דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • פנייה למנהל האתר
כיווץ
☰
לוגו
  • דף הבית
  • מבחני רכב
  • חדשות רכב
  • מדריך למשתמש
  • ...
  • יצירת קשר
  • פרסם אצלנו
      טוען מבחן דרכים...
      1. דף הבית
      2. עסקאות רכב
      3. כדאיות רכישת רכב לעומת השכרה

כדאיות רכישת רכב לעומת השכרה

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עסקאות רכב
      45 פוסטים 11 כותבים 175 צפיות
      • מהישן לחדש
      • מהחדש לישן
      • הכי הרבה הצבעות
      תגובה
      • תגובה כנושא
      התחברו כדי לפרסם תגובה
      נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
      • א אנונימוס

צריך לחשבן שגם מחיר הדלק יעלה לך הרבה יותר מרכב קטן בסיטי קאר

ה מנותק
        ה מנותק
        הנודד מהצומת
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@אנונימוס זה יהיה גם ברכב שכור

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • טוסוןט טוסון

@יעקב-d קח בחשבון שכשיהיה לך רכב לא תסע רק למרכז, ולכן הדלק יהיה לך יותר
          אבל לדעתי זה אופציונליי, אולי אאוטלנדר על גז

יעקב dי מנותק
          יעקב dי מנותק
          יעקב d
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@טוסון כתב בכדאיות רכישת רכב לעומת השכרה:

קח בחשבון שכשיהיה לך רכב לא תסע רק למרכז

חשבתי על זה, ואכן אם אצטרך לצאת מהשכונה בוודאי אני לא יהיה דיביל להשאיר את הרכב בחניה, ולהזדקק לחסדי האוטובוס המקרטע שאולי יגיע, [וגם לשלם על החסד 8 ש"ח].
          מציאות חיי כיום היא שאני חי ברדיוס של חמש דקות הליכה ולא יוצא ממנו. יש שם גם גנים, גם שטיבלאך, גם כולל, גם קופת חולים, גם מכולת, גם משנת יוסף, וגם לא תאמינו - פח זבל שדי נדיר באזורינו.
          תכלס’ אם הייתי צריך את זה ביום יום, הייתי קונה מזמן רכב, אולי הייתי שואל בפורום עצה איך משיגים כסף להחזקת רכב…, כרגע אין לי צורך בזה אלא כפי האמור למעלה.

ה תגובה 1 תגובה אחרונה
          1
          • יעקב dי יעקב d

שלום וברכה.
            אני מתחבט רבות בעניין כדאיות רכישת רכב לעומת השכרה, ולא מצליח להגיע למסקנה מסודרת, אשמח שבעלי נסיון בעניין יכוונו אותי מניסיונם האישי.

הקדמה,
            אני גר באחת הפריפריות [התמונה בפרופיל] ומצב התחבורה אצלינו אינו נסבל. כשאני יוצא לתחנה לא ידוע אם בכלל הנהג יעלה נוסעים מרוב עומס .
            גם אם יהיה אוטובוס שמעלה נוסעים, לא ידוע אם יהיה מקום ישיבה או עמידה שפוי, [בעל עומד אישה וילדים יושבים, או בעל ואשה יושבים ועליהם שלושה ילדים עדיין נכלל במושגים שלי מצב שפוי… אני מדבר על מצב גרוע יותר].
            לא ידוע כמה אתבזה בדחיפות ברבריות ובתערובת נוראית העיקר לזכות ולעלות לאוטובוס המחניק.
            לא ידוע כמה זמן אצטרך להתבשל בתחנה [יכול להיות גם שעה ושעתיים בתקופת טבת ותמוז עם ילדים קטנים].

מה לעשות זה המצב, ואין ביכולתי וביכולת עסקני הציבור לשנותו. עקב כך עברתי לפני שנה להשכרת רכב מסיטי קאר בכל פעם שהוצרכתי בנסיעה משפחתית למרכז. ממוצע יצא לי בין שנים לשלש נסיעות בחודש למרכז [בין 500 ל750 ק"מ] , וכל זה בסכום ממוצע של כ1000 ש"ח. [בפורום אני לא מוכר כמאסטר, בסיטי קאר כן למי שמכיר…].

