יעוץ ברכישת רכב חשמלי
-
@קיה-ריו כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
@מאיר כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
מציע שתפרט מהם הצרכים שלך מהרכב, לכמה זמן אתה מתכנן להחזיק אותו, מהי הנסיעה המשוערת שלך ולמה נחוץ לך חשמלי ועוד…
כל פרט שתוסיף יביא אותך לבחירה הטובה ביותר בעזרת ה’ יתברך.
אני נוסע כל יום אשדוד ירושלים הלוך חזור בערך ארבעים אלף קילומטר בשנה
אני מתכנן להחזיק את הרכב בין שלש לחמש שנים
ואני רוצה חשמלי כי יוצא לי סוף חודש אותו מחיר חשמלי חדש או קיה ישנהנראה לי שהייתי קונה טויוטה bz4x יד ראשונה 0 קילומטר ב180,000 שח במבצע מפה
הוא יותר מרווח ועם מוניטין אמינות רב (אין לי מידע לגבי הדגם הספציפי) יש לו הנעה כפולה ולטעמי הוא היפה שבכולם וגם אמורה להיות לו סחירות גבוהה במכירה - רכב זה מניה שצריך לשמור על ערכה…
אגב מחירה ללא מבצע הוא 265,000 ש"ח!
בהצלחה. -
@קיה-ריו נהגתי בג’ילי ונסעתי באטו 3
מעבר לכל הגימיקים המיותרים באטו 3 הג’ילי הרגיש לי יותר שפוי ונורמלי ומבחינת טווח הוא מחזיק יותר מהאטו 3 החיסרון שלו שהוא לא עבר מבחני ריסוקההצעה של מאיר הזויה לגמרי, אם הייתי במקום שלך לא נראה לי שהיה לי ספק הייתי בודק עלות טיפולים זמינות חלפים וביטוח
למרות שגם אם יתברר שזה יקר בסוף בעוד 4 שנים יהיה לך רכב שהמחירון שלו כחדש הוא 265 אש"ח מינוס ירידת ערך
לפי יד 2 היום אני משער שהמחירון של הג’ילי והאטו יהיה בעוד 4 שנים בסביבות 80-90
את הטיוטה קשה לשער כי אין לה שוק עדיין, אני משער 150+ -
@קינג-קומפיוטר כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
למרות שגם אם יתברר שזה יקר בסוף בעוד 4 שנים יהיה לך רכב שהמחירון שלו כחדש הוא 265 אש"ח מינוס ירידת ערך
לפי יד 2 היום אני משער שהמחירון של הג’ילי והאטו יהיה בעוד 4 שנים בסביבות 80-90
את הטיוטה קשה לשער כי אין לה שוק עדיין, אני משער 150+הטבת לשער. עיין ערך טסלה (חברה נורמלית) ביד 2 משנת 2021 שמוציות במחירים גבוהים מאד!
לעומת זאת הMG והחשמליות האחרות לא זכו לשמור על מחירים שכאלה.
-
@מאיר וואו זה מטורף אין לי ספק שטויוטה תשמור על הערך יותר מהשאר ובכל מצב עד שרכב חדש כזה שנקנה ב230+ יגיע למחיר של של 180 צריך כמה שנים כך שלדעתי מי שקונה את הרכב במבצע הזה לא יספוג ירידת ערך בשנתיים הקרובות (ואולי אפי’ יותר) בכלל
רק להמחשה באתר הרשמי של טויוטה כל הרכבים יותר יקרים למעט אייגו שמתחיל מ104, יאריס שמתחיל מ140 ויאריס קרוס שעולה 160 כמובן ששלושת הרכבים האלה קטנים וחלשים משמעותית מהחשמלית הנ"ל -
מציע שתפרט מהם הצרכים שלך מהרכב, לכמה זמן אתה מתכנן להחזיק אותו, מהי הנסיעה המשוערת שלך ולמה נחוץ לך חשמלי ועוד…
כל פרט שתוסיף יביא אותך לבחירה הטובה ביותר בעזרת ה’ יתברך.
