דוח בלק"ר לפני קניה
-
משום מה עד כה למיטב ידיעתי עדיין לא העלו את הנושא הזה ולדעתי זה פרט חשוב לפני קניה
דוח בלקאר זה בעצם בדיקה האם הרכב עבר תאונה על ידי מאגר של תביעות של חברות הביטוח
בשוק יש כל מיני דוחות נוספים במחירים שונים
אשמח לשמוע מה אתם ממליצים על הבדיקות הנוספות ודוח בלקר בפרט
ואיך לקרוא את הנתונים ולתרגם אותם למעשה -
@Chaim613 נכון, אבל שוב להדגיש שאין מה לעשות את זה כל אברך שקונה קורולה 2007, חבל על העשרה שקלים...
ברכב כזה גם אם היתה תאונה שפירקה לו את הצורה, יכול להיות שתיקנו את זה בכפר והביטוח לא שמע ולא ישמע על זה [בדידי הוה עובדא...]
מדובר על רכבים חדישים בכמה עשרות אלפים, שאם היתה תאונה היא תוקנה דרך הביטוח. -
@EBA כתב בדוח בלק"ר לפני קניה:
נכון, אבל שוב להדגיש שאין מה לעשות את זה כל אברך שקונה קורולה 2007, חבל על העשרה שקלים...
נכון ב 90% כי קורה לפעמים....
בדידי הוה עובדא, במחיר אמנם של 10.000 ש''ח, אבל טען המוכר, על בובה של רכב שטופל רק במוסך רישמי ועבר ידיים במשפחה ללא שום תאונה, פשוט תחטוף כי יש מישהו שרוצה ג''כ....(סתם לא יפה לשכנע אותי לחטוף כשעוד מישהו רוצה, קצת הגינות...)
הטסתי מייבין שיבדוק את הרכב אי שם, כמה סימנים העלו לו חשד קל להחלפת חלקים, היסטוריית תאונות, ו- הוחלף טמבון לאחר ריסוק מתקדם.
אופססס נזכרתי אמר המוכר.... / המחיר ירד במקום ל 8000. + התנצלות ...
תודה לבורא עולם! -
@EBA כתב בדוח בלק"ר לפני קניה:
מדובר על רכבים חדישים בכמה עשרות אלפים, שאם היתה תאונה היא תוקנה דרך הביטוח.
לא מדויק. כי גם מי שקונה רכב ב-10,000 רוצה לדעת שלא החליפו חצי אוטו, וכיון שיש סיכוי של 40-50 אחוז שהיתה תאונה והופעל ביטוח, למה לא לבדוק? לא מביאים שם רק נזקים קלים של פחחות וכדו', אלא גם גדולים וענקיים... אם זה יכול לתת לך עוד אינדקציה לגבי מה הרכב עבר אז למה לא?
ועוד דבר, אפשר לראות שם אם היתה תקופה שהרכב לא היה מבוטח כלל, שזה דבר חשוב גם ב10,000 ש"ח, משטובה קונים ב-4,000 לא ב-10,000
-
@יראת-שמים כתב בדוח בלק"ר לפני קניה:
. אם זה יכול לתת לך עוד אינדקציה לגבי מה הרכב עבר אז למה לא?
אתה טוען יפה.
@EBA לא התכוון לזלזל ברכב שעולה 10k ש''ח שזה 5 משכורות של אברך ששקל עשר פעמים לפני שקנה... וכו'...
הוא סה''כ אמר שרכב כזה לא מתקנים בד''כ דרך הביטוח, צא ולמד, הוא לא ישקיע על הרכב יותר מ 8 א''ש על תיקון במקרה הגרוע ביותר, ובד''כ זה סכומים קטנים הרבה יותר, והוא לא יתבע את זה מהביטוח.
ממילא לא תמצא על זה שום מידע! המוסך נייד מהשטיבלאך לא עידכן אף אחד, וכ''ש הבן דוד מדיר קאדיס.... (אני מצאתי כי זה היה אחד שקנה אותו ''בתוך המשפחה'' לבת שלו יד ראשונה לפני 14 שנה וכו' היחס קיבל מימד אחר.....)
עריכה תכלס', אולי זה לא ממש ''לזרוק 10₪ לפח'', לפעמים יש תועלת, כנזכר לעיל ולקמן. רק הציבור צריך לדעת, א. שזה לא, איזה יופי 10 ש''ח ואני יודע הכל! סיכוי שאתה לא יודע כלום! ב. ישנה תרבות של אנשים שלא גומרים להוציא כסף על רכב של 10 אלף על בדיקות וכדו' הפעם זה 10₪ אבל כשנכנסים לפורפורציות המבט אחר. -
@Klonimoos הכל נכון.
אבל יש סיכוי לא מבוטל שהיתה תאונה שכן דווחה לביטוח, וכגון שזה היה שלא באשמתו כלל וכדו'. לא כל תאונה מתקנים בכפר.
ואני חושב שהתמורה של הידע הזה מצדיקה 10 שקלים. וזה חוץ מהתועלת הנוספת שכתבתי.
דא עקא, בגלל שיש שכן מתקנים בכפר, בכל קניית רכב ולא משנה באיזה סכום, כדאי לקחת לבדיקת מוסך.