קיה קארנס 2018 דיזל
-
@צילפינגים קודם כל יישר כח על התשובה המפורטת.
אם אפשר כמה שאלות קטנות. א: מה זה תיבת הילוכים דו מצמדית? אני מכיר רק ידני או אוטמטי, סליחה על הבורות. ב: האם הספסל האמצעי נוח לישיבה ממושכת למבוגרים? ג: מבחינת אבזור שמעתי שהוא לא מי יודע מה, אמרו לי שאין אפי’ בלוטוס וכדו’, האם זה נכון? ד: מבחינת קילומטר מדובר ברכבים שעשו סביבות ה 200k, האם זה לא יותר מידי?שוב תודה מראש
-
@צפיחית-בדבש א. קודם כל זה תיבה אוטומטית לא משהו אחר עכשיו יש כמה סוגים של תיבות הילוכים.
אוטומטי פלאנטרי שזה האוטומט הטוב והאמין והקלאסי(כמובן שתלוי מי ייצר אותה אבל זה הרעיון).
ויש תיבה רובוטית עם קלאצ’ (מצמד) אחד שעושה בעצם פעולה של תיבה ידנית בדיוק אבל בתוך האוטו הנהג לא צריך לעשות שום פעולה רק לשים על דרייב ולסוע והרובוט עושה את הפעולה לבד, עכשיו רוב הציבור לא אוהב את התיבה הזאת בגלל התנועות והפירקוסים שהאוטו עושה כאחרון חולי הפרקינסון אשר בשושן הבירה… ובנוסף נושא האמינות שלוקה בחסר מה שכן לטענת החברות (וכן מוכרי הרכבים במודעות יד 2) מה שבפועל לא כל כך משנה במבחן המציאות זה החיסכון בדלק בגלל שהוא עושה פעולה של תיבה ידנית ולא כלכך שווה את הנוחות שנפגמת… אז פשוט לקחו את הרעיון והוסיפו עוד קלאצ’ נוסף שיפתור את הבעיה של הנוחות והרעידות שיש ברובוטי הרגיל עם מצמד אחד ומצד שני נשאר גם החיסכון בדלק (גם בזה יש שני סוגים מצמד יבש או מצמד רטוב אבל אני לא ישגע אותך) החיסרון היחיד הוא שברובוטי עם מצמד אחד התקלות שלו יותר זולות למשל בהחלפת קלאצ’ אבל בתיבה עם שני קלאצ’ים התקלות יותר יקרות אבל מצד שני יש נוחות יותר באוטו בזמן נסיעה.
ב. מבחינת מרווח בשורה האמצעית, הספסל מרוווח מאוד לדעתי גם מרווח רגלים גם מבחינת מרווח לראש הוא גבוה יחסית לרכב רגיל לא עשיתי נסיעה ארוכה עם האוטו אבל לא נראה שאמור להיות בעיה כלשהיא בנסיעה ארוכה.
ג. מבחינת איבזור לרוב הרכבים שמפורסמים יש מולטימדיה עם בלוטוס ואונקי לפחות (גיסי החליף 2 כאלו ובשניהם היה) יכול להיות שזה מגיע מהחברה עם זה אני לא יודע. וגם אם מצאת משהו בלי מולטימדיה יש פה כלכך הרבה חברה מקצוענים במולטימדיות שאתה יכול להיות רגוע ושליו ואם אני יתחיל למנות אותם יכלה הזמן והם לא יכלו… אז הסר דאגה מלבך…
ד. מבחינת ק"מ 200k למנוע דיזל זה ממש לא מדגדג לו את הציפורן אפילו זה לא כמו מנוע בנזין שב200 כבר פחות מומלץ (תלוי בסוג הרכב אבל לרעיון) מנוע דיזל שמטפלים בו בזמן וטוב בלי הזנחה מגיע לחצי מליון קמ ואפילו יותר, כמובן שצריך לבדוק שהאוטו היה מטופל, ולעשות בדיקת קניה במכון בלי שום פשרות והבטחות של המוכר.
