מחפש מוסכניק זול (או עצות) לטיפול 10k בבית שמש.
-
@אנונימוס כתב במחפש מוסכניק זול (או עצות) לטיפול 10k בבית שמש.:
יש מצב שליפא 0544394667
דיברתי עם ליפא, אגב הוא מוסכניק נחשב בבית שמש.
הוא לוקח 450 לטיפול, ועבודה בלבד, 200.
@ראובן-שבתי ליפא אמר לי שגם אם אני קונה את החומרים ממש לא כדאי לי לקנות שמן יקר יותר מ100 שקל, זה ביזבוז כסף לרכב הזה, וזה אפי' יכול להזיק לרכב ישן, כי יש בהם תוספים חזקים. כמובן זו דעתו. -
@הטוב-באדם כתב במחפש מוסכניק זול (או עצות) לטיפול 10k בבית שמש.:
@ראובן-שבתי ליפא אמר לי שגם אם אני קונה את החומרים ממש לא כדאי לי לקנות שמן יקר יותר מ100 שקל, זה ביזבוז כסף לרכב הזה, וזה אפי' יכול להזיק לרכב ישן, כי יש בהם תוספים חזקים. כמובן זו דעתו.
זה שטות מוחלטת
לא שמעתי דבר כזה
וביררתי את הנושא מספר פעמים
ככל שהרכב ישן הוא נוטה יותר לקבל מחלות ובוצה
בכל אופן תעשה מה שאתה חושב
(מה הקשר תוספים, זה ממש לא הבנתי, כל העולם קונה מותגים של שמן איכותי ב170 שקל והוא אומר תוספים?) -
@ראובן-שבתי כתב במחפש מוסכניק זול (או עצות) לטיפול 10k בבית שמש.:
זה שטות מוחלטת
לא שמעתי דבר כזה
וביררתי את הנושא מספר פעמים
ככל שהרכב ישן הוא נוטה יותר לקבל מחלות ובוצה
בכל אופן תעשה מה שאתה חושב
(מה הקשר תוספים, זה ממש לא הבנתי, כל העולם קונה מותגים של שמן איכותי ב170 שקל והוא אומר תוספים?)אני לחלוטין מסכים איתך אך שמנים מודרנים בהחלט מכילים גם תוספים למניעת בוצה
(אולי כוונתו של אותו מוסכניק שברכב ישן שעד היום לא טופל באדיקות תוספים אלו עלולים לגרום דווקא לבעיות כגון השתחררות הבוצה מהאגן או לדליפות מהאטמים הישנים,
אני כמובן לא מסכים עם זה וחושב שחשוב מאד להקפיד על שמן מיצרן מוכר .
מה שכן באמת שמנים יקרים לפעמים מגיעים עם תקנים מודרנים שמיועדים למנועי טורבו או למנועי דיזל בעלי מסנני חלקיקים [ACEA C3} ואין צורך לשלם תוספת כסף עבור התקנים האלו כשאפשר לקנות את אותו דגם של שמן רק בעל תקנים שונים [ACEA A4/B5] ביותר זול) -
@יצחק-רשטונ כתב במחפש מוסכניק זול (או עצות) לטיפול 10k בבית שמש.:
מה שכן באמת שמנים יקרים לפעמים מגיעים עם תקנים מודרנים שמיועדים למנועי טורבו או למנועי דיזל בעלי מסנני חלקיקים
לא אמרתי להתחכם
יש כמה מותגים מאוד ידועים שכל מוסך יוקרתי שמכבד את עצמו מחזיק אותם
וכל נערי טיפול ה10 אלף לא מחזיקים כאלה כי הם רוצים להרוויח עוד קצת -
@ראובן-שבתי כתב במחפש מוסכניק זול (או עצות) לטיפול 10k בבית שמש.:
יש כמה מותגים מאוד ידועים שכל מוסך יוקרתי שמכבד את עצמו מחזיק אותם
וכל נערי טיפול ה10 אלף לא מחזיקים כאלה כי הם רוצים להרוויח עוד קצתאני יודע ואני מסכים איתך
אני מדבר שבתוך אותם מותגים ידועים כדוגמת קאסטרול או לוקי מולי תראה שיש שמנים שמגיעים עם תקנים גבוהים יותר למנועים גרמניים מודרנים והם עולים יותר משמן של אותו יצרן ואותה סדרה רק עם תקנים פשוטים יותרלמשל תראה מה ההבדל בין שני הקישורים האלו
https://www.autostore.co.il/product/שמן-castrol-edge-5w40-a3-b4-4l/
https://www.autostore.co.il/product/שמן-castrol-edge-5w40-4l/
האחד בעל תקן שA3/B4 והאחר בעל תקן C3 ויש ביניהם הבדל במחיר אפילו שביחס לקורולה הממוצעת הוא לא נותן יותר כי בזמן שייצרו אותה התקן הזה עוד לא נולד
-
סוף דבר:
הלכתי ליהודי ירא שמיים בתכלית! (אין לו אפי' גישה לאינטרנט!!) בשם דוד אבוטבול, מוסכניק וותיק, שעכשיו מתעסק בעיקר בשיפוץ ראשי מנוע וכדו', לקח לי 200₪ על העבודה, וחומרים קניתי לבד.
