כמה מותר חוקית לקחת על השאלת רכב?
-
@נייטרון-חפשי כתב בזהירות נושא נפיץ: השכרה בשחור - מה דעתכם?:
בכללי הביטוח יש תנאי שאין להשכיר את הרכב תמורת תשלום (כמה נקרא תשלום? יש על זה חקיקה מוסדרת)
רק רוצה לשאול, כמה באמת מותר לקחת מבחינת החוק?
זה יכול להביא לי תועלת הרבה פעמיםלא נכנס כלל לשאלה של השכרה בשחור, אלא רק כמה מותר לכתחילה לקחת/לשלם.
-
בכללי הביטוח יש תנאי שאין להשכיר את הרכב תמורת תשלום (כמה נקרא תשלום? יש על זה חקיקה מוסדרת)
זה יכול להביא לי תועלת הרבה פעמיםלא נכנס כלל לשאלה של השכרה בשחור, אלא רק כמה מותר לכתחילה לקחת/לשלם.
@צבי-דורש-ציון כלום ושום דבר. אגורה.
הלכתית יש פטנט לתת את הרכב בהשאלה ולגבות כסף על הניקיון של הרכב וההכנה להשאלה.
והמציאו את זה מהשכרת דירה בבין הזמנים כשהדירה שכורה וכתוב בחוזה שאסור להשתמש בדירה למסחר. ובלי להיכנס לעניין, חוקית אסור, ואין תועלת בפטנטים. -
@צבי-דורש-ציון כתב בכמה מותר חוקית לקחת על השאלת רכב?:
כמה באמת מותר לקחת מבחינת החוק?
מי אמר שמותר?
-
@צבי-דורש-ציון כתב בכמה מותר חוקית לקחת על השאלת רכב?:
זה יכול להביא לי תועלת הרבה פעמיםלא נכנס כלל לשאלה של השכרה בשחור, אלא רק כמה מותר לכתחילה לקחת/לשלם. אם מפריע להנהלה כמובן שימחקו
אפשר (ואולי רצוי) לקחת כסף על הבלאי, ירידת ערך, השתתפות בביטוח פר יום.
השאלה כמה זה בלאי לרכב, כל רכב והבלאי שלו, אולי יש אתרים שיודעים לחשב את זה. -
@גיל @יוני אני שאלתי רק בעקבות דבריו של @נייטרון-חפשי שציטטתי, לטענתו (אם הבנתי נכון) יש.
ומה אתם אומרים באמת לגבי הוצאות באמת? (הורדת ערך בק"מ שזה טיפה בד"כ, או אפילו השתתפות בהחזקת הרכב וכדו’ וכמו שכתב @רפאל-יהושע ) אבל כאצור עיקר השאלה הייתה מה טענת @נייטרון-חפשי בציטוט לעיל. -
@גיל @יוני אני שאלתי רק בעקבות דבריו של @נייטרון-חפשי שציטטתי, לטענתו (אם הבנתי נכון) יש.
ומה אתם אומרים באמת לגבי הוצאות באמת? (הורדת ערך בק"מ שזה טיפה בד"כ, או אפילו השתתפות בהחזקת הרכב וכדו’ וכמו שכתב @רפאל-יהושע ) אבל כאצור עיקר השאלה הייתה מה טענת @נייטרון-חפשי בציטוט לעיל.@צבי-דורש-ציון כתב בכמה מותר חוקית לקחת על השאלת רכב?:
ומה אתם אומרים באמת לגבי הוצאות באמת? (הורדת ערך בק"מ שזה טיפה בד"כ, או אפילו השתתפות בהחזקת הרכב וכדו’ וכמו שכתב @רפאל-יהושע ) אבל כאצור עיקר השאלה הייתה מה טענת @נייטרון-חפשי בציטוט לעיל.אם כך, “יבוא בעל השור ויעמוד על שורו” (ב"ק קיב:). נשמע את ידידנו @נייטרון-חפשי ונחכים גם אנו, בבחינת “בני אם חכם לבך, ישמח לבי גם אני” (משלי כג,טו).
