70mai a810: מצלמת הדרך המומלצת, או שלא בדיוק?
-
מחמת האורך זה אולי עשוי להיראות כמו קופי פייסט של תוכן-שיווקי במקרה הטוב, או ציטוט של צ'אט ג'יפיטי במקרה הרע, אך לא היא! התוכן דלקמן הוא מקורי ואישי לחלוטין!רקע
תחום המצלמות לרכב הוא מעניין מאד, מצד אחד יש אינסוף מוצרים עם כמעט אינסוף פונקציות, מאידך מגוון המותגים החזקים בשוק הוא די מצומצם.
אם נרצה לסקור את המותגים החזקים, כנראה שנשאיר ברשימה את viofo, ddpai, 70mai, provision, ועוד מספר מצומצם של מותגים.אחת מנקודות השוני בין המותגים היא דווקא ה...סוללה! ממש כך, בעוד שרובנו נרצה מצלמה עם סוללה וכמה שיותר גדולה, כדאי שנדע שזה ממש לא מובן מאליו.
ראשית, הסוללה במצלמות כאלו לא נועדה לאפשר למצלמה לצלם איתה! המצלמה אמורה לעבוד רק עם מתח קבוע ממטען/חיבור למצבר (בד"כ בתיבת הפיוזים), אז למה בכלל צריך סוללה? פשוט, כדי שאם המתח נפסק, או כי הרכב נכבה (אם אין לנו חיבור קבוע) או מכל תקלה שלא תהיה - המצלמה תוכל לסיים את ההקלטה ולא יווצר קובץ פגום, זה הכל...
שנית, וכאן ה'אבל' הגדול, הסוללה (ליתיום) רגישה לחום, ובשלב כלשהוא היא עשויה להתנפח/להפסיק לעבוד ואז המצלמה לא תעבוד (לפחות עד שנצליח להחליף סוללה, לא מובן מאליו, אך אפשרי לעיתים).
לבעיה זו יש פיתרון והוא 'קבל', שזה בעצם רכיב שאוגר את האנרגיה בדומה לסוללה אך הוא אינו רגיש לחום, ולפיכך יוצר עמידות הרבה יותר גבוהה מבחינה זו (!), החיסרון העיקרי בשיטה זו הוא בד"כ המחיר.המייצגת של שיטת הקבל היא viofo, מותג (שלמיטב זכרוני הוא) סיני, העוסק רק בתחום זה של מצלמות לרכב, 70mai לעומתו מתעסקים באופן כללי בגאדג'טים לרכב, עם מבחר מצומצם של פריטים נוספים מעבר למצלמות שהן תחום העיסוק המרכזי שלהם, והם סינים גם כן, והם מתעקשים לא להשתמש עם קבל, ולטענתם הם הצליחו לצמצם את הסיכון לסוללה, אם כי הם מבטיחים לבחון את זה בהמשך. provision היא חברה העוסקת באופן כללי במצלמות אבטחה ויש לה גם ליין של מצלמות לרכב.
עבר
ומכאן נרד לפסים מעשיים-אישיים, הח"מ פצח במסע בירורים מקיף לפני כשנתיים, ובסופו הגיע למסקנה שהמצלמה של 70mai (שם יצירתי שנועד לכסות על בסה"כ חברת-בת של שיאומי...) מדגם a500s (pro plus), מהווה המוצר המושלם עבורו.
למה? אז ככה, גם מצלמה כפולה (חזית ובגאז'), בטריה פנימית (חיסרון! אבל יש אפשרות לקנות את הבטריה באיביי, ויש סרטונים נאים להדרכה) גם חיבור קבוע למצבר (לא פיצ'ר נדיר, אבל קריטי), איכות של 1944P, אופציה לשידור חי מהבית דרך הוויפי (קומבינה, מחסל את המצבר, אבל היה לי מאד שימושי) ובעיקר מוצר פשוט ונוח לתפעול והגדרה, ו.. סה"כ כ 550 ש"ח בקניה במחסני חשמל (כנראה שבכל מקום אחר בארץ הח"מ היה משלם פחות, חוכמת הבדיעבד של העצלנים...).
