חוו"ד על רכב קיה ריו 2012
-
@אהרלה כתב בחוו"ד על רכב קיה ריו 2012:
@הכל-בעז-ה
נכון זה המודעה
איך אני בודק אם יש בוצה במנוע ?
משהו שאני יכול לעשות באופן עצמאי או רק במכון בדיקה או משהו כזה?בעיקרון כדאי גם לקחת למוסך לבדוק אבל הבדיקה הראשונה שתעשה לפני שאתה מוציא כסף על בדיקה תפח את הפקק של מילוי השמן ותסתכל לפנים המנוע משם אתה צריך לראות את המנוע נקי בלי שאריות של שמן צמיגי (בוצה) וגם על המדיד שמן לראות שהוא בצבע ניקל כסוף ולא שאריות של שמן שרוף
זה בוצה ברמה גמורה -
@הכל-בעז-ה
תודה רבה אני אבדוק.....
חוץ מזה לא יודע לך משהו בעייתי על הרכב נכון?לא אמור להיות כמובן תבדוק גם אם כל החלונות עובדים מכל המתגים ועוד דבר התמונה שהבאתי קודם זה בוצה שמנוע ממש גמור אבל תבדוק דרך הפקק של השמן האם אתה רואה בוצה או את המנוע מבפנים נקי בהזדמנות אני יעלה בל"נ תמונות שאני יעשה לרכב טוב ולא טוב
-
@הכל-בעז-ה ראיתי עכשיו את הרכב...
המצב מכאני מעולה (לענ"ד)
הרכב טופל בקפידה ...
היה נזילה שמן מהשסתומים הוא החליף גומיות חדשות
היה בעיה במדחס של חלק מסוים (ויקר לפי דבריו)החליף אותו גם
סה"כ רכב מעולה טיפה קוסמטיקה אבל סה"כ מעולה.
אני מסתפק אם היא חסכונית או שלא אוכלת דלק.....
(משום שאני מחפש רכב חסכוני ....) -
@אהרלה הוא נחשב לחסכוני בקטגוריה של 1400 חשוב שרוב הנסיעות שלך יהיו במישור כי באזור של עליות אין למנוע מספיק כוח ויצרוך יותר דלק ולגבי המזגן תבדוק טוב מה החליף שיראה לך חשבונית כי אם הלך יחידה פנימית זה עולה כמה שקלים טובים עוברים לסוחר ויכול להיות שהוא רק מילא גז (ואתה תישאר עם הריח של הדגים המסריחים)
-
@הכל-בעז-ה כתב בחוו"ד על רכב קיה ריו 2012:
לגבי צריכת דלק https://www.auto.co.il/fuel/973 כתוב פה ממוצע ש 1 ל12 שזה יפה מאוד
לא יודע למה כל הזמן מסתכלים לפי מה שרשום שם
יש קטע שבגלל שרשום צריכת דלק ע"פ יצרן, וצריכת דלק אמיתית, עושה רושם שהאמיתי הוא באמת.
אבל זה פשוט לא נכון
לדוגמה לנסר כתוב צריכה אמיתית 11.4 בעוד שבמבחן המציאות המחמיאים טוענים 10 והאנשים שאומרים אמת יגידו לך 9 חנוק
הלאה נמשיך..
הונדה סיויק סדאן ע"פ אוטו לוקח 11.3 בעוד מנסיון ומבירור אצל קולגות הגעת ל9 מחיאות כפיים (10 זה עם הרבה מאוד נסיעות בין עירוני)
יש עוד הרבה דוגמאות
או שהם שקרנים או שהצריכה שלהם זה לרכב חדש והרכבים המצויים במגזר הם 10 שנים על הכביש והצריכת דלק עולה.
בקיצור המלצה שלי מנסיון כואב כדאי לתאם ציפיות על תסמכו על האתרים ואז בסוף חודש תתבאסו אחרי שכבר האוטו אצלכם.
פשוט תשאלו מישהו שמחזיק רכב כזה.
(המלצה שלי הקבועה תבקשו פירוט מאותו אדם איך הוא הגיע לנתון שהוא אומר, הרבה יגידו האמת לא ממש בדקתי, תחפשו מישהו שיודע להגיד כל כמה ק"מ הוא מתדלק, ולא השערות) -
חשוב שרוב הנסיעות שלך יהיו במישור
@ראובן שבתי -
@ראובן-שבתי כתב בחוו"ד על רכב קיה ריו 2012:
לגבי צריכת דלק https://www.auto.co.il/fuel/973 כתוב פה ממוצע ש 1 ל12 שזה יפה מאוד
לא יודע למה כל הזמן מסתכלים לפי מה שרשום שם
יש קטע שבגלל שרשום צריכת דלק ע"פ יצרן, וצריכת דלק אמיתית, עושה רושם שהאמיתי הוא באמת.
