דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. משפטי, תביעות ותאונות
  3. דו"ח פלאפון שאלה ספיציפית.

דו"ח פלאפון שאלה ספיציפית.

מתוזמן נעוץ נעול הועבר משפטי, תביעות ותאונות
19 פוסטים 10 כותבים 286 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • נ נהג מתחיל

שלום לכולם
    בטח נמאס מהשאלות האלה על דוחות, אז אני אנסה להיות קצר וממוקד. [עריכה: לא כ"כ הצלחתי]
    תודה מראש!

קיבלתי דו"ח באלעד [אני גר בירושלים] על פלאפון, 1000 ש"ח ו8 נקודות
    ראיתי שהשוטר אחז אותי בנתיב המקביל, אבל לא כרז לי, האצתי מתוך תקוה שישכח ממני, הוא עשה פרסה בכיכר מתוך מטרה להדביק אותי, אני ‘בתמימות’ התחמקתי בין הרחובות, אבל הוא עלה עליי,
    טענתי לו שהוא צודק אבל לא דיברתי בפל’ אלא רק החזקתי אותו והוא אמר לי שזה גם עבירה, התחננתי לו שירחם עליי, ואין לי אלף שקל, והערבי [כן שוטר ערבי!] לא ויתר לי.
    טען לי שנהגתי בפראות וסיכנתי משתמשי דרך ועל זה הוא מוותר לי, ורק על הפלא’ הוא נותן לי 1000 ש"ח ושמונה נקודות, אני הכחשתי שברחתי ושסיכנתי משתמשי דרך.

אחרי זה שהוא נתן לי לחתום על הדו"ח, אני עובר על הדו"ח תוך שהוא מאיים עליי לחתום בזריזות או שהוא הולך בלי שאני יחתום, ואז אני רואה שבתיאור העבירה הוא כתב שהוא כרז לי ולא עצרתי ושסיכנתי משתמשי דרך, והוא לא כתב בדברי הנהג שלא ניסיתי לברוח, והוא בכלל לא טען לי שהוא כרז לי כדי שאכחיש.
    אבל תכלס’ העבירה עצמה היא הפלאפון.

תכלס’ אני רוצה לבקש להשפט, ואין לי על מה כי הפלא’ היה ביד שלי, והוא טוען שיש לו מצלמה שזה היה צמוד לאוזן ושדיברתי ולא רק החזקתי, ואני רוצה להשפט כדי שזה יפול בדרך או מקסימום אני יסתדר עם התובע על פחות סכום או בלי נקודות.

אני נהג כבר למעלה משנתיים עם עבר נקי.

השאלה: האם ישנו סיכון שבו לא אצליח להסתדר עם התובע, והשופט יראה בתיאור העבירה את סיכון משתמשי הדרך ויוכל לחייב אותי בקנס גבוה יותר או בסעיף של נהיגה בקלות דעת וכדו’? או שבמקרה הכי גרוע השופט יחייב אותי בקנס המקורי?

שוב תודה רבה
    הקנס הזה מעיק עליי מאד.
    זה שהשוטר היה ערבי, זה שהוא עשה את זה בא’ דחוה"מ סוכות, והסכום המטורף הזה על נהיגה של שתי דקות בעיר הקטנטנה הזו.

מ מנותק
    מ מנותק
    מתלמד 0
    כתב נערך לאחרונה על ידי מתלמד 0

@נהג-מתחיל ליבי איתך. קרה לי לפני שלוש שנים כזה דבר. ביררתי, והמסקנא הייתה שאם חתמת שאתה מודה שהחזקת את הטלפון, אין מה לעשות.
    קח בחשבון שבית משפט בהחלט עשוי לראות בבקשה להשפט בזבוז זמן שיפוטי לשוא, כך הם קוראים לתופעה של נהגים שמערערים בלי שום טענה מוצדקת, ולחייב אותך בקנס גבוה מהמקור, עד כדי כפל קנס.
    בכל מקרה, לא תפסיד אם תשלח ל@גיל את הדו"ח.
    ואם לא מפריע לך, תוכל להעלות אותו כאן בטשטוש פרטים מזהים, ייתכן שאולי חברי הפורום יגלו פגם מהותי שמהווה עילה להשפט.

