פיג’ו 301 דיון
-
@הרשלה-0 הוא בדיוק צודק כשאתה מדבר על רכבים בשווי שעד 20-30 אל"ש
הטענה היא שהצרפתייה כבר עשתה את ירידת הערך שלה, ואין לה כ"כ לאן לרדת עוד כי עדיין יש שוק ‘צרפתי’.
משא"כ הקורולה שירדה רק קצת, יש לה עוד הרבה לאן לרדת
הגרף בצרפתיות הוא תלול יותר בהתחלה, ואח"כ הוא די דומה דיברו ע"ז לדוג’ בשרשור הזה
העניין דומה אך שונה למה שטוען @מאיר על רכבים אמינים (ויפנים) בק"מ גבוה (שהגיעו לתחתית ירידת הערך שלהם) -
@טוסון כתב בפיג’ו 301 דיון:
משא"כ הקורולה שירדה רק קצת
@טוסון למה קורולה ב20 30 לא סיימה את הירידה שלה??
@הרשלה-0 כי היא עדיין יורדת.
כמה תהיה שווה עוד 3 שנים קורולה 2011 שיש לה היום 220 אלף ק"מ
תשווה לפיאט טיפו, ולא ל301, כי אין אותו ב20 אלף כ"כ
בפיאט אתה מקבל רכב בן 9-10 שירד עוד 40 אחוז ב3 שנים מצידי
הקורולה תהיה בת 18 מגרד את שני הטסטים היא תרד ב30 אחוז מינימום (תראה בכמה נמכרות קורולה 2007)
במיוחד שאת הפיג’ו אתה קונה ב10, עם 180 אלף ק"מ ומקבל שנת 2016, הוא לא אמור לרדת יותר מעוד 10 אחוז בשנה, תראה את ההפרש בין 13’ ל17’
שוב, אני לא ממליץ כי אין לי ניסיון אישי או מישהו מקרוב עם הכרכרה הנ"ל, אבל זה בערך החישוב
כמובן שמדובר רק על מנוע 1.6 -
@מיכאלוש כתב בפיג’ו 301 דיון:
@אלי-0 כתב בפיג’ו 301 דיון:
בקיצור, קפצתי לביקור. אבל כרגיל רוצים כאן רק את מה שכל העדר חושב וקונה… היו שלום.
כמו שהיום קשה מאוד למוכר למכור את הרכב האמין עם השם הגרוע, גם לקונה הנכבד חבר הפורום בסוף יגיע היום שירצה למכור את הרכב האמין אם השם הבעייתי, וזה יהיה ממש לא קל…
התגובה שלך הצליחה לגרום לי להתחבר ולהגיב…
לעצם העניין: זהו שלא, יש לפיגו שוק אני עוקב ורואה שמי שמוכר במחיר ריאלי נעלם מהלוח. לא תוך דקה כמו הרכבים שכל העדר קונה, אבל בהחלט נעלם.
קצת דומה לשוק של ידני, לכאורה שוק קשה ובפועל שוק משל עצמו ער לגמרי.
לגבי ירידת ערך: ירידת הערך שלו גדולה באחוזים בודדים מהטויוטה. מה שאומר שכשאתה קונה כשהרכב כבר בתחתית השווי ההפרש מזערי עד לא קיים. (ונבלע בתיקון הראשון שתעשה בקורולה היפנית הגרוטאה שכל חלקי הבלאי שלה=חצי אוטו+ כבר מורכב ממיטב הזבל הסיני/טורקי שכולם שמים)
בטח בהשוואה לטויוטה עם אותם נתונים אמנם ירידת הערך נמוכה בכמה אחוזים אך כיון שהיא שווה הרבה יותר כל אחוז שווה הרבה יותר ותפסיד הרבה יותר כסף במכירה.
וגם כאן יש לי נסיון מכרתי בקלות רכבים בלי שוק.אבל תמשיכו לקנות קורולה מזדקנות ביוקר כי לא מכרו הרבה 301 1.6 כך שהשוק שלו לא גדול שישאר לי ולאלה שלא מבינים שאסור לקנות אף צרפתיה גם לא עם יחידות הנעה אמינות ביותר…
היו שלום בהצלחה
בטח בהשוואה לטויוטה עם אותם נתונים אמנם ירידת הערך נמוכה בכמה אחוזים אך כיון שהיא שווה הרבה יותר כל אחוז שווה הרבה יותר ותפסיד הרבה יותר כסף במכירה.
אני די מסכים עם התזה הזו שיש מקום טוב לקנות רכב צרפתי אמין וזה דבר שגם אני כנראה אעשה אותו מתישהו… בטח ובטח אם הרכב הגיע לתחתית ירידת הערך כפי שהטיב @טוסון להגדיר.