עכשיו לשאלה, ברוך ה’ התרחבה המשפחה ואצטרך לעבור להשכרת רכבים בעלי שבע מקומות. כמובן שההוצאה החודשית תגדל ולערכתי תעמוד על כ 1400 ש"ח.
            השאלה האם ישנו רכב שבע מקומות שבהחזקתו ובאחזקתו כולל טיפולים, תיקונים, אגרות, ביטוחים, ירידת ערך, דלק, נהג [סתם…], עשוי להיות בערך בסכום הנ"ל.

לא הכנסתי בשקלול את הטירחה שבהחזקת רכב, כיוון שגם שכירות רכב זה חתיכת סרט, להתרגל לרכב, כל פעם להוריד מהבית 4 כיסאות בטיחות ואח"כ להחזיר אותם, למקם מצלמת דרך, למקם וויז, שירים, ועוד…

אודה לתשובות מבעלי נסיון דומה, שבדקו באמת את העלות הכוללת של רכבם וכמה יצא ממוצע חודשי. מעניין אותי גם אם יש מי שחישב את העלות הכוללת ויצא לו יותר מהסכום הנ"ל, שיהיה רלוונטי בשבילי אם עלות ההשכרה תהה גבוהה מהערכתי.

תודה מראש לעונים,
            אני לא יכול לעשות לייקים, אולי זה נקרא חסד של אמת…

גילג מנותק
            גילג מנותק
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@יעקב-d בשביל לענות לך משהו אמיתי, צריך לדעת כמה ק"מ משוערים אתה תיסע, בחודש או בשנה.

דבר שצריך להרגיל, להאיר פנים לאדם "רגיל", וזה בעצם כל התרגיל.
            למדריכים שכתבתי בס"ד 🙏 לחץ כאן

יעקב dי תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • יעקב 5י מנותק
              יעקב 5י מנותק
              יעקב 5
              כתב נערך לאחרונה על ידי יעקב 5

במידה ורוב הנסיעות הם לא כל המשפחה, אולי שווה לקנות רכב אחד קטן ורק כשיוצאים כולם לשכור רכב קטן נוסף.

בקשר לאוטובוסים כדאי לטרטר את משרד החוברה ואת מבקר המדינה כל פעם שהנסיעה לא הייתה כמו שצריכה להיות ובסוף יטפלו בזה

יעקב dי 2 תגובות תגובה אחרונה
              0
              • גילג גיל

@יעקב-d בשביל לענות לך משהו אמיתי, צריך לדעת כמה ק"מ משוערים אתה תיסע, בחודש או בשנה.

יעקב dי מנותק
                יעקב dי מנותק
                יעקב d
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@גיל כתב בכדאיות רכישת רכב לעומת השכרה:

צריך לדעת כמה ק"מ משוערים אתה תיסע, בחודש או בשנה.

כתבתי למעלה בין 500 ל750

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • יעקב 5י יעקב 5

במידה ורוב הנסיעות הם לא כל המשפחה, אולי שווה לקנות רכב אחד קטן ורק כשיוצאים כולם לשכור רכב קטן נוסף.

בקשר לאוטובוסים כדאי לטרטר את משרד החוברה ואת מבקר המדינה כל פעם שהנסיעה לא הייתה כמו שצריכה להיות ובסוף יטפלו בזה

יעקב dי מנותק
                  יעקב dי מנותק
                  יעקב d
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@יעקב-5 כתב בכדאיות רכישת רכב לעומת השכרה:

במידה ורוב הנסיעות הם לא כל המשפחה

הנסיעות הם משפחתיות

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • יעקב 5י יעקב 5

יעקב dי מנותק
                    יעקב dי מנותק
                    יעקב d
                    כתב נערך לאחרונה על ידי יעקב d

