האם אני חייב להמשיך לשלם ביטוח המקיף על רכב שהופקד אצל הכונס?
-
@אבי-ים כתב בהאם אני חייב להמשיך לשלם ביטוח המקיף על רכב שהופקד אצל הכונס?:
@aiib כתב בהאם אני חייב להמשיך לשלם ביטוח המקיף על רכב שהופקד אצל הכונס?:
אולי אם נבין למה עיקלו לו את הרכב יהיה יותר קל לענות.
נראה לי שהוא כתב את הסיבה
@מרסי כתב בהאם אני חייב להמשיך לשלם ביטוח המקיף על רכב שהופקד אצל הכונס?:
אין באפשרותו להשלים את התשלומים.
אבל זה לא מספיק כדי לענות על השאלה שלי.
זה מאד משנה אם ההעסקה היא רכב+ביטוחים והוא לא עומד בתשלומים או שהעסקה היא רק רכב והביטוחים זה משהו שהוא עשה בנפרד ולא כחלק מהעסקה והוא לא עומד בתשלומי הרכב. -
בהסכם המימון הוא חתום על התחייבות לביטוח מקיף? (כמו שהבנק דורש ביטוח דירה כל עוד ויש משכנתא)
אמר לי עובד בסנקאר שיש רכבים שמגיעים לחניון סנקאר ע"י עו"ד שמונה כאחראי על ההוצל"פ והוא משלם לסנקאר על חנייה כל יום שהרכב במגרש, ויש רכבים שמגיעים ישירות לסנקאר והם עושים משא ומתן עם כמה עו"ד מי יזכה בטיפול ברכב, וכנראה העו"ד שישלם לסנקאר אחוזים גבוהים יותר זוכה בטיפול ברכב.
תהליך כזה של משא ומתן עם העו"ד לוקח יותר זמן, ובסוף הכל על חשבון בעל הרכב שעיקלו לו את רכבו. -
הוא חייב כסף על הרכב. את הביטוח הוא עשה בנפרד ואני משלם את כל התשלומים. אני לא יודע האם כשהוא קנה את הרכב הוא התחייב למימון ישיר על ביטוח מקיף.
אבל השאלה היא, האם ברגע שהרכב במגרש שלהם , אין להם ביטוח של עצמם על הרכבים?
אם הרכב נגנב ח"ו, זה נופל עליהם או עלי?
מכירים עו"ד שמתעסק בזה? -
מכירים עו"ד שמתעסק בזה?
עו"ד יעלה לך יותר מעלות הביטוח...
לך לעו"ד קרוב שיוציא להם מכתב עם דרישה להפסיק לגבות את הביטוח.
אבל קודם כל תבדוק בחוזה של העסקה האם ישנה התחייבות לביטוח מקיף -
אבל קודם כל תבדוק בחוזה של העסקה האם ישנה התחייבות לביטוח מקיף
האם חייב או לא זה לא רלוונטי. הם לא יתבעו אותו אם הוא יוריד את הביטוח.
הם אומרים לו שאם הרכב לא מבוטח ויגנבו אותו מהמגרש זה לא באחריות המגרש אלא הנזק יפול עליו.
למעשה אני מציע קודם כל לבטל את ביטוח החובה כי כבר הרכב שם ולא נוסעים בו. לגבי המקיף, לדעתי תנסה לבקש מהביטוח שיעשו ביטוח רק על גניבה (לי הציעו דבר כזה, לא יודע אם זה קיים אצל כל החברות) ולא על תאונות.
תצלם את הרכב איך מסרת אותו כדי שאם הם יעשו שם תאונה (מוזיזים ממקום למקום) תהיה לך הוכחה שהתאונה שלהם.
אם אין בביטוח שלו אופציה לעשות רק גניבה, תשקול ליבור לחברת ביטוח אחרת, רק תבדוק אם וכמה משלמים על מעבר באמצע פוליסה.
מאמין שלר' @הכל-בעזרת-השם יהיה מה להוסיף.
-
@מאיר כתב בהאם אני חייב להמשיך לשלם ביטוח המקיף על רכב שהופקד אצל הכונס?:
האם חייב או לא זה לא רלוונטי. הם לא יתבעו אותו אם הוא יוריד את הביטוח.
אם הוא התחייב למה שלא יתבעו אותו?
הם לא מרוויחים כלום מהביטוח. המטרה שלהם היא שיהיה להם ביטחון שכספם יוחזר בעת תאונה. במידה ולווה מבטל את הביטוח לא נראה לי שהם יכולים לעשות משהו חוץ מלגבות את הרכב כי אין להם ערבות, רק שאת זה הם כבר עשו..
-
-
@הכל-בעזרת-השם אז לפיי זה, אתה ממליץ לשמר את הביטוח?
זה נורא מעצבן שהם מתעכבים ואני צריך להמשיך לשלם...
אם הרכב חלילה נגנב, הם באמת יידרשו ממנו את כל הרכב?
השאלה גם בכמה יימכרו אותו, כי הם כותבים בפירוש שהם לא מחויבים לקבל את ההצעה הכי גבוהה, אז כנראה שהם מוכרים למכרים שלהם במחיר שבא להם, השאלה בכמה.
אני רוצה להשתתף במכרז, השאלה אם יש סיכוי שיכבדו את ההצעה שלי. -
@aiib הם "לא" אלה שגובים את הביטוח. את הביטוח אני עשיתי בלי קשר אליהם דרך הפניקס.
אני שאלתי אותם במסירה של הרכב אם אני יכולה לבטל את הביטוח והם ענו לי שלא, כי אם הרכב ייגנב אצטרך לשלם עליו.לפי מה שאתה כותב זה כמו ש @מאיר כתב שאתה יכול לבטל אבל אז אתה עלול להפסיד. פשוט תשאל אותם אם זכותך לקחת את הסיכון
-
@הכל-בעזרת-השם כתב בהאם אני חייב להמשיך לשלם ביטוח המקיף על רכב שהופקד אצל הכונס?:
@מרסי אין בעיה לבטל ביטוח חובה לגבי ביטוח מקיף יש ביטוחים שעושים רק ביטוח גניבה
אבל הרכב גם יכול להידפק במגרש