ובכל זאת המלצות שכאלו חייבות להיעשות בזהירות רבה משום שבד"כ אלו שבאים להתייעץ הם בורים גמורים בעולם הרכב והמקום לטעות דק מאד! צריך להסביר לפרטי פרטים כמה חשובים הטיפולים בזמן ובמוצרים איכותיים וכו’. כלומר. אני לא חולק על כך שהרכבים האלו כן מומלצים אבל לדעתי זה לא ידמה להמלצה גורפת על קורולה למשל.
-
אני די מסכים עם התזה הזו שיש מקום טוב לקנות רכב צרפתי אמין וזה דבר שגם אני כנראה אעשה אותו מתישהו… בטח ובטח אם הרכב הגיע לתחתית ירידת הערך כפי שהטיב @טוסון להגדיר.
ובכל זאת המלצות שכאלו חייבות להיעשות בזהירות רבה משום שבד"כ אלו שבאים להתייעץ הם בורים גמורים בעולם הרכב והמקום לטעות דק מאד! צריך להסביר לפרטי פרטים כמה חשובים הטיפולים בזמן ובמוצרים איכותיים וכו’. כלומר. אני לא חולק על כך שהרכבים האלו כן מומלצים אבל לדעתי זה לא ידמה להמלצה גורפת על קורולה למשל.
@מאיר כתב בפיג’ו 301 דיון:
ובכל זאת המלצות שכאלו חייבות להיעשות בזהירות רבה משום שבד"כ אלו שבאים להתייעץ הם בורים גמורים בעולם הרכב והמקום לטעות דק מאד! צריך להסביר לפרטי פרטים כמה חשובים הטיפולים בזמן ובמוצרים איכותיים וכו’.
נטען בתגובה הראשונה ועניתי:
בפיגו 301 1.6 אין ממש מה להשקיע, לא שונה מהותית מכל אסייתית אחרת.
כדאי לבצע פעם אחת החלפת שמן גיר חלקית, וזה נכון לכל רכב. גם ביפנית שלי ביצעתי.מה שכתבת נכון לצרפתיים “קלאסיים” כמו ה5008 שדובר כאן בגזרת ה-7 מקומות.
אבל לדעתי זה לא ידמה להמלצה גורפת על קורולה למשל.
אני ממש לא ממליץ באופן גורף על קורולה, דווקא בגלל השם שלה מקובל להזניח אותה קשות ויש לזה מחיר גם ברכב אמין.
בכל מקרה דעתי על קורולה הובעה כאן מספיק קודם ואכמ"ל… -
ובכל זאת המלצות שכאלו חייבות להיעשות בזהירות רבה משום שבד"כ אלו שבאים להתייעץ הם בורים גמורים בעולם הרכב והמקום לטעות דק מאד! צריך להסביר לפרטי פרטים כמה חשובים הטיפולים בזמן ובמוצרים איכותיים וכו’.
נטען בתגובה הראשונה ועניתי:
בפיגו 301 1.6 אין ממש מה להשקיע, לא שונה מהותית מכל אסייתית אחרת.
כדאי לבצע פעם אחת החלפת שמן גיר חלקית, וזה נכון לכל רכב. גם ביפנית שלי ביצעתי.מה שכתבת נכון לצרפתיים “קלאסיים” כמו ה5008 שדובר כאן בגזרת ה-7 מקומות.
אבל לדעתי זה לא ידמה להמלצה גורפת על קורולה למשל.
אני ממש לא ממליץ באופן גורף על קורולה, דווקא בגלל השם שלה מקובל להזניח אותה קשות ויש לזה מחיר גם ברכב אמין.
בכל מקרה דעתי על קורולה הובעה כאן מספיק קודם ואכמ"ל…@אלי-0 כתב בפיג’ו 301 דיון:
בכל מקרה דעתי על קורולה הובעה כאן מספיק קודם ואכמ"ל…לו יצוייר והיו אומרים לי לקחת ‘חתול בשק’ קורולה או 307 הייתי לוקח קורולה.
כוונתי היא שאם יבוא להתייעץ איתי מישהו על רכב, אם הוא ‘עם ראש על הכתפיים’ הייתי מציע לו כיוונים בסגנון של רכב פלוני מסוף שנת x עד ינואר שנת y אבל רק עם המנוע ההוא והגיר הזה וכמובן לבדוק טיימינג ומשאבת x… אבל יש אנשים שלא בנויים לזה! יש להם כשרונות אחרים… מבחינתם זה או רכב x או לקנות מסוכנות בדיוק כמו שקונים לחמניות, ומדובר להערכתי ברוב האוכלוסיה.
