מי אשם לדעתכם?
-
אצרף תיעוד נוסף מהצד השני שלעיני נראה שחבר שלי עצר ואז נהג המשאית המשיך שלפי זה חבר שלי לא אשם אבל קצת קשה לקבוע אם זה ממש כך
https://drive.google.com/file/d/1vNKLvE8Ej_tSF1VVc0ZePfRyXk-s7J_a/view?usp=sharing -
@aiib כתב במי אשם לדעתכם?:
גורם לזנב שלו לבלוט
לא חושב שהזנב בלט בגלל זה (לא מדובר על שבירה של 360 מעלות)
-
@אני-אני-אני כתב במי אשם לדעתכם?:
גורם לזנב שלו לבלוט
לא חושב שהזנב בלט בגלל זה (לא מדובר על שבירה של 360 מעלות)
לא צריך 360 מעלות, ברגע שהרכב שינה את הזווית אז הזנב השמאלי אמור לצאת החוצה.
-
@תלת-אופן כתב במי אשם לדעתכם?:
כבר מהסרטון הראשון רואים [בהילוך איטי ובמסך מלא- בבירור] שהרכב עצר ואח"כ המשאית המשיכה בנסיעה ונכנסה ברכב.
בשניה- 0:12 הרכב לוקח מעט ימינה ומתקדם
באמצע שניה 0:13 הרכב נעצר,
ורק לקראת סוף השנייה ה- 0:14 המשאית נכנסה בוא"א להאשים בנאדם על פחות משניה, זה הזמן שאורך לראות שהכל בסדר, להתחיל לנסוע להיתקע ולעצור.
-
א"א להאשים בנאדם על פחות משניה
אני גם חושב.
אבל בכל מקרה, לדעתי (האישית מתוך צפייה בסרטונים), נהג המשאית אשם כי הוא מתנהג כמו פיל בחנות חרסינה.
גם אם הוא לוליין שמצליח לקלוט שהוא עובר במעבר שנוצר לו, הוא היה צריך לבצע את זה (אם בכלל) בזהירות יתירה.
הוא לא יכול לעבור כל כך צמוד לרכב, שהנהג יושב בפנים ורואה את המשאית מגיעה מולו. הוא היה כ"כ צמוד שסטייה קלה של הרכב כבר גרמה למשאית לפגוע בה.
אם הייתם במקום הנהג, לא הייתם גם אתם בורחים ימינה ממשאית ששועטת לפניכם?! -
@רפי-זה-אני כתב במי אשם לדעתכם?:
אם הייתם במקום הנהג, לא הייתם גם אתם בורחים ימינה ממשאית ששועטת לפניכם?!
זה כבר רגש לא הגיון
מה שרואים באופן ברור שהמשאית כבר הצליחה לעבור עם החלק הקדמי
במידה והמשאית לא מתרחבת בהמשך שלה אין ספק שהרכב אשם בזה שהוא זז
וזה לא משנה אם זה פיל בחנות חרסינה בסוף אם השני היה מחכה בסבלנות הוא היה עובר קל בדיוק כמו שהעביר את החלק הראשון שלו
במקרה שהמשאית מתרחבת יש מצב שהנהג משאית אשם
לדעתי אין דבר כזה התרחבות במשאית ותמיד הרוחב נשאר אותו רוחב וממילא בעל הרכב אשם במאה אחוז
(אלא אם כן נהג המשאית לא נסע ישר אלא טיפה באלכסון אבל לפי הגלגלים נראה שהו כן ממשיך ישר) -
@ראובן-שבתי רעיון יפה!
דווקא כן נראה שיש התרחבות של המשאית מאידך לא ברור האם ההתנגשות קרתה בחלק המתרחב או קודם לכן. -
לא בכדי ספרתי את השניות,
בכזה מצב לא מתקדמים אפי' שניה אם אתה לא בטוח שהפעימה הבאה היא בסדרנהג הרכב, מתקדם לאט לאט, ונהג המשאית לא עוצר אפי' לרגע [וכמו שהגדירו @רפי-זה-אני]
ודלא כפי שכתב:
@aiib כתב במי אשם לדעתכם?:זה הזמן שאורך לראות ...... ........, להתחיל לנסוע ......
יש איזה תחושה בסרטון שהמשאית פונה מעט לכיוון הרכב
בתחילה חשבתי שהוא עושה את זה אחרי שהקבינה עבר את הרכב וכדי לפתוח יותר מרחב מאחורה [???]
אך כנראה זה רק בגלל הקימור של המצלמה -
דבר ראשון אני גם חשבתי שרואים את נהג הרכב עוצר ואז נהג המשאית ממשיך לנסוע ואחרי שניה פוגע (אי אפשר לפספס את הברקס שלו בסרטון),
דבר שני בתמונות שצירפתי עכשיו אפשר לראות שהקבינה של המשאית יותר צרה מהארגז (- המשאית מתרחבת) ואפשר לראות שהוא לא פגע ברכב בחלק הקדמי כי אם בחלק האחורי (מעל הגלגל האחורי אפשר לראות את הקמט שנגרם מהתאונה)
לגבי הספוילר של@תלת-אופן שהמשאית פונה לכיוון הרכב זה אפשר לראות ברור שזה אכן כך לפי הגלגים של המשאית - בתחילה הם פונים לכיוון הרכב ואח"כ הוא לוקח את ההגה לצד השני אבל זה כבר היה מאוחר מידי