האם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?
-
@מאיר כתב בהאם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?:
אז נכון שכמעט כל החשמליות עדיין באחריות, אבל לדעתי מתי שהוא הבלון הזה יתפוצץ וזה כנראה יקרה כשהאחריות תסתיים באופן גורף ואז אנשים יתקעו עם סוללות מתות ותקלות מטופשות של סינים שאף מוסך לא יודע איך לתקן וצריך ללכת למורשה שיכיר במצוקת הלקוח ויהיה לו לרועץ... אז גם המחיר של החשמליות שעם אחריות יקרוס כשהקונים ידעו לקראת מה הם הולכים..
אם החברות יתעקשו וימשיכו לחשמל את הענף כנראה שתהיה הוזלה בעקבות פיתוחים של סוללות וביצועים אבל עוד נראה
-
@מאיר כתב בהאם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?:
אז נכון שכמעט כל החשמליות עדיין באחריות, אבל לדעתי מתי שהוא הבלון הזה יתפוצץ וזה כנראה יקרה כשהאחריות תסתיים באופן גורף ואז אנשים יתקעו עם סוללות מתות ותקלות מטופשות של סינים שאף מוסך לא יודע איך לתקן וצריך ללכת למורשה שיכיר במצוקת הלקוח ויהיה לו לרועץ... אז גם המחיר של החשמליות שעם אחריות יקרוס כשהקונים ידעו לקראת מה הם הולכים..
יותר ממסכים!
טענתי ביחס לשאלת המחיר, ורק ביחס אליה.
אגב, לגבי הסוללות כבר דובר בינינו (בין השאר) כאן - דעתי שהרכבים הללו עשויים להתברר כמוצר בעל אורך חיים קצר, והכי גרוע - ללא מעקפים (מה שכן קיים בהנעה המסורתית). -
יש גם את הMG מ2021 שאפשר למצוא בסביבות 70-80 אלף אבל זה ההתחלתי ככה שמשאיר למומחים פה
-
בכל העניין של רכב חשמלי למול בנזין, יש להוסיף לרעת הבנזין את הטיפולים היקרים, לחשמלי אין כ"כ הרבה חלקים (ראש מנוע, אטמים, רצועת טיימינג, אלטרנטור, משאבת מים, סטארטר, כוהילים, פלאגים, רדיאטור על כל מערכותיו, ועוד כמה צרות).
כמו"כ יש הפרש באגרת הרישוי של כ800 ש"ח בשנה.
מצד הביטוח, בהנחה שרכב הבנזין ישן והחשמלי חדש, מסתמא החשמלי יש לו מערכות בטיחות שונות, מה שיוזיל את הביטוח. -
@יוסיוס כתב בהאם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?:
בכל העניין של רכב חשמלי למול בנזין, יש להוסיף לרעת הבנזין את הטיפולים היקרים, לחשמלי אין כ"כ הרבה חלקים (ראש מנוע, אטמים, רצועת טיימינג, אלטרנטור, משאבת מים, סטארטר, כוהילים, פלאגים, רדיאטור על כל מערכותיו, ועוד כמה צרות).
מכיוון שבחשמלי יש אחריות לכן הם דורשים שפעם בשנה תבוא לעשות טיפול בחברה שכולל בדיקה כלשהי והחלפת פילטרים ורענון איזה נוזל גובים על זה סכום נחמד (עדיין לא כמו התיקונים של בנזין אבל זה סכום)
מצד הביטוח, בהנחה שרכב הבנזין ישן והחשמלי חדש, מסתמא החשמלי יש לו מערכות בטיחות שונות, מה שיוזיל את הביטוח.
נכון, אבל בישן אתה מן הסתם תעשה רק צד ג' שיעלה 1000 ₪ אבל בחשמלי מכיוון שזה רכב יקר אתה תעשה מקיף שיעלה 7 אש"ח ומעלה