דוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!
-
אני לא בטוח. קשה לדעת בוודאות מהתמונה אבל דווקא הנתיב נראה רחב שכן מאפשר מעבר רכבים למרות החניה.
האם זה מפריע במידה מסויימת לתנועה? כן.
אבל נראה שלא במידה שמצדיקה דו"ח.
כל חניה בצד הכביש מפריעה במידה כלשהי. גם חניה בתוך מפרץ, כשהיא ריקה אפשר לנסוע בכביש יותר בקלות או ב’חופשיות’. -
@itzik כתב בדוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!:
אבל דווקא הנתיב נראה רחב שכן מאפשר מעבר רכבים למרות החניה
אני מכיר את המקום הזה
אם אני זוכר נכון
יש נתיב אחד רגיל
הנתיב הנגדי הוא נפתח לשתיים בגלל פנייה ימינה ולכן הכביש רחב
הנתיב בו הרכב עומד הוא נתיב רגיל
זה לא ממש מפריע לתנועה כי אנשים עוברים על הפס והרכבים ממול יורדים לנתיב הצמוד למדרכה בשביל לאפשר לרכבים לחלוף על פני החונים -
השאלה היא מה זה ‘נתיב רגיל’.
שאין מקום לשתי רכבים על הנתיב הזה
אם אתה חונה שם הרכבים שעוברים צריכים לרדת החוצה מהנתיב -
@תודה-לבורא-עולם-0 אני פעם ראיתי שהעירייה שמה טופס אישור חניה לרכב שחנה עוד קודם להתקנת תמרור. אז מעבר לעניין האם החניה הייתה חוקית לולא הצביעה אני מאמין שאמור להיות בעירייה תיעוד על זמן הצביעה. תערער. אין לך מה להפסיד…
-
@ראובן-שבתי כתב בדוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!:
גם בכביש 6 בנתיב השמאלי אין אדום לבן אבל זה אסור נכון?
זה החוק בכבישים ראשיים, אין מזה שום ראיה לכביש עירוני בו אם אין סימון מותר לחנות ע"פ חוק (אפילו אם זה לדעתך מפריע לתנועה, וכמו שכולם יודעים שבהמון מקומות יש כביש דו סטרי כשנתיב אחד תפוס ע"י רכבים חונים וזה המצב הרצוי/מצוי מבחינת העיריה והדיירים).
-
@תודה-לבורא-עולם-0 חזרתי להציץ בשירשור ועברתי על הטענות המעניינות.
בשורה התחתונה קיבלת דו"ח חניה כדין, במיוחד אם התמרור (432) שצירפת בתמונה היה שם לפני האדום-לבן, כי הוא אוסר את החניה לשעצמו, ויתירה מכך אני אלך איתך, לא רק אם חנית במדרכה אפורה (לא צבועה), אלא אפילו אם המדרכה היתה כחול-לבן והתברר שיש שם תמרור 432 או 433
אתה תחטוף דו"ח ובערעור ס"ל שיאמרו לך משהו כמו “אנו מתנצלים על אי ההבנה ונפעל לתקנה, עפ"י דין תמרור 432 גובר על סימוני המדרכה”.
ולפני המבול שיבוא עליי - הסיבה לכך פשוטה, למרות שטכנית סימוני מדרכה וכן סימוני כביש מופיעים גם הם בלוח התמרורים (כחול לבן 817 ואדום לבן 818) בכל אופן כללי התנועה קובעים שדינם פחות כאשר הם סותרים תמרור רגיל, ובדומה לסימוני כביש שסותרים תמרור.
וכידוע, לפי כללי התנועה, כמו שאוהבים לומר שחפרו לנו ברענון, זה בסדר עולה של גובה - (מהקל אל החמור)- סימוני כביש (או מדרכה).
- תמרור.
- רמזור.
- מעל כולם (ובלי קשר לגובה) שוטר, שרשאי להנחות אותך לעבור על כל כלל תנועה אפשרי, וזה מה שנקרא בלשון החוק “מילוי הוראות עפ"י דין”.
למי שלא ראה את זה מעולם וחושב שאני מקדיש זמן כדי לבלבל ת’מוח - מוזמן לעיין בלוח התמרורים בתמרור 434 שהוזכר לעיל, ואכמ"לאני מחזק את ידיך להגיש ערעור, מזה לעולם לא תפסיד, וחברים רבים פה שנעזרו בי כבר יודעים את דעותיי בעניין, ואני בכלל לא אדיש לצערך, אבל צריך להיות ריאלי - יש מצבים שאני יכול לומר לך “תקשיב, אין דו"ח!” ויש מצבים שאני אומר “בתכל’ס הדו"ח צודק, אבל תנסה, ויה"ר שתצליח”. אמן.