פשוט צריך גררס’ [חסידי גור] בשכונה הם יודעים להסתדר

יעקב 5י תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • יעקב dי יעקב d

פשוט צריך גררס’ [חסידי גור] בשכונה הם יודעים להסתדר

יעקב 5י מנותק
                      יעקב 5י מנותק
                      יעקב 5
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@יעקב-d

הסתפקתי אם לכתוב את זה…

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • יעקב dי יעקב d

@טוסון כתב בכדאיות רכישת רכב לעומת השכרה:

קח בחשבון שכשיהיה לך רכב לא תסע רק למרכז

חשבתי על זה, ואכן אם אצטרך לצאת מהשכונה בוודאי אני לא יהיה דיביל להשאיר את הרכב בחניה, ולהזדקק לחסדי האוטובוס המקרטע שאולי יגיע, [וגם לשלם על החסד 8 ש"ח].
                        מציאות חיי כיום היא שאני חי ברדיוס של חמש דקות הליכה ולא יוצא ממנו. יש שם גם גנים, גם שטיבלאך, גם כולל, גם קופת חולים, גם מכולת, גם משנת יוסף, וגם לא תאמינו - פח זבל שדי נדיר באזורינו.
                        תכלס’ אם הייתי צריך את זה ביום יום, הייתי קונה מזמן רכב, אולי הייתי שואל בפורום עצה איך משיגים כסף להחזקת רכב…, כרגע אין לי צורך בזה אלא כפי האמור למעלה.

ה מנותק
                        ה מנותק
                        הנודד מהצומת
                        כתב נערך לאחרונה על ידי הנודד מהצומת

@יעקב-d אני גם מחזיק רכב לנסיעות מחוץ לשכונה, ועושה ממוצע של 800 ק"מ בחודש, ולכן אני מחזיק רכב זול ולא יקר כך אין לי ירידת ערך ובתפילה שלא יהיה תיקונים, ואני משתדל פעם בכמה ימים לעשות נסיעה של מינימום רבע שעה לשמור על הרכב

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0
                        • יעקב dי מנותק
                          יעקב dי מנותק
                          יעקב d
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@הנודד-מהצומת כמה מקומות, וכמה העלות.

ה תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • יעקב dי יעקב d

@הנודד-מהצומת כמה מקומות, וכמה העלות.

ה מנותק
                            ה מנותק
                            הנודד מהצומת
                            כתב נערך לאחרונה על ידי הנודד מהצומת

@יעקב-d אני עם ניסאן מיקרה מה שלך לא מתאים, אם הייתי בצומת שלך הייתי קונה רכב שהיה נכה כמו סיטרואן ג’אמפי (סולר) שבד"כ מתוחזק היטב והמחירון שלו נמוך ובידני הוא די חסכוני

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            0
                            • יעקב dי מנותק
                              יעקב dי מנותק
                              יעקב d
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

@הנודד-מהצומת לא מתחשק לי לקנות רכב ואח"כ לגלות שהוצאתי בסך הכללי הרבה יותר מאשר אם הייתי שוכר.

ה זה לזהז 2 תגובות תגובה אחרונה
                              0
                              • יעקב dי יעקב d

@הנודד-מהצומת לא מתחשק לי לקנות רכב ואח"כ לגלות שהוצאתי בסך הכללי הרבה יותר מאשר אם הייתי שוכר.

ה מנותק
                                ה מנותק
                                הנודד מהצומת
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

@יעקב-d הכל בידי שמים כך שא"א לדעת מה יהיה ובהחלט כשאתה קונה רכב צריך הרבה תפילות

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                0
                                • יעקב dי יעקב d

זה לזהז מנותק
                                  זה לזהז מנותק
                                  זה לזה
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי זה לזה

@יעקב-d לדעתי חד משמעית לקנות רכב יותר יקר מאשר שכירות במקרה הצורך אין פה שאלה.
                                  הנקודה היא שעל נוחות ואיכות חיים משלמים השאלה כמה ואיך מצמצים את הנזק .