-
פעם ביררתי את הנושא וגם קראתי פעם כתבה בעיתון על שינוי חקיקה בתחום, העניין הוא לשלם את הוצאות הרכב וכמו שהזכירו כאן ויש חקיקה כמה ניתן להגדיר כהוצאות, ההוצאות כוללות כמובן דלק/ביטוח/טסט.
אבל במחשבה שניה אולי התערבב לי יחד עם הנושא של הסעת נוסעים בשכר. -
פעם ביררתי את הנושא וגם קראתי פעם כתבה בעיתון על שינוי חקיקה בתחום, העניין הוא לשלם את הוצאות הרכב וכמו שהזכירו כאן ויש חקיקה כמה ניתן להגדיר כהוצאות, ההוצאות כוללות כמובן דלק/ביטוח/טסט.
אבל במחשבה שניה אולי התערבב לי יחד עם הנושא של הסעת נוסעים בשכר.@נייטרון-חפשי כתב בכמה מותר חוקית לקחת על השאלת רכב?:
אבל במחשבה שניה אולי התערבב לי יחד עם הנושא של הסעת נוסעים בשכר.
כמדומני שכן. בכל אופן גם זה אסור בהחלט ללא הוצאת אישור “קארפול” (Carpool) ממשרד התחבורה.
-
@נייטרון-חפשי כתב בכמה מותר חוקית לקחת על השאלת רכב?:
אבל במחשבה שניה אולי התערבב לי יחד עם הנושא של הסעת נוסעים בשכר.
כמדומני שכן. בכל אופן גם זה אסור בהחלט ללא הוצאת אישור “קארפול” (Carpool) ממשרד התחבורה.
@גיל כתב בכמה מותר חוקית לקחת על השאלת רכב?:
כמדומני שכן.
כמדומה לי שאכן הנך צודק בזה, מקוה שאיני גורם לסחרחורת…
במחשבה נוספת, הנוסח מתאים אם כבר לחישובי מיסוי ו/או החזרים ממעסיקים, שכן ב’קארפול’ ההתייחסות היא אך ורק ל’הוצאות הישירות’.זה מהתיקון דתשע"ח, כמדומה שלמרות הפרסומים בשנת 2022, לא שונו עדיין הסכומים:
בכל אופן גם זה אסור בהחלט ללא הוצאת אישור “קארפול” (Carpool) ממשרד התחבורה.
חוששני לשגגה. לא שמעתי כזאת בלתי אם היום.
-
כמדומני שכן.
כמדומה לי שאכן הנך צודק בזה, מקוה שאיני גורם לסחרחורת…
במחשבה נוספת, הנוסח מתאים אם כבר לחישובי מיסוי ו/או החזרים ממעסיקים, שכן ב’קארפול’ ההתייחסות היא אך ורק ל’הוצאות הישירות’.זה מהתיקון דתשע"ח, כמדומה שלמרות הפרסומים בשנת 2022, לא שונו עדיין הסכומים:
בכל אופן גם זה אסור בהחלט ללא הוצאת אישור “קארפול” (Carpool) ממשרד התחבורה.
-
@לך-תדע כתב בכמה מותר חוקית לקחת על השאלת רכב?:
חוששני שלא. אין לי כ"כ זמן כרגע למצוא לך, זה היחיד שמצאתי ב-10 שניות שהקצתי לך. אני מתנצל.
-
@לך-תדע כפי שכתבתי לך במקום שציינת
@גיל כתב בדוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!:
זו טענתי בדיוק.
ולכן סייגתי כי
אין לי כ"כ זמן כרגע למצוא לך, זה היחיד שמצאתי ב-10 שניות שהקצתי לך. אני מתנצל.