רישום רכב בשביל פטור מאגרת רישוי
-
@admin כתב ברישום רכב בשביל פטור מאגרת רישוי:
ממתי צריך להיות בעלים של הרכב בשביל ביטוח?
מהניסיון שלי ניתן לעשות ביטוח על נהג שאינו בעל הרכב
כך עשו עלי ביטוח לפני שרכשתי רכב
וכך אני רשום ברכב של קרוב משפחה וזה הוזיל לוהסוכן התעקש על כך. אולי משהו חדש?
-
@TCRVO כתב ברישום רכב בשביל פטור מאגרת רישוי:
@aiib כתב ברישום רכב בשביל פטור מאגרת רישוי:
אני עשיתי ביטוח לפריוס 2010 דרך לובינסקי נהג חדש מעל גיל 24 (כולל עבר של תביעה)
ב11/23 ושילמתי כ4600 לביטוח מקיף לא כולל תאונה עצמית (הוי אומר מכסה גניבות ונזקי טבע)התקשרתי אליהם עכשיו, צד ג'+חובה 5850 לנהג מעל גיל 21 עם שנה רשיון
עם עבר ביטוחי של 3 שנים.
ללא עבר ביטוחי זה עוד 1450 ש"ח -
ב11/23 ושילמתי כ4600 לביטוח מקיף לא כולל תאונה עצמית (הוי אומר מכסה גניבות ונזקי טבע)התקשרתי אליהם עכשיו, צד ג'+חובה 5850 לנהג מעל גיל 21 עם שנה רשיון
עם עבר ביטוחי של 3 שנים.
ללא עבר ביטוחי זה עוד 1450 ש"חא. שנה רשיון עם עבר ביטוחי של 3 שנים?
ב. מעניין האם זה הגיל / עליית מחירי הביטוח / סוג הרכב / או סתם מזל -
עם עבר ביטוחי של 3 שנים.
ללא עבר ביטוחי זה עוד 1450 ש"חא. שנה רשיון עם עבר ביטוחי של 3 שנים?
בעל הרכב והפוליסה הוא עם עבר ביטוחי של 3 שנים והנהג הכי צעיר הוא בן 21 עם שנה רישיון
ב. מעניין האם זה הגיל / עליית מחירי הביטוח / סוג הרכב / או סתם מזל
זה בוודאי גם הגיל (וזה היה אמור להתקזז עם העבר הביטוחי) אבל בעיקר עליית המחירים, שנה שעברה שילמתי על נהג חדש ללא וותק של רישיון בכלל פחות 1000 שקל ממה שאני משלם עכשיו למרות שהוא צבר שנה של רישיון!
-
@admin כתב ברישום רכב בשביל פטור מאגרת רישוי:
@aiib מוזר
בכל הרכב מתקשר
ועושה ביטוח על נהג שינהג
בעל הרכב לא חייב להיות עם רישיון בכללנכון, אבל בעל הרכב צריך להיות בעל הפוליסה אפילו אם אין לו רישיון...
יש בזה היגיון מסויים כי בדרך כלל בעל הרכב הוא הנוסע הקבוע. -
זה רכב משפחתי ורשמו את הרכב ע"ש מי שיש לו עבר ביטוחי.
אגב, למישהו הזה אין בכלל רישיון אבל את חברת הביטוח זה לא מעניין...אשמח מאוד מאוד לדעת איך יש למישהו המסתורי הזה עבר ביטוחי, אם אין לו רשיון
ואיך העובדה שהרכב רשום על שם מישהו מוזילה ביטוח שרשום על שם מישהו אחר. -
@EBA כתב ברישום רכב בשביל פטור מאגרת רישוי:
זה רכב משפחתי ורשמו את הרכב ע"ש מי שיש לו עבר ביטוחי.
אגב, למישהו הזה אין בכלל רישיון אבל את חברת הביטוח זה לא מעניין...אשמח מאוד מאוד לדעת איך יש למישהו המסתורי הזה עבר ביטוחי, אם אין לו רשיון
כי היה רכב שרשום על שמו וממילא הפוליסה רשומה על שמו.
ואיך העובדה שהרכב רשום על שם מישהו מוזילה ביטוח שרשום על שם מישהו אחר.
להבנתי בעל הרכב שהוא בעל הפוליסה אמור להיות הנוהג העיקרי ברכב וממילא עיקר הביטוח נמדד על פיו (אפשר גם להמשיך את הסברא אם תרצה שבנאדם שלא היו לא תביעות הוא מספיק אחראי וישמור על הרכב ולא ייתן למישהו לא אחראי לנהוג על הרכב)
אז נכון שבמקרה שלי בעל הפוליסה אין לו רישיון אבל זה מקרים חריגים אז לא מצאו מקום להחריג את זה. (ואולי הסברא השניה קיימת כאן...) -
להבנתי בעל הרכב שהוא בעל הפוליסה
נו??? אז הביטוח רשום על שמו למרות שהוא לא נוהג!!!
על זה כתבתי
שרשמו את הביטוח על שם נהג אחר כדי להוזיל עלויות, זה לא "ניסיון לרמות", זה הצלחה.
וכמו שאמרתי בהתחלה, אני לא מביע את דעתי האם זה גזל או לא, וגם אם זה גזל אני לא מביע את דעתי אם חייבים לקיים את הפסוק "לא תגנובו" או שזו רק המלצה.
-
@EBA כתב ברישום רכב בשביל פטור מאגרת רישוי:
נו??? אז הביטוח רשום על שמו למרות שהוא לא נוהג!!!
על זה כתבתי
שרשמו את הביטוח על שם נהג אחר כדי להוזיל עלויות, זה לא "ניסיון לרמות", זה הצלחה.
לא הבנתי, חברת הביטוח מודעת מי בעל הרכב ומי בעל הפוליסה, את חברת הרכב לא מעניין כמה רישיון יש לו כי היא לא שואלת את זה. אותה מעניין אם יש לו עבר ביטוחי, עבר ביטוחי נמדד לפי בעלות על רכב ללא תביעות.
אז איפה הבעיה כאן?עריכה: רק כדי לחדד את הרעיון, אני בפועל נהגתי על הרכב הזה 9 שנים ולא עשיתי שום תאונה ולא הייתה שום תביעה, אבל מבחינת חברת הביטוח מה שחשוב מי רשום על שמו. הרכב והפוליסה ולא מעניין אותם מי נוהג יותר או פחות. גם לבנאדם שיש רישיון לא תמיד הוא נוהג... (ואדרבה אם יש עוד רכב בבית יש הנחה בחלק מהחברות כי פחות יסעו ברכב ובדרך כלל אחד מהרכבים משמש לצעירים והשני למבוגרים. אבל מה שקובע על שם מי רשום הרכב.)