המנוע קצת נחנק
-
לא יודע אם אני מדמיין... מקווה שכן.
לאחרונה בנסיעה במהירות מעל 90-100 קמ"ש, יש תחושה כאילו המנוע נחנק, מבחינת סל"ד זה כשהוא עובר את ה2750 סל"ד (בין 2.5 ל-3). לפעמים מתלווה לזה ריח של מנוע רותח בתא הנוסעים.אם תפתח את המכסה מנוע אחרי נסיעה ארוכה, יצא הבל רותח עם ריח של מנוע... כזה.מדובר בסוזוקי ספלאש 2013 ידנית, עשתה 183,000 בלעה"ר כ"י.
זה קרה רק בימים האחרונים, הרכב בבעלותי כבר יותר מחודשיים, ועד עכשיו היה סבבה.
יצויין, אני לא עובר איתו את 3.5 סל"ד.
בדקתי היום שמן ומים. השמן מצוין בגובה טוב עם צבע טוב. הנול קירור נמצא בין קו full לקו low.
פתחתי את המכסה של הנוזל קירור והרחתי... פשוט ריח מסריח... קצת ריח שרוף אולי.
שאלותיי:
האם אני מדמיין? אולי זה ככה בכל רכב עם מנוע קטן?
האם עניין הנוזל קירור הוא הגיוני ולגיטימי?
תודה מראש לעונים. -
@יראת-שמים מה המראה של הנוזל קירור?
-
@נייטרון-חפשי קרוב לשחור. אולי אפילו שחור ממש.
-
@יראת-שמים אתה בטוח?
דיברתי על נוזל קירור לא על שמן מנוע.
אם זה אכן כך אני לא רוצה להיות זה שיבשר לך את הבשורה.... -
@נייטרון-חפשי נגדיר את זה כך: לא בטוח שזה שחור... אבל זה ודאי כהה מהרגיל (בהשוואה ללפני שלשה שבועות שבדקתי פעם אחרונה).
זה המיכל מים... אני יודע איפה השמן ואיפה הנוזל קירור. (זה תמונה מהאינטרנט, לא האוטו שלי).
יש פה 2 דברים מוזרים:- לא עשיתי שום טיפול או משהו כזה בשלשה שבועות האחרונים (התקנתי מולטימדיה, אבל לא נראה לי קשור), ובכל זה קרה ודאי לאחרונה.
- השמן במצב מצוין!, גובה וצבע תקינים. מה יש לנוזל? או שאני מדמיין??
-
@נייטרון-חפשי לא נעים בכלל...
ואסביר:
למה חשבתי שזה כהה מדי? כי לא הצלחתי לפתוח את הרדיאטור עצמו, אז פתחתי רק את המיכל של הנוזל קירור. וכידוע הנוזל קירור לא מגיע עד למעלה (הקו פול נמצא באמצע), ובשילוב מיקום הרכב באור \ צל זה היה נראה לי כהה מדי. הבוקר בסיוע איזה יהודי יקר פתחתי את הרדיאטור וב"ה זה בצבע ירוק מעולה.
נשארה השאלה למה אני מרגיש שמנוע נחנק במהירות גבוהה, כנראה שאני מדמיין. -
-
@יראת-שמים יש נורת תקלה?
זה דבר שצריך מחשב בד"כ, יכול להיות ממיר או חיישן. -
@נייטרון-חפשי דבר ראשון, תודה רבה!
אין נורת תקלה.
הייתי במוסך לפני חודש ומשהו בקשר לזה ואז הוא חיבר מחשב והיה תקלה אחת שאכן היתה קשורה לתקלה דאז, והוא אמר שגם יש שורה על חיישן תת לחץ או משהו כזה, אבל זה נראה לו כמו משהו שפירקו לצורך תיקון וכשהחזירו שכחו לכבות את הנורה. אז הוא מחק / כיבה.
ואגב, הרכב נוסע ממש מצוין. למעט רעידות קלות (לא של הטורים) בניוטרל וכשהמאוורר לא פועל. וכמובן החשש חנק במהירות גבוהה מעט... -
@יראת-שמים כתב בהמנוע קצת נחנק:
לאחרונה בנסיעה במהירות מעל 90-100 קמ"ש, יש תחושה כאילו המנוע נחנק, מבחינת סל"ד זה כשהוא עובר את ה2750 סל"ד (בין 2.5 ל-3). לפעמים מתלווה לזה ריח של מנוע רותח בתא הנוסעים.
