מדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק)
-
@גיל כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
@aiib כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
המילה מלפנים פירושה?
במושב הנוסע, שליד הנהג.
אוקי, קצת נטעה אותי שבכסא תינוק יש חלוקה אם יש כרית אוויר או לא ובבוסטר כתוב מותר להתקין מלפנים. אבל אולי זאת בעיה שלי…
-
@aiib כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
אוקי, קצת נטעה אותי שבכסא תינוק יש חלוקה אם יש כרית אוויר או לא ובבוסטר כתוב מותר להתקין מלפנים. אבל אולי זאת בעיה שלי…
זו לא בעיה שלך, ילד בבוסטר הוא גדול יותר, ולא עלול לשלם בחייו חלילה על פתיחתה של כרית אוויר. אני משער שאתה מודע לזה שגם נהג בוגר לא “יוצא נקי” מכרית אוויר שמתנפחת לו בפנים…
-
@גיל כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
זו לא בעיה שלך, ילד בבוסטר הוא גדול יותר, ולא עלול לשלם בחייו חלילה על פתיחתה של כרית אוויר. אני משער שאתה מודע לזה שגם נהג בוגר לא “יוצא נקי” מכרית אוויר שמתנפחת לו בפנים…
התכוונתי לומר שמבניית הדברים לפחות אני הבנתי שהחלוקה הקיימת בכסא תינוק לא קיימת בבוסטר ובבוסטר מותר אפילו אם קיימת כרית אוויר לא מבוטלת.
-
התכוונתי לומר שמבניית הדברים לפחות אני הבנתי שהחלוקה הקיימת בכסא תינוק לא קיימת בבוסטר ובבוסטר מותר אפילו אם קיימת כרית אוויר לא מבוטלת.
הבנת נכון, ואני שמח שהדברים נבנו נכון. חובת נטרול כרית אוויר קדמית היא רק לילד שצריך סלקל/מושב בטיחות, אבל בבוסטר (3 ומעלה) אין חובה. ועיין תגובתי הקודמת הטעם.
-
@משה-רבינו כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
בריענון נהיגה, המרענן (מאנ"ש) הביא לנו המחשה יפה.
היה שם אדם שזילזל מאוד בכל הנושא של חגורות בנסיעה קצרה.
מה שהוא עשה היה לא פחות ממדהים.
הוא קרה לו לקידמת הכיתה, ביקש ממנו לשלב ידיים לאחור וללכת במהירות רגילה היישר אל תוך הקיר… עם הראש קדימה, כן?
כמובן שאותו אדם לא הסכים ולנו זה נתן המחשה מה קורה בבלימת חירום אפילו בשלושים קמ"ש…כדרכם מביאים דוגמאות לא קשורות, מהירות הליכה 5 קמ"ש? אז בבלימה ב20 קמ"ש כל מי שלא חגור אמור לפתוח את הראש! זהו שזה לא קורה! משאיר לכם להסביר לעצמכם למה זה שונה אבל ברור שהדוגמה לא דומה למציאות.
@2-כוח-סוס כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
מה קורה במונית וכל שכן באוטובוס??
שם אין את כוח הניוטון וכו’?@מוטי-56 כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
זה מבוסס על זה שלנהג בעל הכשרה לתחבורה ציבורית יש פחות סיכוי לבלימות פתע ולתאונות
ואני חושב (לא חייבים להסכים איתי) שזה גם בגלל שהם מבינים שגם אם יש סיכון אי אפשר לחייב לחגור בתחבורה ציבורית כי זה יפגע כמעט לחלוטין בכל השימושיות של העניין, ולדעתי אילו היו המחוקקים בעד עידוד ילודה (או אפילו רק אם היו מכירים מציאות של משפחות מרובות ילדים) זה היה עובד גם אצלנו או לפחות להתיר לא לחגור בנסיעה עד XX קמ"ש.
אולי אפילו היו מתירים להסיע מעל המותר. -
@טכנולוג כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
וכן האם נוסע מאחור שלא חגר והנהג אמר לו לחגור יש קנס גם על הנהג ?
אין על הנהג רק על הנוסע בדידי הווה עובדה
לקחתי טרמפ והפצרתי בו לחגור והוא עמד על שלו שאין צורך תוך כדי דיבור כורזת לי ניידת לעצור וכששאל מדוע הוא לא חגור עניתי דברים כהוויתם והלה קיבל קנסאני קיבלתי דו"ח על נוסע שלא חגר בספסל השלישי!