נ תגובה 1 תגובה אחרונה
    1
    • נ נהג מתחיל

שלום לכולם
      בטח נמאס מהשאלות האלה על דוחות, אז אני אנסה להיות קצר וממוקד. [עריכה: לא כ"כ הצלחתי]
      תודה מראש!

קיבלתי דו"ח באלעד [אני גר בירושלים] על פלאפון, 1000 ש"ח ו8 נקודות
      ראיתי שהשוטר אחז אותי בנתיב המקביל, אבל לא כרז לי, האצתי מתוך תקוה שישכח ממני, הוא עשה פרסה בכיכר מתוך מטרה להדביק אותי, אני ‘בתמימות’ התחמקתי בין הרחובות, אבל הוא עלה עליי,
      טענתי לו שהוא צודק אבל לא דיברתי בפל’ אלא רק החזקתי אותו והוא אמר לי שזה גם עבירה, התחננתי לו שירחם עליי, ואין לי אלף שקל, והערבי [כן שוטר ערבי!] לא ויתר לי.
      טען לי שנהגתי בפראות וסיכנתי משתמשי דרך ועל זה הוא מוותר לי, ורק על הפלא’ הוא נותן לי 1000 ש"ח ושמונה נקודות, אני הכחשתי שברחתי ושסיכנתי משתמשי דרך.

אחרי זה שהוא נתן לי לחתום על הדו"ח, אני עובר על הדו"ח תוך שהוא מאיים עליי לחתום בזריזות או שהוא הולך בלי שאני יחתום, ואז אני רואה שבתיאור העבירה הוא כתב שהוא כרז לי ולא עצרתי ושסיכנתי משתמשי דרך, והוא לא כתב בדברי הנהג שלא ניסיתי לברוח, והוא בכלל לא טען לי שהוא כרז לי כדי שאכחיש.
      אבל תכלס’ העבירה עצמה היא הפלאפון.

תכלס’ אני רוצה לבקש להשפט, ואין לי על מה כי הפלא’ היה ביד שלי, והוא טוען שיש לו מצלמה שזה היה צמוד לאוזן ושדיברתי ולא רק החזקתי, ואני רוצה להשפט כדי שזה יפול בדרך או מקסימום אני יסתדר עם התובע על פחות סכום או בלי נקודות.

אני נהג כבר למעלה משנתיים עם עבר נקי.

השאלה: האם ישנו סיכון שבו לא אצליח להסתדר עם התובע, והשופט יראה בתיאור העבירה את סיכון משתמשי הדרך ויוכל לחייב אותי בקנס גבוה יותר או בסעיף של נהיגה בקלות דעת וכדו’? או שבמקרה הכי גרוע השופט יחייב אותי בקנס המקורי?

שוב תודה רבה
      הקנס הזה מעיק עליי מאד.
      זה שהשוטר היה ערבי, זה שהוא עשה את זה בא’ דחוה"מ סוכות, והסכום המטורף הזה על נהיגה של שתי דקות בעיר הקטנטנה הזו.

shineS מנותק
      shineS מנותק
      shine
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@נהג-מתחיל כתב בדו"ח פלאפון שאלה ספיציפית.:

זה שהשוטר היה ערבי

זה דרוזי, הוא שוטר תנועה מנוסה והוא יודע את העבודה…

אם זה ההוא מאלעד

נ תגובה 1 תגובה אחרונה
      2
      • shineS shine

זה שהשוטר היה ערבי

זה דרוזי, הוא שוטר תנועה מנוסה והוא יודע את העבודה…

אם זה ההוא מאלעד

נ מנותק
        נ מנותק
        נהג מתחיל
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@shine כתב בדו"ח פלאפון שאלה ספיציפית.:

יודע את העבודה…

מה העבודה שהוא יודע?.. לתת דו"ח, נו נו
        או שאתה מתכוון שהוא יודע איך לא להניח לקרבן גם בבית המשפט…?