אני נוסע כל יום אשדוד ירושלים הלוך חזור בערך ארבעים אלף קילומטר בשנה
אני מתכנן להחזיק את הרכב בין שלש לחמש שנים
ואני רוצה חשמלי כי יוצא לי סוף חודש אותו מחיר חשמלי חדש או קיה ישנהנראה לי שהייתי קונה טויוטה bz4x יד ראשונה 0 קילומטר ב180,000 שח במבצע מפה
הוא יותר מרווח ועם מוניטין אמינות רב (אין לי מידע לגבי הדגם הספציפי) יש לו הנעה כפולה ולטעמי הוא היפה שבכולם וגם אמורה להיות לו סחירות גבוהה במכירה - רכב זה מניה שצריך לשמור על ערכה…
אגב מחירה ללא מבצע הוא 265,000 ש"ח!
בהצלחה.מה ההסבר באמת?
איך יש הנחה כזו גדולה?(ומה זה אומר על מי שקנה לפני שנה או שנתיים במחיר יותר גבוה ורוצה למכור עכשיו…)
-
לפי המחיר אני מבין שאתה מעוניין ברכב יד ראשונה.
אז ככה קודם כל אני חושב שעדיף לקנות יד 2 משנתון 2022-2023
בזה אתה חוסך ירידת ערך עצומה של יד ראשונה וכן של שנתיים ראשונות.
(המעבר ממצב ‘‘רכב חדש’’ ל’‘רכב משומש’’ מורידה 6% גם אם לא נסעת מטר!!! הוי אומר שאם אנחנו מדברים על רכב של 170K ברגע הקניה הרכב ירד 10,200 ש’‘ח. וכן בשנתיים הראשונות הרכב יורד כל שנה 15% (שנה ראשונה- 23,970 ושנה שניה- 20,374.5 שביחד זה בערך 28% של ירידת ערך.)
הוי אומר שבאותו מחיר אתה יכול לקבל ביד שניה דברים ברמה הרבה יותר גבוהה.
(אשמח לשמוע מ@שמואל-קליין אם גם הוא איתי בנושא הזה!)
ואם כן לדעתי עדיף ללכת על סקודה אניאק בשנתונים שציינתי, אפילו את הדגם הכי מפואר (ספורט ליין) אתה יכול להשיג במחיר הזה עם ק’‘מ נמוכים.
אני אישית מכיר את הרכב - רכב נוח הטרוף שקט (מבחינת רעשי כביש. בגלגל יש כמין ספוג שמסנן את הרעשים.)
לפי נתוני יצרן הרכב נוסע 517 ק’'מ (במציאות בערך 400/450)
תא מטען ענקקקק! אקיצר שווה כל שקל.
לשקולך ולשיקול המומחים שבפורום.
בהצלחה, והעיקר שתהיינה נסיעה טובה. -
ללא ספק מדובר בהנחה משמעותית ומשתלמת מאד .
רק חשוב לשים לב לכמה דברים א. הבעלים ירשם כ01 ולא כ00 ב. הרכב נרשם כמודל 2024 ולא כ2025 ג. בעלות ראשונה “ליסינג” ולא “פרטי”
כמובן שעדיין מדובר בהנחה משמעותית מאד וגדולה בהרבה מהחסרונות האלו, אבל כן צריך לחשב גם אותם במכירה עתידית -
@שלמה-6 לא הייתי מתקרב לאניאק רק בגלל השירות פח של צ’מפיון וחוץ מזה שיש לו אחריות קצרה משמעותית מאטו 3 וג’ילי
כשאתה קונה רכב חדש לחברה יש עניין לעזור לך במימון ולעשות לך מימון נוח וזול יותר העיקר שתקנה משא"כ ביד 2 ולפעמים יוצא יותר זול לקנות חדש מלקנות יד 2
וזה אחת הסיבות שאנשים מעדיפים לקנות חדש ולספוג את הירידת ערך -
@יצחק-רשטונ כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
ללא ספק מדובר בהנחה משמעותית ומשתלמת מאד .
רק חשוב לשים לב לכמה דברים א. הבעלים ירשם כ01 ולא כ00 ב. הרכב נרשם כמודל 2024 ולא כ2025 ג. בעלות ראשונה “ליסינג” ולא “פרטי”
כמובן שעדיין מדובר בהנחה משמעותית מאד וגדולה בהרבה מהחסרונות האלו, אבל כן צריך לחשב גם אותם במכירה עתידיתהדברים שכתבת נכונים מאד!