ולכל מי שחושב עכשיו לעצמו שבטח השוטר טעה, אני רוצה להזכיר לו שקודם הוא טען ששוטר לא יכול לתת דו"ח בלי לצטט את החו"ק וכו’ וכו’.
אז בלי להביע דעה בעניין החוקיות של הקנס (בקשה לביטול נדחתה) מישהו יכול להסביר לי למה שוטר לא יוכל לתת לי קנס על רמזור אדום ולהשאיר לי את חובת ההוכחה שאין ולא היה שם רמזור? אם דו"ח שנתן בוטל מישהו יקנוס אותו על זה?
לא נראה לי שניתן להוכיח משהו מהתנהגותם של שוטרים שמעולם לא נמנו על בעלי IQ גבוה, ולא שמענו מעולם על מישהו שהסתפק אם ללמוד הנדסת תוכנה או רפואה ובסוף החליט ללכת על… שוטרות! -
הנני להתייחס ל-2 תגובותיך המצויינות! הראשונה:
@נייטרון-חפשי כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):ואני חושב (לא חייבים להסכים איתי) שזה גם בגלל שהם מבינים שגם אם יש סיכון אי אפשר לחייב לחגור בתחבורה ציבורית כי זה יפגע כמעט לחלוטין בכל השימושיות של העניין, ולדעתי אילו היו המחוקקים בעד עידוד ילודה (או אפילו רק אם היו מכירים מציאות של משפחות מרובות ילדים) זה היה עובד גם אצלנו או לפחות להתיר לא לחגור בנסיעה עד XX קמ"ש.
אולי אפילו היו מתירים להסיע מעל המותר.ידידי היקר בדר"כ אני מסכים עם דבריך, אך הפעם הדברים בטעות יסודם, ולכן לא אסכים. סיבת הפטור בתחבורה ציבורית ( או ליתר דיוק באוטובוסים בלבד) היא מצד סכנה פחותה הרבה יותר, וציינתי את זה כבר במענה לציטוט שאתה מדבר עליו, עיין שם .
ולתוספת הרחבה הנה הסבר בהיר ומלומד יותר של הרלב"ד:
לגבי תגובתך השנייה:@נייטרון-חפשי כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
אני קיבלתי דו"ח על נוסע שלא חגר בספסל השלישי!
ולכל מי שחושב עכשיו לעצמו שבטח השוטר טעה, אני רוצה להזכיר לו שקודם הוא טען ששוטר לא יכול לתת דו"ח בלי לצטט את החו"ק וכו’ וכו’.
אז בלי להביע דעה בעניין החוקיות של הקנס (בקשה לביטול נדחתה) מישהו יכול להסביר לי למה שוטר לא יוכל לתת לי קנס על רמזור אדום ולהשאיר לי את חובת ההוכחה שאין ולא היה שם רמזור? אם דו"ח שנתן בוטל מישהו יקנוס אותו על זה?
לא נראה לי שניתן להוכיח משהו מהתנהגותם של שוטרים שמעולם לא נמנו על בעלי IQ גבוה, ולא שמענו מעולם על מישהו שהסתפק אם ללמוד הנדסת תוכנה או רפואה ובסוף החליט ללכת על… שוטרות!אני כבר עניתי ל @שמו ו- @טכנולוג כאן שעקרונית יש טענה כזו, אבל השוטר לא חייב לקבל אותה. לא רציתי להעיר את המתים - כי טכנית - השוטר לא חייב לקבל אותה ואין שום לשון משתמעת בחוק שיש הבדל בין נוסע לא חגור מלפנים או מאחור. זה מבוסס על איזה תקדים אחד, ושוטרים מקבלים את הטענה הזו בעקבותיה, די בטעות. אל תגלו.
לגבי חובת ההוכחה - החוק אומר בכל מדינה דמוקרטית שהמילה של השוטר חשובה יותר, כי הוא גורם אכיפת החוק, והוכשר בנושא, ויודע בדר"כ יותר טוב ממך, ויש על הדו"חות פיקוח די הדוק, למנוע התנכלויות וכד’ (די הדוק = לא מספיק לטעמי).
