מתי מופעלת מערכת abs ?
-
שאלה קצת מוזרה
מאזדה 3 07 דוושת בלם שוקעת - לא מצליחה לתפוס גובה (משחררת את האויר בשריקה)
המוסכניק ושרשור ישן בקארספורום טוענים שזו בעיה של מאזדה בשנתון הזה שנובעת מתקלה בabs למרות שלא דלוקה נורת abs חוץ משתי שניות בהתנעהכמה כותבים בקארספורום שעשו ע"פ פורומים של מאזדה ברחבי העולם - ללכת למגרש ולתת כמה בלימות חירום שיפעילו את הabs ומאז הבעיה הסתדרה
ניסתי כמה פעמים לתת בלימת חירום חזקה עד הרגשה שהצמיג מחליק - אבל לא הופעל abs , אבל אף פעם זה לא היה החלקה של יותר משתי שניות,
האם צריך יותר? מסתבר שיש כאן מישהו שהופעל לו abs שיאמר לי באיזה רמת החלקה מופעל המערכת, או שיש איזה נתון אחר - מתי מופעל המערכת,
תודה לעוזרים -
אני חושב שזה לא תלוי דווקא בהחלקה זה מופעל בבלימת חירום, תנסה לבלום בפתאומיות עד הסוף ואפילו במהירות נמוכה ומיד תרגיש שזה פועל (אמורה גם להדלק נורה).
קח בחשבון שייתכן גם שיש בעיה במערכת שגורמת לה לא לפעול. -
@Mazda אם אתה רוצה להפעיל ABS במהירות של 5 קמ"ש תלך לשטח כורכר או כביש משובש ותיתן לחיצה חזקה בדוושה
הרעיון הוא לגרום לברקס לנעול את הגלגלים ואז הABS נכנס לפעולה כדי שהרכב לא יחליק
הABS נדלק באיבוד אחיזה אז אם יש לך צמיג טוב וכביש עם אספלט טוב אין איבוד אחיזה והמערכת של הABS לא נכנסת לפעולה
זו תקלה נפוצה בדגמים האלה אז כנראה שבסופו של יום תצטרך להחליף -
@מאיר כתב במתי מופעלת מערכת abs ?:
@Mazda לא בדקתי אבל ראיתי באיזה מקום שהדרך הטובה לבדוק פעולה הabs היא ליסוע שני גלגלים ימניים על אספלט והשמאליים על עפר (או להיפך) ולבלום עד הסוף ב40 קמש. עם הabs הרכב יחליק ישר, ובלי הוא קצת יסתובב.
ראיתי הסרטה של רכב שעושה את זה ומדובר בסכנת נפשות הרכב יכול לקפוץ באוויר ולאבד שליטה
אולי היה שום עוד גורם שלא ראיתי אבל לא נראה לי -
@קינג-קומפיוטר כתב במתי מופעלת מערכת abs ?:
לקפוץ באוויר ולאבד שליטה
במידה מסויימת ניתן לומר שזה מה שאנחנו מחפשים... כמובן בסביבה בטוחה
-
@Mazda כתב במתי מופעלת מערכת abs ?:
ומה עדיף בעיניך? לאבד שליטה באמת בלי שליטה?
אני מפחד שיש תקלה באיביאס ואני רוצה לוודא שלא בצורה מבוקרת
מה אתה מציע?סע במקום פתוח עם חול ותבלום ותסובב את ההגה. אם הרכב בולם ישר ולא מתייחס להגה - אין abs אם הרכב נוטה לכיוון (לא יהיה היגוי מושלם) - יש abs.
אפשרות נוספת. סע בכ40 קמש (בכל מצע) ותבקש ממישהו שיסריט את הבלימה (בעיקר גלגלים קדמיים) ותראה אם הם 'נעולים' - אין abs, אם הם 'חצי נוסעים כזה' אז הabs עובד