צפרת? שילמת! על אכיפת רעש אוטומטית וטכנולוגיה עכשווית...
-
תושבי המרכז הנוהגים לנהוג על כלי רכב, ודאי שמחו להתבשר בחודשים האחרונים על אכיפה אוטומטית נגד צפירות, שהחלה להתבצע בעיר פתח תקוה (הרוצה לשקר ירחיק עדותו?).
לאלו שהספיקו לשכוח מהידיעות על כך, הגיעה תזכורת בימים האחרונים מעירית תל אביב, אשר החלה לפעול בקול רעש גדול להצבת מערכת כזו גם בשטחה.
חשוב להבהיר: בפתח-תקוה המערכת פועלת ומנפיקה דו"חות, כבר מהחודש הקודם (יוני-6), לטענת החברה, עד כה הופקו כבר עשרות דו"חות שממש כעת הם בדרכם ל"עוד לקוח מרוצה", ולא שאלו כל המקרים שנלכדו, פשוט על כל תיעוד צריך להושיב פקח שישב וינפיק ממנו דו"ח (תיעוד המערכת - בהמשך), וכנראה כח-האדם שם מוגבל, ההוא לא קורא, ההוא לא כותב, והשלישי - כנראה עדיין בניגריה...
בתל-אביב (יפו), לעומת זאת - מדובר בפרוצדורה חוקית שעשויה לארוך חודשים רבים עד אשר תאושר אכיפה כזו (למה? אז ככה: נדרש אישור ממועצת העיר, ואז אישור ממשרדי הממשלה הרלוונטיים, ולקינוח גם אישור מועדת חוקה בכנסת ואז כמובן המתנה לכניסת התיקון לרשומות), אך תמיד מומלץ להישאר ב'היכון' לעדכון כזה, חבל על הכסף...ולפרטים הטכניים:
קודם כל, מה זה בדיוק המוצר הזה שיודע שאני צפרתי, ואולי זו בכלל המזראטי הלבנה שמגלחת בשעה זו ממש את המראה השמאלית שלי? (המרחק בינינו הוא מינוס 3.5 ס"מ, אפילו בן אדם לא מסוגל להבחין מי בדיוק צפר שם, האם החיפושית האדומה שלי (מודל 67') או המזראטי הלבנה, או שכל העסק הזה הוא בכלל מכונית-כלאים אחת...)אז כך, מדובר בפיתוח של חברה צעירה בשם NOize (לא Noise=רעש, למה? ככה!) שרשומה בכלל ב...קצרין, לחברה יש בסה"כ 10 עובדים, אך יש לה ביד מוצר שכנראה שווה את זה...
המוצר, שנראה באמת תמים וחביב, הוא בסה"כ קופסה מרובעת בצבע שחור שמחוברת למספר מצלמות צינור סטנדרטיות. בתוך הקופסה השחורה מתחבאים לא פחות מ-72 מיקרופונים (!) ומעבד המבצע ניתוח עוצמה ותדר של הצלילים.
המצלמות נדרשות בנוסף לצילום של השטח המוגדר, גם לזהות מספרי רישוי (עניין מעט מורכב מבחינה אופטית, בשל הצורך לניטרול של פילטרים שונים המיועדים להפחית סינוור, אך בהחלט מדובר בפונקציה נפוצה במצלמות אכיפה).
המיקרופונים מכוונים לעקוב רק אחרי רעשים ספציפיים, כמו במקרה המדובר - צפירה של רכב. ברגע שהמערכת מזהה אירוע שכזה, היא מסוגלת להשתמש בניתוח הזוית המופק ממערך המיקרופונים בכדי להבין מהיכן בדיוק נשמע הצליל שנלכד, ולשלב בין הנתונים הללו לנתונים האופטיים המופקים מהמצלמות, המידע מוצג בתור שכבה של גלי קול ויזואליים על-גבי התיעוד האופטי (זה לא ג'יבריש, פשוט הסתכלו על התמונה!).
אמנם המצלמות ככה"נ מכוילות כעת לצלילים של צופרי-רכב, אך כעיקרון הן מיועדות גם לאכיפה כלפי כלי רכב מרעישים (מערכות פליטה משופרות/פתוחות, או סתם כל דבר שנפלט מאופנוע שהוא לא טימקס), ועוד חזון למועד...
מניתוח שטחי של מסכי המערכת, נראה שמופיעים שם שני כיולים שונים, האחד בין 12.5 kHz ל-8.5 kHz, השני בין 19.7 kHz ל-9.1 kHz (להשוואה: האוזן האנושית בשיאה מסוגלת לשמוע בטווח שבין 20 הרץ ל-20 קילו הרץ), לא ברור האם מדובר בכיול שונה (עדכון) או בסתם 'דמו' לא מוצלח...
