ירידת ערך בקילומטראז' גבוה
-
@יצחק-רשטונ כתב בסקר מה סוג הגיר שיש ברכבך:
תוכל לומר לנו לגבי נידון שהיה כאן פורום על רכב עם ק"מ נמוך או גבוה , למי יש פחות ירידת ערך אחרי תקופת שימוש
איך היה אצלך? זכורני שאתה ציינת שלך יש ק"מ גבוה יחסיתאני שמח ששאלת את השאלה הזו.
קניתי את הרכב עם 247 אק"מ ב42 אש"ח (הרכב היה מונית לשעבר יד 3 מתוכן יד אחת היא ההעברה ממונית לפרטי) והייתי איתו שנתיים שבהן עשיתי 82 אק"מ.
הרכב נמכר ב32,500 ש''ח כשהוא עם 329,000 ק"מ והוא לא נמכר אלא נחטף תוך 10 שעות מפרסום ההודעה חרף זאת שהרכב פורסם ב12 בלילה.. יצויין שהרכב טופל בשמני קסטרול וב10 במקום 15 אלף ק"מ, בנוסף לרכב היו צמיגי מישלין די חדשים ומצבר 12V חדש.
במהלך השנתיים הייתה תקלה במזגן שעלותה 400 שקל. ולא זכור לי תקלות נוספות.
עולה מן האמור שברכבים אמינים קיימת עדיפות כלכלית לרכישת קילומטראז'ים גבוהים למרות הסיכוי לבלאי גבוהה יותר משום שהבלאי "כלול במחיר" הזול של הרכישה. בנוסף ירידת הערך בקילומטאז' גבוהה תהיה נמוכה בדיוק כמו ירידת הערך בשנתון גבוהה.
אני מאמין שאם הייתי קונה רכב שכזה עם קילומטראז' נמוך עם בעלויות פרטיות וכו' הייתי מפסיד על ירידת הערך סכומים גבוהים בהרבה! יתרה מכך לפי כמות הטלפונים שקבלתי ככל הנראה הייתי יכול לקבל על הרכב יותר לאור מצבו המצויין, כך שקילומטראז' גבוה הוא בד"כ 'מציאה' משתלמת וכמובן בשיקול דעת משום שזה לא בכל סוגי הרכבים ובנוסף צריך לפני הקניה לראות שהרכב טופל כראוי ואינו דורש ישור קו רציני..
-
@אבי-ים כתב בירידת ערך בקילומטראז' גבוה:
@מאיר אני לא בטוח שזה מדויק לכל סוגי הרכבים
לא דומה רכב היברידי שהקילומטראז' שמתחלק בין המנוע החשמלי למנוע הבנזין לבין רכב רגיל שאם יש לו קלומטראז' כמו שלך הוא נמצא לפני/אחרי החלפת מנועהרכב הלא היברידי ימכר בהרבה יותר זול בין היתר בגלל שיש יותר אלטרנטיבות עם קילומטראז' נמוך לעומת זאת בהיברידי נדיר למצא קילומטראז נמוך.
כמובן שמה שכתבת נכון והמנוע של רכב היברידי עובד פחות והכל בא בחשבון. ושוב הכל בשיקול דעת ולפי דגם וכו'
-
לא דומה רכב היברידי שהקילומטראז' שמתחלק בין המנוע החשמלי למנוע הבנזין לבין רכב רגיל שאם יש לו קלומטראז' כמו שלך הוא נמצא לפני/אחרי החלפת מנוע
פירכא מעניינת, אבל לא נראה לי שזו הסיבה, וקורולה-לא-היברידית תוכיח, שגם היא מגיעה לק"מ הזה לפני שחושבת על החלפת מנוע.
לא הרי זה כהרי זה, הצד השווה שבהם הוא הסמל היפני... -
-
ההיברדיות די חדשות עדיין
ור' יהודה צד חמור לא פריך??
