נדלק לי נורת vctf באינסייט 2014 אפשר לנסוע עם זה משהו כמו 100 ק"מ או שזה דחוף?
-
תודה!
-
@הכל-בעז-ה שאלתי מוסכניק מוכר מאד והוא אמר לי שאין צורך במקורי רק שיהיה בתקן, נכון?
-
@sandstorm ברכב הזה זה מאוד חשוב ונדלק אחרי 70- 60 K
-
@הכל-בעז-ה קרה אצלי גם כן אחרי 50k ק״מ מאז שהוחלף השמן בטיפול שגרתי ולפי מה שהבנתי אז זו לא נורת אזהרה אלא התראה על טיפול תקופתי (זה נדלק על מסך האינפורמציה ולא בלוח מחוונים) ולכן רק איפסתי את האזהרה. בכל אופן אין לי באמת ידע בנושא אז @ppp קח זאת לתשומת ליבך
-
@sandstorm אף אחד לא מחייב להחליף רק אם אתה רוצה לשמור על הגיר זה מה שיצרן דורש מניסיון בגיר CVT כדאי להחליף בזמן גם בטויוטה וורסו מי שלא מחליף במוקדם או במאוחר ישלם 7000 ש"ח על גיר
-
@הכל-בעז-ה כתב בנדלק לי נורת vctf באינסייט 2014 אפשר לנסוע עם זה משהו כמו 100 ק"מ או שזה דחוף?:
גם בטויוטה וורסו
אוונסיס, ראב 4, קורולה, אוריס, בקיצור גיר K313
קראתי על זה פעם אני אחפש,
@הכל-בעז-ה בפריוס זה לא קיים? -
-
@הכל-בעז-ה דיברתי עם עוד מוסכניק מוכר ואמין והוא אמר לי ששמן שעומד בתקן ושמן מקורי של הונדה זה כמו שתי חבילות של סוכר עם אריזה שונה.
אתה גם דיברת על שמן בתקן? -
@מאיר כתב בנדלק לי נורת vctf באינסייט 2014 אפשר לנסוע עם זה משהו כמו 100 ק"מ או שזה דחוף?:
זכורני שהבעיות בגיר הן בדגמים ורסו ואוונסיס. טעיתי? (מכיר אוריס עם חצי מליון ק"מ עם גיר מקורי)
אתה צודק, משום מה זה אותו גיר ברכבים הללו אבל האוריס קורולה מצליחים בגדול לשרוד את זה (ולכן שאלתי את @הכל-בעז-ה על פריוס גם)
קראתי גם שבוורסו ואוונסיס המעברי שמן הם בעצם צינורות דקים יותר שנוטים להיסתם יותר משאר הדגמים
-
@הכל-בעז-ה
תשים לב זה משפיע גם על ההבריידי שהרכב לא חסכוני כל עוד לא החלפת "עונש"
מהרגע שהנורה מתכבה זה חוזר לתחייה -
@ppp כתב בנדלק לי נורת vctf באינסייט 2014 אפשר לנסוע עם זה משהו כמו 100 ק"מ או שזה דחוף?:
תגובה: מה זה נורת CVTF בהונדה אינסייט 2014
האמת שבעזה כבר כתב פה הכל , אבל אני יעשה רגע סדר ,
גיר cvt הוא גיר אוטמטי אך בשונה מגיר אוט' רגיל הוא בנוי בצורה של שני קונוסים זה מול זה שאחד מחובר למניע [מנוע] ואחד למונע [גלגלים] וביניהם רצועה כאשר הרכב בוחר בהילוך נמוך הרצועה תזוז לצד הצר של הקונוס המניע ולצד הרחב של הקונוס המונע ככה שכל סיבוב של המנוע יסובב רק חצי סיבוב של המונע גלגלים ובהילוך גבוה זה הפוך , הרעיון בדיוק כמו באופניים שיש כמה גלגל שיניים במניע [פדאלים] וכמה גלגלי שיניים במונע [גלגל אחורי] וביניהם שרשרת והיחס ביניהם יקבע כמה מתוך הסיבוב של הפדאלים יסובב את הגלגל רק שברכב זה עובד בצורת קונוסים שעליהם שרשרת חלקה שמוחזקת רק באמצעות הלחץ על הקונוסים , ולכן זה מערכת מאד רגישה עם הרבה שחיקה ולכן מאד חשוב להלחילף לה שמן בזמן , הנורה שנדלקה לך אומרת שהגיע הזמן להחליף שמן , הנורה כמובן לא נדלקת סתם ! כדאי מאד להחליף לשמן מקורי ולא לשמן תחליפי אפילו שיש שמנים של חברות רציניות שעומדים בכל התקנים והדרישות של היצרן ואפילו שהיצרן גם לא מייצר את השמן בעצמו אלא אצל יצרן שמנים מקובל בקרב המתמחים בתחום ששמן תחליפי מכיוון שהוא בא להחליף שמנים של המון סוגי יצרנים התכונות שלו מעט שונות משמן לרכב ספציפי , עלות השמן עצמו קצת גבוהה ולפעמים יוצא יותר זול להחליף אותו במוסך רשמי של החברה מכיוון שהם מחליפים אותו בתדירות גבוהה הם קונים גלונים של 20 ליטר במחיר זול מה שמאפשר להם להשוות מחיר עם מוסך מורשה אחר במקרה הזה , בדבר הזה לא חוסכים .
סוג הגיר הזה נמצא בכמעט כל רכב יפני חדש ובחלק מהיפניות היותר וותיקות כמו למשל מיצובישי לנסר 1.8 ואוטלנדר , טויוטה אוונסיס וורסו , סובארו b4 ואאוטבק בערך משנת 2010 ,תדירות החלפת השמן משתנה בין יצרן ליצרן וניתן למצוא אותה בספר רכב
[במאמר המוסגר לרכבים ההיברידים של טויוטה יש גיר דומה שנקרא מפצל כח אבל הוא עובד קצת שונה והוא רגיש פחות] -
@יצחק-רשטונ כתב בנדלק לי נורת vctf באינסייט 2014 אפשר לנסוע עם זה משהו כמו 100 ק"מ או שזה דחוף?:
במאמר המוסגר לרכבים ההיברידים של טויוטה יש גיר דומה שנקרא מפצל כח אבל הוא עובד קצת שונה והוא רגיש פחות
ראשית ייש"כ על התגובה המפורטת.
שנית, אולי תוכל לפרט על מפצל הכוח יותר? ובמידה וכן, נעשה בל"נ נושא בנפרד בעניין הגיר הרציף. -
@יצחק-רשטונ א. מגיע לך תוית של מקצוען....
ב. ב-B3 [2009] גם יש כזה גיר???