מנוע מאט כשהמזגן פועל
-
@צילפינגים כתב במנוע מאט כשהמזגן פועל:
עדיף להנמיך או לכבות
@צילפינגים להנמיך שווה משהו? נראה לי שהמפוח לא לוקח כל כך הרבה חשמל זה בעיקר המדחס וזה לא משנה לו אם זה חזק או חלש
-
@יעקב כתב במנוע מאט כשהמזגן פועל:
@צילפינגים להנמיך שווה משהו? נראה לי שהמפוח לא לוקח כל כך הרבה חשמל זה בעיקר המדחס וזה לא משנה לו אם זה חזק או חלש
ברור שממכלול המזגן - מה שגוזל את הכוח מהמנוע זה המדחס, ורק הוא.
רק מה, ככל והמדחס יעבוד יותר זמן (-יהיה כבוי פחות), הפחתת הכוח תימשך יותר זמן.אשר על כן, ניתן להעלות את הטמפרטורה הרצויה (או להנמיך את הקור - אם זה בורר אנלוגי) וכך הוא יפעל פחות זמן, או לחילופין להנמיך את עוצמת הרוח מהמפוח, וכך המדחס יאלץ לעבוד (מעט) פחות זמן, שכן הקור נאבד ממנו יותר לאט כשננפחת עליו רוח חלשה יותר, אך זה כבר אמור להיות פחות משמעותי מאופציה א'.
כמובן שתועלת שתי אופציות אלו היא זמנית ו'לשעתה' בלבד, מאחר וכשהמדחס כן דולק, ממש לא משנה לו האם הוא יכבה בעוד 5 שניות או 95 דקות, הוא פשוט עובד ו'גומר' את הכוח.אגב, ישנם רכבים (בשמם הראוי להם: "ריקשות") שבהם כיבוי המדחס (AC) בזמן מאמץ של המנוע לא מחזיר את הכוח, רק בשיוט או עצירה, מנסיון.
-
@לך-תדע כתב במנוע מאט כשהמזגן פועל:
אגב, ישנם רכבים (בשמם הראוי להם: "ריקשות") שבהם כיבוי המדחס (AC) בזמן מאמץ של המנוע לא מחזיר את הכוח, רק בשיוט או עצירה, מנסיון
באמת? איזה רכבים למשל? בחשבון זה לא כ''כ מסתדר.... בסוף המנוע מתאמץץץץץ ואתה מוריד לו מאמץ הוא יכול להתאמץ יותר, והוא לא מסכים?? סדומניק!
-
@Klonimoos כתב במנוע מאט כשהמזגן פועל:
כבר דנו בזה בעבר פה, יש מחלוקת המומחים בעניין תעיין בכל השירשור היטב, ונראה שזה עניין טכני בכל רכב, ודלמא לא פלוג.
אבל בפשטות זה לא נכון וזה סוחב אותו דבר, ואני מכיר אישית גם 2 שיש להם ובדקו וראו שאין הבדל.ע"פ ידיעותי גז הוא פחות נפיץ מבנזין ולכן בהכרח סוחב פחות טוב במאמץ, השאלה היא האם זה מורגש ועל זה אתה יכול להביא עדויות, ואני מאמין שברכב עם 2000 כ"ס זה לא מורגש אבל אם תבדוק את זה על סוזוקי אלטו כולם יסכימו שהיא סוחבת פחות.
-
@נייטרון-חפשי כתב במנוע מאט כשהמזגן פועל:
כבר דנו בזה בעבר פה, יש מחלוקת המומחים בעניין תעיין בכל השירשור היטב, ונראה שזה עניין טכני בכל רכב, ודלמא לא פלוג.
אבל בפשטות זה לא נכון וזה סוחב אותו דבר, ואני מכיר אישית גם 2 שיש להם ובדקו וראו שאין הבדל.ע"פ ידיעותי גז הוא פחות נפיץ מבנזין ולכן בהכרח סוחב פחות טוב במאמץ,
לא מבין את הסברא! מה הנתון שעל פיו מוכרחת המסקנא?
השאלה היא האם זה מורגש ועל זה אתה יכול להביא עדויות, ואני מאמין שברכב עם 2000 כ"ס זה לא מורגש אבל אם תבדוק את זה על סוזוקי אלטו כולם יסכימו שהיא סוחבת פחות.
בנידון שאליו ציינתי לא דיבר רק על 2000 כח סוס, והשניים שאני מכיר אין להם אלפיים כ''ס.
לא רוצה להרחיב פה את הנידון הוא פשוט שם. ( ואכן ציינתי שיש שם מחלוקת, וכל אחד שיעיין בסוגיא שם. ) אם יש לך לומדע'ס, אדרבה! לך לנושא שם ותרים אותו.... אגב, אני גם דליתי משם והשקיתי פה, יש שם נושא די ברמה.
-
באמת? איזה רכבים למשל? בחשבון זה לא כ''כ מסתדר.... בסוף המנוע מתאמץץץץץ ואתה מוריד לו מאמץ הוא יכול להתאמץ יותר, והוא לא מסכים?? סדומניק!
@שמואל-קליין יכול לספר אם גם אצלו זה היה כך...
-
@Klonimoos הטורים לא עולים כשמדליקים את המנוע, רק יש תחושה כאי' הניחו על הרכב מטען גדול..
@שמואל-קליין כתב במנוע מאט כשהמזגן פועל:
זה משהו שהיה תמיד או התחיל לאחרונה?
האמת שזה כבר תקופה אבל משהו מרגיש לי שזה יותר מידי כבד על המנוע,
ומנסיונות במקומות שונים אין הבדל בין גז לבנזין.
תודה על כל התגובות -
@נמה כתב במנוע מאט כשהמזגן פועל:
האמת שזה כבר תקופה אבל משהו מרגיש לי שזה יותר מידי כבד על המנוע,
בכל אופן נעשה עוד נסיונות עם בנזין וחוזר חלילה לגז וננסה להסיק..
תודה על כל התגובותאין מה לבדוק זה תקין לחלוטין שהמדחס נכנס לפעולה הוא לוקח כח מהמנוע [רק מזגן על קור AC בלעז]
הגם שמדובר במנוע עם נפח מכובד אבל סך הכל גם הרכב עם נפך מכובד ומדובר במנוע אטמוספרי הידוע במומנט הנמוך שלו ובפרט שאתה מתאר את הבעיה בעיקר בעליות או בתחילת נסיעה ששם יש צורך במומנט רב [או בטורים גבוהים] .לגבי הענין של הגז מול הבנזין בביצועים זה נושא בפני עצמו שיש האמרו כאן שהגז בעל ערך אנרגטי נמוך יותר ויש שאמרו שהכל עניין של כיוונים מקצועים של מערכת הגז
-
@יצחק-רשטונ כתב במנוע מאט כשהמזגן פועל:
שהמדחס נכנס לפעולה הוא לוקח כח מהמנוע
אגב כמה כ"ס נחשב המזגן ברכב?