יעקב dי תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  2
                                  • זה לזהז זה לזה

@יעקב-d לדעתי חד משמעית לקנות רכב יותר יקר מאשר שכירות במקרה הצורך אין פה שאלה.
                                    הנקודה היא שעל נוחות ואיכות חיים משלמים השאלה כמה ואיך מצמצים את הנזק .

יעקב dי מנותק
                                    יעקב dי מנותק
                                    יעקב d
                                    כתב נערך לאחרונה על ידי יעקב d

@זה-לזה כתב בכדאיות רכישת רכב לעומת השכרה:

לדעתי חד משמעית לקנות רכב יותר יקר מאשר שכירות במקרה הצורך אין פה שאלה

יש לך נימוק לעניין?

זה לזהז תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    1
                                    • יעקב dי יעקב d

@זה-לזה כתב בכדאיות רכישת רכב לעומת השכרה:

לדעתי חד משמעית לקנות רכב יותר יקר מאשר שכירות במקרה הצורך אין פה שאלה

יש לך נימוק לעניין?

זה לזהז מנותק
                                      זה לזהז מנותק
                                      זה לזה
                                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@יעקב-d הנימוק הוא ברמה העובדתית,החל מסכום הקנייה,ממשיך לביטוח,מתובל בטיפולים אחזקה שוטפת,לקינוח אגרה פעם בשנה עם טסט,ובתקווה שלא יקרה כל מיני תקלות שיכולות להגיע לסכומים מאוד יקרים. כל מי שמחזיק רכב מכיר את ההוצאות.

ה תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      3
                                      • יעקב dי יעקב d

שלום וברכה.
                                        אני מתחבט רבות בעניין כדאיות רכישת רכב לעומת השכרה, ולא מצליח להגיע למסקנה מסודרת, אשמח שבעלי נסיון בעניין יכוונו אותי מניסיונם האישי.

הקדמה,
                                        אני גר באחת הפריפריות [התמונה בפרופיל] ומצב התחבורה אצלינו אינו נסבל. כשאני יוצא לתחנה לא ידוע אם בכלל הנהג יעלה נוסעים מרוב עומס .
                                        גם אם יהיה אוטובוס שמעלה נוסעים, לא ידוע אם יהיה מקום ישיבה או עמידה שפוי, [בעל עומד אישה וילדים יושבים, או בעל ואשה יושבים ועליהם שלושה ילדים עדיין נכלל במושגים שלי מצב שפוי… אני מדבר על מצב גרוע יותר].
                                        לא ידוע כמה אתבזה בדחיפות ברבריות ובתערובת נוראית העיקר לזכות ולעלות לאוטובוס המחניק.
                                        לא ידוע כמה זמן אצטרך להתבשל בתחנה [יכול להיות גם שעה ושעתיים בתקופת טבת ותמוז עם ילדים קטנים].

מה לעשות זה המצב, ואין ביכולתי וביכולת עסקני הציבור לשנותו. עקב כך עברתי לפני שנה להשכרת רכב מסיטי קאר בכל פעם שהוצרכתי בנסיעה משפחתית למרכז. ממוצע יצא לי בין שנים לשלש נסיעות בחודש למרכז [בין 500 ל750 ק"מ] , וכל זה בסכום ממוצע של כ1000 ש"ח. [בפורום אני לא מוכר כמאסטר, בסיטי קאר כן למי שמכיר…].

עכשיו לשאלה, ברוך ה’ התרחבה המשפחה ואצטרך לעבור להשכרת רכבים בעלי שבע מקומות. כמובן שההוצאה החודשית תגדל ולערכתי תעמוד על כ 1400 ש"ח.
                                        השאלה האם ישנו רכב שבע מקומות שבהחזקתו ובאחזקתו כולל טיפולים, תיקונים, אגרות, ביטוחים, ירידת ערך, דלק, נהג [סתם…], עשוי להיות בערך בסכום הנ"ל.