בהצלחה. אם יש עוד שאלות נשמח לעזור. -
@צילפינגים וואו ממש ממש תודה על ההשקעה, עוזר לי מאוד מאוד, אין מילים
-
מטצרף לכל ההמלצות
מכרתי כמה כאלו לפני החג וכל הלקוחות רק מברכים -
@שמואל-קליין עדיין מוכר?
-
@צפיחית-בדבש תכנס לקטגוריה של מכירת רכב @שמואל-קליין פרסם שיש לו קראנס למכירה ב56 אם אני לא טועה עם 180 אלף קמ שזה ממש יפה תסתכל גם ביד 2 תבדוק את השוק…
-
@צילפינגים תודה רבה
-
- אף פעם לא הבנתי מה המעלות של דיזל על בנזין?
למה זה נקרא שהוא יותר חסכוני?
התחזוקה שלו יותר יקרה, וזיהום האויר שלו גבוה, והוא גם רועש יותר, אז למה אנשים מעדיפים אותו? - איך אפשר לדעת שקיה קראנס (וכן על כל רכב חדש) אכן אמינה לאורך שנים? בגלל יח"צ ופרסום? לקיה יש הסטוריה לא טובה במיוחד…
כולנו זוכרים את הקיה קרניבל לפני עשור וחצי, יצאה בקול רעש גדול, ולבסוף הוכחה כעגלה מקרטעת שצריכה מוסך וגרר זמינים.
וכיום משום מה כולם בטוחים שהקיה קרניבל מתאים גם לחצי מליון קמ"ש, מהיכן המסקנות הללו?
למה לדוגמא אף אחד לא חושב כך על אף דגם של סיטרואן ופיזו?
-
@simon כתב בקיה קארנס 2018 דיזל:
למה זה נקרא שהוא יותר חסכוני?
התחזוקה שלו יותר יקרה, וזיהום האויר שלו גבוה, והוא גם רועש יותר, אז למה אנשים מעדיפים אותו? - איך אפשר לדעת שקיה קראנס (וכן על כל רכב חדש) אכן אמינה לאורך שנים? בגלל יח"צ ופרסום? לקיה יש הסטוריה לא טובה במיוחד…
כולנו זוכרים את הקיה קרניבל לפני עשור וחצי, יצאה בקול רעש גדול, ולבסוף הוכחה כעגלה מקרטעת שצריכה מוסך וגרר זמינים.
וכיום משום מה כולם בטוחים שהקיה קרניבל מתאים גם לחצי מליון קמ"ש, מהיכן המסקנות הללו?
למה לדוגמא אף אחד לא חושב כך על אף דגם של סיטרואן ופיזו?
המעלות של דיזל שהמנוע הרבה יותר חזק ועוצמתי ומחזיק הרבה יותר קמ ממנוע בנזין קלאסי והחיסכון שלו בדלק הוא באופן יחסי ל95 אתה יכול לדוגמא לתדלק 400 שח סולר ולהגיע לכמעט 1000 קמ על טנק בן דוד שלי יש לו רנו מאגן דיזל והוא מגיע ל1000 על תדלוק פול של אזור ה400 שח ולדעתי זה שווה את הרעש שהאוטו עןשה ויש כאלו שהבידוד רעשים מוצלח שאתה כמעט לא שומע שזה דיזל ככה זה בקראנס למשל והקראנס גם נחשבת אמינה כי ענינו הרואות שהוא הגיע כבר ל400 אלף לפחות ואנשים לא מתלוננים לא צריך שהאוטו יהיה בן יובל בכדי לדעת שהוא אמין פשוט רואים את הכמות קמ שהוא עשה והדיזל הוכיח את עצמו במוניות וכדו כמו שפעם ראיתי מונית מרצדס נמכרת עם 900 אלף קמ על הרכבים הצרפתיים אין לי מה לענות לא מכיר לא נוגע גם לא בצחוק…
-
@צילפינגים
מנוע דיזל באותו דגם ובאותו חברה הוא יותר חזק ממקבילו הבנזין?
