בקשת המלצה לרביעיית צמיגים
- 
שלום חברים,
לקראת החורף הבעל"ט, מעוניין להחליף את ארבעת הסינים הזוועתיים שמזיזים לי את הרכב. היות וכרגע המצב הוא שהרכב מאבד קצת יציבות עם כל בור קטן בכביש, אני מחפש משהו טוב ובטוח ומוכן להוציא קצת יותר ולו בשביל השקט הנפשי.
באוטו דיפו ראיתי כרגע רביעיה של גודייר (eagle sport) או דנלופ (SPMF800) ב1470-1500 ש"ח
העניין הוא שהמכונאי שאצלו אני מטפל בשגרה, אמר לי שמחד האיכות של המותגים הנ"ל ירדה ומאידך צמיגי RODAX הם מספיק טובים (רביעיה ב1250) וזה לא שווה את הפער.
אשמח להכוונה, ואם יש ניסיון נא לשתףתודה
 - 
שלום חברים,
לקראת החורף הבעל"ט, מעוניין להחליף את ארבעת הסינים הזוועתיים שמזיזים לי את הרכב. היות וכרגע המצב הוא שהרכב מאבד קצת יציבות עם כל בור קטן בכביש, אני מחפש משהו טוב ובטוח ומוכן להוציא קצת יותר ולו בשביל השקט הנפשי.
באוטו דיפו ראיתי כרגע רביעיה של גודייר (eagle sport) או דנלופ (SPMF800) ב1470-1500 ש"ח
העניין הוא שהמכונאי שאצלו אני מטפל בשגרה, אמר לי שמחד האיכות של המותגים הנ"ל ירדה ומאידך צמיגי RODAX הם מספיק טובים (רביעיה ב1250) וזה לא שווה את הפער.
@sandstorm
דעתי האישית.
אני עם גודייר EfficientGrip Performance שהם גירסא יותר טובה מהאיגל,
שילמתי עליהם 2700 לרביעייה באוטודיפו (לקשקאי יש צמיגים יקרים, הכל עניין של מידה)
ולפני כמה שבועות הם עברו טסט שלישי, לא נס לחָם.
בדר"כ פנצ’רמאכרים ממליצים לפי מה שמשאיר להם יותר רווח בכיס, וזה לאו דווקא המותג.
לכן אני מציע לבדוק כמה דברים -- אמינות של הצמיגאי הממליץ.
 - כמה אתה עושה על הצמיגים?
אם אתה נוסע פחות מ-10K בשנה, אין סיבה מיוחדת לקנות מותג, אחרי הכל השמש תהרוס את הכל.
אבל אם אתה נוסע מעל הנ"ל, אז כדאי לשקול לקחת מותג מוכר אע"פ שהוא יקר. ורואים את ההפרשים הרבה פעמים ברגע של כמעט תאונה, וגם - באורך החיים שלהם. 
 - 
@sandstorm
דעתי האישית.
שילמתי עליהם 2700 לרביעייה באוטודיפו (לקשקאי יש צמיגים יקרים, הכל עניין של מידה)
בדר"כ פנצ’רמאכרים ממליצים לפי מה שמשאיר להם יותר רווח בכיס, וזה לאו דווקא המותג.
אם אתה נוסע פחות מ-10K בשנה, אין סיבה מיוחדת לקנות מותג, אחרי הכל השמש תהרוס את הכל.
אבל אם אתה נוסע מעל הנ"ל, אז כדאי לשקול לקחת מותג מוכר אע"פ שהוא יקר. ורואים את ההפרשים הרבה פעמים ברגע של כמעט תאונה, וגם - באורך החיים שלהם. 
 - 
@sandstorm
דעתי האישית.
 - 
שלום חברים,
@sandstorm אם אתה קונה מאוטודיפו, שים לב שבאתר המחירים משתנים בקצב מהיר, המחיר שראית היום, לא בהכרח שיהיה מחר. ופתאום מחרתיים הוא עשוי לחזור. אם יש לך אפשרות לקופון זה חוסך לך 50₪, וצריך לתזמן את הקניה כשהמחיר יורד. לא בטוח שהקופון יעבור, עדיף לך לעשות את זה עם גיא מהמכירות באתר, הוא גם יסדר את הקופון ויארגן לך התקנה מהירה.
