מחפש המלצה לרכב 7 מקומות אמין חסכוני ומצוי במקומות כמו אלבר אלדן וכדו'
-
@איציק-לוי כתב במחפש המלצה לרכב 7 מקומות אמין חסכוני ומצוי במקומות כמו אלבר אלדן וכדו':
@המפותח לא מצאתי תשובה הולמת ..
דעותיכם על סיטרואן פיקאסו סי 4
יש איזהשהו תת דגם שלו נורמלי ואמין
או שכולם זוועה לברוח ממנה?רכב זוועההההה
ב 80 אלף₪
יש לך את הפריוס פלוס, האוטלנדר -
@איציק-לוי כתב במחפש המלצה לרכב 7 מקומות אמין חסכוני ומצוי במקומות כמו אלבר אלדן וכדו':
או שכולם זוועה לברוח ממנה?אני יודע שסיטרואן באופן כללי רכב מושמץ מאוד והדעה הרווחת לברוח ממנו אבל יש לי חבר עם כזה 2014 טורבו דיזל מנוע 2.0 - קיימים לדגם הזה המון תתי דגמים שכלפי חוץ נראים בדיוק אותו דבר - יש לו גיר של אייסן (מה שיש בכל הטיוטות) והוא מרוצה מאוד הוא טוען שזה רכב חסכוני כמעט כמו היברידי (7 מקומות) אבל חשוב לטפל בו בזמן ואפי' לפני עם חלקים מקוריים בלבד
נוחות שאין באף רכב בקטגוריה הזו
וגם מנוע חזק ועוצמתי
ומכיוון שהוא עולה ממש זול אז אין לו הרבה לאן לרדת ולכן אע"פ שיתכן שהאחזקה שלו קצת יותר יקרה (אצלו ספציפית כמעט ולא היו תיקונים במשך 3 שנים) זה עדיין זול יותר מכל אופציה אחרת - אא"כ מכניסים גם ידני לשקלול ואז יש וורסו או אאוטלנדר או רנו/דאצ'יה (קח בחשבון שכל רכב במחיר של 80 אלף יורד כ8 אלף בשנה - גם פריוס פלוס ובנוסף ביטוח מקיף וכן ביטוח סוללה כל זה גם עלויות מכובדות)
מי שיש לו ניסיון עם הדגם הזה בדיוק ויודע אחרת אשמח לשמוע כי יתכן שזה הולך להיות הרכב הבא שלי -
@המפותח אני יכול לצטט לך איזה 10 מקומות בפורום שהוא מחרף ומגדף את הרכב הזה....
כאן וכאן ועוד
ושיהיה ברור ר' @הכל-בעזרת-השם הוא אחד התותחים הכבדים ביותר בפורום כאן לדבריו נכונים ומדוייקים
ולכן אין לי ספק שאין לרכב הזה את האמינות של טויוטה ומיצובישי ודומיהם אבל בשקלול כלכלי לדעתי הוא עדיף מהסיבות שכתבתי למעלה -
או שכולם זוועה לברוח ממנה?אני מחזיק בסיטרואן C4 פיקאסו הרבה שנים.
הרכב הזה נח מאד.
מפנק, וכ"ש שהחדשים יותר מפנקים מאד.
אבל חשוב לדעת מראש כדי להבין האם זה מתאים לך.-
ירידת ערך גבוהה מאד מאד, כל שנה לפחות 10,000 ש"ח במצב הטוב, ירידה כלל לא מוצדקת לטעמי, אמנם בזכות זה אברכים יכולים לקנות רכב 7 מקומות שנוסע מהמם בכל הארץ בפחות מ20,000 ש"ח.
-
הוא לא רכב סלחן לאיחור בטיפולים או לשמן זול וכו' וכן לשימוש קשה, כמו לסחיבת ריהוט והובלות או חומרי בנייה, הוא מגיב בהתאם וזה בהחלט כואב בכיס.
-
כולו חשמלי ומלא בחיישנים, מידי פעם הולך חיישן, זה יכול להיות פעם בכמה שנים ויכול להיות בצפיפות, הרבה תלוי בטיפולים בזמן וכו', והחלפים שלו יקרים יחסית לרכבים אחרים.
-
צריכת דלק, בחברה מפרסמים שהוא חסכוני, אבל הוא לא! בבין עירוני הוא שותה בין1/7 ל 1/10
בעיר פקוקה כמו ב"ב הוא יכול לשתות גם 1/4. -
עיקר השם הגרוע ברכב הזה בגלל תקלות במנוע, וחוסר גישה לתקן או להחליף חלקים.
תקלה א. השרשרת מתרחבת פתאום והולך מנוע ברכבי בנזין 1.6 עד שנת 2015 (עד הצורה החדשה), ברכבים שטופלו במוסך מורשה בשנותיהם הראשונות, עשו להם ריקול לשרשרת משודרגת ומחוזקת, רכב ללא ריקול אל תיגע בו! התקלה הזו לא קיימת במנועי דיזל. וכן במנועים המשודרגים החדשים מ2015 בערך.