אבל לגבי הנידון דידן, לכאורה אין לשיקולים האלו רלוונטיות משום שאני לא מצליח לראות מציאות שכזו שבעוד 4-5 שנים הסיניות ימכרו ביותר מהטויוטה אחרי כל ההפחתות שציינת, ויתרה מכך, הטויוטה כבר עברה את ירידת הערך הדרסטית של רכב חדש בניגוד לסיניות שמצפה להן ירידת ערך של כל רכב חדש
-
אבל לגבי הנידון דידן, לכאורה אין לשיקולים האלו רלוונטיות משום שאני לא מצליח לראות מציאות שכזו שבעוד 4-5 שנים הסיניות ימכרו ביותר מהטויוטה אחרי כל ההפחתות שציינת, ויתרה מכך, הטויוטה כבר עברה את ירידת הערך הדרסטית של רכב חדש בניגוד לסיניות שמצפה להן ירידת ערך של כל רכב חדש
מסכים לגמרי ובדיוק לכן הדגשתי גם בהתחלה וגם בסוף שעדיין מדובר בהנחה משתלמת מאד
-
אני מתלבט בקניית רכב חשמלי האם עדיף גילי מבחינת הטווח או עדיף בי ווי די אטו 3 מבחינת הרווח שתיהם באותו איזור מחיר 170000 ש"ח
אני חושב שיד ראשונה במחירים כאלה לא שווה לקנות סיני
תשקיע עוד קצת ותצא עם רכב שישמור על הערך שלו לאורך שנים קדימה
וגם תהנה מרכב איכותי בלי פלסטיקים ואיכות הרכבה גרועה בהרבה מקרים -
@אלוף-העולם-1 לדעתי אין מה להקשיב לו
אמנם הוא חובב רכב אבל הוא שונא חשמלי (לא ברור אם זה ממניע טהור ) והוא מתלונן על כל החשמליים בלי סוף -
@ידני וואאווי אתה לא רציני כבר הלכתי היום לטיוטה להצעת מחיר והוא אמר לי שעדיין יש במלאי ואמרתי לו שאני יחזור מחר
זה עדיין לא אומר שנגמר סופית! תיצור איתם קשר בהקדם ותגיד להם שאתמור אמרתם לי שתשמרו לי וכו’
יכול להיות שהסתיימה המסה הגדולה אבל נשארו כמה יחידות.
-
דיברתי בעניין המבצע של טויוטה עם סוכן שנמצא בעניינים והוא הסביר לי מה מדובר בקצרה זה היה רק 25 רכבים שעומדים כשנתיים
ובפירוט יותר הרכב הזה מתומחר ע"י טויוטה במחיר מידי גבוה בהשוואה למתחרים שלו החשמליים (אפי’ בטויוטה יש לו מתחרים - קורולה קרוס בערך אותו גודל רק היברידי ולא חשמלי ועולה 100,000 פחות) ולכן כשטויוטה הביאו משלוח למכור לא היה לזה ביקוש כמו שהם חשבו והם נתקעו עם כמות של רכבים והחוק אומר שחברה יכולה להחזיק רכב חדש מקסימום שנה בלי לרשום לו בעלות וכאשר הגיעה השנה הם נאלצו לרשום בעלות לכן הם רשמו ב6.24 בעלות ליסינג על כמות מסוימת של רכבים שהיו להם - מה שאומר שהרכבים האלה אצלם לפחות שנה דהיינו 6.23 ואז כנראה מכרו אותם בהנחה כלשהי למי שהתעניין אבל כאשר התחלפה שנה ל25 הם ממש נכנסו לבעיה כי הרכב רשום כמודל 24 (והוא באמת 23 כאמור) אז א"א למכור אותם ככה בחברה היו להם 25 רכבים כאלה ולכן הם יצאו בפירסום בשביל להיפטר מהם
עדיין לדעתי למרות שזה הגיע ב23 ולמרות שזה ליסינג מי שקנה עשה עיסקה מצויינת במחיר מעולה -
@טכנולוג כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
עדיין לדעתי למרות שזה הגיע ב23 ולמרות שזה ליסינג מי שקנה עשה עיסקה מצויינת במחיר מעולה
אלא אם כן במשך כל התקופה הזו הרכבים עמדו בשמש של אילת