רגישות ייתר של ABS
-
ברכב הקודם שלי לא הרגשתי אפעם את הABS פועל, ברכב העכשווי שלי מתחילת החורף כבר הרגשתי אותו כמה פעמים אם בצורה מלאה ואם בצורה חלקית.
אני לא חושב שהעצירות היו מקרים חריגים שהצריכו את ההפעלה של הABS
מה נכון?:- זו הפעלה תקינה וברכב הישן המערכת לא עבדה כראוי
- זו הפעלה לא תקינה- יש תקלה במערכת או ברכיבים אחרים.
- אני מדומיין והעצירות היו חריגות.
- גם בעצירות נורמליות המערכת אמורה לפעול.
פשוט מרגיש לי שברגע שהמערכת מרגישה טיפה של מים היא הרבה יותר רגישה (באחד מהימים לא ירד גשם אבל הייתה שלולית קטנה ועצרתי בטווח השלולית עצירה נורמלית והרגשתי התנגדות בברקס כאילו המים מפריעים לברקס לעבוד)
עריכה: אולי נקודה שיכולה לעזור להבין יותר- יש לי ברכב מדי פעם נורת ESP OFF אולי זה קשור? אולי הוא מזהה בטעות שהרכב לא בשליטה ולכן מפעיל את הABS?
תודה
-
@aiib
תמיד טוב לכתוב באיזה רכב מדובר כדי שמי שמכיר את הרכב יוכל לענות לך
בלי קשר לי היה מקרה שהחלפתי צירייה ביונדאי גטס שהייתה לי והיות שהגלגל שניים של הצירייה לא הכי התאים זה הפעיל את הabs בקלות אבל במקרה שלך לא נראה לי שזה הסיפור אלא אם כן זה ממש חריג וכמעט בכל עצירה זה קורה -
@EBA כתב ברגישות ייתר של ABS:
@aiib
5. ההיסטוריה ברכב הקודם שלך היתה בקיץ, ועכשיו יש גשם.החזקתי את הרכב הקודם כמה חורפים טובים
- ברכב הקודם היו לך צמיגים טובים, ועכשיו הם שחוקים.
ברכב הקודם היו לי צמיגים סינים דקים ועכשיו יש לי 4 צמיגים עבים, חדשים עם חריצים עמוקים
אולי הייתי צריך להדגיש בפוסט הראשון: יש לי ברכב מדי פעם נורת ESP OFF אולי זה קשור? אולי הוא מזהה בטעות שהרכב לא בשליטה ולכן מפעיל את הABS?
-
@aiib כתב ברגישות ייתר של ABS:
אולי הייתי צריך להדגיש בפוסט הראשון: יש לי ברכב מדי פעם נורת ESP OFF אולי זה קשור? אולי הוא מזהה בטעות שהרכב לא בשליטה ולכן מפעיל את הABS?
אם הנורה של ESP OFF באה והולכת ללא סיבה אז באמת יכול להיות שיש לך בעיה כל שהיא במערכת של ה ESP/ABS
-
@יצחק-רשטונ כתב ברגישות ייתר של ABS:
אז באמת יכול להיות שיש לך בעיה כל שהיא במערכת של ה ESP/ABS
היא מערכת שקשורה אחת לשניה?
-
יש לי ברכב מדי פעם נורת ESP OFF אולי זה קשור?
היתה לי כזו בעיה בעבר, (לא מלווה בתסמינים של רגישות יתר).
הפתרון הוא לחפש איפה נמצא החיישן / החיבור שלו (בדרך כלל משהו מאחורי ההגה), ולנקות אותו. לפעמים החיבור שלו קצת רופף וצריך לחזק.משער שיהיו פה מומחים גדולים ממני שידעו להסביר לך איפה הוא ממוקם ואיך ניגשים אליו בצורה הכי נוחה.