בשולי הדברים אני מצטרף על מלא לדברי ידידי @ראובן-שבתי שבתי מראשם ועד לסופם, כולל ההתפוצצותשמפוצצת גם אותי. ורוצה להשיב ל @itzik היקר שנתיב תקני הוא 3 מטרים ללא שוליים (60 ס"מ) ואפ"ה זה לא משנה גם אם רוחבו 7 מטרים, ברגע שיש “נתיב” - ואתה עולה עליו עם גלגל - אתה משתמש בו. אם עשית כן לצורך חניה - אתה משתמש ב"דרך" דהיינו ה"נתיב" לצורך חניה - והנתיב הזה לא נועד לחניה, אז אתה מפריע למשתמשי הדרך. גם אם אתה נוהג על “סמארט” או שאר קופסאות הנעליים
.
ורגע, לפני שתאכלו אותי, אם אין שום תמרור כנ"ל - מותר לחנות על נתיב כפי שעשית, כי לא הוקצתה הוראה/הסדרה לנתיב הזה, אם הוא נועד לחניה או לא - במידה והתמרור חדש כמו הצבע (וכפי שאמר @itzik ) - הגלגל מתהפך לטובתך. ובזה הצטרפתי גם לדברי חברי @נייטרון-חפשי . -
@נייטרון-חפשי כתב בדוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!:
זה החוק בכבישים ראשיים, אין מזה שום ראיה לכביש עירוני בו אם אין סימון מותר לחנות ע"פ חוק (אפילו אם זה לדעתך מפריע לתנועה, וכמו שכולם יודעים שבהמון מקומות יש כביש דו סטרי כשנתיב אחד תפוס ע"י רכבים חונים וזה המצב הרצוי/מצוי מבחינת העיריה והדיירים).
יש מקומות שבהם יש הסכמה או הסכמה שבשתיקה עם העירייה לחנות במקומות שאסור. גם באדום לבן ואולי גם על מדרכות. זה לא הופך את זה למותר.
חניה תוך הפרעה לתנועה - אסורה.@גיל כתב בדוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!:
סימוני כביש (או מדרכה).
תמרור.
רמזור.
מעל כולם (ובלי קשר לגובה) שוטראיפה כתוב דבר כזה?
אני יודע ש-1 זה תקנות התעבורה, וסימון או צבע מדרכה שווים לתמרור (2).ולגבי מה שכתבת בהמשך בעניין רוחב נתיב וכו’, נראה לי שאנחנו מסכימים. את האפשרות שהתמרור היה מוצב על העמוד קודם העליתי אחרי הדיון ברוחב הנתיב.
במילים אחרות, רוחב הנתיב רלוונטי רק אם אין תמרור שאוסר חניה או עצירה. -
@גיל כתב בדוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!:
במידה התמרור חדש כמו הצבע (וכפי שאמר @itzik ) - הגלגל מתהפך לטובתך. ובזה הצטרפתי גם לדברי חברי @נייטרון-חפשי .
- תודה על התשובה הארוכה, ותודה לשאר העונים כאן.
- הגשתי ערעור.
- לגבי התמרור האמת היא שאני לא זוכר כלל אם היה או לא.
- במידה וגם התמרור חדש, האם יתכן שבעירייה יזכו אותי על הדו"ח מבלי שאני יטען את הטענה שגם התמרור חדש?
תודה רבה !!
ויישר כח לכולם!עריכה:
כעת דיברתי עם פלוני שהיה עובד ברחוב הזה וטען שזוכר שגם תמרור לא היה.
מה שכן הוא לא בטוח 100 % (בלע"ז מליון אחוז)
השאלה האם אחרי שכבר הגשתי ערעור, ולא ציינתי את עניין התמרור,
האם בהמשך ניתן להוסיף על הטענה הקודמת?
כעת הערער מחכה לבדיקת התובע. -
@תודה-לבורא-עולם-0 כתב בדוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!:
האם בהמשך ניתן להוסיף על הטענה הקודמת?
לא מכיר אופציה להשיב לתובע העירוני אחרי שהוא דוחה אם לא דרך משפט.
אשמח שיתקנו אותי. -
יש מקומות שבהם יש הסכמה או הסכמה שבשתיקה עם העירייה לחנות במקומות שאסור. גם באדום לבן ואולי גם על מדרכות. זה לא הופך את זה למותר.
חניה תוך הפרעה לתנועה - אסורה.האיסור הזה הוא דאורייתא?
החוק הזה נועד לשרת אותנו, ואם לתושבי העיר שווה שיהיה נתיב אחד ברחוב לא עמוס בשביל שיהיה חניות, וזה מקובל גם על העיריה, אז צריך להיות מאוד מושחת (או מאוד מאוד מרובע - לימוד זכות) כדי לתת דו"ח וגם בית משפט אמור להסכים עם זה.
בדיוק לשם כך הומצא המושג ‘שיקול דעתו של השוטר/פקח’. -
@נייטרון-חפשי כתב בדוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!:
האיסור הזה הוא דאורייתא?
