דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עסקאות רכב
  3. ג'אמפי או טראפיק? או בכלל סטאריה??

ג'אמפי או טראפיק? או בכלל סטאריה??

מתוזמן נעוץ נעול הועבר לא נפתר עסקאות רכב
גאמפיטראפיקקרניבלסטאריה
39 פוסטים 11 כותבים 362 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • shineS shine

@חובק-עולם
    בסטאריה היברידית?

חובק עולםח מנותק
    חובק עולםח מנותק
    חובק עולם
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@shine עיין כאן

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • צילפינגיםצ מנותק
      צילפינגיםצ מנותק
      צילפינגים
      מאסטר
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@ia659411
      לגבי הסאטריה דיזל כבר שמעתי כמה וכמה תלונות על האוריאה שעושות שם צרות צרורות היה פה גם אחד בפורום ששאל על זה לא מזמן
      נסעתי לא מזמן על הטראפיק של נכים והוא אכן היה קשוח לא יודע להשוות לג’אמפי מבחינת נוחות אבל צריך לשים לב שכל רכב נכה עובר שינוי בשילדה ומחליפים מקפיצי סליל לקפיצי עלים כמו משאית וזה עושה את הרכב קשוח אז לכל מי שנסע בטרפיק אזרחית רגילה לא יכול להשוות לנכים זה שונה לגמרי ואגב זה גם משוקלל במחיר המכירה הנכים נמכרים תמיד יותר בזול
      דעתי היא זה שתשלם כמה שיותר זול ככה תפסיד פחות ז"א או הטרפיק או הג’אמפי לא שווה להשקיע עוד 120 אל"ש חד משמעיח!

התקנת מערכות מולטימדיה ומצלמות דרך לרכבים.
      איזור ירושלים
      ליצירת קשר : a02532532@gmail.com

י תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • I מנותק
        I מנותק
        ia659411
        כתב נערך לאחרונה על ידי

תודה על המידע החשוב.
        @צילפינגים אתה ממש מוריד את החשק לקבל רכב 🙂
        הטראפיק של נכים לא נוחה? זה מעניין, כי חיפשתי ביד 2 רכבי טראפיק משנים: 2019,20,21 - מצאתי רק 4 פרטיים מנכה, והמחיר שלהם גבוה משמעותית מהמחירון של יד 2.

צילפינגיםצ תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • צילפינגיםצ צילפינגים

@ia659411
          לגבי הסאטריה דיזל כבר שמעתי כמה וכמה תלונות על האוריאה שעושות שם צרות צרורות היה פה גם אחד בפורום ששאל על זה לא מזמן
          נסעתי לא מזמן על הטראפיק של נכים והוא אכן היה קשוח לא יודע להשוות לג’אמפי מבחינת נוחות אבל צריך לשים לב שכל רכב נכה עובר שינוי בשילדה ומחליפים מקפיצי סליל לקפיצי עלים כמו משאית וזה עושה את הרכב קשוח אז לכל מי שנסע בטרפיק אזרחית רגילה לא יכול להשוות לנכים זה שונה לגמרי ואגב זה גם משוקלל במחיר המכירה הנכים נמכרים תמיד יותר בזול
          דעתי היא זה שתשלם כמה שיותר זול ככה תפסיד פחות ז"א או הטרפיק או הג’אמפי לא שווה להשקיע עוד 120 אל"ש חד משמעיח!

י מנותק
          י מנותק
          ישראליק
          כתב נערך לאחרונה על ידי ישראליק

@צילפינגים כתב בג'אמפי או טראפיק? או בכלל סטאריה??:

@ia659411

זה מצוי גם בג’אמפי

מחליפים לקפיצי עלים? אולי בעבר הרחוק. לדעתי עושים חיזוק מתלים או מתלי אויר, אם עושים חיזוק מתלים באמת נהיה יותר קשיח אבל במתלי אויר הנוחות דוקא יותר גדולה.

לגמרי

0
          • י ישראליק

@ia659411

זה מצוי גם בג’אמפי

מחליפים לקפיצי עלים? אולי בעבר הרחוק. לדעתי עושים חיזוק מתלים או מתלי אויר, אם עושים חיזוק מתלים באמת נהיה יותר קשיח אבל במתלי אויר הנוחות דוקא יותר גדולה.