מה ההגיון בזה? חברה שיודעת לייצור מנועים חזקים מברזל עבה ואטמים שלא מתייבשים יודעת לעשות את זה גם במנוע בנזין, הלא כך?
מי שטען לי את זה זה מורה הנהיגה שלי לפני כמעט שני עשורים…
וד"א יש היום הרבה מוניות על סיטרואן דיזל עם ק"מ גבוה, זה מראה על איכות והשרדות? אני לא בטוח, וא"כ מאי שנא מקיה.
איזה נפח המנוע של הרנו מגאן, וכמה ליטר המיכל שלו?
לשם השוואה, לי יש מנוע בנזין 1.6 טורבו, מיכל 45 ליטר כ350₪, והמקסימום שאני יכול להגיע איתו בנסיעה בחוץ לעיר בלבד, כ 340-350 ק"מ, בדרך כלל המיכל נגמר כבר ב 250-280 ק"מ בגלל נסיעה עירונית. -
@צילפינגים
מה ההגיון בזה? חברה שיודעת לייצור מנועים חזקים מברזל עבה ואטמים שלא מתייבשים יודעת לעשות את זה גם במנוע בנזין, הלא כך?
מי שטען לי את זה זה מורה הנהיגה שלי לפני כמעט שני עשורים…
וד"א יש היום הרבה מוניות על סיטרואן דיזל עם ק"מ גבוה, זה מראה על איכות והשרדות? אני לא בטוח, וא"כ מאי שנא מקיה.
איזה נפח המנוע של הרנו מגאן, וכמה ליטר המיכל שלו?
לשם השוואה, לי יש מנוע בנזין 1.6 טורבו, מיכל 45 ליטר כ350₪, והמקסימום שאני יכול להגיע איתו בנסיעה בחוץ לעיר בלבד, כ 340-350 ק"מ, בדרך כלל המיכל נגמר כבר ב 250-280 ק"מ בגלל נסיעה עירונית.בהגיון אתה צודק אבל במציאות בכביש זה שונה זה כוח שלא נגמר וזמין תמיד תדבר עם מי שעבר מבנזין לדיזל…
ולגבי הצרפתיות כמו שאמרתי לך, לא יודע, לא מבין, לא נוגע, תתפוס נהג מונית עם סיטרואין דיזל ותתעניין זה בהחלט מסקרן אני גם הסתפקתי פעם בעניין ובוודאי שקיה יותר אמינה מסטרואין או פיגו’
ולגבי המאגן אני לא זוכר בדיוק את הפרטים זה היה מזמן אבל אני זוכר שעשינו חשבון וזה יצא חיסכון גבוה ולגבי הרכב שלך זה נשמע הזוי המספרים שאתה כותב אם זה ככה האוטו שלך אוכל באזור 1/7 בחשבון גס תתקן אותי אם אני טועה -
@צילפינגים
בל"נ אבדוק שוב, אולי אני טועה, רוב הנסיעות שלי הם בעירוני (פקוק כמו ב"ב) או משולב, די נדיר שאני נוסע בין עירוני במיכל שלם.
המד דלק אצלי לא אחיד, הקווים הראשונים נגמרים לאט, והשאר מהר.
אתה טוב בחשבון? אאתגר אותך…
לפני פסח נסעתי מב"ב לטבריה הלוך כ130 ק"מ וחזור גם 130 ק"מ עם 6 מבוגרים ברכב, ותידלקתי למיכל מלא בהלוך אחרי כ 30 ק"מ מב"ב ב 350₪ ואז איפסתי את המונה ק"מ, כשחזרנו לב"ב ירד מבחינת הקווים במסך פחות מחצי מיכל לנסיעה של כ 230 ק"מ.