לא, אבל הסיכוי לערער על דו"ח כזה שמלכתחילה אסור לחנות שם הוא יחסית נמוך
-
@aiib כתב בדוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!:לא, אבל הסיכוי לערער על דו"ח כזה שמלכתחילה אסור לחנות שם הוא יחסית נמוך
ייתכן שאתה צודק וכבר טענו את קודם, אבל זה לא קשור למה שכתבתי.
אני עניתי ל@itzik שהגיב על זה:@נייטרון-חפשי כתב בדוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!:
גם בכביש 6 בנתיב השמאלי אין אדום לבן אבל זה אסור נכון?
ואז הוא כתב:
חניה תוך הפרעה לתנועה - אסורה. -
@נייטרון-חפשי אתה בעצם שואל למה יש מקומות אסורים ובכל זאת העירייה לא אוכפת לעומת אחרים שכן?
אני משער שזה תלוי בעלות תועלת של ההפרעה לתנועה מול מצוקת החנייה.אגב, במידה מסויימת גם חניה במקום אסור היא דאורייתא. מה הגדר של המקומות שבהסכמה?
אולי פטור אבל אסור?.. טוב, לא בדיוק. לא נכנס לזה.
-
מאיר מנהל ראשי סיירת פיקוח מגיה מאסטר ניהול טכני מייבין פורים שמח 😂השיב לגיל נערך לאחרונה על ידי מאיר
@גיל כתב בדוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!:
במידה והתמרור חדש כמו הצבע (וכפי שאמר @itzik ) - הגלגל מתהפך לטובתך. ובזה הצטרפתי גם לדברי חברי @נייטרון-חפשי .
נהניתי לקרא את מה שכתבת. ע"פ התמונה נעשה רושם שהתמרור כן חדש (עמוד התאורה ישן אבל אין ספק שהתמרור צעיר ממנו בהרבה) לדעתי אם התמרור חדש אזי תהיה על העירייה חובת ההוכחה שהתמרור היה לפני חניית הרכב.
לגבי הוויכוח שהיה פה שגם בלי התמרור החניה אסורה: @גיל , מה אתה אומר הוויכוח רלוונטי? כלומר האם זאת עבירה אחרת שלא מצויינת בדוח ומשכך הדוח לא תקין ודינו כדין סינוואר.
-
@מאיר תודה. לגבי “חובת ההוכחה” - אני לא משוכנע בסימן שנתת. אמנם היטבת לראות שהעמוד נראה ישן יותר מהתמרור, אך מעשים בכל יום שמציבים תמרור עפ"י החלטה על איזה עמוד שיש בנמצא במקום לעבוד על עמוד חדש (נפק"מ בין לשלוח איזה פועל עם מברגה, לבין לשלוח מישהו עם קונגו שיחפור ואז יעמיד את העמוד ויצוק בטון + הוצאה על עמוד חדש).
לגבי הויכוח עצמו - לא ראיתי את הדו"ח ולכן קשה לי לומר מה היה שם. גם לא צוין התמרור בפירוש בדו"ח, יש מרווח תמרון קטן אבל יציב שנקרא “טעות סופר” (שיותר ראוי לשם “חסורי מחסרא והכי קתני”) ובו אפשר בעצם לטעון שהפירוט של העבירה היה לא מדוייק וזה לא פוסל את הדו"ח (זה תקף למשל בגובה קנס מוטעה, לא נרשמו נקודות בכלל או נרשמו נקודות שלא בהתאם לעבירה, סמל העבירה נכון אך לשון העבירה בדו"ח טיפ’לה שונה, שהולכים אחר הסמל. במרווח הצר הזה).
אם נראה את הדו"ח - כנראה שנדע יותר. @תודה-לבורא-עולם-0 ? -
@תודה-לבורא-עולם-0 תקח איתך 2-3 דיירים בשכונה שיהני יעידו ששנים אין כאן אדום לבן
במדינה שלנו הכל זה הפגנות… -
@תודה-לבורא-עולם-0 כתב בדוח אדום לבן כשהמדרכה נצבעה בכלל אחרי שחניתי !!:
חניתי בשכטר ברמות.
תסלח לי שאני נופל עליך…
אבל זה ממש עוול מה שנעשה שם, אני כל בוקר צריך לתמרן בזהירות עם האוטובוסים שעוברים שם (ובכמויות) ואני לא מדבר על העיכוב הענק שזה גורם, ששורה ארוכה חונה שם על הכביש, כשהוא אמור להיות כביש של נסיעה מהירה, זה לא כביש בין שורות בניינים. ומה מעצבן, שיש חניות בפנים אבל לאנשים אין כח להכנס, ומעדיפים לחנות על הכביש ולתקוע את כל התנועה שם.לעצם העניין התמרור חדש והאדום לבן גם כן חדש.