בהצלחה! -
@aiib אם הוא איכותי ולא טטריס בעיקרון כן,
קניתי באליאקספרס ב12 שקל= טטריס?
אבל ייתכן שזו בעיה שבאה והולכת והמחשב לא יזהה אותה עכשיו.
אחכה שהנורה תדלק
קרה לך עוד דברים מוזרים? כשהנורה ההיא נדלקה השתנה משהו בטורים אולי?
מעבר לרגישות ייתר (?) של הABS לא נראה לי
-
אוקי, אז בשעה טובה הצלחתי להתחבר עם Torque Pro ולא זוהתה בעיה. אבל גם אין כל נורה דולקת עכשיו.
מה שכן לפני כמה ימים כשניסיתי להתחבר רגע לפני שהאפליקציה נכבתה הופיעה לי רשימת שגיאות. לא הצלחתי לקרוא אבל כמדומני שהיה כתוב שם ברקס. (ולא נראה לי שהנורה אז דלקה)
אין לי מה לעשות אלא לחכות שהנורה תדלק? -
מערכת הESP תקינה מורכבת מהמון חלקים שכל אחד מהם יכול לגרום לבעיה .
חיישן מהירות בגלגל , חיישן מיקום הגה , חיישן מצב מצערת , יוניט ברקס בדוושה , ועוד . -
מערכת הESP תקינה מורכבת מהמון חלקים שכל אחד מהם יכול לגרום לבעיה .
חיישן מהירות בגלגל , חיישן מיקום הגה , חיישן מצב מצערת , יוניט ברקס בדוושה , ועוד .שכל אחד מהם גם יכול להיות קשור לABS, נכון?
מה תכלס אני יכול לעשות עכשיו חוץ מללכת למוסך שיבדוק לי רכיב רכיב…? -
@ITAMAR25 כתב ברגישות ייתר של ABS:
@aiib הצלחות שלך טובות? היה לי פעם ככה ביונדאי, אבל בלי שום נורה, אם היה קצת חול או קצת רטיבות ABS היה מתעורר (בזכות זה היה לי גם נגיעה ברכב לפני), והבנתי שיש לפעמים קשר לבלמים או לצלחות שאז הרכב מרגיש שיש בעיה בבלימה.
אחרי תאונה קלה כשלא הצלחתי לעצור בירידה והתנגשתי ברכב רצתי למוסך והוא לא הבין מה אני רוצה ממנו -“הכל חדש, הברקסים והצלחות”…
-
שכל אחד מהם גם יכול להיות קשור לABS, נכון?
מערכת ABS היא מערכת למניעת נעילת גלגלים
מערכת הESP היא מערכת בקרת יציבות.חלק ממערכת הESP היא מערכת הABS למשל היכולת לזהות את המהירות של כל גלגל והיכולת לבלום כל גלגל בנפרד , אבל חיישנים מסויימים לא קשורים לABS כמו מצב זווית ההגה ועוד
-
אבל חיישנים מסויימים לא קשורים לABS כמו מצב זווית ההגה ועוד
איך הרכב יודע שהוא מחליק כדי להפעיל את הABS אם לא כשאותם חיישנים של הESP מופעלים?
-
אוקי, אז ‘בשעה טובה’ נדלקה לי הנורית ESP ומהר לפני שהיא כבתה חיברתי את האפליקציה (2 אפליקציות שונות) ושום שגיאה לא נמצאה למרות שהמנורה עדיין הייתה דלוקה.
מה זה אומר?
- יש לי בעיה באפליקציות?
- למרות שהנורה דלקה הסיבה שגרמה לה להידלק פסקה?
- יש בעיה לזהות כזו תקלה כי בעצם הנורה אומרת שהESP כבוי שזה דבר שהנהג עושה ידני בדרך כלל אז מבחינת המחשב אין מה להתרגש מהנורה כי כביכול הנהג הדליק אותה?
מה מבניהם? משהו אחר?
תודה