לא הכנסתי בשקלול את הטירחה שבהחזקת רכב, כיוון שגם שכירות רכב זה חתיכת סרט, להתרגל לרכב, כל פעם להוריד מהבית 4 כיסאות בטיחות ואח"כ להחזיר אותם, למקם מצלמת דרך, למקם וויז, שירים, ועוד…

אודה לתשובות מבעלי נסיון דומה, שבדקו באמת את העלות הכוללת של רכבם וכמה יצא ממוצע חודשי. מעניין אותי גם אם יש מי שחישב את העלות הכוללת ויצא לו יותר מהסכום הנ"ל, שיהיה רלוונטי בשבילי אם עלות ההשכרה תהה גבוהה מהערכתי.

תודה מראש לעונים,
                                        אני לא יכול לעשות לייקים, אולי זה נקרא חסד של אמת…

גילג מנותק
                                        גילג מנותק
                                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@יעקב-d אני חושב שכדי לבדוק את זה כמו שצריך צריך לעשות חשבון שנתי ולהכניס גם את הדברים שלא מרגישים אותם כל חודש.

לדוגמא אתן קשקאי+2 ואאוטלנדר:
                                        קשקאי+2 2012-2013 ב-30-33 אלף ש"ח.
                                        ביטוח חובה + צד ג’ - נניח 3,000 ש"ח לשנה.
                                        אגרת רישוי - 1,720 ש"ח.
                                        הטסט עצמו - 126 ש"ח.
                                        טיפולים שוטפים - נניח 700 ש"ח לשנה, כי הוא נוסע מעט.
                                        עכשיו מגיע החלק שאנשים בדרך כלל שוכחים - צמיגים, מצבר, בלמים, בולמים, תושבות, חיישנים ותקלות מזדמנות. ברכב בן 12-14 שנה הייתי שם בצד לפחות 3,000-4,000 ש"ח בשנה בממוצע. לא אומר שבהכרח תוציא את זה כל שנה, אלא שצריך להכניס את זה לחשבון.
                                        ירידת ערך - אם קונים ב-32 אלף ונניח שבעוד 3 שנים ימכר ב-24-25 אלף, מדובר בעוד בערך 2,500-2,700 ש"ח לשנה.
                                        כלומר קשקאי כזה עולה בערך:
                                        ביטוח 3,000
                                        רישוי 1,720
                                        טסט 126
                                        טיפולים 700
                                        בלאי ותקלות 3,500
                                        ירידת ערך 2,600
                                        סה"כ כ-11,650 ש"ח לשנה, כלומר בערך 970 ש"ח בחודש לפני דלק.
                                        הדלק הוא כבר לפי הנסועה שלו. בקשקאי+2 2.0 4X4 הצריכה בפועל שנמדדה היא סביב 9.2 ק"מ לליטר.
                                        במחיר בנזין של 7.75 ש"ח לליטר:
                                        500 ק"מ בחודש - בערך 420 ש"ח.
                                        750 ק"מ בחודש - בערך 630 ש"ח.
                                        כלומר קשקאי+2 יוצא לו בערך 1,390-1,600 ש"ח בחודש כולל הכל.