בהמשך נסעתי מעט בעירוני, ובחול המועד נסעתי בתפוסה מלאה + מב"ב לירושלים לאזור מלכי ישראל כ 65 ק"מ (היה די פקוק בדרך) ואח"כ נסעתי לאזור גן סאקר, ואז לפני החזור לב"ב תידלקתי בכ 325₪ כ 42 ליטר ואז המיכל התמלא שוב ואיפסתי את המונה, ואני לא זוכר בכמה ק"מ המונה עמד.
בהצלחה עם החשבון כמה ק"מ הרכב נסע בכ 42 ליטר כ 325₪ -
מה ההגיון בזה? חברה שיודעת לייצור מנועים חזקים מברזל עבה ואטמים שלא מתייבשים יודעת לעשות את זה גם במנוע בנזין, הלא כך?המבנה המכאני של מנוע הדיזל יותר עמיד ממנוע הבנזין. והן אמת גם בדיזל יש עמיד יותר ויש עמיד פחות. ואכן מנוע הדיזל מחזיק הרבה יותר קילומטרים.
לגבי אמינות דגמי קיה. לרכבי קיה יש שם טוב של אמינות משום שבקילומטרים הנמוכים אין בהם יותר מדאי תקלות וסיקרי האמינות שבודקים את השנים הראשונות נותנים לרכב ציונים גבוהים במיוחד.
לעומת זאת, כשרכבי קיה/יונדאי מגיעים לק"מ גבוהים מתחילים הצרות ובצרורות. משא"כ בסיטרואן שם התקלות יכולות להיות כבר בק"מ נמוך ותקלות לא צפיות ולפעמים הרכב נתקע בגלל איזה חיישן שטותי וכו’ מה שגורם לכך שלרכב אין כמעט ערך כשהוא ללא אחריות…
לגבי אטמים זה לא המילה האחרונה באמינות, ושרידות המנוע תלויה הרבה בגלל המבנה המכאני שלו.
-
@מאיר כתב בקיה קארנס 2018 דיזל:
לגבי אמינות דגמי קיה. לרכבי קיה יש שם טוב של אמינות משום שבקילומטרים הנמוכים אין בהם יותר מדאי תקלות וסיקרי האמינות שבודקים את השנים הראשונות נותנים לרכב ציונים גבוהים במיוחד.
לעומת זאת, כשרכבי קיה/יונדאי מגיעים לק"מ גבוהים מתחילים הצרות ובצרורות.
אכן כך שמעתי בעבר מקרוב משפחה שמתעסק שנים רבות בהשכרת רכב, ולכן אני מתפלא איך ממליצים על קאיה קראנס או קרניבל לפני וותק של 10 שנים לפחות.
נראה שיח"צ מקצועיים מצליחים להשפיע. -
@צילפינגים כתב בקיה קארנס 2018 דיזל:
@simon קצת הרבה חרגנו מהנושא…
אבל סיבכת אותי לגמרי…אולי כדאי לפתוח אשכולות נפרדים על ההבדלים בין סולר לבנזין, וכן על פי מה נמדד אמינות רכבים שהם חדשים בשוק, ולהעביר לשם את ההודעות הרלוונטיות.
לגבי חישוב הק"מ אתמצת בקצרה.
הרכב נסע בכ 42 ליטר בנזין (כ325₪, פחות ממיכל שלם) הלוך וחזור לטבריה כ 230 ק"מ (אחרי קיזוז של 30 ק"מ בהלוך), + נסיעה פקוקה מאד לירושלים כ 64 ק"מ + נסיעה ממתחם שנדלר לגן סאקר, + מעט נסיעה עירונית בב"ב.
זה לפחות 300 ק"מ, כמה זה בדיוק? אני לא יודע, ועוד נשאר במיכל כ 3 ליטר דלק עד הקו האדום. -
לעומת זאת, כשרכבי קיה/יונדאי מגיעים לק"מ גבוהים מתחילים הצרות ובצרורות.
אם ככה אז מכיון שכל הקיה קארנס שמוצעים למכירה הם באזור ה 200k ק"מ ומעלה, לא כדאי להתעסק עם זה?