קניית רכב חדש תקציב עד 30/35 אלף
-
יש לי תקציב של בערך 30/35 אלף ואני צריך עזרה בבקשה מה הכי כדאי
אני צריך רכב משפחתי אפשר קטן וגם רכב שלא יעשה לי שום בעיות ואני רוצה אותו לפחות ל5 שנים.- האם טויוטה זה הסוג היחיד שלא יעשה לי בעיות או שיש עוד חברות ?
- האם טויוטה בקילומטראז' גבוה (200+) זה לא כדאי ?
- האם מומלץ היברידי במחיר הזה ?
- האם אתר יד2 הוא מחירים זולים ?
אשמח להדרכה מכבודכם וכן הפניה למקומות שאוכל לקנות תודה.
-
@דוד-מלך
לפי עניות דעתי כל התשובות לשאלות שלך זה "כן" חד משמעית אולי חוץ מיזה שאפשר גם טויוטה אם עד 220000 ק"מ זה גם בסדר אבל רק בטיוטה, אני חושב שתחכה בסבלנות עד למציאת רכב טוב כי בסופו של דבר מציאות לא נמצאות כל הזמן בשוק לכן תחכה לראות איזה מציאה טובה וכמובן תפילות ואז תמצא משהו טוב בעז"ה בהצלחה אני יודע שזה אחד הדברים המעצב לחפש רכב אבל אם הרכב טוב אז זה משתלם בסופו של דבר -
@דוד-100 קצת נסחפת ידידי, לא חסר עוד רכבים טובים ואמינים, בוודאי שטויוטה הוא המומלץ אבל לא סוף העולם יש לך הונדה, מיצובישי, ניסאן, ועוד, הכל לפי דגם הרכב, @דוד-מלך כדאי שתהיה פה בקשר עם החברים פה בפורום על דגם מסויים ואנחנו נעזור לך בעזרת ה להגיע לרכב הכי טוב בשבילך ובמחיר הנמוך ביותר אתר יד 2 המומלץ ביותר רק לוקח קצת זמן להגיע לרכב טוב במחיר טוב והכי חשוב להיזהר מסוחרי רכב שאתה לא מכיר זה פשוט סכנה...
-
@דוד-מלך כתב בקניית רכב חדש תקציב עד 30/35 אלף:
@צילפינגים תודה רבה לך ולכולם באמת אתה רואה שאני צריך עזרה בקנייה.
מה שחשוב לי זה כל רכב לא מידי ישן ולא קילוטראז' גבוה מידי והעיקר שלא יצמית לי את הארנק מטיפולים ותיקונים וכדו' באופן שכבר היה משתלם לקנות קצת יותר יקר. תודה.
אשמח להצעותלדעתי תלך על אוריס היברידית
תנסה לחשוב על רכב בסיגנון הזה
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/6hzl2avj?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=6&is-new-tab=true
כמובן שיש לבדוק את הרכב ויש פה מדריך בעניין. -
העיקר שלא יצמית לי את הארנק מטיפולים ותיקונים וכדו'
עיין כאן https://rechavimzelaze.ovh/topic/727/לכל-המחפשים-רכב-שלא-רואה-מוסך/28
-
@מאיר חשוב לי חיסכון בדלק לא פחות מ1 ל20 תודה רבה על התגובות
מה אתם אומרים על טויוטה יאריס היברידי ?
אגב האם רכבים אלו בנויים לנסיעות ארוכות לעיתים ?
מה לגבי קיה הם מומלצים ?
אני אחפש ואשמח אם תתנו לי חוות דעת כשאמצאיאריס היברידית אוטו מעולה בנוי לכל נסיעה
ועזוב אותך מקיה או יונדאי מה שכן שאין להם חסכוניות -
חשוב לי חיסכון בדלק לא פחות מ1 ל20
לא נראה לי שבמצב שלך כדאי רכב היברידי, כי אם אתה רוצה אותו לחמש שנים, והוא יד שניה, מה שתשלם בסוף להחליף את הסוללה שלו יעלה לך יותר מכל מה שחסכת בדלק.