היה לי כזה גבר במאזדה 3 אם אני לא טועה זה היה כוהל שזייף
-
@יראת-שמים אולי @הכל-בעזרת-השם יוכל לכוון אותנו
-
לפעמים מתלווה לזה ריח של מנוע רותח בתא הנוסעים.
לגבי הריח אני מבין שלא היה לך קורונה כי אתה מריח טוב
ועכשיו לרכב
1 . יש לך ריח אחרי נסיע וזה נורמלי לגמרי במיוחד ברכב לא חדש וזה קורה כנראה בגלל אטם מכסה שסטומים יבש שגורם לנזילה/הזעה או סתם מילוי שמן בצורה שנזל טיפה אחוצה ועושה ריח ותעביר בבורר מצבים במזגן לסירקולציה פנימית
2 . לגבי המים שיש להם ריח היות והמים לא חדשים ואחרי שהרכב מגיע לטמפרטורה של מעל 100 מעלות האנטי פריז יוצר ריח כמו של חילבה (אנא ימיני)
תכלס בסוף אתה יכול להמשיך ליסוע חופשי. תטפל בדברים שכתבתי אם זה נכון וגם תבדוק מתי עשו טיפול לרכב אולי פילטר אוויר סתום
בהצלחה -
@הכל-בעזרת-השם כתב בהמנוע קצת נחנק:
(אנא ימני),
ממוצא צ'כי.
רק לי זה נשמע בערך כמו "טויוטה מייד אין פראנס?!"...😉
-
@הכל-בעזרת-השם דבר ראשון תודה רבה!!!
אטם מכסה שסטומים יבש שגורם לנזילה/הזעה
איך אני יכול לבדוק אם זה יבש? אם אין הזעה זה בסדר?
תעביר בבורר מצבים במזגן לסירקולציה פנימית
זה ככה כמעט כל הזמן, חוץ מבתחילת נסיעה שהאוטו רותח ואני מדליק פול פן עם שאיבה מבחוץ (בלי A/C).
תבדוק מתי עשו טיפול לרכב
האוטו ב-183,000 עשו לו טיפול ב-175,000. לא יודע מה החליפו כי זה הבעלים הקודם. גם הוא לא יודע... פשוט שם במוסך וחזר לקחת בלי לשאול מה עשו. על פניו שמן ופילטר ודאי החליפו כי הם במצב מצוין.
אני חשבתי לעשות את הטיפול הבא ב-190,000, להקדים? (הנסיעות שלי 60 אחוז עירוני והיתר בינעירוני, בערך. נהג יחיד, נוסע רגוע).אולי פילטר אוויר סתום
נראה במצב בסדר. פילטר מזגן (אם קשור) הוחלף לפני חודש ומשהו.
אני מבין שלא היה לך קורונה כי אתה מריח טוב
דווקא היה לי כמה פעמים... בפעם הראשונה איבדתי את הריח ליותר מחצי שנה... לקח זמן עד שהוא חזר לעצמו
-
איך אני יכול לבדוק אם זה יבש? אם אין הזעה זה בסדר?
כן
ולגבי טיפול הייתי ממליץ לעשות וכולל פלגים -
@הכל-בעזרת-השם ובאופן כללי בכזה ק"מ לטפל אחת ל10,000? ולא אחת ל15,000?
וכולל פלגים
ונוזל קירור? כלומר חוץ משמן, פילטרים ופלאגים, עוד משהו נצרך?
תודה רבה מאד! -
@הכל-בעזרת-השם ובאופן כללי בכזה ק"מ לטפל אחת ל10,000? ולא אחת ל15,000?
וכולל פלגים
ונוזל קירור? כלומר חוץ משמן, פילטרים ופלאגים, עוד משהו נצרך?
תודה רבה מאד!לא חייבים כמובן כל מה שאתה מחליף יותר טוב לרכב שמן ברקס נוזל קירור שמן גיר
-
-
@אלוף-העולם-1 כתב בהמנוע קצת נחנק:
שמן גיר
יש שיגידו שמזיק
אם לא החליפו עד עכשיו אז זה נכון אבל אם הוחלף אז כדאי לפי הוראות יצרן
-
@אלוף-העולם-1 כתב בהמנוע קצת נחנק:
שמן גיר
יש שיגידו שמזיק