לגמרי

צילפינגיםצ מנותק
            צילפינגיםצ מנותק
            צילפינגים
            מאסטר
            כתב נערך לאחרונה על ידי צילפינגים

@ישראליק כתב בג'אמפי או טראפיק? או בכלל סטאריה??:

או מתלי אויר

מתלי אוויר עושים רק ברכבי יוקרה לא ברכבים כאלו זה יקר מאוד ועלויות תחזוקה גם יקרות מה שידוע לי שמחליפים לקפיצי עלים כמו בטנדרים

איזור ירושלים

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • I ia659411

תודה על המידע החשוב.
              @צילפינגים אתה ממש מוריד את החשק לקבל רכב 🙂
              הטראפיק של נכים לא נוחה? זה מעניין, כי חיפשתי ביד 2 רכבי טראפיק משנים: 2019,20,21 - מצאתי רק 4 פרטיים מנכה, והמחיר שלהם גבוה משמעותית מהמחירון של יד 2.

צילפינגיםצ מנותק
              צילפינגיםצ מנותק
              צילפינגים
              מאסטר
              כתב נערך לאחרונה על ידי יוני

@ia659411 כתב בג'אמפי או טראפיק? או בכלל סטאריה??:

אתה ממש מוריד את החשק לקבל רכב

אם ככה אני מוחק את כל מה שכתבתי…
              סתם צוחקק
              אני ישמח שתבאר מדוע אני מוריד לך את החשק דווקא אני ניסתי לעזור לא להוריד חס ושלום…

הטראפיק של נכים לא נוחה

לא אמרתי שהיא לא נוחה אבל אחרי הכל רכבי נכים הם יותר קשוחים בשביל שלא יהיה נידנודים חזקים בנסיעה לנכה שיושב מאחור ולכן הם לא הכי נוחות שיש אבל סה"כ זה רכב שמרוסן על הכביש וכל עוד שלא תעשה איתו במבפרים במהירויות גבוהות זה יהיה בסדר גמור

איזור ירושלים

I תגובה 1 תגובה אחרונה
              2
              • צילפינגיםצ צילפינגים

אתה ממש מוריד את החשק לקבל רכב

אם ככה אני מוחק את כל מה שכתבתי…
                סתם צוחקק
                אני ישמח שתבאר מדוע אני מוריד לך את החשק דווקא אני ניסתי לעזור לא להוריד חס ושלום…

הטראפיק של נכים לא נוחה

לא אמרתי שהיא לא נוחה אבל אחרי הכל רכבי נכים הם יותר קשוחים בשביל שלא יהיה נידנודים חזקים בנסיעה לנכה שיושב מאחור ולכן הם לא הכי נוחות שיש אבל סה"כ זה רכב שמרוסן על הכביש וכל עוד שלא תעשה איתו במבפרים במהירויות גבוהות זה יהיה בסדר גמור

I מנותק
                I מנותק
                ia659411
                כתב נערך לאחרונה על ידי ia659411

אני ישמח שתבאר מדוע אני מוריד לך את החשק

שוב תודה רבה לכל המגיבים - אין לכם מושג כמה אתם עוזרים!! (כפי שכתבתי אין לי אופציה לתת ‘תודה’ באופן אישי)
                כמובן שזה היה בהומור, אסביר: עד עכשיו חשבתי שהרכבי נכים שווים הרבה יותר, ואיכותיים הרבה יותר (עם כל האיבזור וכו’) עכשיו אני מתחיל להבין שזה כביכול ‘גורע’ ולא ‘מוסיף’.
                אבל שמחתי לקבל מציאות בפנים.
                כמו שעשה @חובק-עולם עם התמונות של הקרניבל.
                (היא באמת הורידה לי את החשק! במובן החיובי כמובן - כי זה גם ככה לא כלכלי בשבילי, ואני לא שמתי לב לפרט הזה אף פעם, לא דמיינתי שעושים כאלו שינויים ברכב… שלחתי את זה לחבר שמתכנן ללכת על קרניבל)

