נדלק נורת שמן מנוע
-
@ראובן-שבתי תסביר קצת יותר מתי עשית טיפול אחרון והאם הרכב אוכל שמן איזה שנה הרכב יותר פרטים יכולים לעזור בעיקרון אין בעיה להוסיף שמן אבל הרכב קיבל מכה באגן שמן ודאי לשלוח למוסך בגרר
-
@הכל-בעז-ה כתב בנדלק נורת שמן מנוע:
@ראובן-שבתי תסביר קצת יותר מתי עשית טיפול אחרון והאם הרכב אוכל שמן איזה שנה הרכב יותר פרטים יכולים לעזור בעיקרון אין בעיה להוסיף שמן אבל הרכב קיבל מכה באגן שמן ודאי לשלוח למוסך בגרר
הרכב צריך טיפול 10 בדיוק היה אמור להעשות השבוע
לא בדקו שמן חודשים רבים (הרכב לא שלי למי ששואל)
תכלס נדלק נורה (שנתון 2007)
לא חושב שבגלל מכה פשוט לא בדקו מלא זמן -
@ראובן-שבתי מומלץ לקורלה של עד 2007 להוריד קרטר שמן ולנקות את החצוצרה של השמן מאריך את חיי הרכב ולגבי הרכב הנ"ל הייתי מוסיף ליטר שתים של שמן כמה שצריך ועושה טיפול כולל הורדה של קרטר בהצלחה
-
-
@ראובן-שבתי מה החשש להוסיף שמן?
המוסך לא יעשה את זה יותר טוב ממך
תברר מה שמו עד היום (סוג וצמיגות)
תקנה של חברה זולה תמלא עד מעט מעל המינימום וסע עם זה למוסך רגוע (רכב יחסית עמיד)
לשים לב לא לטפטף על המנוע, תעזר במשפך או בחלק העליון של בקבוק חתוך הפוך (עדיף ממשפך)
להבא יש לבדוק את מצב השמן בהתחלה כל שבועים ומשם להרחיק את הבדיקה לפי מצב הנזילה -
@אבי-ים כתב בנדלק נורת שמן מנוע:
תברר מה שמו עד היום (סוג וצמיגות)
זה הבעיה שאני לא יודע
לדעתי אני פשוט יביא מישהו שירוקן את השמן שיש עכשיו ושיעשה כבר טיפול 10 -
@ראובן-שבתי רעיון טוב
אם הוא מומלץ תעדכן את הפרטים שלו -
@אבי-ים כתב בנדלק נורת שמן מנוע:
@ראובן-שבתי רעיון טוב
אם הוא מומלץ תעדכן את הפרטים שלויש הרבה כאלה אני באמת מחפש מישהו טוב בירושלים
(אם מישהו מכיר אשמח) -
@ראובן-שבתי
אם אתה גם ככה עושה טיפול 10000 לא צריך כלום
פשוט אל תיסע בינתיים
אם אתה בירושלים אני יכול להביא לך טלפונים של מוסכניקים זולים עד הבית
אבל אתה יכול לקנות לבד או 5W30 או 10W40 תברר
אבל וודאי לאקר. כלום כל עוד לא נדלק עוד נורות
אני בטעות נסעתי ככה שבוע (כי הנורה נדלקה לשנייה וכבתה, ולא הצלחתי לראות מה זה עד שהיא נדלקה ליותר זמן) -
@ראובן-שבתי מומלץ גם לבדוק מה גרם לכזה איבוד שמן
כבדיקה ראשונית הייתי בודק כתמי שמן בכביש,
ולאחמ"כ מעביר יד מאחורי המנוע מתחת לבית פילטר האויר בחיבור עם הראש מנוע, ובודק האם 'מזיע' שם משמן -
@מוטי-56 כתב בנדלק נורת שמן מנוע:
@ראובן-שבתי מומלץ גם לבדוק מה גרם לכזה איבוד שמן
כבדיקה ראשונית הייתי בודק כתמי שמן בכביש,
ולאחמ"כ מעביר יד מאחורי המנוע מתחת לבית פילטר האויר בחיבור עם הראש מנוע, ובודק האם 'מזיע' שם משמןנכון.
אבל אצלי למשל רצתי לבדוק שאין נזילה וכו', ובסוף התברר שזה פשוט רכב שבולע שמן (פריוס 2008).
המעניין בפריוס, שהוא בולע בלי 'עקבות' של עשן שחור וכדו'. -
@ראובן-שבתי לא בהכרח שיש בעיה שבגללה בורח שמן זה רכב שידוע שאוכל שמן (כמובן שיתכן גם שישנה נזילה אבל עצם חסרון השמן לא אומר בוודאות שיש נזילה)
ליתר בטחון תחנה במקום נקי במהלך הלילה ותבדוק למחרת אם יש כתם וכן תבדוק עם היד מאחורי המנוע כמו שאמר @מוטי-56
הבעיה ברכב הזה שנדלקת נורה רק כשהשמן ממש נגמר ואז אסור להמשיך לנסוע בכלל
יש לי חבר שהיה לו רכב כזה ונדלקה לו נורת שמן הוא נסע כ2 ק"מ עד הבית והלך לו המנוע
סיפור דומה עם חבר אחר עם קורולה 2010 וגם לו הלך מנוע מזה
ולכן כדי למנוע נזק עדיף לשים שמן פשוט באופן זמני מאשר לנסוע כך -
היה לי קורולה 2006 כ11 שנה, ומה לעשות.. בשנים האחרונות הייתי מוסיף שמן באופן קבוע (כחצי ליטר בחודש), בסוף התברר שהגומיה של האטם מנוע הייתה מזיעה (בקיצור- נזילה קלה בתוך המנוע), תיקנתי ב300 ש"ח ומכרתי את האוטו לאחמ"כ, עכ"פ השמן המומלץ הוא 10W30 מקורי של טויוטה (120 שח) או 5W30