נוזל קירור-אפשר להשתמש עם מים מורתחים?
-
@טוסון כתב בנוזל קירור-אפשר להשתמש עם מים מורתחים?:
@ידני הוא קודם קנה אחרי כן שאל
@ידני כתב בנוזל קירור-אפשר להשתמש אם מים מורתחים?:
מה בסוף קנית
דווקא על פניו הנתונים של מה שקנה נשמע לא רע בכלל (בתנאי כמובן שהרכב נוסע)
-
@Lexus כתב בנוזל קירור-אפשר להשתמש עם מים מורתחים?:
@טוסון כתב בנוזל קירור-אפשר להשתמש עם מים מורתחים?:
@ידני הוא קודם קנה אחרי כן שאל
@ידני כתב בנוזל קירור-אפשר להשתמש אם מים מורתחים?:
מה בסוף קנית
דווקא על פניו הנתונים של מה שקנה נשמע לא רע בכלל (בתנאי כמובן שהרכב נוסע)
יסע יסע לו בכיף 2000 ק"מ לטנק
יחזיק לו אם ירצה עד 900000 ק"מ
ואחרי כן הוא יעשה מזה מחסן -
@שלמה כתב בנוזל קירור-אפשר להשתמש עם מים מורתחים?:
כמה זה נצרך? לדעתי מיותר כשמדובר על רכבים ישנים, אבל כן מוצדק אולי פרסטון ירוק לרכב יחסית חדש בהתחשב במחיר.
מים רגילים הם נזק לרכב!
וגם מים מזוקקים!
אמנם לא נזק מיידי אבל נזק בוודאות לאורך זמן.ברגע שיש לו מים רגילים שישאיר ככה ולא יחליף למים ירוקים
כשהרכב משתמש במים רגילים נוצרת חלודה בצנרת, ובמידה ונהיו חורים שנסתמו מהחלודה האנטי פריז יפתח אותם ויהיו נזילות
לולא דמסתפינא…
תרשה לי לחלוק עליך, אולי אין לי מספיק נסיון אבל ממה שאני יודע חורים נהיים מחלודה ונסתמים מאבנית, אנטי פריז (מהסוג הפשוט עכ"פ) לא מוריד אבנית אם בכלל הוא מנקה משהו. מים רגילים לעומת זאת צוברים אבנית וחלודה בוודאות! ואם עד היום הוא השתמש במים רגילים אז כ"ש שהתקלות קרובות לבוא, ולמשל אם הרדיאטור שלו סתום 50% מאבנית אם הוא ישתמש במים רגילים תוך מספר חודשים הרכב יתחיל להתחמם.
ומה שנכון לגבי שמן גיר שלא להחליף אם לא החליפו זה שונה כי: א. שם זה סוף סוף שמן גיר ולא חומר שלא מיועד לזה. ב. הנזק משמן גיר ישן הוא לא וודאי (ואם מצבו וודאי נזק אז כ"ש שאסור להחליף). ג. גם בשמן גיר מומלץ להחליף חלקית. ד. לא קשור, אבל למה בשמן מנוע לא תגיד את זה שאם לא החליפו הרבה זמן אז עדיף לא לגעת (סליחה על הניקוץ). -
@נייטרון-חפשי כתב בנוזל קירור-אפשר להשתמש עם מים מורתחים?:
לולא דמסתפינא…
תרשה לי לחלוק עליך, אולי אין לי מספיק נסיון אבל ממה שאני יודע חורים נהיים מחלודה ונסתמים מאבנית, אנטי פריז (מהסוג הפשוט עכ"פ) לא מוריד אבנית אם בכלל הוא מנקה משהו. מים רגילים לעומת זאת צוברים אבנית וחלודה בוודאות! ואם עד היום הוא השתמש במים רגילים אז כ"ש שהתקלות קרובות לבוא, ולמשל אם הרדיאטור שלו סתום 50% מאבנית אם הוא ישתמש במים רגילים תוך מספר חודשים הרכב יתחיל להתחמם.בסברה אתה אולי צודק
אבל במבחן התוצאה ראיתי הרבה שהחליפו לאנטי פריז והתחילו אצלם נזילות חמורותאני לא חושש מלשמוע צד שני וגם לקבל אותו, אדרבה אם ראית מנסיון שאנשים חזרו להשתמש באנטיפריז איכותי ועלתה בידם אני מוריד לפניהם את הכובע
ד. לא קשור, אבל למה בשמן מנוע לא תגיד את זה שאם לא החליפו הרבה זמן אז עדיף לא לגעת (סליחה על הניקוץ).