תקלה ב. אטמים מתייבשים במנוע, כגון אטמים של השסתומים (עבודה יקרה להחליף אותם) אטמים של בית פילטר שמן, אטמים של מכסה שסתומים. אולי תקלה זו בגלל שהמנוע טורבו מגיע לחום גבוה מאד. לא יודע האם ברכבים החדשים אין את התופעה הזו, שמעתי שיש תקן חדש של שמן שמומלץ כיום ע"י סיטרואן שפחות הורס האטמים.
תקלה ג. יותר מידי צינורות מסביב המנוע עשויים מגומי ופלסטיק, במשך הזמן הם נקרעים,( אצלי ממוצע כל 4-5 שנים) במורשה הם עולים מאות ואפילו אלפי ש"ח, ובעלי אקספרס, זה יכול לנוע מ30 ש"ח ל 150 ש"ח.
תקלה ד. פיח במנוע, במנועי הזרקה ישירה נוצר פיח במנוע באזור השסתומים, כי הדלק לא שוטף את השסתומים וכו' ניקוי הפיח עולה כמה אלפים טובים, וזה קורה בעיקר מי שנוסע הרבה בעיר, ופחות בנסיעות בין עירוניות. הבנתי שתקלה זו לא נפוצה ברכבים מ2015 ומעלה, כדאי לברר נקודה זו. -
הגיר רובוטי, ומידי כ30000 ק"מ צריך להחליף קלאץ, בלאי טבעי, בדגם החדש מ2015 הוא שודרג לגיר אוטמטי יפני איכותי.
-
בשנים האחרונות מ2017-2018 ומעלה סיטרואן הוציאה כמה גרסאות לדגם הזה, רוב הדגמים החדשים אתה חייב לברוח מהם, הדגמים עם המנוע הקטן 1.4 וכו' עם הרבה תקלות, רק מנוע 1.6 שווה משהו. וכן מנוע דיזל.
-
ידית הילוכים מתקלקלת אחת ל 8 שנים, בחברה זה עולה הרבה, אני רכשתי מחו"ל בסביבות 200 ש"ח עובד מעולה כבר כמה שנים.
לסיכום, אם יש לך ידיים וסבלנות לבדוק תקלות ולרכוש חלפים מחו"ל באופן עצמאי, וכן לעשות טיפולים בזמן, אז תוכל לחפש רכב מהצורה החדשה מ2015 ומעלה, אבל לא מנוע קטן כמו מ2018 והלאה,
בנימה אישית, אם היה לי עוד כמה גרושים , הייתי משדרג את הסיטרואן שלי לסיטרואן מנוע דיזל, או 1.6 טורבו מהשנתונים החדשים יותר.ואם כבר, תחפש רכב שיש לו גם פתחי מיזוג אחורי.
-
-
@טכנולוג כתב במחפש המלצה לרכב 7 מקומות אמין חסכוני ומצוי במקומות כמו אלבר אלדן וכדו':
@simon זה עוסק במנועי בנזין (אני עכ"פ יותר מתעניין בדיזל למיטב ידיעתי הוא אמין יותר ועם פחות תקלות)
ברור שהוא אמין יותר מהבנזין, ובכל זאת כדאי שתברר הרבה על המנועים הקטנים, כי כבר פגשתי באיזה פורום מנוע דיזל קטן שההתפגר מוקדם מאד.
הקטנים שלהם גרועים מאד, מנוע 1.6 דיזל יש בקושי בארץ, ואם יש בד"כ זה מונית לשעבר ועם קילומטראז גבוה. -
@simon כתב במחפש המלצה לרכב 7 מקומות אמין חסכוני ומצוי במקומות כמו אלבר אלדן וכדו':
@טכנולוג כתב במחפש המלצה לרכב 7 מקומות אמין חסכוני ומצוי במקומות כמו אלבר אלדן וכדו':
@simon זה עוסק במנועי בנזין (אני עכ"פ יותר מתעניין בדיזל למיטב ידיעתי הוא אמין יותר ועם פחות תקלות)
ברור שהוא אמין יותר מהבנזין, ובכל זאת כדאי שתברר הרבה על המנועים הקטנים, כי כבר פגשתי באיזה פורום מנוע דיזל קטן שההתפגר מוקדם מאד.
הקטנים שלהם גרועים מאד, מנוע 1.6 דיזל יש בקושי בארץ, ואם יש בד"כ זה מונית לשעבר ועם קילומטראז גבוה.@טכנולוג כתב במחפש המלצה לרכב 7 מקומות אמין חסכוני ומצוי במקומות כמו אלבר אלדן וכדו':
2014 טורבו דיזל מנוע 2.0
@simon כתב במחפש המלצה לרכב 7 מקומות אמין חסכוני ומצוי במקומות כמו אלבר אלדן וכדו':
תודה רבה עברתי על זה מזמן כמה וכמה פעמים