לגבי ה-IQ, בוא לא נהיה ישראלים מהרחוב ונשתלח בהם רק בגלל שהם נותנים לנו דו"חות. גם אני לא נקי בכלל מדו"חות אבל זה מלמעלה, ובינינו, בדר"כ זה מוצדק. גם שלך היה מוצדק, הרגע הוכחתי.נ.ב - אני מכיר שוטרים מאוד מאוד אבל מאוד חכמים, שוטרים פשוטים בדרגת רס"ב ומטה, לא משהו בכיר ולא מתקרב לקצין אפילו. -
במונית כמדומני אין חובת חגירה מאחור (נראה לי רק בנסיעה עירונית)
וגם אין חובה לשים את הילד בכסא בטיחות (בכל נסיעה),
*מה הסיבות לזה? (@גיל אולי אתה יודע? אולי כתבת ולא שמתי לב)
מה שמראה שלפעמים יש שיקולים יותר חשובים מבטיחות הנוסעים.[*שאלתי את גימיני וזו תשובתו:
החוק אכן פוטר מוניות מחובת התקנה של מושבי בטיחות לילדים, וזאת בשל מספר סיבות:
מורכבות ועלות: התקנה של מושבי בטיחות שונים עבור כל קבוצת גיל ומשקל של ילד במונית תהיה מורכבת ויקרה עבור נהגי המוניות.
זמינות ושימוש: מוניות משמשות לנסיעות קצרות יחסית, ולכן השימוש במושב בטיחות עשוי להיות פחות נחוץ מאשר בנסיעות ארוכות ברכב פרטי.
אופי השירות: מוניות מספקות שירות גמיש ומהיר, והתקנה של מושב בטיחות עשויה לעכב את השירות ולפגוע בזמינותו.] -
@רפאל-יהושע כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
במונית כמדומני אין חובת חגירה מאחור (נראה לי רק בנסיעה עירונית)
וגם אין חובה לשים את הילד בכסא בטיחות (בכל נסיעה),
מה הסיבות לזה? (@גיל אולי אתה יודע? אולי כתבת ולא שמתי לב)
מה שמראה שלפעמים יש שיקולים יותר חשובים מבטיחות הנוסעים.הערות נכונות ומדוייקות!
לא כתבתי, אולי אוסיף בעריכה בהמשך, העלו פה כבר כמה דברים חשובים אבל אני די עסוק בזמן שהותי בפורום בכתיבת המדריך (מדריכים, אפי’) הבא. יפורסם ביום א’ הקרוב בלנ"ד. שווה לעקוב.
לגופם של הדברים, אין חובת חגירה במונית בדרך עירונית, זה יצא מתוך הבנה שמונית בדרך עירונית לא תגיע למהירויות גבוהות (להזכירכם, מדובר במקור במונית “שירות” גדולה ולא הקטנות, אבל החוק נשאר עד היום פתוח על הכל), סיבת הפטור הנוספת היא שברכבים מסוג כזה עם מושבים כאלו (של רכבי הסעות) יש יותר בלימה והגנה על הנוסעים.
ורק אדייק שהנוסע הקדמי חייב בחגורה תמיד (פחות ברור לי למה כרגע, נבדוק בהמשך).
לגבי כסא בטיחות - זה נועד להקל על הנהגי מוניות, וזה בתנאי שהילד אכן חגור (אז תשכחו מלוותר על הסלקל, לדוגמא).
עריכה: אני פחות נוטה להאמין לבינה מלאכותית, ועדיף שתפתח ישירות את הרלב"ד או משהו אמין. הכל קריא ונהיר, ויקח לך אותו הזמן. -
ידידי היקר בדר"כ אני מסכים עם דבריך, אך הפעם הדברים בטעות יסודם, ולכן לא אסכים
@גיל הוכחת שלא מופיע בחוק את ההסבר שאמרתי, את זה גם אני ידעתי ועדיין אני סבור שהסיבה שכתבתי שיחקה לא פחות אלא שהם די מנועים מלומר אותה כי היא פחות קבילה, וכבר הקדימני @רפאל-יהושע וציין שההסבר לא מועיל למוניות.
בוא לא נהיה ישראלים מהרחוב ונשתלח בהם רק בגלל שהם נותנים לנו דו"חות
ישראלים מהרחוב מעריצים אותם בסופו של יום כי הם חלק מסמלי המדינה, זו אם כבר ולא הסיבה שכתבת, היא שגורמת לי לבוז להם.
יש שוטרים חכמים? כן, תיארתי לעצמי.