כי אז השמן ‘מצתמג’ ויוצר צרות
חשוב לי לחדד כשאני רואה טובי אברכים ששמים מים רגילים אני משתגע מהם יש לי חבר שבמו ידיו הרג במשך הזמן את הרכב שלו ע’'י שימוש במים רגילים
אין בדברי המלצה להשתמש במים רגילים אלא הסתייגות שלא לשנות
אגב אניטיפריז זול הוא מים עם צבע מאכל ירוק ואינם שווים את הג’ריקן בו הם מאוחסנים
-
אדרבה אם ראית מנסיון שאנשים חזרו להשתמש באנטיפריז איכותי ועלתה בידם אני מוריד לפניהם את הכובע
אגב אניטיפריז זול הוא מים עם צבע מאכל ירוק ואינם שווים את הג’ריקן בו הם מאוחסנים
על זה דיברתי, לשים אנטי פריז זול, הוא ללא אבנית וגם מונע חלודה במידה מסויימת ומצד שני הוא לא חשוד בניקוי אבנית וכדו’.
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@נייטרון-חפשי עכשיו דיברתי עם שני אנשים
אחד מהם ממש משתמש לרכב ישן במי ברז קבוע
ואחד מהם השתמש מדי פעם
…
מה אומרים? -
לולא דמסתפינא…
תרשה לי לחלוק עליך, אולי אין לי מספיק נסיון אבל ממה שאני יודע חורים נהיים מחלודה ונסתמים מאבנית, אנטי פריז (מהסוג הפשוט עכ"פ) לא מוריד אבנית אם בכלל הוא מנקה משהו. מים רגילים לעומת זאת צוברים אבנית וחלודה בוודאות! ואם עד היום הוא השתמש במים רגילים אז כ"ש שהתקלות קרובות לבוא, ולמשל אם הרדיאטור שלו סתום 50% מאבנית אם הוא ישתמש במים רגילים תוך מספר חודשים הרכב יתחיל להתחמם.
ומה שנכון לגבי שמן גיר שלא להחליף אם לא החליפו זה שונה כי: א. שם זה סוף סוף שמן גיר ולא חומר שלא מיועד לזה. ב. הנזק משמן גיר ישן הוא לא וודאי (ואם מצבו וודאי נזק אז כ"ש שאסור להחליף). ג. גם בשמן גיר מומלץ להחליף חלקית. ד. לא קשור, אבל למה בשמן מנוע לא תגיד את זה שאם לא החליפו הרבה זמן אז עדיף לא לגעת (סליחה על הניקוץ).האמת שזה מח’ גדולה עצומה ועניפה בין המוסכניקים, מבירור שערכתי נראה שהמומוחים והמנוסים יותר אומרים לא להחליף.
וברשותך סיפור מרכבו של עבדך הנאמן:
ברשותי לנסר 2008 שקניתי אותה עם מים רגילים רציתי להחליף אבל נאמר לי לא להחליף לירוקים כי אז מים ירוקים אוכלים את החלודה (שים לב זה לא רק שהם מנקים סתימות שהצטברו אלא זה אוכל את החלודה שכבר נהייתה בגלל המים הרגילים),
יום אחד עשיתי ניקוי רדיאטור פנימי כדי שיעבוד לי מזגן על חום ויצא משם כמויות של בוץ, אין לי מושג איך זה נכנס לשם אבל מה שבטוח זה יצא משם, המוסכניק הנדהם רוקן לי מיד את כל המים, שטף את המערכת ושם לי מים ירוקים! שאלתי אותו שזה יכול להזיק והוא ענה לי שבמצב שלי אין לי ברירה (תשובה שעלתה לי הרבה כסף).
לא עברו ימים מועטים (לא זוכר כמה זמן בדיוק) וחום מנוע עולה בעיצומה של נסיעה, מיד עצרתי ומתברר שאחד הברזלים שעליהם נתפס אחד מהצינורות (יש כמו צינור קטן מברזל שיוצא מאחד החלקים שעליו נתפס צינור גומי) פשוט נאכל והתפורר!!! מה שחייב אותי להחליף את כל החלק שאליו מחובר הצינור הנ"ל.