(זה מספר הפלאפון שלו 052-7159002).
השקיע ממש, גם עשה ניקוי מיצערת.
אגב, גם הוא טען לי שאין שום עניין להשקיע על שמן יותר איכותי מה 100 ₪ הסטנדרטי, כך טען לי גם בחנות המדביק, המוכר הוותיק שם. ו- כך עשיתי בסוף...
טסט. עשיתי בבית שמש במקום היחיד שאפשר לעשות שם, (נראה לי אוטו טסט) עם הרבה ביטחון בהשם, עברתי במהירות בלי חפירות בלי הטרדות ובלי הרבה תור. בקלות ממש. ב''ה.
בהצלחה לכולם. -
100 ₪ הסטנדרטי
מזל טוב גם על הטיפול וגם על הטסט
אך לא ממש הבנתי מה הפירוש שמן של 100 שקל
שמן לא נמדד במחיר שהוא עולה אלא במאפיינים שלו [את המחיר החנות קובעת] -
@יצחק-רשטונ
את השמן קניתי בהמדביק. זה חנות חלפים זולה.
יש שמן בסטנדרט מחיר של איזור 100 ש''ח שנקרא ''הסטנדרטים'' והאיכותיים זה מתחיל מ160 ₪ +
מדובר על 5w30.
עקרונית אתה צודק, זה לא סיבה, אלא סימן.🤙 -
בסט טסט מרגישים יותר מידי טוב עם עצמם ושהלקוחות בכיס שלהם
מה גם שהתורים שם...................................... -
לקח לי 200₪ על העבודה, וחומרים קניתי לבד.
גם עשה ניקוי מיצערת.
טיפול פלוס מצערת ב200? זה ממש זול!
-
אגב, גם הוא טען לי שאין שום עניין להשקיע על שמן יותר איכותי מה 100 ₪ הסטנדרטי, כך טען לי גם בחנות המדביק, המוכר הוותיק שם. ו- כך עשיתי בסוף...
ג"א מצטרף!
נכון ששמן איכותי זה יותר טוב אבל בשקלול הנתונים מול אורך החיים הצפוי של הרכב זה לא מצדיק את המחיר כי בין כך הרכב יסבול ממחלות זקנה.
(כמו שלא נותנים לילד תרופות שמזיקות לטווח הארוך אבל לזקן אין טווח כ"כ ארוך) -
@נייטרון-חפשי כתב במחפש מוסכניק זול (או עצות) לטיפול 10k בבית שמש.:
@המפותח במחיר כזה כנראה שלא.
בגלל זה שאלתי
כי זה מחיר מידי נמוך לניקוי עמוקניקוי בקטנה מבצעים שמחליפים אטם מכסה שסתומים -
יש שמן בסטנדרט מחיר של איזור 100 ש''ח שנקרא ''הסטנדרטים'' והאיכותיים זה מתחיל מ160 ₪ +
מדובר על 5w30.ניחשתי שזאת כנראה כוונתך אך באתי להדגיש שדווקא באיזור המחיר הזה של ה100 שח יש כל מיני סוגים ורמות של שמן אפשר למצוא שמן 5W30 סינטטי מלא עם תקנים מודרנים ותוצרת מדינה מכובדת לדוגמא הולנד שסך הכללי הוא באמת יהיה דיי דומה לשמנים של המותגים המכובדים ואפשר לקבל את "שמן המזלות" ייבוא אישי מירדן עם חותמת איכות של הקהילה האשמית ....ואם תבוא ותחשוב שאתה מקבל שמן סטאנדרטי יכול להיות שתקבל את הסוג השני כי זה הסטאנדרט של המוכר בחנות
-
@מאיר כתב במחפש מוסכניק זול (או עצות) לטיפול 10k בבית שמש.:
טיפול פלוס מצערת ב200? זה ממש זול!
כמו שכתבתי זה רק עבודה, וגם ל @המפותח אני אשיב, שאכן כמו שכתב @נייטרון-חפשי הוא לא פירק אותה, אבל יישב עליה איזה 5 דקות.
@מאיר זה לא היה ''רישמי'' עם מצערת, תוך כדי שהוא החליף פילטר אוויר ביקשתי ממנו, והוא עשה לי.@יצחק-רשטונ
אני בעז''ה יעדכן איזה שמן מדובר. זה חנות שמכבדת את עצמה מאד! לכן סמכתי עליו.