אם מתאים לך, תקנה רכב ממונע בגז, זה החיסכון הכי אמיתי! (לעניים כמונו, שאין לנו טסלה...) -
@דוד-מלך לא כתבת מהם טווחי הנסיעות שלך
אז אומר לך את דעתי בצורה יותר כללית
ישנם 3 קריטריונים שהציבור שלנו מחפש זול, חסכוני, אמין שלושת הדברים האלה בד"כ לא הולכים ביחד כי הרכבים החסכוניים ביותר (לא היברידיים) זה אירופאים אבל הם לא כ"כ אמינים
והרכבים האמינים ביותר הם יפניים אבל הם לא זולים אז תצטרך לוותר על משהו
אכן ההיברידיים של טויוטה הם גם אמינים וגם חסכוניים אבל לא זולים בקניה ולפעמים גם יקרים להחזקה בגלל עלות של ביטוח + ביטוח סוללה + ירידת ערך (כן נכון, טויוטה שומרת על ערכה הכי הרבה אבל ביחס לעלות הרכב מול רכב אחר מאותו שנתון טויוטה יורד יותר בשקלים)
לכן לדעתי כדאי לקנות היברידי רק אם אתה נוסע המון (וגם אז זה בתנאי שאתה נוסע הרבה בעיר או באזורים פקוקים כמו גוש דן)
ובמידה ואתה לא נוסע הרבה (1000 ק"מ לחודש זה קצת) תבדוק על יפני לא היברידיאמנם הדעה הרווחת בציבור החרדי היא היברידי בכל מחיר אבל בחישוב פשוט תראה שזה לא תמיד נכון -
@יוסיוס כתב בקניית רכב חדש תקציב עד 30/35 אלף:
חשוב לי חיסכון בדלק לא פחות מ1 ל20
לא נראה לי שבמצב שלך כדאי רכב היברידי, כי אם אתה רוצה אותו לחמש שנים, והוא יד שניה, מה שתשלם בסוף להחליף את הסוללה שלו יעלה לך יותר מכל מה שחסכת בדלק.
אם מתאים לך, תקנה רכב ממונע בגז, זה החיסכון הכי אמיתי! (לעניים כמונו, שאין לנו טסלה...)רכב היברידי חוסך ב100,000 ק"מ (ממוצע 5 שנים) בין 30,000 ל50,000 ש"ח לעומת רכב שצורך 1/10.
כך שגם החלפת סוללה עדיין תהיה משתלמת.
אגב אם קונים רכב עם סוללה איכותית יתכן והיא תחזיק את כל חמשת השנים.
-
@מאיר אמנם הגישה שלך נכונה אבל יש לי קצת השגה על דבריך
@מאיר כתב בקניית רכב חדש תקציב עד 30/35 אלף:
רכב היברידי חוסך ב100,000 ק"מ (ממוצע 5 שנים) בין 30,000 ל50,000 ש"ח לעומת רכב שצורך 1/10.
אתה יוצא מנקודת הנחה שההיברידי יצרוך 1:20 ולא היברידי יצרוך 1:10
אבל נראה לי שהיברידי במחיר שהוא כתב צורך 1 ל15 בערך (ואולי אפילו יותר)
ורכב במצב טוב לא היברידי במחיר הנ"ל צורך בתוך העיר כ1:9 ומחוץ לעיר כ 1:13 (שוב תלוי במצב הכביש והפקקים)
עדיין תלוי איפה הוא גר ומה הנסיעות שלו ויתכן שבתנאים מסויימים עדיף היברידי אבל לא תמיד -
@טכנולוג
רבויתי, בואו נעשה סדר, אני אסביר מה שכתבתי לעיל לגבי גז:
כשקונים רכב עם מערכת גז יד שניה, (בחיפוש דיד 2 לא להגדיר גפ"מ, אלא רק בחיפוש חופשי לכתוב 'גז', כי רובא דאינשי שוכחים לציין זאת במפרט הרכב), אז כמעט אין תוספת משמעותית למחיר הרכב.
