החלפת אטם מכסה שסתומים לבד
-
@נייטרון-חפשי כתב בהחלפת אטם מכסה שסתומים לבד:
שלא יחזיק הרבה זמן, ואם אין לך ידית מומנט אז יש גם סיכון אמיתי ונחמד שתשחק ההברגה או הבורג ואז קצת מסובך לתקן (הברזה?)
למה בעצם שלא יחזיק הרבה זמן?
ומה הכוונה מומנט? שאפשר להגדיר את העוצמה של ההברגה? לכאו’ יש את זה בכל מברגה שהיא לא אימפקט, לא?
-
@מיוחד הערך הוא בסביבות ה11 מומנט בד"כ, וזה כמובן משתנה בהתאם לגודל הבורג והחומר ממנו הוא עשוי.
הקלאץ’ במברגה הוא לגמרי לא מדוייק! יש לזה ידית מידה מיוחדת.
הבעיה היא לא בשחיקת הגומיה אלא בשחיקה/מתיחה של הברגים מה שעלול להחליש/לבטל את האחיזה של הבורג ואכמ"ל. -
@נייטרון-חפשי
קיבלתי
אבל היה זכור לי קצת ככה
עיין
טקסט קישור
שכתוב 8
טקסט קישור
גם 8
טקסט קישור
כאן 5
פה 7
https://maxima.org/forums/4th-generation-maxima-1995-1999/260521-valve-cover-torque-spec.htmlיש 11 כמו שאמרת
הערכים שונים ברכב לרכב
יש גם את הענין של הגומי שנלחץ מדי -
@מיוחד אני לא מבין למה מחקת אם אתה בטוח, אני הצעתי למחוק כי היה נשמע שאתה בעצמך מסופק, ממה שחיפשתי פעם מידע בנושא יצא לי באופן כללי שבורג 10 מ"מ צריך מומנט של 9-12 ואדרבה אשמח להחכים.
עריכה: ייתכן שהברגים בדוגמאות שהבאת הם של 8 או 6 מ"מ?
ובקשר ללחץ על הגומי אשמח לשמוע הסבר ו/או מקורות.
את הטענה של:אבל אני פחות בנושא ויכוחים וכדומה
אני לא מקבל!
דעתך חשובה, וגם אני לא מכונאי מוסמך. -
@YOLEVI כתב בהחלפת אטם מכסה שסתומים לבד:
למעיישה אפשר לסמוך על זה?
בחירה שלך, לדעתי בדרך הזו אתה תלמד מהנסיון…
ועוד שאלה אם מחליפים אטם לכאו’ חייב גם להוציא ולהחזיר את הפלאגים כדי שהשמן שכבר נכנס אליהם יצא החוצה, לא?
הוא לא יצא החוצה בצורה כזו אלא ייכנס למנוע (לא כ"כ נורא) ולא חייבים להוציא אותו אבל אתה יכול לספוג אותו בעדינות עם טישיו וכדו’ וכמובן להזהר שלא ייתקע בפנים.
-
@נייטרון-חפשי
זכור לי מאיזה מקום
אם זה חשוב לך אני אבדוק
קצת זכור לי מכריס… ביוטיוב
אין לי סבלנות לבדוק לגבי הגומי. [זה לא משנה כ’‘כ מה הסיבה שצריך שיהיה מומנט נמוך, ס’‘ס צריך שיהיה נמוך]
[הויכוחים הנ’'ל נמחק, מקבל]
ותודה. -
הוא לא יצא החוצה בצורה כזו אלא ייכנס למנוע (לא כ"כ נורא) ולא חייבים להוציא אותו אבל אתה יכול לספוג אותו בעדינות עם טישיו וכדו’ וכמובן להזהר שלא ייתקע בפנים.
כן יכנס למנוע ויצא החוצא אין בעייה עם זה (קצת עשן לבן לכמה דק’)
אבל למה לא חייבים להוציא? שמעתי פעם שזה הורס שם משהו לא? ואם זה לא הורס אז למה בעצם חשוב להחליף אטם?
בחירה שלך, לדעתי בדרך הזו אתה תלמד מהנסיון…
אני לא רוצה ללמוד מהטעות…
בקיצור אני יסגור עד הסוף עם עוד נגיעה קטנה זה אמור להיות בסדר לפי מה שהבנתי פה נכון? -
@YOLEVI כתב בהחלפת אטם מכסה שסתומים לבד:
אבל למה לא חייבים להוציא? שמעתי פעם שזה הורס שם משהו לא? ואם זה לא הורס אז למה בעצם חשוב להחליף אטם?
אם זה שוחה בשמן זה גורם לקצרים ואז במקום שהחשמל ייתן ניצוץ הוא בורח לבלוק.
אם זה שוחה בשמן זה אכן חמור אבל ברגיל אני מאמין שזה יסתדר מעצמו תוך כמה זמן. -
@מיוחד כתב בהחלפת אטם מכסה שסתומים לבד:
זה לא משנה כ’‘כ מה הסיבה שצריך שיהיה מומנט נמוך, ס’‘ס צריך שיהיה נמוך
זה משנה!
א. אם זה רק הגומי אז לא כ"כ נורא אם עשיתי חזק יותר.
ב. אם זה בגלל הבורג אז אני יכול לסמוך על נסיון העבר שלי כששחקתי בורג 10 של המשאבת מים
ג. לא כ"כ הגיוני מומנט נמוך כ"כ אם זה בגלל הבורג
ד. הבנת טעם הדבר היא הבנה יותר רחבה ויש בה כמה תועלות (זכור לי שה’חובות הלבבות’ מונה אותם או משהו דומה…) -
אבל ברגיל אני מאמין שזה יסתדר מעצמו תוך כמה זמן.
איך? לאן השמן ילך?
-
@YOLEVI
וכן על זה הדרך בברגים שיש מתחת למכסה של הפלאגים אם ישנו
לסגור הכל בכמעט עד הסוף ולחזור על הפעולה שוב@YOLEVI כתב בהחלפת אטם מכסה שסתומים לבד:
וסתם לידע למה זה חשוב? תודה
כדי שהסגירה תהיה אחידה ומחולקת באופן שווה. כך נמנעים מכיווצים לא אחידים או עיוותים במכסה, שיכולים להיגרם באם יבריגו את הברגים לפי סדר קבוע או לא אחיד.