עזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...
-
@רכבניק לצערי זה לא כ"כ מצחיק ולא בגלל שאני כבר מכיר את זה, להיפך, דווקא בגלל שאני מכיר…
פעם פעם אולי זה הצחיק אותי.@נייטרון-חפשי תסביר?
-
@נייטרון-חפשי תסביר?
-
@צילפינגים כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
לגביי ההונדה תשאל את @נייטרון-חפשי כמה זה קשה להשיג לו חלקים אבל שוב זה רכב בהחלט אמין אבל עדיין הוא לא נכנס בתקציב של 5 אלף
@נייטרון-חפשי כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
לגביי ההונדה תשאל את @נייטרון-חפשי כמה זה קשה להשיג לו חלקים. אעשה קצת סדר ברכבים של הונדה 6-8 מקומות, מה שאני מכיר. יש את ההונדה שאטל, משנת 96 עד כמדומני תחילת שנת 99 זה מיניוואן בינוני אסייתי טיפוסי מזכיר את הספייס וואגון, טיפה יותר גדול.
אודיסיי, מיניוואן גדול יותר מתאים לשוק האמריקאי בגודל ונפח מנוע מגיע עם 7-8 מקומות.
הסטרים זה צינור בלע"ז מתחילת שנות 2001 ועד 2005 וזה לא בדיוק מיניוואן אלא למרות שמוגדר כמרכב mpv כמו מיניוואן הוא יותר כמו סטיישן עם שורה נוספת, מקביל לאוונסיס ורסו (ולא לורסו שהוא יותר כמו האצ’בק).
הונדה פילוט לידיעתי, לא הגיע בייבוא סדיר והוא דומה להיילנדר של טויוטה.
אנחנו מדברים על הfrv, שאין לו מקבילה חוץ מהמולטיפלה המכוערת של פיאט, מוגדר כmpv עם שתי שורות בלבד, אבל עם מושב נוסף בשורה הקדמית. אגב, יש כאלו פרייווטים אמריקאים כמו ביואיק לוצרן שיש רשמית מקום באמצע, אבל מיני מושב, בהונדה זה ממש מושב נוסף כמעט בגודל מלא.
לדגם הזה מהיכרות, מעולם לא שמעתי שיש בעיה של חלפים. כנראה @נייטרון-חפשי דיבר על שאטל, כי נראה לי שהסטרים זה פלטפורמה של סיוויק המצוי על כל פנים חלקי ממכלול המנוע והגיר, עכ"פ לא על הfrv שאגב מנסיון חולקת מכלולים משותפים עם אקורד.
אני כותב על סמך זכרוני אשמח אם מישהו יבדוק ויתקן. -
לגביי ההונדה תשאל את @נייטרון-חפשי כמה זה קשה להשיג לו חלקים. אעשה קצת סדר ברכבים של הונדה 6-8 מקומות, מה שאני מכיר. יש את ההונדה שאטל, משנת 96 עד כמדומני תחילת שנת 99 זה מיניוואן בינוני אסייתי טיפוסי מזכיר את הספייס וואגון, טיפה יותר גדול.
אודיסיי, מיניוואן גדול יותר מתאים לשוק האמריקאי בגודל ונפח מנוע מגיע עם 7-8 מקומות.
הסטרים זה צינור בלע"ז מתחילת שנות 2001 ועד 2005 וזה לא בדיוק מיניוואן אלא למרות שמוגדר כמרכב mpv כמו מיניוואן הוא יותר כמו סטיישן עם שורה נוספת, מקביל לאוונסיס ורסו (ולא לורסו שהוא יותר כמו האצ’בק).
הונדה פילוט לידיעתי, לא הגיע בייבוא סדיר והוא דומה להיילנדר של טויוטה.