היא הנותנת, אם ישנה לא היברידית תחזיק יותר ק"מ מחדשה היברידית, הרי זו ראיה יותר חזקה לטענתי, וכל זה אכניס בקל וחומר...
מה שכן, בשביל שהחדשות יגיעו ל500 ק"מ כן צריך לחכות, טכנית.אני לומד עכשיו סוגיא כזו, תתמודדו... -
@EBA כתב בירידת ערך בקילומטראז' גבוה:
מה שכן, בשביל שהחדשות יגיעו ל500 ק"מ כן צריך לחכות, טכנית.
Spoiler
אני ישבתי בפריוס 2019 עם 560000 קילומטר והכול תקין אצלו
וסיפר לי מישהו שהוא היה בטויוטה אילת שהגיע לשם נהג מונית עם קאמרי 2019 שבא להחליף סוללה והיה לו 900000 קילומטר כבר על הרכב עם מנוע מקורי והרכב נראה פיקס -
וקורולה-לא-היברידית תוכיח,
לדוד שלי יש קורולה 2008 רובוטית עם 600,000 ק"מ חיה ובועטת (בועטת בגלל הגיר..) הוא נוסע איתה כמידי יום מהדרום לתל אביב.
ללמדך שגם ברכבים שאינם היברידיים יש עדיפות לקילומטראז' גבוהה במחירי רצפה. וכל דגם לגופו.
-
@מוטי-ברנד כתב בירידת ערך בקילומטראז' גבוה:
קאמרי 2019 שבא להחליף סוללה והיה לו 900000 קילומטר
500 ק"מ ביום? זה נהג מונית שחייב כסף לשוק האפור...
-
קאמרי 2019 שבא להחליף סוללה והיה לו 900000 קילומטר
500 ק"מ ביום? זה נהג מונית שחייב כסף לשוק האפור...
זה נהג מונית שעושה קו מאילת לירושלים כל יום
-
חולה הגה אמיתי, אני הייתי משתגע והגב שלי היה הופך לקרש, ולא קרש של בדיחה.
זה 700 ק"מ ביום, 8 שעות על ההגה.
בכביש הכי מסוכן בארץ. [הנוף שם יוצא מן הכלל, אבל לא בשביל כל יום...] -
שבא להחליף סוללה
מעניין, כמה סוללות הוא החליף? כי סביר להניח שהרבה מהדרך הוא נתקע מאחורי משאית ועשה במהירות "עירונית". ולגבי האחריות - למוניות יש הגבלת ק"מ על האחריות, לא זוכר את הפרטים.
-
אם הוא נהג ברוגע באיזו ה 80-100 הבלאי שלו תואם לזה של 350,000.. הוא עבר טיפולים כביכול צפופים לעומת הבלאי ורוב ככל נסיעותיו הן בין עירוניות שבהן הבלאי קטן לעומת התפוקה, ולכן יש לרכב עוד הרבה..
מעניין אם הוא יתפרסם כשיגיע למליון פלוס
-
חולה הגה אמיתי, אני הייתי משתגע והגב שלי היה הופך לקרש, ולא קרש של בדיחה.
זה 700 ק"מ ביום, 8 שעות על ההגה.
בכביש הכי מסוכן בארץ. [הנוף שם יוצא מן הכלל, אבל לא בשביל כל יום...]אני רק חושב על זה שפעמיים בחודש וחצי הוא עושה טיפול 10000
-
אני רק חושב על זה שפעמיים בחודש וחצי הוא עושה טיפול 10000
יש לו כרטיסיה במוסך, 10 טיפולים במחיר 9
או חופשי שנתי... [ברצינות, יש דבר כזה למוניות, משלמים גלובלי על כל הטיפולים השוטפים מראש] -
שבא להחליף סוללה והיה לו 900000 קילומטר כבר על הרכב
שמעתי שיש חברת רכבים סינית שנותנת לנהגי מוניות אחריות על הסוללה למיליון קילומטר!