דלקן
-
@צבי-דורש-ציון כתב בדלקן:
מתנצל מהקוראים היקרים שמידי פעם אני מציע להם עוד איזה רעיון שכבר נטחן עד אשר דק, אך בנושא הזה ראיתי שעדיין לא דיברו כלל בפורומינו, ומשכך כדאי שלכל הפחות יהיה שרשור בנושא.
אם אני מבין נכון, בדלקן החברה שמשתמשת בדלקנים לעובדים שלהם, משלמת על הדלק בהנחה משמעותית, אולי תלוי כמה היא מתדלקת (מסתמא שהיא גם משלמת ללא מע"מ, אבל זה לא רלוונטי לענייננו). השאלה היא, למה אי אפשר להקים איזה חברה, שמי שרוצה יוכל לתדלק עם דלקן שלה ולששלם לה, וממילא להביא דלק מחיר זול יותר, כמובן שהחברה ההיא תוסיף כמה אחוזים בשביל להרויח, אבל מסתמא יהיה לה צריכה רצינית. ואולי אפילו לעשות הסכם רק עם אחד מחברות הדלק, כך שיהיה להם יותר רצון לתת הנחה משמעותית (אח"כ כבר יכול להיות תחרות משמעותית על זה…).
מה אתם אומרים? זה נכון? שטויות??קודם כל שטויות זה לא!!!
ואתה לא צריך להתנצל כשאתה מעלה לדיון דברים חשובים
ועכשיו לעניינינו העלית פה שני אופצ’ ששניהם אפשריות בעיקרון
קודם כל לא נראה לי שמשתלם לעשות לתחנה מסויימת אא"כ אתה מתדלק כל יום במקום קבוע מכיון שאם אתה נתקע להתחיל לחפש איפה יש תחנה שלך האזור זה מעצבן ומוציא את כל המעלה בזהא’ לעשות דלקן לבד- מעלות לא צריך לזכור לקחת את האשראי כל פעם לא נתקעים בלי כסף, חסרונות-לא בטוח שזה משתלם כי גם אם יורידו לך 15 אג’ לליטר אם אתה נוסע בחודש 100 ליטר זה חיסכון אדיר של 15 שקל ורק על השירות אתה משלם מנוי של 40 ש"ח בערך לחודש מלבד הדמי התקנה
ב’ להקים חברה -מעלות מסתבר שזה יהיה יותר מ-15 אג’ לליטר חסרונות שאתה מסתבך בלהוציא כסף מאנשים פתאום ויש גם עלות של כל החברה
בקיצור לא מסתבר שזה יצא משתלם
אבל הרעיון בכללותו הוא רעיון טוב -
ב’ להקים חברה -מעלות מסתבר שזה יהיה יותר מ-15 אג’ לליטר חסרונות שאתה מסתבך בלהוציא כסף מאנשים פתאום ויש גם עלות של כל החברה
יש לזה פתרונות רבים, כגון שמספר הכרטיס אשראי נמצא אצל החברה, איך מסתדרות חברות השכרת רכבים? יש פקדונות וכו’. וכמובן מי שלא שילם פעם אחת נמחק לצמיתות או משהו כזה.
לפי מה שראיתי קצת בחיפוש גוגל, נראה שאפשר להגיע גם ללמעלה מ10 אחוז הנחה, בהנחה שכל לקוח של החברה מקבל 6 אחוז בלי מנוי חודשי וסיפורים, רק תשלום חד"פ, ו4 אחוז החברה מרויחה, נראה לי מדובר בכמות לקוחות שאפשר לקבל הנחה כזו בדלק, מה גם שזה משתלם מאד, כ300 ש"ח התקנת הדלקן, ו6% הנחה קבועה! ולחברה יש 4% מכלל הרכבים!
כתבתי שאולי זה רעיון מטופש, כי למה אני הראשון שחשב על זה… -
@צבי-דורש-ציון לאבא שלי יש דלקן מטעם החברה. אחרי שביקשתי ממנו לבצע בדיקה לגבי ההוזלה התברר שההוזלה יותר בכיוון 5 א לליטר . אבל בנושא הדיזל אפשר למצא הוזלות משמעותיות בהרבה מכיוון שזה אינו מחיר בפיקוח (כשהוא בדק אפשרות לעבור לרכב דיזל הוא בדק את האפשרות) ואגב בדיזל זה יותר שימושי גם לגבי משתמש פרטי מכיון שהתחנות לוקחות כסף על אשראי ככל העולה על רוחן ואם למשל אתה בכביש שש בלי מזומן ורוצה לתדלק באלונית יעלה לך בסביבות 9 ש לליטר מה שאין כן בדלקן שקבוע מחיר מראש לכל הרשת ואתה יכול במשא ומתן לקבל גם במחיר של מזומן
-
@חובק-עולם כתב בדלקן:
5 א לליטר
חברה גדולה?