לגבי הקבל/סוללה, הניח הנ"ל שבכל מקרה מוצר שאמור לשרוד צילום רצוף של 2-3 שנים ילך מתישהו, ואם זו לא הסוללה, אז משהו אחר יחרוק שם, וע"כ הנושא שווה התעלמות, לא נרשמה אכזבה גם בהיבט זה.
אם לסכם את השימוש בה, היא עשתה את העבודה, ובגדול, ללא תקלות, ללא צורך במז"פ כדי לאתר שרידי מספר-רכב באישון ליל, הכל היה מאד ברור, ובאופן כללי נוח לשימוש בלי תקלות ומשחקים...
נו ו...? אה, הרכב נמכר, עם המצלמה, למה? כובע!
עתיד
תכל'ס, הגיע זמנה של מצלמה חדשה, וישוטט הח"מ ויפן כה וכה וירא את אחותה החדשה והגדולה, הלא היא a810, שבאופן כללי עושה את אותם דברים, רק ש...
1. חיישן יותר גדול, כנראה יותר איכותי (גם בקודמת האיכות היתה ללא השוואה למצלמות אחרות שנבדקו!), וודאי יותר מפורט - 4K.
2. מפעילה צילום בזמן חניה גם ע"פ זיהוי תזוזה מחיישן וגם ע"פ ניתוח מהמצלמה עצמו, הם קוראים לזה AI, מבחינת הח"מ שיקראו לזה גם "שלום-שלום", אם זה עושה את מה שזה אמור לעשות. יש כמה אנשים שלא ישמחו לראות כזו מצלמה ברכב שהם מתעסקים איתו, וד"ל...
3. אופציה, אם תנוח מתישהו הרוח, ניתן להוסיף שידור + התראות לאפליקציה בלייב, (מצריך רכיב שעלותו כ190 ש"ח+סים).
ישראל לא מופיעה ברשימה, אך לטענתם, וכפי העולה גם מהביקורות באלי-אקספרס על המוצר, לכה"פ ברשת פלאפון זה פועל.
4. המחיר כלל לא נורא, ביחס - כמובן... סה"כ 638 ש"ח כעת, עם צפי ל 565 ש"ח ביום ב', זה כולל מצלמה כפולה וערכת התקנה למצבר, חובה! אך בברירת מחדל המצלמה מגיעה 'נקיה'.
5. מסך הרבה יותר גדול (3 אינץ'), לכאורה ממש מיותר, אבל אולי יש שיחלקו...להמחשה: המתחרה שלה מבית viofo עולה בחנות יותר מכפול, אם נעמיס בערך את אותם הפיצ'רים, ונרד מזוית צילום של 150 מעלות ל 130, ובתוספת קבל כמובן:
viofo a129 pro duo 4k תעלה 930 ש"ח נכון לכרגע (בחנות הרשמית), קרדיט לקישור הספציפי ל @מיישה, שהרס את הטיעון על "יותר מכפול", אך העיקרון נשמר...
סיכום
אני אהבתי! אז למה הספק בכותרת? פשוט! כי אני אמנם רץ לקנות, אך איני יודע אם זו אכן אופציה טובה, נראה לי שכן, עשו את שיקוליכם בעצמכם.
אם יש בידכם להוסיף (לכל כיוון, מלבד קריאת תיגר על שם הניק שלי, עד כאן...) הבמה ש-ל-כ-ם!
אם הצלחתי 'לקנות אתכם', ואתם רוצים לעלות על העגלה (לא משנה איזה דגם/מותג תבחרו), מדריך התקנה מצוין (מנסיון) נמצא במתמחים!
קישור נוסף לדגם a810, לפעמים הוא יותר זול מהקישור הראשון, למרות ששניהם מהחנות הרשמית! למה? @לך-תדע :- )
https://he.aliexpress.com/item/1005005927455527.html
-
@ישראל-ו
אמן, וכן למור!
