תאונה בגלל אי ציות לתמרור עצור.
-
מעשה שהיה כך היה
לפני כשנתיים בשעת לילה מאוחרת
חבר שלי הגיע לצומת עם תמרור עצור העיף מבט לראות שאין רכב מתקרב ונכנס לצומת
לפתע הגיחה משאית במהירות גבוהה
נהג המשאית שקלט את התאונה שעומדת להתרחש הסיט את המשאית לנתיב הנגדי
ופגע ברכב פרטי שנסע בנתיב הנגדי בחסדי שמיים לא היו נפגעים בגוף ורק נזק לרכב הפרטי
לאחר דין ודברים קצר הוחלפו פרטים ומאז לא נשמע דבר מאף אחד מהמעורבים
לפני מספר ימים החבר קיבל מכתב מחברת הביטוח בה היה מובטח אז שהתקבלה תביעת תשלום מחברת ביטוח “הראל” ששילמה עבור הנזק והיא דורשת מחברת הביטוח של החבר לפצות אותה עקב היותו אשם בתאונה
והחברה מבקשת את אישור הנהג להעביר את התשלום לחברת הביטוח
השאלה היא בהנחה שהתאונה אכן נגרמה בגלל אי ציות לתמרור/אי מתן זכות קדימה האם ע"פ חוק אכן הנהג שנכנס לצומת שלא כחוק אשם בתאונה שנגרמה מחמתו למרות שלא היה מעורב בה כלל באופן ממשי ?
שאלה נוספת בזמן החלפת הפרטים בשעת התאונה נהג המשאית דרש שהנהג שנכנס לצומת יודה שהוא אשם בתאונה והסריט את הודאתו האם יש להודאה זו תוקף בבית משפט ?
תודה לעונים -
@shmuel כתב בתאונה בגלל אי ציות לתמרור עצור.:
השאלה היא בהנחה שהתאונה אכן נגרמה בגלל אי ציות לתמרור/אי מתן זכות קדימה האם ע"פ חוק אכן הנהג שנכנס לצומת שלא כחוק אשם בתאונה שנגרמה מחמתו למרות שלא היה מעורב בה כלל באופן ממשי ?
הנהג אומנם אשם באי-ציות לתמרור עצור בנסיבות מחמירות ואם זה מתועד, הוא די אכל אותה,
אבל אין שום קשר לתאונה. אם נהג המשאית לא היה נוהג כמו בבואינג 747 אז היה לו זמן סביר להגיב ולמנוע תאונה.
וכנ"ל אם הנהג הראשון היה עובר ברמזור אדום. ככה עובד ספר החוקים.@shmuel כתב בתאונה בגלל אי ציות לתמרור עצור.:
שאלה נוספת בזמן החלפת הפרטים בשעת התאונה נהג המשאית דרש שהנהג שנכנס לצומת יודה שהוא אשם בתאונה והסריט את הודאתו האם יש להודאה זו תוקף בבית משפט ?
סביר להניח שלא, במיוחד אם יטען שהודאה זו חולצה ממנו תחת איום וכד’, אך יש להתייעץ עם עו"ד, אם זה ממש נחוץ.
-
גיל היקר, יכול להיות שאני טועה אבל נראה לי שאתה עושה הנחה למפרי חובת מתן זכות קדימה.
לענ"ד, מקרה של תאונה כשמעורב בה נהג שהפר חובת ז"ק עם נהג שהזכות שלו, באופן ראשוני ובסיסי האשמה היא על הנהג שלא נתן ז"ק.
נהיגה בחוסר זהירות או במהירות גבוהה וכדומה יכולה להוביל לכך שגם הנהג שהזכות שלו יישא באחריות חלקית לתאונה, אבל בלי הוכחה שכך היה זה לא יקרה.
מהירות גבוהה בצורה קיצונית שבה הנהג לא יכול היה לראות אותו כשנכנס לצומת זה עניין אחר, אבל לכאורה לא בזה עסקינן וכמובן שגם את זה צריך להוכיח.המקרה הזה שונה כי הנהג המדובר לא היה מעורב בתאונה אז עד כמה מקובל להטיל אחריות על נהג שגרם לתאונה מבלי שהיה מעורב בה אינני יודע.
-
@גיל מה כוונתך שהוא די אכל אותה
אם זה יגיע לבית משפט יתכן שהוא יורשע באי ציות לתמרור עצור על סמך הודאתו/טענת נהג המשאית ?כן. במקרה הקל הוא יקבל פסילה מנהלית של רישיון נהיגה למשך חודש + הזמנה למשפט (בנפרד) + 10 נקודות. במקרה הגרוע יוחלט שהואיל ויש לו אשמה תורמת לתאונה בגלל אי הציות שלו - ואם יש נפגעים בתאונה - השלילה תהיה לחודשיים.
לגבי ההודאה נהג המשאית היה בן מיעוטים בעיר מעורבת בשעת לילה מאוחרת כך שלא היתה ברירה כל כך.
הוא אשר אמרתי,
@גיל כתב בתאונה בגלל אי ציות לתמרור עצור.:
סביר להניח שלא, במיוחד אם יטען שהודאה זו חולצה ממנו תחת איום וכד’, אך יש להתייעץ עם עו"ד, אם זה ממש נחוץ.
@itzik כתב בתאונה בגלל אי ציות לתמרור עצור.:
גיל היקר, יכול להיות שאני טועה אבל נראה לי שאתה עושה הנחה למפרי חובת מתן זכות קדימה.
יכול להיות שאני טועה שאתה משליך עלי מכאן, אך בגדול זה הדין, כמובן שיש עוד סרבול להוכיח את זה וכו’ וכו’. אבל אני נכנס רק לדינים היבשים ולא לייעוץ משפטי.
לצערי ידידי אין לי כ"כ פנאי להאריך לך בעניין, למרות שראוי שאסביר בהרחבה לכבודך, אך הנה דוגמא למשל, בקצרה. -
לצערי ידידי אין לי כ"כ פנאי להאריך לך בעניין, למרות שראוי שאסביר בהרחבה לכבודך, אך הנה דוגמא למשל, בקצרה.
אני חושב ששם לא ברור שהנאשמת לא נתנה זכות קדימה היא טוענת שעצרה ולא היה באופק מכונית ולכן נכנסה לצומת ,לא?
-
כול להיות שאני טועה שאתה משליך עלי מכאן
צודק, נוסף על זה.
למרות שראוי שאסביר בהרחבה לכבודך
אל תגזים
אך הנה דוגמא למשל, בקצרה
קודם כל אני חושב שלא מדובר שם בדיני נזיקין, ולכן צריך וודאות גבוהה להאשים כמו שפוסקת השופטת:
“מכל האמור לעיל, אני קובעת כי לא הוכחה אשמתה של הנאשמת מעל לספק סביר ואני מוצאת אותה זכאית מחמת הספק”.בנוסף, הטיעון לזיכוי הוא מה שהזכרתי שמדובר במקרה שלא הייתה אפשרות לראות את הרכב שלו הזכות.
ולמרות הכל, זה לא שהאשימו את הנהגת המעורבת, זו שהזכות שלה שנהגה אולי במהירות מופרזת, וכלל לא הייתה קס"ד לכך. אלא זיכו מחמת הספק את הנהגת ‘הנאשמת’ שהייתה צריכה לתת ז"ק (ולטענתה עצרה).