אנחנו מדברים על הfrv, שאין לו מקבילה חוץ מהמולטיפלה המכוערת של פיאט, מוגדר כmpv עם שתי שורות בלבד, אבל עם מושב נוסף בשורה הקדמית. אגב, יש כאלו פרייווטים אמריקאים כמו ביואיק לוצרן שיש רשמית מקום באמצע, אבל מיני מושב, בהונדה זה ממש מושב נוסף כמעט בגודל מלא.
לדגם הזה מהיכרות, מעולם לא שמעתי שיש בעיה של חלפים. כנראה @נייטרון-חפשי דיבר על שאטל, כי נראה לי שהסטרים זה פלטפורמה של סיוויק המצוי על כל פנים חלקי ממכלול המנוע והגיר, עכ"פ לא על הfrv שאגב מנסיון חולקת מכלולים משותפים עם אקורד.
אני כותב על סמך זכרוני אשמח אם מישהו יבדוק ויתקן.@מתלמד-0 כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
הסטרים זה לא שאטל והיא עם מנוע 2.0 שהיה כמדומני בדגמי אקורד וממש לא כמו הסיוויק, היא גם מאוד מרווחת ודומה לשאטל בכל חוץ מהגודל.
ומה כתבת על הצינור והלע"ז לא הבנתי -
@מתלמד-0 כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
הסטרים זה לא שאטל והיא עם מנוע 2.0 שהיה כמדומני בדגמי אקורד וממש לא כמו הסיוויק, היא גם מאוד מרווחת ודומה לשאטל בכל חוץ מהגודל.
ומה כתבת על הצינור והלע"ז לא הבנתי@נייטרון-חפשי זה ברור שזה לא קשור לשאטל משום כיוון. לגבי המנוע והגיר תיקנתי למכלולים, כי זה משתמש במנועים סדרת ivtec. התרגום המדוייק לstream זה זרם, לעתים מכנים כך גם צינור כמו הנורד סטרים שזה צינור גז בין רוסיה לגרמניה וזה גרם לי לטעות.
זה המקום להבהיר האם כוונתך שקשה להשיג לחלפים לסטרים, שאטל, או frv? -
@נייטרון-חפשי זה ברור שזה לא קשור לשאטל משום כיוון. לגבי המנוע והגיר תיקנתי למכלולים, כי זה משתמש במנועים סדרת ivtec. התרגום המדוייק לstream זה זרם, לעתים מכנים כך גם צינור כמו הנורד סטרים שזה צינור גז בין רוסיה לגרמניה וזה גרם לי לטעות.
זה המקום להבהיר האם כוונתך שקשה להשיג לחלפים לסטרים, שאטל, או frv?כוונתי שקשה להשיג לחלפים לסטרים, שאטל, או frv, כמובן שלשאטל יותר קשה.
-
@רכבניק כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
קצת מצחיק היחס כאילו נהג חדש יוצא לכביש ומתנגש בכל קיר וגדר שהוא צריך רכב חד פעמי
@רכבניק היקר, לא התכוונתי להקצין עד כדי כך, אבל יש דברים בגו, והסטטיסטיקה תוכיח.
כוונתי לא היתה דווקא להתנגש במשהו… בעיקר הרבה טכני! אתה יודע כמה נהגים חדשים הרסו את הרכבים שלהם? בהעברת הילוכים שברו גירים, דפקו ברקסים כי לחצו עליהם כל הירידה וכו’ וכו’… ואכמ’‘ל, הרעיון היה להכיר גם את מכלולי הרכב מקרוב! מה זה מים, מה זה טורים, מה זה חום מנוע, ומה זה לחץ אוויר בצמיגים…
ועוד היתה כוונתי, שאחרי שבן אדם מחזיק רכב, הוא יותר יודע מה הצרכים שלו, על מה הוא מוכן להשקיע ומה לא, לפני זה הכל באוויר! העיקר זול, נסתדר עם המזגן… וכדו’, כשהוא לא חי עם הדבר הזה עדיין אפילו חודש… -
@למה-ומדוע אני מסכים ב100 % עם הגישה שלך, הדרך הנכונה להכיר את התחום זה להכנס בלי לסכן סכום גדול וגם אם ילך פייפן זה לא יגיע למחיר תיקון ‘קטן’ של רכב יקר. כמובן שזה תלוי בסייעתא דשמיא שלך ספציפית, וזה נכון לכל רכב.