אם נכנסנו לזה, אכן, המיקום המועדף לדעתי להתקנה הוא: משמאל המראה, באופן שרק הקצה (בדגם דלעיל יש שם נורה המסמנת על פעולת המצלמה) נראה לעיני הנהג, כשרציתי לראות את המסך - סובבתי את המראה.שים לב שרמזתי לעיל שאין לדעתי (דעת הח"מ) תועלת בגודל המסך, אך לעצם קיומו אני סבור שיש תועלת, ובייחוד אם מכל סיבה שלא תהיה אין לך כעת גישה לאפליקציה, ואתה ממש חייב לראות מי שם את שקית האשפה על החלון הקדמי שלך (מעשה שכמעט היה)...
-
אני מוסיף המלצה על מצלמה פשוטה, איכותית, ואמינה מאד, שמה DDPAI Z40
(למה צריך אמינה? כי כשהמצלמה עובדת במצב חנייה, צריך חיישן מאד איכותי כדי שתמיד תמיד כשאתה מתחיל לנסוע היא תתחיל אוטומטית לצלם).ובמבצעים היא תעלה באיזור ה200 ש"ח, מצלמה קדמית ואחורית.
מאד מאד ממליץ. -
@מיישה מצטרף להמלצתך מניסיון של שנתיים על המצלמה הזו ועל הדגם החדש שלה z50 (עם איכות צילום 4k) אמורה לעלות בסייל כ 90$ כולל קדמי ואחורי כולל רכיב gps (לא לוויז או משהו כזה רק מזהה מיקום ומהירות ובחיבור למחשב או לאפליקציה מראה ע"ג המפה את המיקום) וכולל ערכת חיבור לקופסת פיוזים
-
@טכנולוג כתב ב70mai a810: מצלמת הדרך המומלצת, או שלא בדיוק?:
@מיישה מצטרף להמלצתך מניסיון של שנתיים על המצלמה הזו ועל הדגם החדש שלה z50 (עם איכות צילום 4k) אמורה לעלות בסייל כ 90$ כולל קדמי ואחורי כולל רכיב gps (לא לוויז או משהו כזה רק מזהה מיקום ומהירות ובחיבור למחשב או לאפליקציה מראה ע"ג המפה את המיקום) וכולל ערכת חיבור לקופסת פיוזים
הפערים בין הדגם הנ"ל ל a810 הם:
זוית צילום של 140 מעלות מול 150.
אפשרות לחיבור לרשת (לא וויפי!).
זיהוי פגיעה ע"פ צילום בנוסף לחיישן זעזועים.
חיישן imx415 מול imx678, דהיינו יותר גדול (40% פיזי), והרבה יותר רגיש לאור, מה שכולנו צריכים בתיעודים של מחצית היממה לערך, אם תרצה במפתח צמצם זה 1/2.8 מול 1/1.2 שזה המון...כל אלה לא מהותיים, ואילולא ההתנסות שלי עם הדגם דלעיל, ובהתחשב במחיר - הייתי שוקל לעומק את ההצעה, אך אני כבר לקוח שבוי בידי יצור צהבהב, עטוי במסכת N95, ועל גבו באותיות קידוש לבנה מופיע המסר הכתמתם "70mai", אולי זה משהו כמו ה"7 באוקטובר" פה בארץ, @לך-תדע...
@מיישה כתב ב70mai a810: מצלמת הדרך המומלצת, או שלא בדיוק?:
(למה צריך אמינה? כי כשהמצלמה עובדת במצב חנייה, צריך חיישן מאד איכותי כדי שתמיד תמיד כשאתה מתחיל לנסוע היא תתחיל אוטומטית לצלם).
אתה כנראה מתכוון למצלמה כולה, ולא לחיישן הצילום בדווקא, נכון?