 - 
@sandstorm אם אתה קונה מאוטודיפו, שים לב שבאתר המחירים משתנים בקצב מהיר, המחיר שראית היום, לא בהכרח שיהיה מחר. ופתאום מחרתיים הוא עשוי לחזור. אם יש לך אפשרות לקופון זה חוסך לך 50₪, וצריך לתזמן את הקניה כשהמחיר יורד. לא בטוח שהקופון יעבור, עדיף לך לעשות את זה עם גיא מהמכירות באתר, הוא גם יסדר את הקופון ויארגן לך התקנה מהירה.
 - 
@sandstorm
דעתי האישית.
 - 
מעניין אותי לדעת האם מרגישים את ההבדל באיכות הצמיג גם בבמפרים למשל אשמח לדעת מהם ההבדלים המשמעותיים בבחירת צמיג
חוץ מזה עשיתי בדיקה באוטו דיפו ע"פ מספר רכב והוא נתן לי רק את הדונלופ ועוד משהו אחד ללא חברה כנראה סיני ייתכן שזה רק מה שמתאים לי יש לי יונדאי I35 2014 - 
@sandstorm תבקש ממי שיש לו. לפני חדשיים מישהו הוריד לי, זה איזה ברקוד ארוך.
 - 
@sandstorm כתב בבקשת המלצה לרביעיית צמיגים:
ודה, אבל איך מסדרים את הקופון (זה קופון טלגרם? א"כ אין לי אפשרות).
אם לא תלך על הדאנלופ תנסה את זה:
1100839
נותן 7% הנחה.אפשר לראות כאן את תנאי הקופון.
לדאנלופ כתוב שהוא לא תקף.ייתכן שבשביל לקבל את ההנחה על כל הצמיגים תצטרך להזמין אותם אחד אחד ולא בהזמנה אחת.
 - 
שלום חברים,
 - 
@צילפינגים כתב בבקשת המלצה לרביעיית צמיגים:
@גיל מה דעתך על הפלאקיין איטלקי
אחות של דאנלופ, שייכים לחברה גדולה יפנית. חברה טובה. לא יקרה. כנ"ל דאנלופ.
ראיתי כאלו על סיאט בהרכבה ראשונה. - 
@גיל לקחת את הגודייר או את הדנלופ או שאין הבדל?
תסתכל תמיד במפרט הטכני, מה קוד המהירות. העמסה. בלימה. רעש. אתה יודע לקרוא את הנתונים? אם לא, נסביר, זה בסדר גמור.
 - 
תסתכל תמיד במפרט הטכני, מה קוד המהירות. העמסה. בלימה. רעש. אתה יודע לקרוא את הנתונים? אם לא, נסביר, זה בסדר גמור.
@גיל את הנתונים כמובן קראתי, ואת קוד ההעמסה ומהירות התאמתי לרכב שלי. בשאר הנתונים הם די זהים (הדנלופ C בצריכת הדלק לעומת הגודייר B, ברעש הם זהים, בבלימה יש קצת הבדל הדנלופ A והגודייר C).
אבל אלו רק נתונים אני פשוט חסר ניסיון וגם לא מעודכן כל כך בעולם הצמיגים.
בכל אופן, מקצת שיטוט בפורום מקביל, הבנתי ששני הדגמים הנ"ל לא מומלצים כל כך. מקבל תחושה שזה לא שווה את הפער.@אליה הייתי רוצה פאלקן, אבל לבינתיים לא הצלחתי להגיע למישהו שמשווק אותם באיזור בית שמש (והייתי רוצה מישהו אמין מנסיון, כי ישנם כמה וכמה גנבים שם). אדרבה אם מישהו ידע לכוון אותי, אודה לו מאוד.
 - 
 - 
@גיל את הנתונים כמובן קראתי, ואת קוד ההעמסה ומהירות התאמתי לרכב שלי. בשאר הנתונים הם די זהים (הדנלופ C בצריכת הדלק לעומת הגודייר B, ברעש הם זהים, בבלימה יש קצת הבדל הדנלופ A והגודייר C).
אבל אלו רק נתונים אני פשוט חסר ניסיון וגם לא מעודכן כל כך בעולם הצמיגים.
בכל אופן, מקצת שיטוט בפורום מקביל, הבנתי ששני הדגמים הנ"ל לא מומלצים כל כך. מקבל תחושה שזה לא שווה את הפער.@אליה הייתי רוצה פאלקן, אבל לבינתיים לא הצלחתי להגיע למישהו שמשווק אותם באיזור בית שמש (והייתי רוצה מישהו אמין מנסיון, כי ישנם כמה וכמה גנבים שם). אדרבה אם מישהו ידע לכוון אותי, אודה לו מאוד.