(הרכב הראשון שלי עלה לי 3,000 ואחרי 3 חדשים הלך הטיימינג והאוטו לפח (מכרתי אותו ב700) המוכר אמר לי מראש שצריך טיימינג אלא שאז לא ידעתי מה זה אומר, אבל ממש לא הצטערתי כי זה כבר היה משתלם)
אל תתיחס לכל מה שכתבו לך על רכב לפחות ב30,000, זה נכון למי שרוצה רכב שנותן גם… וגם… בשביל רכב שנוסע 3 חדשים בלי בעיות מיוחדות ואז ניתן למכור אותו בלי בעיה באותו מחיר בחלט שניתן (ועדיף) ב5,000.
בזאפירה באמת לא כדאי להתעסק ובמאזדה תלוי באיזה מחיר, ועם הסתייגויות.ברכבים בכזה מחיר יש שתי אפשרויות:
- רכב פח מקרטע עם בעיות לא קריטיות, כגון גרנדיס מוזנחת או מאזדה 5 עם מצב גיר סביר (ועדיין עם סיכון מסויים).
- רכב ישן מאוד במצב טוב יחסית, מצד אחד הוא יעלה פחות (וסיכנת פחות כסף) ומצד שני חוסר בחלפים שעלול לשגע אנשים שלא מסתדרים בלי רכב והרכב יתקע במוסך עד שיימצא חלף, או אפילו שצריך להשיג חלק מפירוק/חו"ל.
אני אישית מעדיף את האופציה השניה ולסכן פחות כסף, ההמלצות שלי בהתאם.
האופציות במחירי מינימום המומלצות לדעתי הם (לפי סדר העדיפות):
- הונדה סטרים או FRV. (בחיפוש ביד 2 סטרים לא קיימת ומופיע ע"ש הונדה שאטל שהוא הדגם הקודם לסטרים, יותר נוח/רחב ושתיין גדול ונדיר עד לא קיים וממילא פחות מומלץ)
- מיצובישי גרנדיס חבוטה ופצועה, לתקן אותה יהיה יקר אבל לסחוב איתה ככה אפשר הרבה.
- מיצובישי ספייס וואגן או טויוטה אוונסיס וורסו, יש לבדוק שהגיר במצב סביר ולהסכים לסחוב איתו במקרה שיתחיל להשתבש .
- מאזדה 5 עם גיר במצב סביר ובמחיר שיצדיק עוד 3,500 להחלפת גיר במקרה הצורך.
כל האופציות שהצעתי כוללות התייחסות לצריכת דלק.
זה מה שעולה במחשבתי כרגע ואני מדבר ברכבים במחירי 4-8 אלף.
@למה-ומדוע אתה מוזמן להשאיר לי מספר טלפון במייל ואשמח מאוד לעזור.
@למה-ומדוע אני מסכים ב100 % עם הגישה שלך, הדרך הנכונה להכיר את התחום זה להכנס בלי לסכן סכום גדול וגם אם ילך פייפן זה לא יגיע למחיר תיקון ‘קטן’ של רכב יקר. כמובן שזה תלוי בסייעתא דשמיא שלך ספציפית, וזה נכון לכל רכב.