מהרגע שהתיעוד נקלט במערכת הוא ממתין לפקח שיעבור עליו, ויוודא שאכן ההרעשה המדוברת (צפירה, כן?) נעשתה שלא לצורך מניעת סכנה וכו' וממילא שלא כדין, או אז ינפיק הפקח המאושר דו"ח ע"ס 320 ש"ח (ככל הנראה), ואם מדובר ברכב חברה, כמובן יש בונוס - 730 ש"ח (כנ"ל).
זה המסך שיופיע בפני הפקח:
(ניתן להבחין בויזואלייות של שלושת הצפירות ע"ג הגרף)
וכאן הבן שואל: אם המערכת מכוונת לתדרים הללו, ומזהה תבניות של צפירה (צליל רצוף), אולי יותר פשוט להתקין איזו מערכת כריזה שתאפשר להעיר את הנהג שנתקע לפניכם ברמזור?
(לא חוקי, אני יודע, אך מערכות אוטומטיות כדוגמת נשואת הנושא אמורות ליפול בזה, ושוטר? הוא כנראה יצטרך להביא בוחן, שינסה לאתר את הרמקול המוסלק מתחת למכסה המנוע ליד הרמקול של הצופר - הדומה לו באופן מפליא...).
אם כבר דיברנו על נושא רעש, יש מהלך טכנולוגי נוסף בתחום, שבעצם אינו קשור במישרין לכלי רכב בדווקא, אך ארחיב עליו מעט (הרבה) רק בכדי שלא יווצר בלבול.
לפני תקופה החל המשרד להגנת הסביבה בפיילוט פריסת גלאי רעש בערים כפר סבא, ראשון לציון, פתח תקווה ולוד (כולם מאותו איזור, כנראה שכל שאר הארץ קשור רק למשרד הפריפריה...), סה"כ 165 גלאים (העלות? 2.5 מיליון ש"ח! בחישוב גס זה מעט יותר מ15 אש"ח לגלאי בודד...).
הגלאים חוברו למערכות העירוניות כך שהרשויות יוכלו לקבל מידע על רעש (מהאויר, הים והיבשה) בזמן אמת ולטפל בו (או בעיקר - ביוזם שלו, האזרח לדוגמה...) הגלאים אמורים גם להתחבר למערכות המשטרה, ולגרום לה לצאת לאכיפה יזומה, גם ללא קבלת תלונה על הרעש (זה יקרה מתישהו כשההוא עם הטאבלט יחזור מהפלאפל...).
בנוסף, המערכת תאפשר ליצור מפות רעש, שיציגו לתושבים את רמות הרעש הממוצעות באזורים השונים בעיר.אמנם גלאי הרעש הללו הם גלאים 'טפשים', שנועדו למדוד רק את עוצמת הרעש, ועל כן הם מכילים מיקרופון בודד, שכמובן אינו מסוגל לנתח את מיקום מקור הרעש, וכמו כן לא נלוית כלל מצלמה למערכת (מה כן יש שם? מקור מתח, מיקרופון ונתב סלולארי, זה הכל...), אך למערכת שפותחה לשם כך יש כיול בסיסי המאפשר לה להבדיל בין רמות רעש שונות. כך למשל, גלאי שמטרתו לנטר רעש מכביש מרכזי יכוון באופן שונה מגלאי שמטרתו ניטור רעש ממטוסים.
במשרד מאיימים כי אם הפיילוט יצליח - יורחב השימוש בטכנולוגיה גם לערים נוספות.
הגלאי ה'טיפש'
ואולי הייתם מעדיפים בכלל משהו כזה?
מומביי: "צפור יותר - תמתין יותר", אם הרעש מהצופר יעלה על 85 דציבל - הרמזור יתחיל את האדום מחדש... (תרגום חופשי)
וצ'ופר קטן לקורא הנאמן שנשאר עד הסוף, סקר חדשני וייחודי:
מוזמן להביע את דעתך על המערכת גם באמצעות שימוש באימוג'ים שהכינותי מראש עבורך (כן, אתה שם בצד!):
1. מעצבן, אבל אני בכלל הולך-רגל/לא יודע איפה העיר הזאת...2. לירות במי שחשב על הרעיון האוילי הזה (מטאפורית. מטאפורית)!
3. תפסיקו לצפור שם, בין כה עוד רגע יהיה שוב אדום (וגם נכבה לי המנוע כי שיחררתי את הקלאצ')...
4. רק נשק ביולוגי יכול לגרום לאנשים לא לתקוע את התנועה, אין סיבה לצפור...