אני בטוח שזה בגלל המים הירוקים גם בגלל שזה קרה אחרי זה וגם שזה פשוט נאכל בדיוק כמו שהוזהרתי.
למעיישה החזרתי למים רגילים והמים זורמים על תפילות בסייעתא דשמיא
-
@YOLEVI לי קרה בדיוק אותו דבר עם יונדאי גטס מוזנחת, שקניתי עם מים רגילים נסעתי איתה ככה כמה חודשים, באיזה שלב עשיתי טיפול עשר אלף והחלפתי למים ירוקים, שבוע אחרי זה נסעתי בשתיים בלילה בשיא החורף(כך שהאוטו היה אמור להתקרר מהרוח והקור) מירושלים לבני ברק, קצת אחרי מבשרת האוטו העלה עשן ונכבה, (אין לגטס מד חום מנוע) בנס הצלחתי להגיע למזלג הקרוב, ונשארתי עם אשתי לקפוא שם כמעט עד הבוקר, כשפתחתי את המכסה מנוע, ראיתי שני צינורות (גומי לא ברזל) שמתחברים לרדיאטור מפוררים לגמרי.
-
@YOLEVI כתב בנוזל קירור-אפשר להשתמש עם מים מורתחים?:
שים לב זה לא רק שהם מנקים סתימות שהצטברו אלא זה אוכל את החלודה שכבר נהייתה בגלל המים הרגילים
מה זה ‘אוכלים’? כלומר מעלימים אותה? א"כ זה מצוין!!
יש כאן טעות גדולה אחת, מים רגילים עושים 2 נזקים, אחד אבנית שסותמת את המעברים, והשניה חלודה, חלודה אינה תוצר של מים רגילים אלא התפוררות של המתכת! אילו הייתה המערכת בנויה מפלסטיק לא הייתה חלודה, ובנוסף חלודה אינה אטומה ואינה קשיחה והיא לא יכולה לסתום חורים! אם חלודה סתמה חור זה כשכל הרדיאטור הפנימי למשל היה מלא עד שלא היה מעבר וזה די דומה לסתימת חור ע"י חול ים. אם ניקוי של חלודה גרם לנזילות זה אומר בוודאות שזה היה קורה בקרוב ממש בלאו הכי.
הטענה היחידה שהיא נכונה בעניין זה היא בקשר לאבנית שמתקשה כמו אבן ובהחלט יכולה לסתום חורים (שהחלודה עשתה), השאלה היא כמה ואם בכלל המים הירוקים מסירים אבנית (וכבר כתבתי את דעתי שהחומר הזול בוודאי לא משפיע).
אז @YOLEVI , המוסכניק שלך ראה את הרדיאטור מפורר והוא קיווה בשבילך שעם מים ירוקים זה יוכל להחזיק לאורך ימים כי עם מים רגילים הוא הולך למות, ואז קרה מה שקרה אם זה קשור ואם לא (איזה חלק התפורר? המצערת? כי אם כן זו בעיה נפוצה בלי שום קשר), חבל לכעוס על המוסכניק כי תפילות וסייעתא דשמיא יכולות להסיע גם על מים ירוקים.
@יצחק-1 צינורות גומי לא ניזוקים ממים ירוקים! להיפך! על זה כולם מסכימים.מעשה באדם אחד, שהיה שותה כל ימיו אלכוהול 95%, בגיל 55 נתגלה אצלו מים בריאות, אמר: אתם רואים? ה5% מים האלו הרגו אותי…
אז אמנם יש תקדימים כאלו גם ברפואה על אנשים שצריכים להגמל בהדרגה כדי שלא להזיק לגוף, אבל הסיפורים שלכם דומים יותר לאדם החולה ב’מחלה’ אבל לא עובר טיפולים כי הוא חלוש מידי בשביל לעמוד בזה.
ולדעתי, אחרי שכבר עברת למים ירוקים וכבר ספגת את הנזק מזה לטענתך זו וודאי טעות לחזור עכשיו למים רגילים. -
חבל לכעוס על המוסכניק
לא אמרתי שאני כועס עליו ח"ו הוא עשה מה שהוא (ואתה) חשב שהכי טוב לעשות
ממש ממש לא!!!