(הרכב הראשון שלי עלה לי 3,000 ואחרי 3 חדשים הלך הטיימינג והאוטו לפח (מכרתי אותו ב700) המוכר אמר לי מראש שצריך טיימינג אלא שאז לא ידעתי מה זה אומר, אבל ממש לא הצטערתי כי זה כבר היה משתלם)
אל תתיחס לכל מה שכתבו לך על רכב לפחות ב30,000, זה נכון למי שרוצה רכב שנותן גם… וגם… בשביל רכב שנוסע 3 חדשים בלי בעיות מיוחדות ואז ניתן למכור אותו בלי בעיה באותו מחיר בחלט שניתן (ועדיף) ב5,000.
בזאפירה באמת לא כדאי להתעסק ובמאזדה תלוי באיזה מחיר, ועם הסתייגויות.ברכבים בכזה מחיר יש שתי אפשרויות:
- רכב פח מקרטע עם בעיות לא קריטיות, כגון גרנדיס מוזנחת או מאזדה 5 עם מצב גיר סביר (ועדיין עם סיכון מסויים).
- רכב ישן מאוד במצב טוב יחסית, מצד אחד הוא יעלה פחות (וסיכנת פחות כסף) ומצד שני חוסר בחלפים שעלול לשגע אנשים שלא מסתדרים בלי רכב והרכב יתקע במוסך עד שיימצא חלף, או אפילו שצריך להשיג חלק מפירוק/חו"ל.
- הונדה סטרים או FRV. (בחיפוש ביד 2 סטרים לא קיימת ומופיע ע"ש הונדה שאטל שהוא הדגם הקודם לסטרים, יותר נוח/רחב ושתיין גדול ונדיר עד לא קיים וממילא פחות מומלץ)
- מיצובישי גרנדיס חבוטה ופצועה, לתקן אותה יהיה יקר אבל לסחוב איתה ככה אפשר הרבה.
- מיצובישי ספייס וואגן או טויוטה אוונסיס וורסו, יש לבדוק שהגיר במצב סביר ולהסכים לסחוב איתו במקרה שיתחיל להשתבש .
רק מוסיף שמול האופציות שהבאת רנו לוגאן במצב סביר אופציה לא רעה עם כמה יתרונות.
הבעיה שהשוק שלו קטן ובתקופה האחרונה התרשמתי שכל לוגאן במצב סביר שעולה ליד2 נחטף מהר.
אני יודע שהוא מושמץ כאן אבל יש לי הרבה נסיון טוב עם יותר מאחד כזה…
ואל תגידו רנו בעיות חשמל וכו. זה לא רנו זה דאציה ובאמת אין בעיות חשמל מיוחדות -
@למה-ומדוע אם יש לך סכום כסף משמעותי יותר להניח על זה
יהיה לך קל יותר לצאת ולהיכנס מעסקה כזו ללא הפסדים
ועם סייעתא דשמיא מרובה אפילו עם כיסוי עלויות@Lexus כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
יהיה לך קל יותר לצאת והכנס מעסקה כזו ללא הפסדים
ועם סייעתא דשמיא מרובה אפילו עם כיסוי עלויותאשמח לשממוע יותר בפירוט
ברמת העיקרון לא נורא לי לשים גם יותר, אם יהיה קל יותר למכור אותו אח"כ ובאמת לצאת מזה ללא הפסדים.
רק שאני חדש בעסק, ורק מלקרוא את מה שכתבו כאן למעלה על האפשרויות להרוס רכבים - ראיתי כמה באמת אין לי מושג בנהיגה ורכבים.
וממילא להתנסות על רכב בשווי 5,000 בא לי הרבה יותר בקלות מאשר על 15,000. כי לך תדע מתי ואיפה אני אדפוק אותו…
אין לי מושג מה זה שמן מנוע האם צריך להחליף אותו ומתי, לא מה זה מים למנוע, ואפי’ לא איפה פותחים את המיכלים שלהם, ובטח שיש עוד מלאאא דברים שצריך עוד ללמוד ולהכיר.