אבל זה פשוט לא נכון
לדוגמה לנסר כתוב צריכה אמיתית 11.4 בעוד שבמבחן המציאות המחמיאים טוענים 10 והאנשים שאומרים אמת יגידו לך 9 חנוק
הלאה נמשיך..
הונדה סיויק סדאן ע"פ אוטו לוקח 13.9 בעוד מנסיון ומבירור אצל קולגות הגעת ל9 מחיאות כפיים (10 זה עם הרבה מאוד נסיעות בין עירוני)
יש עוד הרבה דוגמאות
או שהם שקרנים או שהצריכה שלהם זה לרכב חדש והרכבים המצויים במגזר הם 10 שנים על הכביש והצריכת דלק עולה.
בקיצור המלצה שלי מנסיון כואב כדאי לתאם ציפיות על תסמכו על האתרים ואז בסוף חודש תתבאסו אחרי שכבר האוטו אצלכם.
פשוט תשאלו מישהו שמחזיק רכב כזה.
(המלצה שלי הקבועה תבקשו פירוט מאותו אדם איך הוא הגיע לנתון שהוא אומר, הרבה יגידו האמת לא ממש בדקתי, תחפשו מישהו שיודע להגיד כל כמה ק"מ הוא מתדלק, ולא השערות)סתם לידע כללי רכב גם אחרי 10 שנים אם תחליף לו פלגים תנקה בית מצערת ותקפיד על תוסף דלק אחת ל5 אלף ק"מ תקבל את צריכת הדלק שכתוב לך באתרים האלה ונכון שהם בודקים זה על רכבים חדשים
-
סתם לידע כללי רכב גם אחרי 10 שנים אם תחליף לו פלגים תנקה בית מצערת ותקפיד על תוסף דלק אחת ל5 אלף ק"מ תקבל את צריכת הדלק שכתוב לך באתרים האלה ונכון שהם בודקים זה על רכבים חדשים
הוא לעולם לא יהיה כמו חדש מבחינת צריכת הדלק
יש בלאי במלא חלקים שכמעט ואין מציאות להחליף ולתחזק את כולם
ציריות, צמיגים, שסתומים, כל חלקי המנוע הפנימיים, חיישנים וכו' וכו'
הרבה חלקים שכפרט הם פחות משמעותיים, אבל מכלול של בלאי, תמיד ישפיע
כמובן שתחזוקה טובה מתבטאת היטב בצריכת הדלק -
@אהרלה בד''כ צריכת הדלק של "אוטו" נמדדת לפי המבחן דרכים שהם עשו והם די מדייקים ונוכחתי לדעת שאפי' ברכב ישן 2006 עם 250K ק''מ והזנחה חד משמעית בתחזוקה (מיצובישי לנסר) המדידה נכונה, זה תמיד נמדד בסגנון הנהיגה שלך ובאיזור שאתה מתכוון לנהוג בו
אני תמיד אוהב לומר שכשמגיעים לרמזור אדום מסתכלים אחורה ראיתם סקודה\סיאט וכדו' תשאירו בשבילו את הנתיב השמאלי!, במקרה שלך זה לא באמת רכב ממש חלש אבל כן זה יהיה מורגש , כמו שכתב @הכל-בעז-ה אני אתד דוגמה תחשוב על עליות בירושלים או סתם נסיעה למירון התסכול מזה שאתה צריך לטפס בסל''ד ולא באמת מצליח הוא מטריף מה גם שבהכרח התבזבז לך הרבה דלק והצריכה תעלה -
@אהרלה אפשרי לגמרי. תוך כדי שאני חושב על העיניין אני נזכר ששכן שלי מוכר רכב קיה פורטה דיברתי איתו יש משהו לתקן בה אבל זה רכב 133K ק''מ! והמצב בכללי מצויין ביקשתי ממנו שיבדוק עלות של מחיר תיקון תבין הרכב אפי' לא פורסם למכירה זה רכב שלוקח 1 ל10.7 זה יותר מהריו אבל לא מדאי זה על אותם אזורי מחיר ביד 2
הבהרה חשובה: אני לא סוחר או משהו כזה
-
באזור הדרום והמרכז
המקומות שציינת הם שמים וארץ! (כרחוק מזרח ממערב..) נכון שניהם יחסית מישוריים אבל במרכז יש פקקים ובפקרים צריכת הדלק יכולה להגיע ל3 ק"מ לליטר ומטה! (עמידה עם מנוע דולק, תאוצות תכופות מאד)
לעומת זאת בדרום הכבישים פתוחים כמעט תמיד ואפי' בשעות הבוקר.
זאת תשובתי גם לגבי צריכת הדלק שנמצאת באתרים למינהם. הם מסתובבים בכל מיני סוגי מקומות ולכן גם עלולה להיות 'מחלוקת' בין האתרים השונים..