shineS י 2 תגובות תגובה אחרונה
                2
                • I ia659411

שוב תודה רבה לכל המגיבים - אין לכם מושג כמה אתם עוזרים!! (כפי שכתבתי אין לי אופציה לתת ‘תודה’ באופן אישי)
                  כמובן שזה היה בהומור, אסביר: עד עכשיו חשבתי שהרכבי נכים שווים הרבה יותר, ואיכותיים הרבה יותר (עם כל האיבזור וכו’) עכשיו אני מתחיל להבין שזה כביכול ‘גורע’ ולא ‘מוסיף’.
                  (היא באמת הורידה לי את החשק! במובן החיובי כמובן - כי זה גם ככה לא כלכלי בשבילי, ואני לא שמתי לב לפרט הזה אף פעם, לא דמיינתי שעושים כאלו שינויים ברכב… שלחתי את זה לחבר שמתכנן ללכת על קרניבל)

shineS מנותק
                  shineS מנותק
                  shine
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@ia659411
                  תכלס’
                  הסטאריה לא ששוה 80 אל"ש יותר מהג’מפי
                  (אא"כ אתה נהג הסעות וכדו’ שצריך רכב יפה)

תעסוק במה שאתה אוהב, ולא תצטרך לעבוד יום בחייך.
                  סטיקרים לרכב
                  shine.grd@gmail.com

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • I ia659411

י מנותק
                    י מנותק
                    ישראליק
                    כתב נערך לאחרונה על ידי ישראליק

קח עוד תמונה, מודעה שכבר חודשיים ביד 2
                    רואים בתמונה שכל הרצפה של הרכב שונתה, אחר כך לא ניתן להחזיר את הכסאות, מבריגים אותם, ובמקרה כזה לא עושים 8 מקומות.

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/htnyixpo?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=9&pagination=1

1c986b2e-7685-4900-b397-21d635c902ad-image.png

וזה קרניבל רגיל:
                    975a29a5-0bcd-428a-b563-b1690b0cd319-image.png

1
                    • י ישראליק

קח עוד תמונה, מודעה שכבר חודשיים ביד 2
                      רואים בתמונה שכל הרצפה של הרכב שונתה, אחר כך לא ניתן להחזיר את הכסאות, מבריגים אותם, ובמקרה כזה לא עושים 8 מקומות.

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/htnyixpo?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=9&pagination=1

1c986b2e-7685-4900-b397-21d635c902ad-image.png

וזה קרניבל רגיל:
                      975a29a5-0bcd-428a-b563-b1690b0cd319-image.png

צילפינגיםצ מנותק
                      צילפינגיםצ מנותק
                      צילפינגים
                      מאסטר
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@ישראליק נשאר רק לשים מזרון ולישון…

איזור ירושלים

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • י ישראליק

ב. קצת הסתבכתי, הסוכן אמר לי ככה: אתה קיבלת אישור לטראפיק, קח מה שבא לך, עוד 5 שנים בודקים כמה שווה הטראפיק שהיית אמור לקנות, וכמה עולה חדשה, ומביאים לך את ההפרש, כדי שתמכור ותקנה חדשה!

בדיוק לכן לא כלכלי לקחת רכב יקר יותר. על הרכב המקורי לא תוציא שקל. על הרכב היקר תוציא 120K והם לא יחזרו אליך במכירה.

להלן טבלה שתחדד את הענין [השקעתי…] כל הנתונים משוערים גס, לא הלכתי לבדוק מחירונים כי לא היה לי זמן
                        b2352629-bacc-46ce-9080-4cd3bd6910dc-image.png

שים לב שהמצב אם תקנה קרניבל יהיה עוד יותר גרוע כי תצטרך למכור אותו בזול יותר, הבור יכול להיות למעלה מ200000

אפשר לפרט מה הכוונה? לא בטוח שהבנתי…

החלל של הקרניבל נמוך ולכן לצורך התאמה לנכה היא עוברת הנמכה שכוללת חציבה בשלדה, ולשחזר אותה לרכב רגיל קשה מאד, וגם אז הכסאות מוברגים לרצפה וכל המנגנון של הזזת הכסאות לא קיים [לא מנסיון - מעדות]

מה שגורם לקרניבל נכים להיות קשות מאד למכירה

בניגוד למסחריות שבהן רק צריך להרכיב מעלון ולהוציא כסאות, ובמכירה מפרקים את המעלון ומחזירים את הכסאות [אם רוצים]

י מנותק
                        י מנותק
                        ישראל111
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@ישראליק
                        לא נראה לי הטבלה נכונה
                        על הרכב כיום מלהוסיף לסטאריה הוא מפסיד ב5 שנים הבאות 50,000
                        כי עוד 5 שנים אחרי ה140 שביטוח לאומי יביא לו יש לו ביד 330 אל’ שזה 70 מתוך ה120 שהוא הוסיף …
                        אם הוא ירצה ב2031 גם לשדרג אז הוא ימשיך להפסיד וגם אז זה לא מגיע ל170,000