עכשיו אאוטלנדר 2015-2016 ב-50-60 אלף ש"ח.
                                        ביטוח - נניח 3,000 ש"ח.
                                        רישוי - בערך 1,625 ש"ח בגרסת 2.0 7 מקומות מקבוצת רישוי 5.
                                        טסט - 126 ש"ח.
                                        טיפולים שוטפים - 800 ש"ח.
                                        בלאי ותיקונים - הייתי שם בצד 3,500-4,500 ש"ח לשנה.
                                        ירידת ערך - בערך 3,000-4,000 ש"ח לשנה.
                                        אנחנו מגיעים לכ-12-14 אלף ש"ח בשנה לפני דלק, כלומר בערך 1,000-1,170 ש"ח בחודש.
                                        באאוטלנדר 2.0 7 מקומות צריכת הדלק בפועל שנמדדה היא בערך 12 ק"מ לליטר.
                                        לכן ב-500-750 ק"מ בחודש מדובר בערך על 320-485 ש"ח דלק.
                                        סה"כ אאוטלנדר יוצא בערך 1,320-1,650 ש"ח בחודש.
                                        ולכן לדעתי המסקנה במקרה הזה די גמישה:
                                        אם ההשכרה באמת עולה לך 1,400 ש"ח בחודש, אתה כבר נמצא ממש בנקודת האיזון עם רכב פרטי.
                                        בקצב נסיעה של 500-750 ק"מ בחודש, אני לא חושב שאפשר להגיד שרכב פרטי בהכרח יהיה יותר זול. מצד שני, אם כבר מחזיקים רכב, מקבלים משהו שהשכרה לא נותנת - הרכב נמצא מתחת לבית, כיסאות הבטיחות נשארים בפנים, לא צריך להתעסק עם הזמנה ואיסוף, ואפשר להשתמש בו גם לנסיעות הקטנות שלא נכנסות בכלל לחישוב.
                                        ואם קונים רכב שמור במיוחד ומבצעים חלק מהתחזוקה לבד, אפשר בהחלט להוריד את המספרים האלה. מצד שני, אם נופלים על שנה עם תקלה גדולה, אפשר גם לעבור אותם בקלות.
                                        לכן הייתי אומר שבמספרים שלך, השכרה ב-1,400 ש"ח היא מחיר די טוב, אבל היא כבר לא “ברור שזול יותר מרכב פרטי”.

ה משה שמחהמ יעקב dי ר 4 תגובות תגובה אחרונה
                                        6
                                        • זה לזהז זה לזה

@יעקב-d הנימוק הוא ברמה העובדתית,החל מסכום הקנייה,ממשיך לביטוח,מתובל בטיפולים אחזקה שוטפת,לקינוח אגרה פעם בשנה עם טסט,ובתקווה שלא יקרה כל מיני תקלות שיכולות להגיע לסכומים מאוד יקרים. כל מי שמחזיק רכב מכיר את ההוצאות.

ה מנותק
                                          ה מנותק
                                          הנודד מהצומת
                                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@זה-לזה לא בטוח שזה יותר יקר מלשכור 3 שבתות רכב ועוד קצת בביה"ז שבחשבון פשוט אתה לא רחוק מ900 ש"ח ממוצע לפני דלק ואם זה סיטי קאר זה כבר הרבה יותר

זה לזהז תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          0
                                          • גילג גיל

@יעקב-d אני חושב שכדי לבדוק את זה כמו שצריך צריך לעשות חשבון שנתי ולהכניס גם את הדברים שלא מרגישים אותם כל חודש.

לדוגמא אתן קשקאי+2 ואאוטלנדר:
                                            קשקאי+2 2012-2013 ב-30-33 אלף ש"ח.
                                            ביטוח חובה + צד ג’ - נניח 3,000 ש"ח לשנה.
                                            אגרת רישוי - 1,720 ש"ח.
                                            הטסט עצמו - 126 ש"ח.
                                            טיפולים שוטפים - נניח 700 ש"ח לשנה, כי הוא נוסע מעט.
                                            עכשיו מגיע החלק שאנשים בדרך כלל שוכחים - צמיגים, מצבר, בלמים, בולמים, תושבות, חיישנים ותקלות מזדמנות. ברכב בן 12-14 שנה הייתי שם בצד לפחות 3,000-4,000 ש"ח בשנה בממוצע. לא אומר שבהכרח תוציא את זה כל שנה, אלא שצריך להכניס את זה לחשבון.
                                            ירידת ערך - אם קונים ב-32 אלף ונניח שבעוד 3 שנים ימכר ב-24-25 אלף, מדובר בעוד בערך 2,500-2,700 ש"ח לשנה.
                                            כלומר קשקאי כזה עולה בערך:
                                            ביטוח 3,000
                                            רישוי 1,720
                                            טסט 126
                                            טיפולים 700
                                            בלאי ותקלות 3,500
                                            ירידת ערך 2,600
                                            סה"כ כ-11,650 ש"ח לשנה, כלומר בערך 970 ש"ח בחודש לפני דלק.
                                            הדלק הוא כבר לפי הנסועה שלו. בקשקאי+2 2.0 4X4 הצריכה בפועל שנמדדה היא סביב 9.2 ק"מ לליטר.
                                            במחיר בנזין של 7.75 ש"ח לליטר:
                                            500 ק"מ בחודש - בערך 420 ש"ח.
                                            750 ק"מ בחודש - בערך 630 ש"ח.
                                            כלומר קשקאי+2 יוצא לו בערך 1,390-1,600 ש"ח בחודש כולל הכל.