ועדיין, 4 אגורות ללקוח יכול להגיע ל100 ש"ח בחודש אם מתדלק הרבה, ואגורה לחברה ודאי מגיע לכמה אלפים -
@צבי-דורש-ציון כעשרה רכבים.
-
@חובק-עולם אני מדבר על 200 לפחות… (מי לא רוצה הנחה בחינם?)
-
ועדיין, 4 אגורות ללקוח יכול להגיע ל100 ש"ח בחודש אם מתדלק הרבה
סתם חשבון 100 ש"ח בחודש מחיסכון של ארבע אג’ לליטר כמה ק"מ זה לנסוע בחודש?
במידה והרכב לוקח 1/10 ממוצע אז זה חיסכון של 4 אג’ ל-10 ק"מ
40 אג’ למאה ק"מ, 100 אג’ דהיינו שקל ל-250 ק"מ
10 שקל ל-2,500 ק"מ, ומאה שקל ל-25,000 ק"מ בחודש
מי נוסע כזה הרבה בחודש??? -
@יוני נכון, טעות שלי בחישוב!
אם באמת זה כל ההנחה, אז זה באמת לא יוצא כ"כ משתלם (רק בסכום זעום ואולי גם לזה יש סיכוי כל שהוא) אבל הוא מדבר על חברה עם עשרה רכבים, אני מדבר על איזה חצי מליון ליטר דלק בחודש, נראה לי יהיה מדובר בהנחה קצת יותר גדולה, ולכן כתבתי אולי לסכם רק עם חברה אחת או שתים, כי יותר ישתלם להם לעשות הנחה משמעותית.
-
@צבי-דורש-ציון אולי אתה יכול לנסות לאגד דרייברים לרעיון הם גם בדרך כלל מחוברים אחד לשני ויהיה קל להגיע להרבה וגם הם צורכים הרבה יותר דלק כתוצאה מהנסועה הרבה שלהם. אולי להם זה יהיה משתלם.
-
אני מדבר על איזה חצי מליון ליטר דלק בחודש
על איזה גודל חברה אתה מדבר
500 אנשים שממלאים 1000 ליטר בחודש?
ואין להם אוטו מחברה?
או שאתה רוצה להגיע ל-2000 איש !!!
שכל אחד מהם ירויח מהעסק הזה 25 ש"ח?
קצת קשה לדעתינ.ב. העלית דווקא רעיון לא רע שיכול להועיל להוצאות הפורום הנכבד
מה אתה אומר @מאיר ??? -
שיכול להועיל להוצאות הפורום הנכבד
שחברי הפורום יסכימו להרויח רק 25 ש"ח כדי שהפורום ירויח?
לענייננו ישנם אנשים רבים מאד שנוסעים למעלה מ2000 בחודש, שלא לדבר על הדרייברים כפי שכתב @חובק-עולם , אני מאמין שזה יכול להביא להם הנחה של כ50 שקלים בחודש בהשקעה קטנה, וזאת מלבד הנוחות שבתידלוק כגון שאפשר גם בשרות מלא (וכפי שכתב @שלוימי-ט שם), ותשלום פעם בחודש.
-
הסיבה שלחברות משתלם נושא הדלקן היא כי יש להם גם החזרי מע’'מ ואני חושב שאפילו החזרים על הבלו
לך בתור איש פרטי או לקוח של חברת דלקנים לא יהיה החזר על כלום וגם ככה הרווח של חברות הדלק על כל ליטר הוא לא גבוה אז אף אחד לא יתן לך בחיים 10 אחוז הנחה
גם לא עם 500 רכבים -
שיכול להועיל להוצאות הפורום הנכבד
שחברי הפורום יסכימו להרויח רק 25 ש"ח כדי שהפורום ירויח?
אני התכוונתי שלי לא שווה לעשות את הבלגן הזה בשביל להרויח 25 ש"ח בחודש
אבל אם הרווחים יגיעו לפורום זה שווה לי -
הסיבה שלחברות משתלם נושא הדלקן היא כי יש להם גם החזרי מע’'מ ואני חושב שאפילו החזרים על הבלו
לך בתור איש פרטי או לקוח של חברת דלקנים לא יהיה החזר על כלום וגם ככה הרווח של חברות הדלק על כל ליטר הוא לא גבוה אז אף אחד לא יתן לך בחיים 10 אחוז הנחה
גם לא עם 500 רכביםזה מאד יכול להיות, וגם ציינתי לזה קצת בפוסט הראשון, אם כי ללא שימת לב שאולי זה עיקר הרוח.
-
גם לא עם 500 רכביםעוד סיבה שמשתלם להם זה צורת התשלום של שוטף 60 וכדו’
-
@חובק-עולם נכון ללפני שנתיים בערך היה וודאי החזר למוניות ומורי נהיגה
לא מאמין שביטלו את זה כי אחרת מחירי המכוניות היו צריכים להכפיל את עצמם כנל שיעורי הנהיגה
עריכה: ראיתי בגוגל שהדיבור על החזר בלו זה על סולר פחות רלוונטי לרכבי חברה