-
@יצחק-רשטונ בנוסף יש לדעת שבמידה והוא יעשה במחיר זול, הוא לא יהיה שם לבד… ואם סיטי ומי קאר ירצו ‘לחסל’ את החברה החדשה הם יורידו גם הם מחירים עד יעבור זעם…
אני לא אומר שזה נועד לכישלון אבל כמו שיש סיכויים להתעשר מהעניין יתכן חלילה להיפך…
במידה ועדיין יש רצון לעשות זאת - לדעתי הדרך הנכונה ביותר היא:
-
לקנות כ10 רכבים ‘טרנטות אמינות’ בסביבות ה15-20k ש’'ח כל אחד.
-
לרשום את הרכבים כהשכרה על ידי הצטרפות לחברה אחרת.
-
עיקביות לטפח את הרכבים ולטפל בהם וכן לעשות מנגנון תשלום מסודר וברור. כלומר שיהיה ‘ראש’ לכל הבלגן הזה…
-
מחיר זול המתאים למצב הרכבים.
-
פרסום במקומות שונים.
בעיקרון ההסבר הוא כזה: בכדי לא להכנס לסיכון מטורף יש לקנות רכבים זולים מחד אך כאלה שיכולים להחזיק מעמד. מאידך המחיר יכול להיות כמחצית ממה שלוקחות המתחרות, ולאלו שלוקחים רכב לסידורים בעיר, תהיה העדפה לקחת במחיר הזה.
ברגע שהעניין ירוץ תהיה לך האפשרות להתקדם לאט לאט אבל בטוח ואיתן ללא סיכונים מטורפים.
אני לא יועץ פיננסי ובהחלט יתכן ואני טועה… אבל לדעתי זה הדבר הנכון ביותר.
-
-
@שמיל-שמיל הדבר היחיד שהתעצבנתי ממנו הוא לא הרעיון אלא המעשה
כמו שאמרתי בשביל להוציא דבר כזה לפועל צריך לפחות 600,000 ש"ח מיני’ לרכב 60,000 ורצית 10 רכבים וא"כ 3 אנשים זה 200,000 לאדם
לצערינו לרוב האנשים אין את הסכום הזה ולא נעים להם (או שלא יכולים) ללוות מאנשים לצורך זה, ורוב ככל הגמחים לא ילוו לצורך זה, מה שעושים א"כ זה להציע לאנשים נוספים להיכנס לעסק, 15 אנשים משקיעים כל אחד 40,000 ש"ח זה כבר יותר הגיוני
מספיק 60,000 כי אתה לא קונה רכב חדש מהניילונים ואתה קונה בהתחלה רק רכבים קטנים עדי שישתלם לך מכל הבחינות (דלק עלות טסטים וכו’)
מספיק 10 רכבים כי אתה מוצא חברה להתחבר אליה כגון שחר וכדו’ (אתה כביכול סניף)
אבל אם אתה רוצה להיות לבן אתה לא יכול לקנות 10 טראנטס’ זה לא חוקי יש גיל מסויים שהאוטו צריך להיותומה שכתבת
ושנית כל מדוע כל ההשכרות השחורות של החבר והשכן הולא יודע מי הולכים לא רע, הרי לסיטיקאר יש רכבים חדשים, כנראה שרכב חדש הוא לא הכל.
בד"כ מי שלוקח מסיטי קאר זה לא מי שלוקח מאותם השכרות, כשסיטי קאר נפתח הרעיון היה שיש לך רכבים חדשים במחיר של השכרה טראנטה, וזה הסיבה הכמעט יחידה שאנשים לוקחים מהם (יש גם את עניין הביטוח וכו’) ולכן אם תפתח השכרה טרנטה זה כמעט לא יוריד להם לקוחות והם לא ירגישו את זה כלל
עכ"פ בהצלחה בכל אשר תבחר -
@מאיר הנני כמוסיף על דברי רבי, לאותן טרנטות אמינות יידרש מן הסתם יישור קו רציני כדי להכניס שקט לחודשי ההפעלה הראשונים, תוספת של כמה אלפים לכל רכב.
אני מניח שחברת השכרה אחרת תמצא איזה קופון לגזור על ה"חסד" הזה, וזה יעלה גם כן משהו.
הזכרת את הטיפול ברכב, אני רק מזכיר שמדובר ברכבי השכרה שהבלאי גבוה יותר מ-2 סיבות עיקריות - שימוש נרחב יותר מרכב פרטי, ואי אכפתיות של השוכרים, שמה לעשות, זה לא הרכב שלי אז יאללה בוא נקרע אותו… ילדים! מי רוצה טיול ג’יפים עם הניסאן מיקרה?? אבא עוד הפעם! איי התקרה! -
אני לא כ"כ מסכים עם כל העניין פה, להקים חברה מתחרה זה דבר אפשרי בשוק הזה של ההשכרות השעתיות שיש בו עוד המון לאן ללכת (ואפילו מיי קאר כשהיו יותר יקרים מסיטי קאר אנשים לקחו, כי יש חוסר גדול בזה), זה יצא לי מדיבור עם המון אנשים ותראו כמה תחנות של רכבים כאלו יש וכמה אחוז התפוסה, ובפרט שכבר כתבתי את החישוב למעלה שגם אם זה לא בתפוסה מלאה עדיין עסק מרויח יחסית (לא חייבים להרויח הכי הרבה שאפשר)
גם הטענה שהחברות ירצו לחסל את המיזם לא נראה לי נכון מכמה סיבות, גם כי לא יודע אם זה יהיה בהתחלה עד כדי כך גדול, וגם כמו שיש עוד חברות שעלו ולא ניסו להוריד אותם מידי, וגם כי נראה לי עדיין יישאר מספיק לקוחות לכל חברה (אולי קצת פחות אבל מספיק)
אבל כמובן @שמיל-שמיל אם אתה רוצה ללכת על זה, אז זה מחייב ל’עד הסוף’ בלי להתאגד וכו’ (וגם אם כן - אבל ראש אחד אחראי לכל זה), ופשוט לקחת את זה כ’השקעה’ ופתיחת עסק, אם אתה לא מעוניין עד כדי כך להכנס לזה (כמוני…), אז תחפש מישהו שרוצה את זה. כמובן אפשר להתחיל כמודל בכמה שכונות ולעלות לאט לאט. ולא חייבים ללכת על זה כ’נקמה’ בסיטי קאר, אלא כעזרה באמת לציבור שיכול לקבל יותר במחיר משתלם יותר ועדיין הבעלים ירויח יפה מאד. -
@שמיל-שמיל כתב בסיטי קאר מעלה מחירים:
יש למישהו הערכה או אינדיקציה כל שהיא מהן העלויות של תפעול ותחזוקת אוטו וכמה כסף הוא מכניס לחברה לחודש [ניקח לדוג’ קיה פיקנטו]??