בדיוק לכן אני מחפש משהו במחיר רצפה, גם אם לא נראה הכי טוב, שתכל’ס יסע ויקח אותי ממקום למשנהו, נעשה עליו סטאז’, ואני מאמין שאחרי חודש כבר אהיה חכם יותר לגבי הצרכים והיכולות המדויייקים שלי.
זה הכל.
ופה נפלתי לאיזו מריבה מתוזמנת בין המתנגדים לבעדים, וכבר נתבלבלו רעיוני מרוב מראי מקומות וסברות.
ותכל’ס הזמן עובר, ורכב אין…
עצוב
אבל האמת: היה שווה רק להכיר מקום מרתק ותוסס כזה
אין עליכם! -
הבעיה שהשוק שלו קטן ובתקופה האחרונה התרשמתי שכל לוגאן במצב סביר שעולה ליד2 נחטף מהר.
ואל תגידו רנו בעיות חשמל וכו. זה לא רנו זה דאציה ובאמת אין בעיות חשמל מיוחדות@אלי-0 כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
או סיטרואן ג’אמפי עתיקה ומכוערת שבנוסף היא 8 מקומות.
-
יהיה לך קל יותר לצאת ולהיכנס מעסקה כזו ללא הפסדים
ועם סייעתא דשמיא מרובה אפילו עם כיסוי עלויות@Lexus כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
ועם סייעתא דשמיא מרובה אפילו עם כיסוי עלויותאתה צודק!
אבל לא ברכב ראשון בלי שום הבנה בתחום!
הוא גם צודק. -
@Lexus כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
ועם סייעתא דשמיא מרובה אפילו עם כיסוי עלויותאשמח לשממוע יותר בפירוט
ברמת העיקרון לא נורא לי לשים גם יותר, אם יהיה קל יותר למכור אותו אח"כ ובאמת לצאת מזה ללא הפסדים.
רק שאני חדש בעסק, ורק מלקרוא את מה שכתבו כאן למעלה על האפשרויות להרוס רכבים - ראיתי כמה באמת אין לי מושג בנהיגה ורכבים.
וממילא להתנסות על רכב בשווי 5,000 בא לי הרבה יותר בקלות מאשר על 15,000. כי לך תדע מתי ואיפה אני אדפוק אותו…
אין לי מושג מה זה שמן מנוע האם צריך להחליף אותו ומתי, לא מה זה מים למנוע, ואפי’ לא איפה פותחים את המיכלים שלהם, ובטח שיש עוד מלאאא דברים שצריך עוד ללמוד ולהכיר.
בדיוק לכן אני מחפש משהו במחיר רצפה, גם אם לא נראה הכי טוב, שתכל’ס יסע ויקח אותי ממקום למשנהו, נעשה עליו סטאז’, ואני מאמין שאחרי חודש כבר אהיה חכם יותר לגבי הצרכים והיכולות המדויייקים שלי.
זה הכל.
ופה נפלתי לאיזו מריבה מתוזמנת בין המתנגדים לבעדים, וכבר נתבלבלו רעיוני מרוב מראי מקומות וסברות.
ותכל’ס הזמן עובר, ורכב אין…
עצוב
אבל האמת: היה שווה רק להכיר מקום מרתק ותוסס כזה
אין עליכם!@למה-ומדוע כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
בדיוק לכן אני מחפש משהו במחיר רצפה, גם אם לא נראה הכי טוב, שתכל’ס יסע ויקח אותי ממקום למשנהו
לענ"ד המחשבה שאפשר להשיג משהו עם מחיר ברצפה רק כי הוא לא נראה טוב היא לא נכונה, רכב שלא נראה טוב מוריד במחיר אבל עדיין המחיר שלו לא ברצפה.
רכב במחיר רצפה זה לא רק כי הוא לא נראה טוב, אלא כי כל מה שמתחת מכסה המנוע לא נראה טוב, ואז אתה עלול לשלם ממש יקר על הרכב הזול, וגם לא ממש בטוח שהוא יקח אותך ממקום למשנהו, יכול להיות שהוא יקח אותך רק חצי דרך.
