר בין מטוס F16 לרכב שלי:
כיהודה ועוד לקרא
ראיתי לאחרונה טרופר 1997 30 אש"ח…זה ישאיר אותך קצת המום (ועם הרבה רצון להשיג מאיפשהו את הסכום)
-
מ מאיר פיצל נושא זה
-
לדעתי גם רכב יכול להחזיק 50 שנה אם אתה מחליף לו את המנוע ואת כל המערכות,
וככה זה במטוסים, זה לא אותם מנועים 50 שנה אלא מחליפים במשך השנים את כל המערכות ורק השלד נשאר כמו שהוא (והוא גם עם שיפוצים וצביעות וכו’)
@חיים-ברזל כתב במה הקשר בין מטוס F16 לרכב שלי:
לדעתי גם רכב יכול להחזיק 50 שנה אם אתה מחליף לו את המנוע ואת כל המערכות,
אם רכב יטופל כמו מטוס הוא יחזיק בד"כ לפחות מיליון ק"מ (עם נהג נורמלי) בלי להחליף מנוע, ואני מדבר גם על רכבים צרפתיים.
-
@MEM כתב במה הקשר בין מטוס F16 לרכב שלי:
כיהודה ועוד לקרא
ראיתי לאחרונה טרופר 1997 30 אש"ח…זה ישאיר אותך קצת המום (ועם הרבה רצון להשיג מאיפשהו את הסכום)
@איש-גמזו נמצא הרבה במדור אספנות ביד 2 וכמובן מכיר גם את המודעה הזו. יש כאלו שהקשר בין המחיר לרכב שלהם אפילו לא מתחיל, זו אחת מהם. זה בכלל לא רכב נדיר או במצב תצוגה ולכן אין סיבה שאפילו מישהו שיש לו כסף מיותר יקנה אותו בכלל. לכן זו לא אינדיקציה לרכב שמור בקפדנות שערכו עולה עם הזמן, אם כי ישנם כאלו.
-
@ביתשמשניק כתב במה הקשר בין מטוס F16 לרכב שלי:
בא נשמע אתכם
לדעתי הסיבה פשוטה מאד. רכב הוא טרנד, מטוס לא. ברכבים יש היצע מטורף של רכבים חדישים וחדשים שדוחקים את הישנים הצידה והופכים אותם לזולים במיוחד.
אבל לא צריך להגיע למטוסים. רכבי שטח אמיתיים (לאנד קרוזר וכו’) בני 20++ מתוחזקים ונמכרים במחירים שמגרדים את ה100,000 שח!
כמובן שמטבע הדברים יצרני הרכב מבינים שרכב מוחזק x שנים ומייצרים אותו באיכות תואמת משא"כ במטוסים.
@מאיר כתב במה הקשר בין מטוס F16 לרכב שלי:
לדעתי הסיבה פשוטה מאד. רכב הוא טרנד, מטוס לא. ברכבים יש היצע מטורף של רכבים חדישים וחדשים שדוחקים את הישנים הצידה והופכים אותם לזולים במיוחד.
הנני כמוסיף על דבריו.
כיום נהוגה תעשייה הנקראת “התיישנות מכוונת”. התעשיה המערבית ידועה שעל מנת לשמר רווחים ומקומות עבודה היא מייצרת מוצרים עם בלאי מהיר ועם צורך רב יותר בחלפים.
תשאלו את הסבתא שהיה לה מקרר שהחזיק 40 שנה ולא נס לחו.
ה"ה ברכבים, ורק למקרה שלא כולם ישתכנעו - הכניסו לרכבים את עניין הטרנדים.
במטוסים, כמו בכל דבר צבאי אחר - השיטה התעשייתית הזו לא קיימת. לכן עדיין משתמשים ברובים שיוצרו לפני מלחמת וייטנאם…אבל יש טרנדים. שכלולים ויכולות חדישות.