זה נכון שמים רגילים עושים חלודה אבל זה נשאר חלודה, נכון שזה יכול להישבר בקלות יחסית אבל זה עדיין צינור חלודה, אבל כשאתה שם מים ירוקים אותה חלודה שהייתה עד עכשיו בצורת צינור מתפוררת ומתפרקת מה שלא היה קורה אם היו נשארים מים רגילים (אולי זה היה קורה בעוד שנתיים אבל לא עכשיו)
ודו"ק ותשכח
אגב זה בדיוק המחלוקת הגדולה שדיברתי עליה בפוסט הקודם וכמש"כ שאלתי הרבה מוסכניקים ובד"כ המומוחים יותר אמרו לא להשים ירוקים אחרי שהיה הרבה זמן רגילים
לגבי המעיישה המעניין עם האלכוהול, אם המקרה שלי היה מקרה בודד ודאי שהייתי אומר שאתה צודק אבל מאחר ויש הרבה מאוד אנשים שהתלוננו שמיד אחרי שהחליפו מרגילים לירוקים התחילו הבעיות זה מראה שיש קשר ודאי ולא מדובר לא על מקרה אחד ולא על שניים -
מכיר מישהו שהיה לו חנות ובדק את הסוג הפשוט - 25-30₪ וסוג טוב ע"י שהניח בפנים ברזל כלים(מחליד בקלות), ובפשוט החליד ובשני לא החליד
-
וגם מונע חלודה במידה מסויימת
לא מונע בכלל
-
@ITAMAR25 כתב בנוזל קירור-אפשר להשתמש עם מים מורתחים?:
מכיר מישהו שהיה לו חנות ובדק את הסוג הפשוט - 25-30₪ וסוג טוב ע"י שהניח בפנים ברזל כלים(מחליד בקלות), ובפשוט החליד ובשני לא החליד
אבל הייתי שמח לעשות את הניסוי גם על מים רגילים מול נוזל פשוט לפני שאחליט שאתה צודק.
ממש ממש לא!!!
זה נכון שמים רגילים עושים חלודה אבל זה נשאר חלודה, נכון שזה יכול להישבר בקלות יחסית אבל זה עדיין צינור חלודה, אבל כשאתה שם מים ירוקים אותה חלודה שהייתה עד עכשיו בצורת צינור מתפוררת ומתפרקת מה שלא היה קורה אם היו נשארים מים רגילים (אולי זה היה קורה בעוד שנתיים אבל לא עכשיו)
ודו"ק ותשכח
אגב זה בדיוק המחלוקת הגדולה שדיברתי עליה בפוסט הקודם וכמש"כ שאלתי הרבה מוסכניקים ובד"כ המומוחים יותר אמרו לא להשים ירוקים אחרי שהיה הרבה זמן רגילים
Spoiler
חבל שאת המשפט היחיד שכתבתי בבדיחותא (חשבתי שזה ברור) לקחת כעיקר ולא שמת לב שכתבתי שייתכן שזה אכן מזיק אבל לא בגלל חלודה, ומה שאני טוען זה בעיקר שלא ניתן להוכיח כלום מהסיפורים הנ"ל כי יש המון סיפורים כאלו גם על אנשים שלא החליפו או על כאלו ששמו נוזל קירור במשך שנים. כדאי גם לקחת בחשבון שמאוד מצוי ברכב שהצנרת חלודה שמיד אחרי טיפול (לא משנה איזה) יש בעיות בגלל שהתעסקו עם הרכב ונגעו בצינורות.
לא ענית איפה היה הצינור שהתפורר?
-
חבל שאת המשפט היחיד שכתבתי בבדיחותא (חשבתי שזה ברור) לקחת כעיקר
עניתי על הנמשל לא על המשל
למעיישה ראיה ברורה אין לא לכאן ולא לכאן וכמו שכבר נאמר זה מח’ גדולה מאוד
אשמח ש @הכל-בעזרת-השם ו @יצחק-רשטונ יאמרו מה דעתם בנידון
-
אשמח ש @הכל-בעזרת-השם יאמר מה דעתו בנידון
לייק שני על זה!
-
אבל הייתי שמח לעשות את הניסוי גם על מים רגילים מול נוזל פשוט נפני שאחליט שאתה צודק
ישנה לך אם מחליד אחרי שעה או שעתיים?
-
@ITAMAR25
למה?
האנטי פריז הזול החליד תוך שעתיים?החליד באותו יום