החל מה 01.08 אכיפה על לוחית רישוי באופניים וקורקינטים חשמליים!
-
זה פורום רכבים אבל בכ"ז מי שרוצה קסדה הזמנתי את זו
לא נתקעה במכס [אע"פ שצריך תקן] והגיעה תוך פחות משבוע [כנראה זה מהארץ] -
@פתוח-לשמוע לענ"ד הקסדה הנ"ל לא הכי מומלצת שיש, בגלל שיש לה את המצחיה מקדימה ובנסיעה מהירה הרוח דוחפת את הקסדה אחורה.(מניסיון של כמה פעמים) אא"כ תשים אותה הפוך כשהמצחיה פונה לאחור.
ולמיטב ידיעתי זה נראה לי קסדה לרכיבת סוסים. -
-
על פי החוק יש מקום מסוים / מתקן חובה
או שאני יכול לקשור את הלוחית איפה שאני רוצה ? -
@אח-של-הניוטרון כתב בהחל מה 01.08 אכיפה על לוחית רישוי באופניים וקורקינטים חשמליים!:
או שאני יכול לקשור את הלוחית איפה שאני רוצה
או מקדימה או מאחורה
-
והמתקן , חובה ?
-
@אח-של-הניוטרון גם לא
-
@הכל-בעזרת-השם כתב בהחל מה 01.08 אכיפה על לוחית רישוי באופניים וקורקינטים חשמליים!:
@אח-של-הניוטרון גם לא
איך מתקינים לוחית רישוי על כלי חשמלי?
התקנת הלוחית מתבצעת בחלקו האחורי של הכלי על תושבת ללוחית (מקום להתקנת לוחית זיהוי) למעט מקרים חריגים בהם לא ניתן להתקין את הלוחית מאחור, לוחית הזיהוי תותקן בחלקו הקדמי של הכלי על הכידון. הלוחית תותקן באופן כזה שלא תוסתר.
מקור -
בהמשך לקישור נאמר שם
רישוי הכלים החשמליים יגדיל את אחריות הרוכבים והבקרה עליהם תגדל גם כן. למשל, ביצוע עבירות תנועה, כמו רכיבה על המדרכה, מהירות הנסיעה מופרזת, תחזוקה מכאנית ואחריות בגרימת תאונות דרכים ופגיעה בהולכי רגל ומשתמשי דרך נוספים- האחריות תהיה על רוכב הכלי החשמלי וזהותו תהיה ידועה לפי מספר הרישוי.
יקבלו קנס בדואר ממצלמה אם נסעו מעל 25 קמ"ש?
-
@פתוח-לשמוע מישהו יודע באמת האם יקבלו קנס בדואר מצלמות מהירות
-
@אח-של-הניוטרון כתב בהחל מה 01.08 אכיפה על לוחית רישוי באופניים וקורקינטים חשמליים!:
@פתוח-לשמוע מישהו יודע באמת האם יקבלו קנס בדואר מצלמות מהירות
לא חושב שיש מצלמה שמכוונת למדידת מהירות נמוכה כזו, בד"כ מודדים מהירויות גבוהות 70-80 קמ"ש בעירוני, ולפחות 110 קמ"ש בדרך מהירה.
בנוסף לא ברור לי שזה כל כך קל למדוד מהירות נסיעה באופניים באמצעות מצלמה, הם צרות ורזות מאד ויותר קשה לחיישן להתמקד בדיוק עליהם תוך כדי נסיעה. -
@simon כתב בהחל מה 01.08 אכיפה על לוחית רישוי באופניים וקורקינטים חשמליים!:
לא חושב שיש מצלמה שמכוונת למדידת מהירות נמוכה כזו, בד"כ מודדים מהירויות גבוהות 70-80 קמ"ש בעירוני, ולפחות 110 קמ"ש בדרך מהירה.
הגיוני. ובנוסף, מישהו יצטרך לבנות מערכת שתדע לקבוע עבירה לפי לוחית הרישוי (דוגמה: נמדדה תנועה של 40 קמ"ש, המערכת תבדוק: זה כלי רכב? תקין, אין דו"ח, זה קורקינט? עבירה, יש דו"ח). שזה ממש לא מופקע מבחינה תכנותית, אך לא בישראל 2024...
בנוסף לא ברור לי שזה כל כך קל למדוד מהירות נסיעה באופניים באמצעות מצלמה, הם צרות ורזות מאד ויותר קשה לחיישן להתמקד בדיוק עליהם תוך כדי נסיעה.
החיישן במצלמות קבועות (בארץ, בשנים האחרונות) פשוט מזהה מעבר מעליו ע"י חיישן מגנטי (בשונה ממכמונות ניידות ששם זה לייזר/דופלר).
-
@לך-תדע כתב בהחל מה 01.08 אכיפה על לוחית רישוי באופניים וקורקינטים חשמליים!:
החיישן במצלמות קבועות הוא מכני (בשונה ממכמונות ניידות ששם זה לייזר/דופלר) וע"כ מסתבר שאין מניעה עקרונית שהוא יזהה גם הולכי רגל (אא"כ הוא מגיב ממשקל X בלבד, וגם אז מסתבר שהמשקל בנקודת הלחץ של קורקינט לא הרבה יותר נמוך מכלי רכב, היות ושטח הדריכה שלו הרבה יותר מצומצם, אך איני יודע עד כמה המערכת מושפעת מהמשקל הנקודתי).
עד כמה שידוע לי המצלמות עובדות בצורה שונה
יש במצלמה מד מרחק והיא יורה שלוש תמונות עם חותמת זמן המערכת מחשבת כמה מרחק הרכב עבר בין התמונה הראשונה לאחרונה בכמה זמן (ואז תשאל למה 3 תמונות הרי מספיק 2 הנה התשובה)
מצלמת רמזור עובדת כמעט באותה צורה אבל בלי המד מרחק ומצלמת אחד ביציאה (המגנט שעל הכביש מזהה שיצא רכב באדום) 2 במרכז הצומת ו3 בסוף (לכן אם אתה רוצה לעבור צומת בלילה באדום תתקדם למרכז עצור ואז תמשיך בנסיעה אחרי הפלאש השלישי) ובגלל שבמדינה שלנו אותה מצלמה משמשת לשניהם בדר"כ גם במצלמת מהירות יש 3 תמונות למה? ככה! -
@יעקב-מ-פינס
דיברתי על מצלמות גטסו (כמדומה שכל המצלמות הקבועות כיום הן מדגם זה, Gatsometer GS11 ליתר דיוק), ככל הידוע לי הטריגר הוא חיישנים, וכמופיע בשרטוט לעיל (עקרונית הן יודעות לעבוד גם עם מכ"ם, אך בארץ בחרו לעבוד כך).
אותן המצלמות אכן משמשות גם לאכיפת מהירות, וגם לאכיפת רמזור.אגב, יש נפק"מ לשיטת הגילוי - לגבי אופן ההתקנה, בכדי למנוע מצב שהשראה מרכב בנתיב השני תשבש את הקריאה בנתיב אחר, כמובן שבפועל, מאחר והמצלמות הן דו שימושיות, רמזור ומהירות, ההתקנה היתה ע"פ המפרט של רמזור...
מתוך מצגת של משטרת התנועה:
מקור והרחבה כאן. כאגב, 'מיצו' הוא מקור הידע האיכותי ביותר שאני מכיר בעברית לנושא.