-
@לך-תדע
שתיהיה בריא... כמה עוד יכול פוסט להשתבח..ע''ז נאמר @לך-תדע
למעשה יש פה שני אפשרויות או שיהיו צפירות והאנשים במרכז יוכלו להגיע הביתה, או שלא יהיו אבל עד שהם יגיעו לבית מרוב עייפות הם לא ישמעו את עצמם...
למנוע צפירות, צריך או להרחיב את הכביש, או לגור בעיר נורמאלית. ואכמ''ל.אגב, מכיוון שאתה מכור לעריכת פוסטים, ואחרי פוסט כזה ארוך... אני מקבל התראה ש @לך-תדע 'ערך פוסט' עכשיו אני צריך לעבור על הכל לראות איפה? אולי תציין לנו?
-
@Klonimoos כתב בצפרת? שילמת! על אכיפת רעש אוטומטית וטכנולוגיה עכשווית...:
@לך-תדע
שתיהיה בריא...אמן!
למעשה יש פה שני אפשרויות... או לגור בעיר נורמאלית. ואכמ''ל.
הבעיה היא עם האנשים המסכנים שכלל לא גרים שם (בהנחה ופ"ת בכלל קיימת...).
-
@YKingsmart
אגב, תאמין לי שחיפשתי, לא מצאתי...
(את הכתבה עצמה...) -
@לך-תדע כתב בצפרת? שילמת! על אכיפת רעש אוטומטית וטכנולוגיה עכשווית...:
הבעיה היא עם האנשים המסכנים שכלל לא גרים שם (בהנחה ופ"ת בכלל קיימת...).
עוד יגיע הזמן שיהיה בוויז כמו 'להמנע מדרכים מסוכנות 'מעבורות' להמנע מערים ללא תזוזה..
-
@לך-תדע נראה שזה עירבוב של מספר כתבות
זאת אחת מגיקטייםתודה על הכתבה הערוכה והניסוח המדהים
לפני תקופה החל המשרד להגנת הסביבה בפיילוט פריסת גלאי רעש בערים
מזכיר לי שבארצות הברית פרוסה בחלק מהאיזורים המועדים לפורענות מערכת לזיהוי רעשי ירי שמותקנת על עמודי רחוב (ששם זה נצרך בעקבות חופשיות הנשק)
נקראת גם: acoustic gunshot detection system
נראית בערך ככה או ככה
(בהנחה ופ"ת בכלל קיימת...).
בדיחה כל כך ספציפית😂...
נ.ב היא לא -
קיצר תנו לרוכבי האופניים החשמליים (ולא רק...) לשגע את המערכת.
הישראלים לא פראיירים. -
@גגגג כתב בצפרת? שילמת! על אכיפת רעש אוטומטית וטכנולוגיה עכשווית...:
@לך-תדע נראה שזה עירבוב של מספר כתבות
זאת אחת מגיקטייםלא ממש. אין (כמדומה) אפילו משפט אחד שהועתק ממקום כלשהו, את המידע אספתי ממקורות שונים.
אתה באמת רוצה את הביבליוגרפיה?
זה גם גיקטיים, וגם וואלה קארז, וגם פורום ה-15, וגם אתר עיריית פ"ת, וגם אתר עיריית ת"א, וגם ויקיפדיה (באנגלית), וגם המכלול, וגם פולגז, וגם אינפוספוט, וגם המשרד להגנת הסביבה, וגם צ'ק.איי.די.
וכנראה עוד כמה ששכחתי...והכי חשוב, הכל לוקט תחת סינון נטפרי, כך שבטוח פיספסתי אי-אלו פרטים פיקנטיים או מהותיים, מוזמנים לעדכן אותי.
-
@Klonimoos כתב בצפרת? שילמת! על אכיפת רעש אוטומטית וטכנולוגיה עכשווית...:
אגב, מכיוון שאתה מכור לעריכת פוסטים, ואחרי פוסט כזה ארוך... אני מקבל התראה שמישהו 'ערך פוסט' עכשיו אני צריך לעבור על הכל לראות איפה? אולי תציין לנו?
חזק! בל"נ.
(תמיהא לי כיצד עד השתא אישתמטיתא מעיני ספוילרך!) -
-
לך תדע הוא לא שמע לך -
@פתוח-לשמוע כתב בצפרת? שילמת! על אכיפת רעש אוטומטית וטכנולוגיה עכשווית...:
לך תדע הוא לא שמע לךכפי שזה נראה, מדובר באכיפה מקומית ולא אוטומטית.
יחד עם זאת, 'מריח' שבעקבות העלאת הנושא יש כמה שוטרים שלמדו על איסור צפירה במרחב העירוני...