קניית רכב מעולה אבל עם 146 אלף ק"מ, מומלץ?
-
145K ל2016 זה לא הרבה זה פחות מ20 לשנה לכן לא נראה שזה בעיה
אבל תמיד שווה בדיקה -
@רכב-ישראל-ופרשיו כתב בקניית רכב מעולה אבל עם 146 אלף ק"מ, מומלץ?:
קח בחשבון שיבוא יום ותרצה למכור אותו שלא יהיה עם ק"מ מידי גבוה וקשה למכירה - לשיקולך.
אני שומע הרבה את השיקול הזה ואני חולק עליו נמרצות!
ככל שהקילומטראז' נמוך יותר ככה המחיר של כל קילומטר גבוה יותר.
לדוג' טויוטה אוריס סטיישן הייבריד 2017 תעלה 70,000 שח אם היא עם כ100 אלף קילומטר, לעומת זאת אם היא עם 200 אלף קילומטר היא תעלה באזור 47 אלף שקל. כלומר ש 100 אלף קילומטר הורידו 23 אלף שקל מהמחירון.
אם היא עם 300 אלף קילומטר היא תעלה 40 אלף שקל, כך ש100,000 קילומטר הורידו מהמחירון במרה הזה רק 7 אלף שקל!אז נכון שקשה למכור במחיר נורמלי, אבל גם אם תמכור במחיר מציאה תפסיד הרבה פחות.
אבל זה מצריך שיקול דעת כי יש לכל רכב רמת אמינות אחרת ולכן צריך לעשות זאת בתבונה. בגדול, ברכב אמין והשיקול הוא כלכלי בלבד, לדעתי מומלץ לקחת את הקילומטר הגבוה.
-
@klopkk כתב בקניית רכב מעולה אבל עם 146 אלף ק"מ, מומלץ?:
@מאיר באמת יש אנשים שמוכנים לחסוך את ה7 אלף ולהוסיף לקילומטראז של הרכב עוד 100k
לדעתי זו טעותתקרא שוב את מה שכתבתי.
אני כתבתי שאדם שמתכנן לנסוע 100 אלף קילומטר עדיף לו לקנות 200 אלף קילומטר ולהפסיד רק שבע אלף שקל על ה 100 אלף קילומטר שיעשה מאשר שיפסיד על אותם 100 אלף קילומטר 25 אלף שקל בירידת הערך לו היה קונה רהב עם קילומטראז' נמוך.
בשום מקום לא כתבתי שחוסכים שבע אלף שקל בקילומטר גבוה.זה מאוד תלוי כמה קילומטר האדם מתכנן לנסוע עם הרכב שלו
אני למשל קניתי טויוטה אוריס עם 240 אלף קילומטר לפני כשנה וקצת עשיתי איתה-60 אלף קילומטר והערך שלה ירד ב-4000 שקל. לו הייתי קונה רכב עם 80 אלף קילומטר והופך אותו ל-140 אלף קילומטר הייתי מפסיד איזה 30 אלף שקל.תוסיף על זה זה רכבים עם קילומטר גבוה לרוב נמכרים במחירי מציאה ממש.
ותוסיף על זה שרכב שנסע הרבה קילומטר בדרך כלל עשה אותם בכבישים בין עירוניים ששם הבלאי נמוך בהרבה מנסיעה עירונית הכוללת תאוצות ותאוטות תדירות ושימוש מוגבר בהגה. בנוסף רוב הקילומטרים של רכב מועט הקילומטראז' כנראה נעשו על מנוע קר שאינו הגיע לחום האפקטיבי שלו (שזה רק אחרי שבע דקות שהמנוע פועל) והבלאי מואץ מאד כשנוסעים על מנוע קר.אני יודע שזאת דעה שוברת מוסכמות. ובכ"א זאת דעתי!
-
@מאיר כתב בקניית רכב מעולה אבל עם 146 אלף ק"מ, מומלץ?:
תוסיף על זה זה רכבים עם קילומטר גבוה לרוב נמכרים במחירי מציאה ממש.
לפחות אתה מודה במקצת שבלמעשה המחיר יורד פלאים....
אבל אני התכוונתי לקחת בחשבון גם את השיקול של זמן וקושי במכירה של רכב מעל 200 / 250 ק"מ ודו"ק. -
@רכב-ישראל-ופרשיו
ירבו כמוך בישראל! ממש נהנתי לקרא את דעתך! הלואי וכולם היו חושבים כמוך!כך אוכל לקנות רכבים שאמנם עם הרבה ק"מ אבל ממש בזיל הזול
נראה לי שאתה מדבר בהיגיון אבל לא מנסיון. לי היו 2 טויוטות עתירות קילומטר, קניתי בזול (שיקללתי במחיר הרכישה שאולי אצטרך להחליף גיר ומנוע ועדיין היה משתלם) ונהנתי עד הגג. לא היה קשה למכור כי מכרתי בזול ובכ"ז לא היתה ירידת ערך גדולה (באחת מהם מכרתי ברווח)
בסוף לא היו תקלות (בלאי היה אבל עדיין היה ממש משתלם) -
@במוו כתב בקניית רכב מעולה אבל עם 146 אלף ק"מ, מומלץ?:
נראה לי שאתה מדבר בהיגיון אבל לא מנסיון. לי היו 2 טויוטות עתירות קילומטר, קניתי בזול (שיקללתי במחיר הרכישה שאולי אצטרך להחליף גיר ומנוע ועדיין היה משתלם)
ניסיון בק"מ גבוה אין לי, אבל אולי טויוטה שאני....