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • מ מתלמד 0

@נהג-מתחיל ליבי איתך. קרה לי לפני שלוש שנים כזה דבר. ביררתי, והמסקנא הייתה שאם חתמת שאתה מודה שהחזקת את הטלפון, אין מה לעשות.
          קח בחשבון שבית משפט בהחלט עשוי לראות בבקשה להשפט בזבוז זמן שיפוטי לשוא, כך הם קוראים לתופעה של נהגים שמערערים בלי שום טענה מוצדקת, ולחייב אותך בקנס גבוה מהמקור, עד כדי כפל קנס.
          בכל מקרה, לא תפסיד אם תשלח ל@גיל את הדו"ח.
          ואם לא מפריע לך, תוכל להעלות אותו כאן בטשטוש פרטים מזהים, ייתכן שאולי חברי הפורום יגלו פגם מהותי שמהווה עילה להשפט.

נ מנותק
          נ מנותק
          נהג מתחיל
          כתב נערך לאחרונה על ידי נהג מתחיל

@מתלמד-0
          הנה הדו"ח
          דו’'ח תנועה.pdf

ידע הרב @shine אם זה באמת אותו אחד

ואם יש בעיה חוקית כל שהיא להעלות את המסמך עם שם השוטר גלוי, אנא עדכנו אותי ואמחק [לא לפני שאתם כבר יודעים ממי להזהר…]
          תודה רבה

יוניי תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • נ נהג מתחיל

@מתלמד-0
            הנה הדו"ח
            דו’'ח תנועה.pdf

ידע הרב @shine אם זה באמת אותו אחד

ואם יש בעיה חוקית כל שהיא להעלות את המסמך עם שם השוטר גלוי, אנא עדכנו אותי ואמחק [לא לפני שאתם כבר יודעים ממי להזהר…]
            תודה רבה

יוניי מנותק
            יוניי מנותק
            יוני
            מגיה
            כתב נערך לאחרונה על ידי

דו’'ח תנועה.pdf

חשבתי שזה בדיחה ששוטרים לא יודעים לכתוב
            אני צריך גם להגיה את הדוח?

רכב=ההכנסת אורחים כמעט היחידה שיש היום
            גמ"ח מוצרים להעברת דירה בעיר אופקים

M תגובה 1 תגובה אחרונה
            4
            • יוניי יוני

דו’'ח תנועה.pdf

חשבתי שזה בדיחה ששוטרים לא יודעים לכתוב
              אני צריך גם להגיה את הדוח?

M מנותק
              M מנותק
              MEM
              כתב נערך לאחרונה על ידי
              פוסט זה נמחק!
              תגובה 1 תגובה אחרונה
              1
              • ת מנותק
                ת מנותק
                תודה השם
                כתב נערך לאחרונה על ידי יוני

היה לי לאחרונה איזה שאלה משפטית (אפשר לראות בפורום הזה) וראיתי שיש הרבה עו"ד שמתחננים שיבואו אליהם עם כאלו שאלות, ומוכנים לענות אפי’ בחינם, למה לא תנסה?
                אני מאמין שגם השירות עצמו לא יהיה כ"כ יקר כי אחרת מי ייקח אותם?!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • ג גיל

@נהג-מתחיל לא נמאס, אנחנו כאן לעזור.
                  טוב, למעשה היה אסור לך לחתום, ושיתפוצץ לו בשקט. לא סתם הוא זירז אותך.
                  לא חותמים על שום מילה שאתה לא מסכים עליה, גם אם זה ייקח אותך לבית המשפט.
                  הארכנו בנושא הזה בעבר, אבל זו כבר חכמה שבדיעבד.
                  הייתי רוצה קודם כל להבין את זה:

אם הוא לא כרז לך, איך ידעת שהוא רוצה לתת לך דו"ח? הוא צפר לך? אם כן - זה “כרז”. הוא סימן לך? אם כן - זה נכנס ב"כרז", למרות שהוא לא דייק בלשונו… לא שזה בסדר, אבל לא זו הרגל שצריך לשים לדו"ח הזה.
                  עוד דבר שלא הבנתי - מה היה בסוף? הוא הוסיף או לא הוסיף? קצת לא ברור לי מהלשון.
                  אשמח אם תשלח לי את הדו"ח למייל - בטשטוש פרטים אישיים - אין בהם נפק"מ.
                  לגבי הטלפון ביד - הוא צודק.
                  מה נשאר לנו? להישפט ולדון בעניין הנהיגה בצורה מסוכנת - תבקש להישפט, בפרט אם יש לך מצלמת דרך או משהו שיתמוך בך.
                  בגדול לשוטר יש מילה חזקה בבית המשפט, אבל גם אם הוא יגיע (סביר להניח שיגיע, א"א לדעת)
                  יש כאן טענה רצינית, שכנראה (עדיין לא הבנתי לגמרי) הוא הודה עליה בכתב יד.
                  אבל שוב, תראה כמה צרות באות מ"ביד כל אדם יחתום" (איוב לז, ז).

מאירמ מנותק
                  מאירמ מנותק
                  מאיר
                  מנהל ראשי
                  כתב נערך לאחרונה על ידי מאיר

@גיל כתב בדו"ח פלאפון שאלה ספיציפית.:

למעשה היה אסור לך לחתום, ושיתפוצץ לו בשקט. לא סתם הוא זירז אותך.

איני רוצה לחלוק על כבודו אז נעשה את זה כמו בהלכות כיבוד הורים… עורך דין אחד אמר לי פעם שהחתימה היא רק על כך שהדוח הגיע לידך ואינו מהווה הסכמה על הכתוב בו (בדומה לחתימה על קבלת דואר רשום שאינה מהווה הסכמה על הדרישות הרבות שנכתבו במכתב…)

אני אולי הייתי אומר לשוטר “אתה מודע שמוקלט אצלי שאמרתי לך מפורשות כך וכך ואתה סירבת לציין את הדברים כדי לחמוק מבית המשפט ולתת לי את הדוח שלא כהוגן” או ג"כ “אתה מודע למשמעות הדברים כשיוודע בבית המשפט שציינת שקר על הכריזה בדוח רישמי של משטרת ישראל?! הכל מוסרט ומוקלט היום!”

ג תגובה 1 תגובה אחרונה
                  2
                  • מאירמ מאיר

@גיל כתב בדו"ח פלאפון שאלה ספיציפית.:

למעשה היה אסור לך לחתום, ושיתפוצץ לו בשקט. לא סתם הוא זירז אותך.

איני רוצה לחלוק על כבודו אז נעשה את זה כמו בהלכות כיבוד הורים… עורך דין אחד אמר לי פעם שהחתימה היא רק על כך שהדוח הגיע לידך ואינו מהווה הסכמה על הכתוב בו (בדומה לחתימה על קבלת דואר רשום שאינה מהווה הסכמה על הדרישות הרבות שנכתבו במכתב…)

אני אולי הייתי אומר לשוטר “אתה מודע שמוקלט אצלי שאמרתי לך מפורשות כך וכך ואתה סירבת לציין את הדברים כדי לחמוק מבית המשפט ולתת לי את הדוח שלא כהוגן” או ג"כ “אתה מודע למשמעות הדברים כשיוודע בבית המשפט שציינת שקר על הכריזה בדוח רישמי של משטרת ישראל?! הכל מוסרט ומוקלט היום!”