אגב, נתקלת בתקלה כזו במצלמות נורמליות אחרות (לא אחרי טיגון ממושך בשמש)? -
@לך-תדע בהחלט כל היתרונות שהזכרת הם סיבה להעדיף את המצלמה שהבאת רק נתתי אלטרנטיבה למי שלא רוצה לשלם כל כך הרבה אבל מי שמוכן להשקיע יותר אז בהחלט ה810 מצלמה ראויה ובפרט בגלל האופציה לחיבור לרשת מה שמאפשר צפיה בזמן אמת מכל מקום בעולם
אבל עדיין תיקון קטן ל810 מפתח צמצם של 1.8 ולא 1.2 - זה עדיין המון ומאפשר ראות מצויינת גם בלילה (קצת על חשבון העומק שדה - אם הבנת את כוונתי) -
@טכנולוג כתב ב70mai a810: מצלמת הדרך המומלצת, או שלא בדיוק?:
@לך-תדע בהחלט כל היתרונות שהזכרת הם סיבה להעדיף את המצלמה שהבאת רק נתתי אלטרנטיבה למי שלא רוצה לשלם כל כך הרבה אבל מי שמוכן להשקיע יותר אז בהחלט ה810 מצלמה ראויה ובפרט בגלל האופציה לחיבור לרשת מה שמאפשר צפיה בזמן אמת מכל מקום בעולם
כל המשחק פה הוא בעצם האיזון הקדוש בין עלות לתמורה, וכמו בכל תחום עם האוכל בא התיאבון.
בסופו של דבר הכל אינדיבדואלי בהתחשב בצרכים וברף, מי שהתרגל ל-4K לא מצליח לצפות בFHD, למה? כי הוא התרגל... וכנ"ל בכל פרמטר.
הייתי עד לאחרונה עם הדגם הקודם-קודם שלה(500>800>810) ולא הרגשתי כמו קורבן (היא באמת מצוינת!, חבל שא"א להעלות הסרטות), אך הרצון למצות עוד פונקציות ו @טכנולוג-יות מעביר את האדם על דעתו, אולי גם כאן.אגב, מרגיש לי שנשמטה מעיניך הפיסקה התיכונה בהודעתי:@לך-תדע כתב ב70mai a810: מצלמת הדרך המומלצת, או שלא בדיוק?:
> כל אלה לא מהותיים, ואילולא ההתנסות שלי עם הדגם דלעיל, ובהתחשב במחיר - הייתי שוקל לעומק את ההצעה, אך אני כבר לקוח שבוי בידי יצור צהבהב, עטוי במסכת N95, ועל גבו באותיות קידוש לבנה מופיע המסר הכתמתם "70mai", אולי זה משהו כמו ה"7 באוקטובר" פה בארץ, @לך-תדע... -
מצא את ההבדלים:
היקר:
https://he.aliexpress.com/item/1005005784770916.html -
@לך-תדע כתב ב70mai a810: מצלמת הדרך המומלצת, או שלא בדיוק?:
אך הרצון למצות עוד פונקציות ו @טכנולוג-יות
אהבתי...
אגב, מרגיש לי שנשמטה מעיניך הפיסקה התיכונה בהודעתי:
כל אלה לא מהותיים, ואילולא ההתנסות שלי עם הדגם דלעיל, ובהתחשב במחיר - הייתי שוקל לעומק את ההצעה, אך אני כבר לקוח שבוי בידי יצור צהבהב, עטוי במסכת N95, ועל גבו באותיות קידוש לבנה מופיע המסר הכתמתם "70mai", אולי זה משהו כמו ה"7 באוקטובר" פה בארץ, @לך-תדע...
לא נשמט כלל וכלל רק שלדעתי היתרונות שאמרת הם מהותיים מאוד אלא שהם נושאים בחובם מחיר יקר ולכן מי שרוצה יותר להשקיע זו המצלמה שלו
-
-
-
@simon
לא ידוע לי על עברית, מניח שהייתי שם לב אילו היתה אופציה כזו.
שים לב שלצורך החיבור לאפליקציה - (היה) חשוב להגדיר את האיזור על סין, הובטח שיסודר בעדכון כלשהו, אם זה נתקע - נסה את זה (סין).
לגבי הסים - לא זוכר מה יצא לי...
מהתגובות נראה שגם רמי לוי, וגם wecom, וגם 019 עבדו עם האביזר, אם כי לגבי האחרון נשמע שסאשה קצת סבל בדרך, לשיקולך...не без танцев с бубнами, но заработало с симкой wecom, не удалось завести с симкой 019, пишет что не может ее прочитать. какие были танцы, при любых операциях с модулем оно отключает вайфай в камере и приходится постоянно его включать обратно, нужно было сделать апдейт и несколько раз добавлял/удалял, пробовал ручную/автоматическую настройку apn, пока наконец светодиод не загорелся зеленым