-
@איש-גמזו נמצא הרבה במדור אספנות ביד 2 וכמובן מכיר גם את המודעה הזו. יש כאלו שהקשר בין המחיר לרכב שלהם אפילו לא מתחיל, זו אחת מהם. זה בכלל לא רכב נדיר או במצב תצוגה ולכן אין סיבה שאפילו מישהו שיש לו כסף מיותר יקנה אותו בכלל. לכן זו לא אינדיקציה לרכב שמור בקפדנות שערכו עולה עם הזמן, אם כי ישנם כאלו.
-
-
כמו שגיל כתב ואני מרחיב
את חוק ההתיישנות אתם מכירים? יופי, גם היצרנים
בשביל שחברה תוכל להמשיך להרוויח היא צריכה ליצור בלאי ׳טבעי׳ במוצרים שלה
למשל חברות של מדפסות (בעבר) שמו סטופר שישבית את המדפסת אחרי מס׳ מסויים של הדפסות (היה אחד שהצליח להשבית אותו והמדפסת החזיקה לו שנים רבות אח״כ)
רכב שעולה 300 אלף לא תהיה לך בעיה למכור או לזרוק אחרי שהוא מתחיל להשתעל מטוס שעולה כמה מליארדים…נקודה שניה אומרת כך
ברכב היצרנים משתמשים בחומרים פחיתים (פלסטיק, גומי וכו׳) גם השאסי (שבעבר היה בנוי כולו מפלדה) כיום בנוי מאלומיניום, (מי שרוצה להבין את ההבדל שיחפש בגוגל כיפוף אלומיניום וכיפוף פלדה, התוצאות יפתיעו אתכם)
במטוסים חוץ העניין שיש בהם הרבה פחות מכלולים (אין הגה ציריות משולשים וייתר מרעין בישין שנשברים מכל בור בכביש) המכלולים הקיימים בנויים מחומרים עמידים (גם אל תשכחו שהרכב שלך נוסע מקסימום 250 קמ״ש, מטוס נוסע במהירות של פי 6 ומשהו…)
החלקים שמחליפים הרבה הם המדפים, המערכת ההידראולית וכמה חלקים פנימיים במנוע (מזרקים, שסתומים וכו׳)מתנצל על האורך ומקווה שזה מספיק מובן
-
קראתי לאחרונה על המטוסים שהיום בכותרות שהם בני 50/60 שנה
ומפיקים תוצאות מדהימותהתבוננתי בענין קצת ושאלתי את עצמי למה הרכבים שלנו לא נראים כך לפחות אחרי 20/30 שנה
אני חושב שיש פה 2 אלמנטים שמצליחים להחזיק את המטוסים כמו חדשים
א) תחזוקה מדוקדקת לפי הספר על כל המערכות , שמן מים, צנרת פלסטיק שמוחלפת, ברגים, וכלל המערכות
ב) כנראה שיש גם שדרוגים כל כמה שנים דהיינו מחליפים חצי מהמערכות דהיינו מהמחשב ועד לחיישניםבא נשמע אתכם

@ביתשמשניק אני חושב שפשוט מטוס מסתכלים “רק” על טיב ובטיחות וברכב מסתכלים "גם " על הנ"ל
כולנו מחפשים נוחות ונראות וזה על החשבון
דוגמא במטוס קרב אין פינת עישון
מטבח
ומזגן וכו’ וכו’
רק נדמיין רכב ללא מזגן
עם כסאות קשיחות -כולל מצנח מחובר -
@ביתשמשניק אני חושב שפשוט מטוס מסתכלים “רק” על טיב ובטיחות וברכב מסתכלים "גם " על הנ"ל
כולנו מחפשים נוחות ונראות וזה על החשבון
דוגמא במטוס קרב אין פינת עישון
מטבח
ומזגן וכו’ וכו’
רק נדמיין רכב ללא מזגן
עם כסאות קשיחות -כולל מצנח מחובר -
@אהרן-4 כתב במה הקשר בין מטוס F16 לרכב שלי:
ומזגן וכו’ וכו’
בוודאי שיש, על חימום [קוראים לזה מערכת וויסות אוויר או משהו כזה, לא מזגן]
בגובה טיסה שלהם הטמפרטורה יכולה להיות הרבה מתחת לאפס.