כמה עולה גיר ומנוע? -
@רכב-ישראל-ופרשיו כתב בקניית רכב מעולה אבל עם 146 אלף ק"מ, מומלץ?:
ניסיון בק"מ גבוה אין לי, אבל אולי טויוטה שאני....
כמה עולה גיר ומנוע?12,000 גג. אבל אני גם חוסך סכום לא מבוטל על ריביות שהייתי אמור לשלם על בונבוניירה עם קצת קילומטר שזה מגיע לחיסכון של כ6-10 אלף שקל לשלש שנים!
בקיצור אני מסכים על כל מילה של המנהל היקר @מאיר אבל זה מצריך טיפה יותר התעסקות בעיקר בקניה (בדיקות) -
מסכים לגמרי עם מה ש @מאיר אמר אבל חשוב להדגיש שק"מ גבוה הוא אולי יתרון (מחמת המחיר הנמוך שלו) בעיקר ברכבים יפנים (טויוטה, מיצובישי מאזדה ועוד) שהם בד"כ רכבים עם יכולת הישרדות גבוהה אבל בקוריאנים (יונדאי , קיה וכו') וכ"ש באירופאים (פולקסווגן, פיג'ו וכו') ק"מ גבוה יכול להוות מקור לכאבי ראש לא קטנים
-
אני כתבתי שאדם שמתכנן לנסוע 100 אלף קילומטר עדיף לו לקנות 200 אלף קילומטר ולהפסיד רק שבע אלף שקל על ה 100 אלף קילומטר שיעשה מאשר שיפסיד על אותם 100 אלף קילומטר 25 אלף שקל בירידת הערך לו היה קונה רהב עם קילומטראז' נמוך.
בק"מ כזה תצטרך תחזוקה שתחזיר לך את כל מה שחסכת בקנייה
-
@קינג-קומפיוטר כתב בקניית רכב מעולה אבל עם 146 אלף ק"מ, מומלץ?:
אתה אומר את הדברים מתוך השערה.
תקרא את זה שוב:
אני למשל קניתי טויוטה אוריס עם 240 אלף קילומטר לפני כשנה וקצת עשיתי איתה-60 אלף קילומטר והערך שלה ירד ב-4000 שקל. לו הייתי קונה רכב עם 80 אלף קילומטר והופך אותו ל-140 אלף קילומטר הייתי מפסיד איזה 30 אלף שקל.
בנתים לא היה צורך בשום תיקון (טפו טפו) וגם אם היה צריך לא הייתי מגיע ל30,000 וגם לא ל3,000..
כמובן שלא הייתי קונה סיטרואן C4 עם קילומטר כזה (גם לא הייתי קונה בכלל) אבל האוריס הוא רכב ששמו הולך לפניו. ובנוסף, הרכב עבר בדיקה מקיפה לפני קניה.
-
@מאיר הפער כ"כ גדול כי יש לך נסועה יותר מםי 3 מאזרח ממוצע בישראל
מי שייסע 15-20 אלף ק"מ בשנה זהה ממש לא ייצא לו משתלםאני מסכים איתך שלי זה הרבה יותר משתלם. אבל לא רק. לידיעתך טויוטה אוריס 2017 ו2014 עם 240 אק"מ עולות כמעט אותו הדבר (לפחות בזמן שקניתי) כי ל2017 זה ק"מ גבוה שמוריד הרבה מהערך מאשר ל2014 שזה יותר שפוי - לא יאומן.
מה שאמרתי זה לא כלל ברזל, אבל זה דבר שמאוד מאוד כדאי לשקול כי לפעמים זה יכול להיות ממש משתלם.
-
מאוד תלוי איך הרכב טופל, אני לא נבהל מרכב עם ק"מ סביב 200 לדוגמה כי אם אני רואה שהוא אכן תוחזק ברמה גבוהה אז אני לא באמת קונה רכב שכל מכלוליו עברו 200 אק"מ אלא הרבה חלקים כבר הוחלפו לפחות פעם אחת אם לא יותר. כך שהרדיאטור עבר 30 אק"מ האלטרנטור והציריות עברו 50 והמשולשים עברו... מניח שהרעיון מובן.
כמובן יש לוודא שהרכב תוחזק ברמה גבוהה שלא יפול עליך הזנחה של הקודמים.זה לא רעיון תיאורטי, כך אני קונה רכבים עד היום בס"ד בהצלחה מרובה.