החסרונות הם א. בראש ובראשונה, שלאנשים זה נשמע מפחיד, מלחיץ, ושאר ירקות, אז באתי פה להרגיע, הכל בובא מעייסעס, רכב על גז הוא הרבה יותר בטיחותי ואמין! מי שנשרף לו המנוע וכדו' בגלל מערכת גז, זה נטו כי הוא מטפל אצל חאפר (כי האוקטן של בנזין - דהיינו כח הדחיסה של הדלק, משהו כזה - הוא אוקטן 95, וגז לפעמים הוא אוקטן 110 עד 115, ולכן צריך מכונאי מקצועי שיכייל נכון את מחשב הגז).
חסרון ב, זה שמקטין את חלל הבאגז', ועם זה אפשר להסתדר איכשהו.
חסרון ג' זה שלא בכל מקום יש תחנת תדלוק בגז, אבל מ"מ הרכב נוסע גם על בנזין, ואם אתה עובר פה ושם ע"י תחנת תדלוק בגז, אתה ממלא פול טנק ב130 ש"ח כמו"כ בד"כ באוטוסטרדות למינהו תמיד יהיו תחנות גז.
היתרון המשמעותי הוא שבנזין עולה 7.90 וגז עולה 3.10 - 3.50 (אין מחיר קבוע לכל התחנות).
צריכת דלק י"א אותו דבר, וי"א שהגז צורך עוד כ 5%, לי אישית הגז צרך פחות 2 %.
בהצלחה! -
@יוסיוס כתב בקניית רכב חדש תקציב עד 30/35 אלף:
@טכנולוג
רבויתי, בואו נעשה סדר, אני אסביר מה שכתבתי לעיל לגבי גז:
כשקונים רכב עם מערכת גז יד שניה, (בחיפוש דיד 2 לא להגדיר גפ"מ, אלא רק בחיפוש חופשי לכתוב 'גז', כי רובא דאינשי שוכחים לציין זאת במפרט הרכב), אז כמעט אין תוספת משמעותית למחיר הרכב.
החסרונות הם א. בראש ובראשונה, שלאנשים זה נשמע מפחיד, מלחיץ, ושאר ירקות, אז באתי פה להרגיע, הכל בובא מעייסעס, רכב על גז הוא הרבה יותר בטיחותי ואמין! מי שנשרף לו המנוע וכדו' בגלל מערכת גז, זה נטו כי הוא מטפל אצל חאפר (כי האוקטן של בנזין - דהיינו כח הדחיסה של הדלק, משהו כזה - הוא אוקטן 95, וגז לפעמים הוא אוקטן 110 עד 115, ולכן צריך מכונאי מקצועי שיכייל נכון את מחשב הגז).
חסרון ב, זה שמקטין את חלל הבאגז', ועם זה אפשר להסתדר איכשהו.
חסרון ג' זה שלא בכל מקום יש תחנת תדלוק בגז, אבל מ"מ הרכב נוסע גם על בנזין, ואם אתה עובר פה ושם ע"י תחנת תדלוק בגז, אתה ממלא פול טנק ב130 ש"ח כמו"כ בד"כ באוטוסטרדות למינהו תמיד יהיו תחנות גז.
היתרון המשמעותי הוא שבנזין עולה 7.90 וגז עולה 3.10 - 3.50 (אין מחיר קבוע לכל התחנות).
צריכת דלק י"א אותו דבר, וי"א שהגז צורך עוד כ 5%, לי אישית הגז צרך פחות 2 %.
בהצלחה!אם תוכל, תעשה על זה נושא בנפרד
עריכה: עכשיו ראיתי שעשית נושא עם קישור לפה. ובכ"ז אשמח אם תעשה מושא מפורט עם תקציר של כל הדברים שנידונו בשירשור שהציעו לך