זה נכון שאפשר להשיג רכבים טובים בזול אם מותרים על מראה ועל נוחות (דלת או חלון לא נפתחים או מזגן שלא עובד וכו’), אבל לא בטווח מחירים שאתה מחפש, אלא אם כן תלך על רכב 5 מקומות.
-
@למה-ומדוע כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
בדיוק לכן אני מחפש משהו במחיר רצפה, גם אם לא נראה הכי טוב, שתכל’ס יסע ויקח אותי ממקום למשנהו
לענ"ד המחשבה שאפשר להשיג משהו עם מחיר ברצפה רק כי הוא לא נראה טוב היא לא נכונה, רכב שלא נראה טוב מוריד במחיר אבל עדיין המחיר שלו לא ברצפה.
רכב במחיר רצפה זה לא רק כי הוא לא נראה טוב, אלא כי כל מה שמתחת מכסה המנוע לא נראה טוב, ואז אתה עלול לשלם ממש יקר על הרכב הזול, וגם לא ממש בטוח שהוא יקח אותך ממקום למשנהו, יכול להיות שהוא יקח אותך רק חצי דרך.
זה נכון שאפשר להשיג רכבים טובים בזול אם מותרים על מראה ועל נוחות (דלת או חלון לא נפתחים או מזגן שלא עובד וכו’), אבל לא בטווח מחירים שאתה מחפש, אלא אם כן תלך על רכב 5 מקומות.
@יהיה-טוב או רכב משנתון ישן…
-
@אלי-0 כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
התרשמתי שיש לה שוק ולכן במחיר הזה הוא יקבל באמת נבלה ועוד בדיזל שהתיקונים יקרים פי כמה כמו אינג’קטורים נוזלים שעולים כהוגן וכדו
-
התרשמתי שיש לה שוק ולכן במחיר הזה הוא יקבל באמת נבלה ועוד בדיזל שהתיקונים יקרים פי כמה כמו אינג’קטורים נוזלים שעולים כהוגן וכדו
התרשמתי שיש לה שוק ולכן במחיר הזה הוא יקבל באמת נבלה
או אוטו מצויין ומטופל עם ק"מ לא הכי נמוך ומכוערת חיצונית, ממילא זה מה שמחפשים בכזה מחיר.
-
ואל תגידו רנו בעיות חשמל וכו. זה לא רנו זה דאציה ובאמת אין בעיות חשמל מיוחדות@אלי-0 לוגאן זה רכב מדהים מבחינת שרידות ואמינות. דוקא בגלל שזה מותג לואוקוסט של רנו אז המכלולים שלו פשוטים והוא נוסע בלי הפסקה. אני התעניינתי בו בעבר ועם סבלנות היית יכול למצוא עם מאה עד מאה חמשים אלף קילומטר בשנתון הכי מאוחר שזה כמדומני 2011 באיזור העשר פלוס.
אם תמצא כזה רוץ עליו. רק קח בחשבון שהחובה שלו וכל אלו שאין להם בקרת יציבות יקר בערך בשלוש מאות עד חמש מאות שקלים.
הג’אמפי לא קיים לפני 2016 באוטומט, ואם אין לו על ידני אז זה לא בתקציב שלו. -
@למה-ומדוע כתב בעזרה בקנית גרוטאה נוסעת לנהג חדש...:
@יהיה-טוב מה הכי יקר שהוא ישלם על רכב זול??? גם אם הוא מת לו ככה סתם באמצע היום, הוא מזדכה באגרת רישוי יחסית ומוכר אותו לפירוק, אז מקסימום הפסיד 2500.
ההיפך, רכב יקר הוא יהיה חייב לתקן, כי לפירוק הוא לא יפסיד רק 2500 וכאן הוא יצטרך להכניס את היד עמוק עמוק לכיס.