למה כ"כ קשה לעבור טסט?
-
@דגש כתב בלמה כ"כ קשה לא לעבור בטסט:
למה כל מי שלא עבר לפחות טסט אחד מתער שזה ממש קשה
הרי גם במבחן והרבה דברים שלא מצליחים זה גם קשה אבל לא כמו זה מדוע???
וגם שיש עוד אפשרות לנסותהמחיר שזה עולה והלחץ הנפשי והחברתי סביב זה יוצר את התשובה לשאלה
-
@הכל-בעזרת-השם כתב בלמה כ"כ קשה לא לעבור בטסט:
למה כל מי שלא עבר לפחות טסט אחד מתער שזה ממש קשה
וגם שיש עוד אפשרות לנסותהמחיר שזה עולה והלחץ הנפשי והחברתי סביב זה יוצר את התשובה לשאלה
בנוסף למרווחי הזמן בין טסט לטסט שמוציאים את האדם מדעתו
-
למה אנשים אומרים שזה ממש קשה?
וגם שיש עוד אפשרות לנסות...לפי השאלה אני מבין שלא עברת עדיין כישלון בטסט, מאחל שלא תחווה את זה, אך זו תשובה הוגנת לשאלתך, שיש לציין שהתאמצתי להבין אותה...
-
@דגש כתב בלמה כ"כ קשה לעבור טסט?:
וגם שיש עוד אפשרות לנסות...אני לא בטוח שהבנתי אותך עד הסוף. האם התכוונת לשאול מדוע הטסט (מבחן מעשי) נחשב לקשה מהתיאוריה (מבחן עיוני)?
במידה וכן, אז בנוסף למה שאמרו פה החכמים, לדעתי אין מה להשוות. אם בתיאוריה אתה חייב לענות נכון על 26 שאלות מתוך 30 וגם זה שאלות אמריקאיות, הרי שבטסט יכול להיות לך 30 'החלטות' בדקה ובניגוד לתיאוריה בטסט אין צ'אנסים ואתה חייב לעשות הכל ע"פ החוק.
בנוסף, בתיאוריה אין משוב מיידי ומבהיל על טעות כמו בטסט וזה מוריד מהלחץ.
-
@דגש
נתחיל מכך, שהייתי ממליץ לך לא לקרא את מה שאני אכתוב, לך רגוע באמונה, ותעבור ותצליח בעז''ה, (בגלל שזה א דברים טכניים שיעזרו לך, אלא רק יוסיפו ללחץ.)
אבל פתחת שירשור, ואני מרגיש צורך להביע את זה....
לענ''ד הנקודה העיקרית.
החילוק הפשוט הוא שהמרווח בין המחשבה למעשה בפועל בתאוריה, הוא מספיק למי שיודע להחליט מה ללחוץ ולבצע נכון.
בטסט ההחלטה היא מהירה ואם אין מספיק ריכוז, הטעות היא בשניה.
וכמו שכתב בפירוט @מאיר .
אבל גם אם אתה אלוף.
בתאוריה יש תשובות נכונות ושגויות, אם ענית נכון ענית. בזה זה נגמר!
בטסט יש המון שטחים אפורים המון!! ואם לטסטר הנכבד היה נראה שלכאו' לא הבטת במראה בזווית הנדרשת ל''עשירות'' דעתו נכשלת.
וזה רק דוגמא. יש המון שטחים אפורים גם בחוקים.
ואם לא באת לו טוב בעיניים? אז יש לו אלף סיבות לקשקש ולהפיל אותך רק כדי שהחרדים העלוקות יתנו קצת כסף למדינה. (גלוני עפר לפיהם!)
ולא קשור לדת, אתה נתון (כביכול) להחלטה של בן אדם, שהוא נתון למצב רוח שלו + + וגו' משא''כ בתאוריה.