י תגובה 1 תגובה אחרונה
                        2
                        • י ישראל111

@ישראליק
                          לא נראה לי הטבלה נכונה
                          על הרכב כיום מלהוסיף לסטאריה הוא מפסיד ב5 שנים הבאות 50,000
                          כי עוד 5 שנים אחרי ה140 שביטוח לאומי יביא לו יש לו ביד 330 אל’ שזה 70 מתוך ה120 שהוא הוסיף …
                          אם הוא ירצה ב2031 גם לשדרג אז הוא ימשיך להפסיד וגם אז זה לא מגיע ל170,000

י מנותק
                          י מנותק
                          ישראליק

@ישראל111
                          צודק החישוב הנכון של ההפסד הוא הפער בין ירידות הערך
                          כי בסוף הוא הרי יקבל יותר על הסטאריה.
                          נכון שהוא צריך לשלם על סטאריה חדשה, אבל יותר נכון לקרוא לזה ‘ממשיך להפסיד’ מסכים איתך.
                          לקרב אל הדעת, אם בעוד 5 שנים יחליט לחזור לטראפיק, ישארו לו ביד 70000 מה שאומר שההפסד שלו הוא 50000

בכל מקרה אלו נתונים תיאורטיים, בשביל לבדוק יותר מדוייק צריך להכיר את השוק, ומחירונים מדוייקים.

אבל בכל מקרה כלכלי זה לא. גם אם זה לא הבור הכלכלי שהוצג לעיל.

מה שכן, כשמדובר ב50K ל5 שנים, יש אנשים שישקלו לשלם את זה על נוחות.

אבל צריך לשקלל מחירים מדויייקים

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          1
                          • א מנותק
                            א מנותק
                            אוריס
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

אני ארשה לעצמי להתערב כי גם אני באותה סירה ועוד כחצי שנה נהיה אנחנו גם לפני וועדת גודל רכב, והפרטים ידועים לי היטב.
                            בוועדת גודל רכב מאשרים למי שהם חושבים שמגיע לו רכב מסוים.
                            אם הנכה קטן - פולקסווגן קאדי או אפילו אופל קומבו, ואם הנכה גדול יותר או שיש פרמטרים נוספים מאשרים רנו טראפיק או סיטרואן ג’מפי. (בהשתתפות עצמית כ30 ומשהו אלף ש"ח)
                            אחרי האישור - הבן אדם מחליט אם לקחת מה שאושר או לשדרג.
                            אפשר להחליט שרוצה יונדאי סטאריה - ואז משלמים.
                            כמה משלמים? בדיוק את הפרש המחיר בין הטראפיק לבין הסטאריה.
                            כיום טראפיק עולה אם אני לא טועה 272 אלף, ואילו סטאריה הדגם הרגיל 316 והמשודרג 340.
                            הווי אומר שכדי לשדרג לסטאריה הרגילה תוסיף כ44 ולמשודרגת כ68.
                            לאחר 5 שנים כשאתה מקבל את הרכב הבא אתה מוכר את הרכב הזה ואת הכסף כולו אתה משלשל לכיסך.
                            עד כאן לגבי השדרוג לסטאריה.
                            לגבי הג’מפי אני מחובר גם לפורום של הורים לילדים נכים ושם אם זכרוני לא מטעה אותי אני רואה לא מעט גידופים על הג’מפי. (אחד מהם ראיתי לאחרונה ששאלו: מה עושים עם ג’מפי 2022 שלא מניע ומסתובב חודשיים בכל המוסכים כולל בסיטרואן ולאף אחד אין פתרון!)
                            ולפני שאתה הולך לוועדת גודל רכב תתייעץ תתייעץ תתייעץ, כי הם לא יושבים ומשתוקקים מתי להוציא עוד כסף!
                            בהצלחה!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            7
                            • א מנותק
                              א מנותק
                              אוריס