עכשיו אאוטלנדר 2015-2016 ב-50-60 אלף ש"ח.
                                            ביטוח - נניח 3,000 ש"ח.
                                            רישוי - בערך 1,625 ש"ח בגרסת 2.0 7 מקומות מקבוצת רישוי 5.
                                            טסט - 126 ש"ח.
                                            טיפולים שוטפים - 800 ש"ח.
                                            בלאי ותיקונים - הייתי שם בצד 3,500-4,500 ש"ח לשנה.
                                            ירידת ערך - בערך 3,000-4,000 ש"ח לשנה.
                                            אנחנו מגיעים לכ-12-14 אלף ש"ח בשנה לפני דלק, כלומר בערך 1,000-1,170 ש"ח בחודש.
                                            באאוטלנדר 2.0 7 מקומות צריכת הדלק בפועל שנמדדה היא בערך 12 ק"מ לליטר.
                                            לכן ב-500-750 ק"מ בחודש מדובר בערך על 320-485 ש"ח דלק.
                                            סה"כ אאוטלנדר יוצא בערך 1,320-1,650 ש"ח בחודש.
                                            ולכן לדעתי המסקנה במקרה הזה די גמישה:
                                            אם ההשכרה באמת עולה לך 1,400 ש"ח בחודש, אתה כבר נמצא ממש בנקודת האיזון עם רכב פרטי.
                                            בקצב נסיעה של 500-750 ק"מ בחודש, אני לא חושב שאפשר להגיד שרכב פרטי בהכרח יהיה יותר זול. מצד שני, אם כבר מחזיקים רכב, מקבלים משהו שהשכרה לא נותנת - הרכב נמצא מתחת לבית, כיסאות הבטיחות נשארים בפנים, לא צריך להתעסק עם הזמנה ואיסוף, ואפשר להשתמש בו גם לנסיעות הקטנות שלא נכנסות בכלל לחישוב.
                                            ואם קונים רכב שמור במיוחד ומבצעים חלק מהתחזוקה לבד, אפשר בהחלט להוריד את המספרים האלה. מצד שני, אם נופלים על שנה עם תקלה גדולה, אפשר גם לעבור אותם בקלות.
                                            לכן הייתי אומר שבמספרים שלך, השכרה ב-1,400 ש"ח היא מחיר די טוב, אבל היא כבר לא “ברור שזול יותר מרכב פרטי”.

ה מנותק
                                            ה מנותק
                                            הנודד מהצומת
                                            כתב נערך לאחרונה על ידי

@גיל הוא לא צריך כאלה רכבים אין לו הרבה נסועה הוא יכול לקנות ק"מ גבוה ובכך להוזיל את המחיר של הקניה

גילג ש 2 תגובות תגובה אחרונה
                                            0
                                            • ה הנודד מהצומת

@גיל הוא לא צריך כאלה רכבים אין לו הרבה נסועה הוא יכול לקנות ק"מ גבוה ובכך להוזיל את המחיר של הקניה

גילג מנותק
                                              גילג מנותק
                                              כתב נערך לאחרונה על ידי

@הנודד-מהצומת בבקשה, תמצא לו 7 מקומות שלא תשתה אותו בטיפולים.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                              0

• 1
                                              • 2
                                              • 3

96

3.7k

משתמשים

11.3k

נושאים

157.4k