@sandstorm צריך להבין שלכל חברה יש כמה דגמי צמיגים. זוכר שהזכרתי את הגודייר אפישניט-גריפ פרפורמנס? זה העניין.
אבל בסוף, זה גם עניין של איכות. יש דברים מופיעים במדדים, וכן נמדדים אצל המותגים.
למשל “התנגדות לגלגול”. בודקים רכב בניוטרל בכביש בעל זוית קהה (לא זוכר מספרים מדוייקים) כמה מרחק הרכב יעבור ב"דרדור". בעצם, לראות שהצמיג יתן לך לפתח מהירות, ולא יתנגד לנסיעה ולתנועת הגלגול.
סתם לדוגמא.
אל תשבור את הראש יותר מדי, קח משהו עם נתונים טובים, וחברה מוכרת.
ואגב, צריך לעשות את זה גם ברכבים, לא רק בצמיגים…(לאלו שקונים רכבים מחברות שמעולם לא שמענו עליהם). אבל זה עניין אחר.
בהצלחה!@יאצק כתב בבקשת המלצה לרביעיית צמיגים:
@גיל האמת היא שאני אשמח להסבר איך קוראים את הנתונים על הצמיג…
אם אפשר כמובן.
תודה רבה !על רגל אחת-
על כל צמיג כתובה שורה המעידה על מידותיו:
למשל: 215/60/17 (לפני ה-17 אמורה להיות R, אבל העריכה יוצאת לא טוב אז השמטתי).
המספר הראשון (משמאל, כנהוג במספרים) לדוגמא 215 מעיד על רוחב הצמיג, דהיינו מדידת הצמיג מדופן אל דופן, במ"מ.
המספר השני לדוגמא 60 מעיד על חתך הצמיג, דהיינו גובה הדופן (מסיום החישוק ועד הסוליה), ביחס לרוחב הצמיג (המספר הראשון).
המספר השלישי זהו הקוטר של הצמיג.
המספרים לא צריכים להדאיג אותך, רק לוודא שהכל תואם וזהו זה.
ה-R בא להעיד על צורת המבנה, במקרה הזה (הנפוץ) מדובר במבנה רדיאלי, בשונה מ-D.
אבל אין מה להאריך בזה.
בהזדמנות, בלי נדר.על כל הצמיגים המיוצרים קיים תאריך יצור המופיע בארבע ספרות. למשל, 0425 – תאריך הייצור הוא השבוע 4 בשנת 2025 למניינם, הוי אומר סוף ינואר, והצמיג (נכון לכתיבת שורות אלו) בן פחות מ-10 חודשים.
 - 
@מתלמד-0 תודה, אבל איך מסדרים את הקופון (זה קופון טלגרם? א"כ אין לי אפשרות).
רק כמוסיף על דברי @itzik היקר,
יש קופון כזה באתר

7% הנחה, כולל כפל מבצעים, שנכון להיום מפורסם שם 40% הנחה על הצמיגים.
וכמו שכתב @itzik זה לא כולל את דאנלופ.
אגב, מנסיון, הקופון עובד יופי גם ברכישת 4 צמיגים.
בגדול, אוטודיפו זו חנות קצת יקרנית, אבל המבצעים שלהם נמצאים כשווים פעמים רבות, שווה לנסות.פעם הם עשו מבצע - מביאים את המגבים הישנים ומקבלים זיכוי 70 ש"ח לחדשים.
פשוט נכנסתי ולקחתי את הזול הזול שעלה…70…
איפה הרווח שלהם היה? המוכר שעמד ושכנע אותי באגרסיביות לבחור את של בוש בתוספת של 50 ש"ח…
 - 
שלום חברים,
@sandstorm אחרי שאתה מחליט, תחייג לאוטו טייר ותבדוק אם יותר זול אצלו.
החלפתי דרכו לקורולה של אחותי, קורולה, 4 צמיגי קלבר 4HP V91 15R195/65
במחיר של 1225 ש"ח כולל התקנה ואיזון, לדעתי יש לו מחירים יפים (מומלץ לחייג כי בטלפון לפעמים הוא יורד עוד, ובטלפון הוא רואה מה באמת יש לו במלאי)
המס’ שלו 0547476080