מיזם אדיר - אוהל אברהם אבינו? - כל אחד יכול!!!
-
טוב חברים שלום לכולם
בעקבות השרשור בעניין המיזם האדיר של @מיישה
אז התעוררתי גם לפרסם מיזם שכבר שוכב בראשי הרבה מאד זמן
ואשמח לשתף אותו איתכם ולשמוע את חוות דעתכםשמו של המיזם ‘צופירען’ (באידיש) ‘להסיע’ (בעברית)
וכמו שכולם מבינים הכוונה לנושא הטרמפים - אבל לא המוכר והרגיל ביציאות של הערים.מצד הנהגים שבינינו - בטח אתם מכירים את זה שאתם נוסעים ברחוב ארוך ארוך, ואתם רואים אברך ממהר במדרכה או שרואים את השכן המבוגר נסחב באיטיות לכיוון ביהכנ"ס, או את הבחור שנסחב עם עגלת קניות ואתם חושבים אולי אני יציע לו טרמפ?
אבל לא נעים לך לעצור באמצע הרחוב ולשאול, ואולי ההוא לא ירצה, או עד שאתה מחליט לעצור כבר התרחקת ממנו וכו’ וכו’מצד הולכי הרגל שבינינו - בטח אתם מכירים את הרחוב הזה שמתיש אתכם במיוחד, הרחוב המעגלי שסתם מעצבן לצעוד בו, או את העליה הקשה שנגמרת בהתנשפות רצינית, או סתם יום חם או גשום שקשה לצעוד בו
והייתם מאד רוצים טרמפ - אבל לא נעים לכם להושיט יד ולעצור, וגם אתם אומרים לעצמכם מי יעצור, מאיפה אני יידע שהוא בכיוון? למה שיעצור לי וכו’ וכו’עד כאן הלבטים מכאן זה המיזם!
זה יעבוד כך!
כל נהג שירצה להשתתף במיזם יקבל מנורה בצבע מסוים עם תחתית מגנטית להדבקה על גג הרכב
המנורה תופעל ע"י בטריה עם קולט סולארי להטענה - ואולי גם נעשה למנורה צורה מסויימת שתבליט אותה
מתי שהנהג מעוניין להסיע אנשים הוא מפעיל את המנורה מצמיד אותה לגג רכבו ולא צריך לסטות ממסלול הנסיעה, רק עצם זה שהנהג מוכן ורוצה לעזור לאנשים במסלול נסיעתו, לקצר להולך הרגל את הרחוב המתיש או רק את העליה הקשה וכו’
המנורה נועדה לסמן להולכי הרגל - אני מוכן לעזור!
והולכי הרגל לא ירגישו אי נעימות להושיט יד לבקשת טרמפ - כי הרי הנהג רוצה לעזור!עד כאן זה תמצית המיזם!
מכאן זה יכול להתקדם בהרבה צעדים קדימה-
כל נהג יקבל לרכב שלו דף הוראות לנוסעים לשמור על כבוד הנהג, על השקט, על הניקיון, לא להטריד בבקשות שונות ומשונות וכו’
-
יהיה אפשרות לתרום למיזם בכל רכב, הכסף ישמש לתמרץ את הנהגים
-
יהיה הוראות בטיחות לנהגים ולנוסעים
-
בשלב ראשון צריך להכניס את זה בערים הקטנות שאין כל כך הרבה אופציות נסיעה ששם זה יצליח יותר מהר ועם הזמן זה יגדל
-
פתיחת קו שבו ניתן יהיה להזמין עזרה לאנשים שנתקעו - בלילה אחרי חתונה ללא מונית או כסף למונית, לרכב שנתקע בשולי הדרך, לאברך שחייב להגיע בדחיפות לביה"ח לבשורות טובות ועוד
הנהגים יירשמו למערכת ויהיה נציג שיענה לשיחות וייקבע האם זה עומד בכללי המערכת להקפצת מתנדב -
חלוקת תמריצים לנהגים מתנות לרכב וכדו’
-
מנורה בצבע נפרד לנהגות ולהסעת נשים
בקיצור השמים הם הגבול, ואני ח"ו לא מתכוון לפגוע בפרנסת הדרייברים
ואני ברור לי שזה לא ייכנס לתחום שלהם זה רק יאפשר ליותר הולכי רגל לקצר את דרכם בכבודכידוע מגדולי ישראל שהרכב יש בו 4 דלתות לכל הכיוונים כאוהלו של אברהם אבינו ע"ה
וכשתעשו איתו חסד אמיתי - תזכו לפתוח ברכבכם אוהל אברהם אבינו !!! -
-
לרעיונות של חסד ליבי תמיד פתוח.
@itzik כתב במיזם אדיר - אוהל אברהם אבינו? - כל אחד יכול!!!:
רעיון יפה.
מנורה אסורה על פי חוק, אפשר לחשוב על משהו לא מאיר שעדיין יועיל.
צריך גם לתת את הדעת על מה לעשות כדי שזה לא יגרום להפרעה לתנועה וכדומה.מנורה פנימית שלא תפריע לתנועה, משהו עדין על הדשבורד כדוגמת נהגי המוניות שיש להם TAXI
זה חוקי בהחלט. וזה לא אמור לגרום להפרעה של התנועה, אם כל נהג יקפיד לא לעצור באמצע הכביש, וזה נכון תמיד בכבישים, גם לשם חסד, ועינינו הרואות שיש המזלזלים בכך. אז אין בכך ממש קשר למיזם הנ"ל.@צדוק-לב מדבקה ג"כ יכולה להיות רעיון מצויין, אבל צריך שזה יהיה מספיק בולט כדי ששהוא שעומד במדרכה יספיק לזהות ולהרים את היד בזמן.