ג מנותק
                    ג מנותק
                    כתב נערך לאחרונה על ידי גיל

@מאיר

@מאיר כתב בדו"ח פלאפון שאלה ספיציפית.:

איני רוצה לחלוק על כבודו אז נעשה את זה כמו בהלכות כיבוד הורים…

אני מקווה שאתה לא עושה לי את זה ☝ בכוונה…

יש שני סוגי חתימות.

@גיל כתב במדריך: עצר אותי שוטר👮‍♂️:

10. חתימות:
                    חתימה א’ - דברי הנהג - חוץ מחתימה על קבלת הדו"ח, אתם תדרשו לחתום קודם על אישור “דברי הנהג”. תחתמו רק אם הדברים הכתובים הם אלו שנאמרו, אל תחתמו על תגובה שלא מסרתם ועלולות להתפרש כהודאה או הפללה, (למשל : “מצטער”, מתנצל", “לא שמתי לב”, “לא ידעתי”, “סליחה” וכד’) יש לחתימה הזו משקל חשוב במשפט. בנוסף, זכותך לבקש (בנימוס) לתקן או להוסיף את מה שצריך, ורק אז לחתום.
                    חתימה ב’ - קבלת הדו"ח - זו חתימה טכנית בלבד ואין סיבה לא לחתום עליה, ואין בה משמעות של הודאה בביצוע העבירה. מי שלא חותם על זה לא מעניש את השוטר, רק יוצר לעצמו רושם שלילי מאוד בפני התובע והשופט עוד לפני שנפגשתם. במצב כזה, השוטר יכתוב במקום חתימתך “מסרב לחתום”. גילוי נאות: זוהי התנהגות המאפיינת עבריין מועד או לכל הפחות “חכמולוג”. ואליבא דאמת -קיבלת את הדו"ח לידיך, אז מה הוורט לסרב לחתום שקיבלת אותו?

מאירמ תגובה 1 תגובה אחרונה
                    2
                    • ג גיל

@מאיר

@מאיר כתב בדו"ח פלאפון שאלה ספיציפית.:

איני רוצה לחלוק על כבודו אז נעשה את זה כמו בהלכות כיבוד הורים…

אני מקווה שאתה לא עושה לי את זה ☝ בכוונה…

יש שני סוגי חתימות.

@גיל כתב במדריך: עצר אותי שוטר👮‍♂️:

10. חתימות:
                      חתימה א’ - דברי הנהג - חוץ מחתימה על קבלת הדו"ח, אתם תדרשו לחתום קודם על אישור “דברי הנהג”. תחתמו רק אם הדברים הכתובים הם אלו שנאמרו, אל תחתמו על תגובה שלא מסרתם ועלולות להתפרש כהודאה או הפללה, (למשל : “מצטער”, מתנצל", “לא שמתי לב”, “לא ידעתי”, “סליחה” וכד’) יש לחתימה הזו משקל חשוב במשפט. בנוסף, זכותך לבקש (בנימוס) לתקן או להוסיף את מה שצריך, ורק אז לחתום.
                      חתימה ב’ - קבלת הדו"ח - זו חתימה טכנית בלבד ואין סיבה לא לחתום עליה, ואין בה משמעות של הודאה בביצוע העבירה. מי שלא חותם על זה לא מעניש את השוטר, רק יוצר לעצמו רושם שלילי מאוד בפני התובע והשופט עוד לפני שנפגשתם. במצב כזה, השוטר יכתוב במקום חתימתך “מסרב לחתום”. גילוי נאות: זוהי התנהגות המאפיינת עבריין מועד או לכל הפחות “חכמולוג”. ואליבא דאמת -קיבלת את הדו"ח לידיך, אז מה הוורט לסרב לחתום שקיבלת אותו?

מאירמ מנותק
                      מאירמ מנותק
                      מאיר
                      מנהל ראשי
                      כתב נערך לאחרונה על ידי
                      פוסט זה נמחק!
                      ג תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1
                      • מאירמ מאיר

פוסט זה נמחק!

ג מנותק
                        ג מנותק