אגב, בתגובתי אמנם ציטטתי אותך אך למעשה היא יועדה לאלו שחולקים עליך. גם אני חושב בניגוד למקובל בזה שאני ממליץ על קילומטר גבוה (לא תמיד!) בגלל תמורה למחיר.
-
@מאיר-ג כתב בפיג’ו 301 דיון:
(עכ"פ שנתונים 2003 - 2009)
אגב באותם שנים 01-07 היה בעיה של הצטברות בוצה שהרגה מנועים אם לא תפסו את זה בזמן.
אבל קורולה הייתה ותישאר פסגת האמינות בפי העם…@מאיר כתב בפיג’ו 301 דיון:
לו יצוייר והיו אומרים לי לקחת ‘חתול בשק’ קורולה או 307 הייתי לוקח קורולה.
קודם כל 307 אל תיקח גם בחינם…
שנית אין לי מושג למה נדבקו כולם לקורולה, לנסר ו-B3 לדוגמה לא נופלים ממנה באמינות בכלום. ויש לי נסיון ארוך מאוד… לדוגמה את הלנסר הראשונה שלנו קניתי כשכנראה הרבה כאן עוד לא נולדו, והיא הוחלפה רק בלנסר אחרת עד סיום היצור…מודה שאני לא ממש טורח לענות על כל טענה כאן, בכל מקרה אני לא בונה לשכנע… פשוט משעשע רמת האמונה במותג עד לסגידה ממש…
-
@מאיר-ג כתב בפיג’ו 301 דיון:
(עכ"פ שנתונים 2003 - 2009)
אגב באותם שנים 01-07 היה בעיה של הצטברות בוצה שהרגה מנועים אם לא תפסו את זה בזמן.
אבל קורולה הייתה ותישאר פסגת האמינות בפי העם…@מאיר כתב בפיג’ו 301 דיון:
לו יצוייר והיו אומרים לי לקחת ‘חתול בשק’ קורולה או 307 הייתי לוקח קורולה.
קודם כל 307 אל תיקח גם בחינם…
שנית אין לי מושג למה נדבקו כולם לקורולה, לנסר ו-B3 לדוגמה לא נופלים ממנה באמינות בכלום. ויש לי נסיון ארוך מאוד… לדוגמה את הלנסר הראשונה שלנו קניתי כשכנראה הרבה כאן עוד לא נולדו, והיא הוחלפה רק בלנסר אחרת עד סיום היצור…מודה שאני לא ממש טורח לענות על כל טענה כאן, בכל מקרה אני לא בונה לשכנע… פשוט משעשע רמת האמונה במותג עד לסגידה ממש…
שנית אין לי מושג למה נדבקו כולם לקורולה, לנסר ו-B3 לדוגמה לא נופלים ממנה באמינות בכלום. ויש לי נסיון ארוך מאוד…
זה לא לחינם, יש לזה סיבות. המכלול של קורולה נותן יותר. יתכן שמבחינת אמינות אין כ"כ הבדל ועכ"פ מאוד קשה להשוות, אבל הקורולה יותר חסכונית מהלנסר והB3, כמו"כ הB3 יותר נמוכה, קצת יותר חלשה ועוד
-
שנית אין לי מושג למה נדבקו כולם לקורולה, לנסר ו-B3 לדוגמה לא נופלים ממנה באמינות בכלום. ויש לי נסיון ארוך מאוד…
זה לא לחינם, יש לזה סיבות. המכלול של קורולה נותן יותר. יתכן שמבחינת אמינות אין כ"כ הבדל ועכ"פ מאוד קשה להשוות, אבל הקורולה יותר חסכונית מהלנסר והB3, כמו"כ הB3 יותר נמוכה, קצת יותר חלשה ועוד
@עבד-נאמן לא יכול לפרט על כל מה שכתבת רק נקודה אחת בקצרה: חסכונית: עוד לא ראיתי מישהו שלפני הקניה עשה חישוב כמה הוא יחסוך בשנה בדלק לעומת ההפרש במחיר הרכב (וממילא ההפרש בשווי של כל אחוז ירידת ערך, דובר לעיל) והחליט לקנות קורולה.
“המשוגעים” הבודדים שהכרתי שעשו את החישוב לא קנו קורולה… למרות ההבדלים השונים שגם נלקחו בחשבון אבל במשקל האמיתי שלהם ולא המנופח פסיכולוגית אצל הרוב.
יש נטיה פסיכולוגית מאוד מובנת לתת משקל יתר לחיסכון מועט בדלק כי אדם מרגיש כל פעם שהוא משלם על דלק, לעומת ירידת ערך שאדם לא מוציא מהכיס בידיים ומתקשה לתת לה את המשקל האמיתי אינטואיטיבית. -
@עבד-נאמן לא יכול לפרט על כל מה שכתבת רק נקודה אחת בקצרה: חסכונית: עוד לא ראיתי מישהו שלפני הקניה עשה חישוב כמה הוא יחסוך בשנה בדלק לעומת ההפרש במחיר הרכב (וממילא ההפרש בשווי של כל אחוז ירידת ערך, דובר לעיל) והחליט לקנות קורולה.
