המלצות לרכישת רכב
-
שלום רב
אשמח לשמוע חוות דעת ממכם
אני לפני קנית רכב ורציתי לפרט את הצרכים שלי ולשמוע את דעתכם
אני גר בירושלים צריך את הרכב ל 40- 50 ק”מ ביום (לחלק את הילדים ולכולל) כמעט ואין לי נסיעות בין עירונית (ברמה שכבר 3 חודשים לא יצאתי מירושלים...)
אני צריך תא מטען סביר (לא קטן)
הסכום שאני רוצה לשים בין 20 ל30 אלף (ואם היה משהו משתלם אני מוכן יותר)
להשקיע בהיברידית? הק”מ שאני משתמש מצדיק את הסיכון שהבטריה תילך (כלומר בנסיעות שלי אני לא מכסה את הבלאי של הבטריה)
ללכם על טיוטה הונדה בשנתונים ישנים?
או לקחת רכב בסגנון קיה פורטה וכד’ בשנתון יותר מתקדם וכד’?
דעתכם חשובה לי ואשמח לשמוע אותה או כל ראיון אחר
תודה מראש! -
קצת לא מסתדר שאתה נוסע רק בתוך העיר ומגיע ל40-50 ק''מ ביום
בכל אופן לאדם שנוסע רק בעיר וזה התקציב שלו אני ממליץ ללכת על כיוון של פורטה או איי 35
כי כשאתה לוקח פריוס ישנה יש עוד בלאי שאתה משלם עליו מעבר לדלק
וגם שבי-ם יש הרבה עליות ושם ההיברידי פחות...אפשר גם לפנות אלי בטלפון ואסביר בהרחבה
-
@בעל-עגלה
אני מבין שאתה צריך 5 מקומות.
אם זה רק לבתוך העיר, וחשוב חיסכון, אז תקנה אולי רכב עם מנוע קטן, וזה יצא לך גם חסכוני בדלק, וגם במחיר יותר זול, כמו סיריון, או אטרז' וכדו'
אגב, הם נקראים בינוניים, ודי מרווחים, אבל לא קטנים ולא גדולים.
אפשר להתעניין, מדוע אתה צריך מנוע חזק?@בעל-עגלה כתב בהמלצות לרכישת רכב:
@Klonimoos כתב בהמלצות לרכישת רכב:
אפשר להתעניין, מדוע אתה צריך מנוע חזק?
אני עולה את בגין כל יום ואני לא רוצה להיות הסיריון שסוחב את בגין ופוקק לכולם את התנועה...
לשיקולך, נ''ל שכבודו קצת נסחף, האטרז' באמת חלש בזה, אבל מנוע 1300 אמור לבצע יפה, אין לי ניסיון אישי שם עם מנוע כזה, שיקול של חיסכון.
-
אפשר להתעניין, מדוע אתה צריך מנוע חזק?
אני עולה את בגין כל יום ואני לא רוצה להיות הסיריון שסוחב את בגין ופוקק לכולם את התנועה...
-
@שמואל-קליין כתב בהמלצות לרכישת רכב:
קצת לא מסתדר שאתה נוסע רק בתוך העיר ומגיע ל40-50 ק''מ ביום
אם אתה ירושלמי ונוסע לדוגמא הלו"ש בית וגן נווה יעקב פלוס כמה סיבובים זה יכול ליהיות הגיוני בהחלט...
-
לשיקולך, נ''ל שכבודו קצת נסחף, האטרז' באמת חלש בזה, אבל מנוע 1300 אמור לבצע יפה
הסריון לגמרי תוקע את בגין מנסיון אישי
-
@עמשא-בן-יתר כתב בהמלצות לרכישת רכב:
הסריון לגמרי תוקע את בגין מנסיון אישי
לכמה קמ''ש אתה מגיע איתו בעליות?
-
@Klonimoos תלוי באיזה ק"מ אני מגיע אם זה ממהירות סבירה אז הוא יכול להגיע בקלות ל100 + ולסחוב יפה.
אבל אם זה מ0 אז לוקח לו המון זמן לטפס -
למה לא לקחת יונדאי איי 25 מנוע 1600?
-
@בעל-עגלה כתב בהמלצות לרכישת רכב:
@Klonimoos איזה רכב את ממליץ של מנוע 1300
אינני יודע מחירים כ''כ. וע''כ עדיף שתחפש ביד שתים, ותתייעץ ספציפי.
אבל לפי מה שכתבת כאן לכאו' זה לא מספק אותך...🤔
אפי' שאני חולק עקורנית על מה שכתבו פה ואני חושב שגם סיריון יעלה יחסי. בסדר ויגיע ל-60 קמ''ש עם רכב מלא בעליות קשות, לדעתי זה משתלם, גם יחסית לאמינות של הרכב, גם שהוא מרווח וגבוה, גם חסכוני בדלק, ונח בחניות.
בכל מקרה חשוב יותר מתמיד רכב אמין, כי אתה הרבה בתוך העיר, ואם אתה רוצה 1600 אז למה לא הקורולה האמינה והטובה? -
יונדאי איי 25 מנוע 1600
מה הטווח מחירים שלו אצלך בשנתונים 14 - 15 עם ק"מ נורמאלי?
-
@Klonimoos כתב אז למה לא הקורולה האמינה והטובה?
זה לא נראה לי משתלם לקבל קורלה 2012 מינוס ו200.000 ק”מ ב30.000 זה נראה לך מצדיק את המחיר? בסופו של דבר הוא רכב יותר ישן ויש לו בלאי טבעי..
