רכב היברדי - מכמה קמ"ש זה מדליק את המנוע בנזין?
-
@מאיר זה תלוי בדורות, אוריס עד 2016 מ40 (או 45 לא זוכר במדויק) מדליק מנוע גם אם הסוללה טעונה לגמרי ואתה בירידה
ב2016 שיפרו קצת נראה לי ל60
ובקורולה הבנתי שהעלו ל90
ובכל מצב זה מאוד משנה עליה או ירידה בעוצמת הלחיצה יש מחוג בצד וכל זמן שאתה בטווח של הירוק זה לא מדליק (בכפוף למהירות כמו שאמרתי מקודם)
אבל חשוב לדעת שהחסכון בהיברידי הוא גם כשהמנוע בנזין דולק כי החשמלי מסייע לו (אכן אם אתה נוהג נכון ומנצל כראוי את הסוללה אתה יכול להגיע לנתונים מטורפים של 25 ויותר לליטר מניסיון)
עריכה: עכשיו ראיתי שחלק ממה שכתבתי גם @נייטרון-חפשי כתב -
@טכנולוג כתב ברכב היברדי - מכמה קמ"ש זה מדליק את המנוע בנזין?:
אכן אם אתה נוהג נכון ומנצל כראוי את הסוללה אתה יכול להגיע לנתונים מטורפים של 25 ויותר לליטר מניסיון
תוכל לתת טיפים?
נשמע מפתה... -
@מנוע-אלפיים-טורבו מדובר בעיקר בתוך העיר והרעיון הוא פשוט - כאשר אתה נוסע אתה טוען את הסוללה וכאשר אתה לא עובר את האזור הירוק בשעון אתה בעצם משתמש בסוללה וככל שתבצע באותה נסיעה יותר מחזורי טעינה ופריקה כך תחסוך יותר דלק ועל מנת להגיע לזה צריך להשתדל שהמנוע החשמלי יעבוד כל עוד זה ניתן (אין כוונתי לזחול כל היום ולחשבן כל הזמן את הסוללה אבל כן להיות מודע) כגון תחילת נסיעה אם אתה מאיץ מידי עברת את הטווח הירוק ואתה משתמש בדלק במקום סוללה
אותו דבר בבלימה כאשר אתה משחרר את הרגל מהגז אתה טוען את הסוללה וע"י כך גורם לבלימת הרכב אבל אם אתה בולם באמצעות הברקס אתה מאבד אנרגיה שיכלה להטעין את הסוללה ובזה אתה בעצם מבזבז דלק ולכן המטרה היא להימנע כמה שניתן מבלימה ע"י הדוושה ולהתרגל לשחרר את הגז מרחוק וכך שוב נטענת הסוללה מה שמאפשר לך להמשיך ולנסוע על חשמל ולזה התכוונתי שאם אתה נוהג בחכמה אתה יכול להגיע לצריכת דלק נמוכה מאוד
מדגיש שאני לא אומר כאן תיאוריה בלבד אני נוהג כך כמה חודשים באוריס 2013 והממוצע שלי הוא כ25 לליטר (ויש לפעמים גם 27 תלוי בעומס שיש ברכב) -
@טכנולוג כתב ברכב היברדי - מכמה קמ"ש זה מדליק את המנוע בנזין?:
אותו דבר בבלימה כאשר אתה משחרר את הרגל מהגז אתה טוען את הסוללה וע"י כך גורם לבלימת הרכב אבל אם אתה בולם באמצעות הברקס אתה מאבד אנרגיה שיכלה להטעין את הסוללה
מה שהמסך בפריוס דור 2 (עד 2009) שדווקא כאשר אתה לוחץ מעט על הברקס אתה מטעין את הסוללה (יכול להית ששינו את זה בדורות אח"כ)
-
@אליהו כתב ברכב היברדי - מכמה קמ"ש זה מדליק את המנוע בנזין?:
@מאיר כתב ברכב היברדי - מכמה קמ"ש זה מדליק את המנוע בנזין?:
הבנזין מונע ולוקח
לא
בדקתי את זה עם obd, זה לוקח טיפונת.
-
@אליהו כתב ברכב היברדי - מכמה קמ"ש זה מדליק את המנוע בנזין?:
@מיישה
מחלוקת הפסוקים.
תיק"ו.😂אתה צריך לספק תשובה למה הנורה של EV נכבית מ80 קמ"ש וזה מצדד לטובת @מיישה