“המשוגעים” הבודדים שהכרתי שעשו את החישוב לא קנו קורולה… למרות ההבדלים השונים שגם נלקחו בחשבון אבל במשקל האמיתי שלהם ולא המנופח פסיכולוגית אצל הרוב.
יש נטיה פסיכולוגית מאוד מובנת לתת משקל יתר לחיסכון מועט בדלק כי אדם מרגיש כל פעם שהוא משלם על דלק, לעומת ירידת ערך שאדם לא מוציא מהכיס בידיים ומתקשה לתת לה את המשקל האמיתי אינטואיטיבית. -
-
@מאיר-ג זה כמובן היה בציניות, אני מהמשוגעים האלה אם לא ברור…
יש לי אקסלים מפורטים מהיום הראשון עם רכב…@אלי-0 אני לא הבנתי שזה ציני מהסיבה שאני שומע מהרבה שעומדים לפני קניית רכב את השיקולים האלו אז לא נראה לי שזה כזה נדיר לא יודע אם ברמת הרוב אבל בהחלט מיעוט הניכר ולכן אולי המסקנה שהחשבון שלך הביא אותך לא לקנות קורולה שונה מחשבון של משהו אחר שנתוני הנסועה שלו שונים משלך
ודרך אגב אני מחמת שיקולי צריכת דלק פלוס שמירת ערך אמינות ונסועה קניתי אמנם לא טיוטה קורולה אבל בהחלט טיוטה פריוס (עגלה נחמדה) -
אני מניסיון מעדיף לישאר עדרי
אם אני שם 30K על רכב אין מצב שאני נוגע בצרפתי
רק אם אני שם פחות מ10K אולי יש מה לשקול
וזה רק בגלל שיש לי קצת עבר עם רכבים@א.ב. זה קצת מוזר, מסברא זה הפוך
כי לשלם על צרפתיה 10 אל״ש אומר שיש לך עוד 10 אל״ש על החלפת קלאצ׳ים, שיפוץ של הטורבו ועוד כיד מקרון הטובה עליו.
בשלושים אל״ש עוד אפשר למצוא משהו מתוחזק.
דווקא קורולה או לנסר יש מצב להצליח לקנות בעשר אל״ש ולסחוב איתו ככה בלי לבזבז עוד גוגואים. -
@א.ב. זה קצת מוזר, מסברא זה הפוך
כי לשלם על צרפתיה 10 אל״ש אומר שיש לך עוד 10 אל״ש על החלפת קלאצ׳ים, שיפוץ של הטורבו ועוד כיד מקרון הטובה עליו.
בשלושים אל״ש עוד אפשר למצוא משהו מתוחזק.
דווקא קורולה או לנסר יש מצב להצליח לקנות בעשר אל״ש ולסחוב איתו ככה בלי לבזבז עוד גוגואים. -
וזה רק בגלל שיש לי קצת עבר עם רכבים@א.ב. כתב בפיג’ו 301 דיון:
וזה רק בגלל שיש לי קצת עבר עם רכביםמהניסיון שלי ברכבים אני לא כ"כ מסכים איתך
ב-30 אלף קניתי קליאו דיזל 2019 לפני שנתיים ב-33 138,000 ק"מ מטופלת שבטוח תחזיק מעמד לאורך שנים קדימה ללא בעיות מיוחדות מאשר פריוס עם סכנה לסוללה או ABS או משאבה וכידוע כל דבר זה כמה אלפים
או סיטרואן C1 2013 עם 80,000 ק"מ ב-4 אלף
ויש לי עוד דוגמאות לרכבים צרפתיים ומעניינים במחירים מצחיקים לעומת טויוטות -
@א.ב. כתב בפיג’ו 301 דיון:
ב-30 אלף קניתי קליאו דיזל 2019 לפני שנתיים ב-33 138,000 ק"מ מטופלת שבטוח תחזיק מעמד לאורך שנים קדימה ללא בעיות מיוחדות מאשר פריוס עם סכנה לסוללה או ABS או משאבה וכידוע כל דבר זה כמה אלפים
ויש לי עוד דוגמאות לרכבים צרפתיים ומעניינים במחירים מצחיקים לעומת טויוטות -
@א.ב. כתב בפיג’ו 301 דיון:
ויש לי עוד דוגמאות לרכבים צרפתיים ומעניינים במחירים מצחיקים לעומת טויוטות