נניח ש באי 25 שהוא רכב אמין היה כמה תיקונים זה עדין שוה לקבל רכב יותר מתקדם בשנתון פחות קילומטרים
מה אתה אומר יש צדק? -
מה אתה אומר
אינני מבין ממש בניבכי נפשות הרכבים, יתכן וה @מייבינים פה, יגיעו איתך לניבכי רכבים ש'העויילם' פחות מודע לעדיפותם.
דא עקא, שקצת קשה להמליץ 'מלמעלה', אם תתן כמה אופציות שראית ביד 2 וכדו' אתה תעזר הרבה יותר!
אך שים לב, שהשיקול שלך נשמע הגיוני, אך למעשה, אם הלכה רופפת בידך, פוק חזי מאי עמא דבר, ורוב ככל השכונות החרדיות, שפחות מעניין אותם 'שופוני' אלא תכלס' רכבים אמינים, שנוסעים, משתדלים ליהיות חסכוניים, משתמשים הרבה בקורולות והסיריונים, עם ק''מ כמו שכתבת ונהנים עד הגג!
ואני מכיר אישית! כמה וכמה כאלו.
טיפ: תעשה חיפוש בפורום של המילה 'המלצה' ותראה את ההלך רוח של המומחים, כך תבא עם שיעורי בית... -
@ez058 כתב בהמלצות לרכישת רכב:
יונדאי איי 25 מנוע 1600
מה הטווח מחירים שלו אצלך בשנתונים 14 - 15 עם ק"מ נורמאלי?
32-33
למנוע 1600 ק''מ באיזור 160 -
הסכום שאני רוצה לשים בין 20 ל30 אלף (ואם היה משהו משתלם אני מוכן יותר)
להשקיע בהיברידית? הק”מ שאני משתמש מצדיק את הסיכון שהבטריה תילך (כלומר בנסיעות שלי אני לא מכסה את הבלאי של הבטריה)
ללכם על טיוטה הונדה בשנתונים ישנים?טויוטה היברידית עם קמ נמוך וסוללה חדשה בחברה , לא תמצא מתחת ל45 לא משנה אם זה פריוס או אוריס וגם במחיר הזה תצטרך לחפש הרבה זמן עד שתמצא ובלי הנתונים האלו אפילו שבנסיעה עירונית יש חיסכון משמעותי בדלק לדעתי לא כדאי כי יש סיכון מאד גבוה על הסוללה וזה לא דבר זול בכלל אלא אם כן תקנה רכב בן 8-9 עם אחריות לסוללה ואז יהיה לך כמה שנים של ראש שקט אבל שוב המחיר בהתאם
בתקציב שלך [יותר לכיוון ה30אלף] אתה יכול למצוא הונדה אינסייט או ג'אז היברידית במצב טוב שהם קצת יותר קטנים ממשפחתית ממוצעת אבל בסופו של דבר אם תקנה אחד מהם תגלה שאין לך כל כך דברים שהפסדת בגלל שהרכב שלך קטן מעט ממשפחתית מהשורה ,[המערכת היברידית שם שונה מטויוטה וזה מתבטא במעלה ובחסרון מצד אחד החיסכון בדלק לא כל כך משמעותי משאר הרכבים עם נפח דומה ומצד שני גם הסוללה לא נהרסת כמו טויוטה] רכבים אמינים שנותנים לבעלים שלהם ראש שקט.
אופציה שניה היא משפחתית יפנית ממוצעת כדוגמת טויוטה קורולה , מיצובישי לנסר , מאזדה 3 , הונדה סיוויק ,[ פחות מומלץ סובארו אימפרזה] כמובן תעשה סקר שוק ותנסה למקסם את הכסף שלך לרכב עם נתונים כמה שיותר טובים מבחינת ק"מ שנתון וידיים [ טויוטה יקרה יותר אחריה הונדה אחריהם מאזדה ומציובישי]
אופציה נוספת רכב אירופאי בסגנון סקודה ראפיד/פאביה או סיאט טולדו וכדו' , חשוב מאד למצוא רכב שמור מאד עם ק"מ נמוך מאדם יציב ואמיד והיסטורית טיפולים מסודרת , הרכבים האלו רגישים יותר מיפניות אך ברכב שמור ממש לא כמו שאנשים נוטים לפחד מהם
במאמר המוסגר אם אתה מתכנן להשאיר את הרכב לתקופה ארוכה אולי כדאי לך לקנות יפנית עם מנוע מכובד ולהסב לגז .
[כל הנכתב הוא על מנת שתעיין בדברים ותחשוב על הכיוון שאתה רוצה , לאחר שתסגר על כיוון תוכל להתייעץ פה שוב עם הציבור על רכבים ספציפים]
-
@יצחק-רשטונ סיכום מושלם וממצה רק מה שכתבת
אופציה נוספת רכב אירופאי בסגנון סקודה ראפיד/פאביה או סיאט טולדו וכדו'
הרכבים האלו רגישים יותר מיפניות אך ברכב שמור ממש לא כמו שאנשים נוטים לפחד מהם
אני מוסיף שמעבר לרגישותם יש לחלקים שלהם בלאי גבוה יותר מיפניות (אולי לזה התכוונת)
וגם יש להם יותר שכלולים כמו טורבו וגיר רובטי כפול ועוד מערכות חשמליות ואלקטרוניות למינהם ולכן גם יש להם (קצת) יותר תקלות