עוד משהו.
                              יש אפשרות של רמפה ויש אפשרות של מעלון. (לא יודע מה מאשרים למי)
                              רכב עם מעלון (מנגנון חשמלי באחריות חברת האבזור) לא עושים שום שינוי כלשהו במרכב רק מוסיפים מעלית מאחור או מהצד.
                              רכב עם רמפה עושים שינויים במרכב.
                              בתקופה האחרונה לא רואה שעושים רמפה ברכבים החדשים (ואני עוקב…)
                              מבחינה כלכלית: מה שבדקתי לגבי טראפיק בן 5 נראה משיטוט ביד 2 שהוא מסתובב סביבות 100 אלף.
                              הבעיה שאין לנו לבדוק סטאריה בת 5.
                              ההיגיון אומר שתהיה יקרה יותר.
                              בכמה?
                              אני מנחש ב15 20. (ואני לא מקצוען גדול)
                              כעת תעשה חשבון אם כדאי לך להוסיף כ43 אלף (לדגם הלא משודרג), כשאתה יודע ש15 20 יחזרו אליך במכירה.
                              ולגבי קרניבל: מבחינת “רכב” זה בוודאי הרכב המפנק ביותר, אבל אני רואה בפורומים של הנכים שמבחינת נוחות הנסיעה לנכה והצפיפות לידו זה פחות טוב.
                              ושוב, לפני שהולכים מתייעצים בלי סוף, תברר טוב טוב, יש מליון פרמטרים גם על הוועדה עצמה (איך להוציא כמה שיותר אישור לאבזור - כמה שיותר יאשרו ככה חברת האבזור תיתן לך יותר שדרוגים מסביב מצלמת רכב ועוד הרבה דברים שאין לי עכשיו בראש אבל דברים ששווים הרבה - אם אין מה להביא לך או שאתה לא צריך אתה יכול לדרוש השתתפות בביטוח (כלומר כסף…)
                              גם בבחירה של חברת האבזור חייב לדעת לאיזה חברה ללכת ואיך להתמקח (ואפשר הרבה יותר ממה שאנשים חושבים - החברות מקבלות מביטוח לאומי בין 50 ל100 אלף שקל, וזה בנכה נוסע - בנכה נהג זה הרבה הרבה יותר)
                              בהצלחה!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                              3
                              • א מנותק
                                א מנותק
                                אוריס
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

ועוד משהו - על פי כללי משרד התחבורה לא ניתן לעשות העברת בעלות (גם אחרי 5 שנים שעקרונית מותר) לרכב שמותקן בו מעלון (אלא רק לנכה וגם זה בהגעה פיזית למשרד הרישוי).
                                מה עושים? אל דאגה - חברת האבזור שתבחר לאבזר בה את הרכב בעוד 5 שנים (וחצי… הביטוח לאומי והוועדות עם לו"ז משל עצמם…) תדאג לעצמה מאד ותפרק לך ברוב חסדה על חשבונה את המעלון מהרכב הקודם כך שתוכל למכור אותו בלב קל.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                3
                                • I מנותק
                                  I מנותק
                                  ia659411
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@אוריס קודם כל תודה רבה.
                                  כיף לשמוע טיפים ממישהו שעבר את המשוכה המפחידה הזו

לגבי המחירים - משהו לא ממש נכון בחישובים שלך לדעתי, ישבתי כבר עם סוכן של חברת אבזור (הגיש איתי בקשה לועדה ללא נוכחות) והוא הראה לי מספרים אחרים לגמרי…
                                  50k (לפני הסיוע מהקרנות) לטראפיק וג’אמפי.
                                  ו 120k (מדויק, ובלי סיוע) לסטאריה וקרניבל.

אני גם נמצא בקבוצה של ההורים, לא עקבתי אחרי רכבים עד היום, אבל טוב לדעת, תודה.
                                  בבקשה הגשנו גם בקשה למעלון (עד עכשיו לא ידעתי שיש 2 סוגים, תודה על המידע)

וכמובן בא לא נשכח שאם אני לוקח רכב שמתבטל עוד 5 שנים - אצטרך לעבור שוב ועדת גודל רכב משא"כ בטראפיק ודומיו שלא נראה שיעלמו מהכביש בשנים האלו…

ככה שבינתיים ובמיוחד בזכות העוזרים פה באשכול אני כמעט 100% סגור על טראפיק ב"ה.
                                  וב"ה מתייעצים הרבה בנושאים האלו. (זה נראה שאף פעם לא מספיק(: )

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  1

• 1
                                  • 2

34

2.4k

משתמשים

7.9k

נושאים

104.9k

פוסטים
                                  • התחברות