התייעצות, בוסטר + קומפרסור מאמזון - האם כדאי?
-
@יאריס
אין בעיה לחבר דברים למצבר (תחשוב על זה כבטריה גדולה)
וכמו"ש אדום פלוס שחור מינוס
יש סיכוי שכדאי לחבר קודם את המינוס (לא בטוח שיש עניין)עריכה:
כנראה ש @יראת-שמים צודק: פלוס קודם. (אם יש עניין)AI:
חיבור הקוטב החיובי תחילה מקטין את הסיכון לקצר חשמלי. מכיוון שמרכב הרכב מחובר לקוטב השלילי (הארקה), אם כלי העבודה או הכבל יגעו בטעות במרכב תוך כדי חיבור הקוטב החיובי, לא ייווצר קצר. לעומת זאת, אם מחברים את המינוס קודם, מגע מקרי של כלי מתכתי בפלוס ובמרכב בו-זמנית יגרום לקצר מיידי. -
@מנאששש כתב בהתייעצות, בוסטר + קומפרסור מאמזון - האם כדאי?:
יש סיכוי שכדאי לחבר קודם את המינוס (לא בטוח שיש עניין)
קודם את הפלוס, ואח"כ את המינוס. כך נראה לי שגם כתוב בספר רכב שלי על כבלים והחלפת מצבר.
-
@מנאששש כתב בהתייעצות, בוסטר + קומפרסור מאמזון - האם כדאי?:
יש סיכוי שכדאי לחבר קודם את המינוס (לא בטוח שיש עניין)
קודם את הפלוס, ואח"כ את המינוס. כך נראה לי שגם כתוב בספר רכב שלי על כבלים והחלפת מצבר.
@יראת-שמים דיברתי פעם עם חשמלאי 40 שנה ע"ז והוא אמר שכל מה שאומרים לחבר פלוס קודם זה רק בחשמל ביתי כן כדאי לחבר צבע אחד לשתי הכיוונים ואז את השני שמא יגעו זה בזה
עכ"פ @יאריס חיברתי את זה מספיק פעמים בשביל לדעת שלא היה בעיה בקומפרסור -
@יראת-שמים דיברתי פעם עם חשמלאי 40 שנה ע"ז והוא אמר שכל מה שאומרים לחבר פלוס קודם זה רק בחשמל ביתי כן כדאי לחבר צבע אחד לשתי הכיוונים ואז את השני שמא יגעו זה בזה
עכ"פ @יאריס חיברתי את זה מספיק פעמים בשביל לדעת שלא היה בעיה בקומפרסור@פתוח-לשמוע
תודה על הכל
שאלתי מישהו על החיבורים.
אמר לי נקוט האי כללא בידך
בחיבור - א - אדום בהחלה.
בניתוק - ש- שחור בהתחלה.
מקווה שהוא צודק… -
עכ"פ @יאריס חיברתי את זה מספיק פעמים בשביל לדעת שלא היה בעיה בקומפרסור@פתוח-לשמוע כתב בהתייעצות, בוסטר + קומפרסור מאמזון - האם כדאי?:
מה שאומרים לחבר פלוס קודם זה רק בחשמל ביתי
אין הבדל באיך שהחשמל פועל ברכב או בבית, ההבדל היחיד הוא במתח. ברכב זה יותר נמוך מהבית כך שיש פחות סיכון. אבל עדיין, גם אם לא יקרה נזק לבן אדם, למצבר יכול להיות נזק.