אני רק יספר לך שאשתו של חבר שלי עובדת כמתכנתת בחברה דיי גדולה והיא ושאר העובדות עבדו חצי שנה ויותר על תוכנה לאחת מחברות ההשכרה האלו של ה"לפי שעה" רק זה [התוכנה] מדובר בעלויות של מאות אלפים !!
אם זה חשוב לך אני יתקשר אליו וישאל פרטים יותר מדוייקים, אבל מה שבטוח שזה הרבה יותר יקר ממה שאתה מדמיין , פשוט חבל לי על הדמיונות שלך [אתה יכול לנסות לרוץ על זה לאט לאט אבל כנראה שזה יהיה משהו לא מאה אחוז חוקי וגם לא כזה שבאמת יהווה אלטרנטיבה או תחרות לסיטי קאר גם לא בטווח הארוך] -
אבל למרות כל קוביות הקרח
שהפלנו פה על ידידנו היקר (ועליהן נאמר “נאמנים פצעי אוהב”), אני בטוח שאני יכול לומר בשם כל חברי הפורום שאם חבר הפורום היקר יצלח את כל הקשיים בגבורה ומתוך תחושת שליחות -
כולנו נמליץ בחום ונפרסם חינם אין כסף את חברת " @שמיל-שמיל קאר " או איך שלא תיקרא…
ודברי נכתבים ברצינות מלאה! אם בידך הכח והמשאבים - לך על זה! -
@שמיל-שמיל
אני מצטרף לקודמי
אל תתייאש זה מציאותי ועוד איך
כשבנ"א הולך על רעיון בפרט בעסק הוא צריך לקראת מה הוא הולך
אם הוא חושב שבקלות פותחים מסעדה/חנות פלאפל/נעליים/בגדים ותוך כמה ימים מתחילים להרויח הוא יסגור את העסק בתוך חודש
אם יודעים לקראת מה הולכים ובכמה מוערכת ההשקעה (ומוסיפים עוד המון בצ"מ ועוד כסף בצד לכל מקרה שלא יבוא ומתכננים את הזמן של הרווחים העתידיים שהם לא באים במיידי וגם לא קרוב לזה
בקיצור… תכנון נכון קרי תוכנית עסקית ושיווקית ברורה אזי אפשר לצלוח את כל האתגרים ולהגיע עם הזמן לעסק גדול מאוד
ולכן עצתי :
אם אתה סבור שאתה מסוגל לזה
קח את כל ההודעות של האנשים שניסו להניא אותך
ותמצא לכל בעיה שהם העלו פתרון ישים לפחות אחד וכך תבנה את העסק
מאחל לך הצלחה גדולה -
@יצחק-רשטונ כתב בסיטי קאר מעלה מחירים:
והיא ושאר העובדות עבדו חצי שנה ויותר על תוכנה לאחת מחברות ההשכרה האלו של ה"לפי שעה" רק זה [התוכנה] מדובר בעלויות של מאות אלפים !!
הם עשו את זה כשהחברה הוקמה, או שלאחרונה הם פשוט ‘שיכללו’ את התוכנה?
-
בסביבתי יש כמה וכמה השכרות (שחורות או אפורות…)שמשכירים על גם בסיס שעתי
והרכבים הם די טרנט’ס אחד יותר ואחד פחות בין השנתונים 2006-2015 ונראה שהולך להם יפהלעניות דעתי הסיבה שהיו אנשים שתקפו את הרעיון היא כמו ש@יצחק-רשטונ כתב
שפרסמת את הרעיון שלך על שרשור של תסכול על חברת סיטי קאר
מה שגרם לזה להצטייר לאנשים כרעיון לא בשל ללא חשיבה מיושבת מאחוראבל כשרואים את העקשנות שלך עושה רושם שזה רעיון שהתבשל בך כבר לא מעט זמן ואתה מסוגל לזה
-
@מאיר
אני מכיר אחד שעשה בדיוק כמו שכתבת (יש לו כמה קורולות משנתונים 2009 - 2012) והוא מתפרנס יפה בלעה"ר…
הפלוס שהוא אברך כמדרשו, כך שאתה יכול לבוא איתו להסדרים מעולים
(וגם אהבתי שתלוקח את האוטו מהחניה ומחזיר מתי שאתה רוצה עם הכסף בתא של המטבעות…) -