יוצא עשן לעיתים רחוקות - מה עושים?
-
שלום לכולם
יש לי טויוטה ורסו 2009 קניתי יד 3 150,000
(באזור ה-200,000 הלך הגיר ולאחר תקופה גם המנוע... זה סיפור בפני עצמו)
מה שאני רוצה לשאול, לפעמנים כשאני מאמץ את הרכב ביותר כמו בעליות לירושלים כשאני לוחץ פול גז ולא נותן לרכב לנוח, יוצא מעט עשן מאזור המנוע ולא נדלקת לי שום נורה,
לאחר שאני נותן לרכב לנוח איזה חצי שעה, כאילו לא קרה כלום, כך כל כמה חודשים.
שאלתי במוסך אמרו לי לא יודעים, לא רואים בעיה, אבל תכל'ס זה מוזר דבר כזה, זה קרה לי כבר פעמיים, מישהו יודע משהו? תודה רבה -
@רפאל-יהושע כתב ביוצא עשן לעיתים רחוקות - מה עושים?:
כשאני לוחץ פול גז ולא נותן לרכב לנוח,
מערכת הקירור של הרכב מוגבלת וכשאתה לוחץ פול גז בעליות של ירושלים (בטח גם עם תפוסה מלאה ברכב) לזמן ממושך, לא מן הנמנע שהחום יעלה. במיוחד ברכב ישן שבו מערכת הקירור עלולה לאבד אפקטיביות. יתכן והחיישן של טמפרטורת המנוע תקול ומשכך אינך רואה שעלה חום המנוע.
-
@רפאל-יהושע אולי זו נזילת שמן קטנה מאוד שקורית רק במאמץ, ואז השמן נוזל על הסעפת ונשרף, וגם טיפת שמן אחת עושה עשן גדול
-
@EBA כתב ביוצא עשן לעיתים רחוקות - מה עושים?:
@רפאל-יהושע אולי זו נזילת שמן קטנה מאוד שקורית רק במאמץ, ואז השמן נוזל על הסעפת ונשרף, וגם טיפת שמן אחת עושה עשן גדול
השואל כתב שיוצא עשן מאיזור המנוע ולא מהאגזוז. אם בשריפת שמן יוצא עשן מקדימה זה חידוש עבורי.
-
@רפאל-יהושע פעם גיסי לקח את הרכב ובאמצע הנסיעה כל המנוע התמלא עשן עצר בצד ומוסכניק שעבר שם אמר שהלך המנוע שבוע חלף בחיפוש רכבים עד שבמקרה אמר בא נתניע ועבד רגיל מסתבר שהצינור מים התפוצץ..
-
@מאיר כתב ביוצא עשן לעיתים רחוקות - מה עושים?:
השואל כתב שיוצא עשן מאיזור המנוע ולא מהאגזוז. אם בשריפת שמן יוצא עשן מקדימה זה חידוש עבורי.
הוא התכוון שהשמן נוזל/מושפרץ מהמנוע החוצה לתוך התא מנוע ושם נשרף
אותו הדבר יקרה למי שממלא שמן מנוע לא בזהירות