רכב נגרר בחסות העירייה
-
רכב שעמד ללא טסט כשנה וחצי ולפתע נעלם, חבר טען לי בוודאות שגרר מקומי שעובד עם העירייה והמשטרה לקח אותו והוא טוען שהוא הודה במפורש והוא אומר שהעירייה אישרה לו לקחת, הוא ‘מסכים’ להחזיר תמורת תשלום גבוה.
לא הונחו על הרכב שום התראות לפני כן.מה לדעתכם כדאי לעשות?
להגיש תלונה למשטרה על גניבה?
לתבוע לבית משפט? -
רכב שעמד ללא טסט כשנה וחצי ולפתע נעלם, חבר טען לי בוודאות שגרר מקומי שעובד עם העירייה והמשטרה לקח אותו והוא טוען שהוא הודה במפורש והוא אומר שהעירייה אישרה לו לקחת, הוא ‘מסכים’ להחזיר תמורת תשלום גבוה.
לתבוע לבית משפט?@נייטרון-חפשי כתב ברכב נגרר בחסות העירייה:
להחזיר תמורת תשלום גבוה.
זה נקרא עבריינות ובריונות להקליט אותו ולפתוח תלונה במשטרה
-
גנב גמור ברור תלונה במשטרה!
סיפורי בדים -
@נייטרון-חפשי
גנב לגמרי אם יש לך על הרכב אייר טאג או סמנסונג טאג לך תקח אותוסתם ממליץ מאוד לשים כזה על הרכב זה לא יקר אפשר להשיג באזור 60 ש"ח ליחידה בלי שום הוצאה נוספת חוץ מסוללה פעם בשנתיים
-
@נייטרון-חפשי
גנב לגמרי אם יש לך על הרכב אייר טאג או סמנסונג טאג לך תקח אותוסתם ממליץ מאוד לשים כזה על הרכב זה לא יקר אפשר להשיג באזור 60 ש"ח ליחידה בלי שום הוצאה נוספת חוץ מסוללה פעם בשנתיים
@אהרון-שלום כתב ברכב נגרר בחסות העירייה:
@נייטרון-חפשי
אין יותר זולים באלי’?
זכור לי שראיתי פעם… -
@נייטרון-חפשי
-
לתבוע לבית משפט?@נייטרון-חפשי
רכב בלי טסט במשך שנה וחצי יכול להיחשב “רכב שנחזה להיות נטוש”, אבל זה לא נותן לגרר פרטי רשות פשוט לקחת אותו על דעת עצמו. לפי סעיף 8א לחוק שמירת הניקיון, כשאפשר לזהות את הבעלים, יש הליך מסודר שכולל הודעות לבעל הרכב, הדבקת הודעה על הרכב ומשלוח בדואר רשום לפני הגרירה.
לכן הייתי מציע קודם כל לפנות בכתב לעירייה ולבקש אישור האם היא הורתה לגרור את הרכב, באיזה תאריך, מכוח איזו סמכות, לאן נגרר, והעתקים של כל ההתראות ואישורי המסירה. לא הייתי משלם לגרר סכום פרטי לפני שמבררים את זה. אם העירייה אומרת שלא נתנה הוראת גרירה - הייתי מגיש מיד תלונה במשטרה ומציג גם את הודאת הגרר שהוא מחזיק ברכב ודורש כסף תמורת החזרתו.
אם העירייה כן הזמינה את הגרירה, אבל לא בוצע הליך ההתראה הנדרש, כבר יש מקום רציני לדרוש את החזרת הרכב ולבחון דרישה להשבת דמי גרירה/אחסנה ואף תביעה, בהתאם לנסיבות. עצם זה שהרכב היה בלי טסט הרבה זמן לא בהכרח מכשיר גרירה שבוצעה בלי ההליך הקבוע בחוק.
בקיצור: קודם לקבל מהעירייה תשובה רשמית ומסמכים. אם אין לגרר הרשאה רשמית - משטרה. אם הייתה הרשאה אבל ההליך היה פגום - דרישה לעירייה ובמידת הצורך הליך משפטי.אני מתפלא עליך שלא שאלתני באופן אישי
-
@חיים-Y0737 כתב ברכב נגרר בחסות העירייה:
יעיל לבעלי טל’ כשר?
לא מתאים אייר טאג למכשיר כשר
אולי יש אפשרות למחשב עם אימולטור
אני מקווה שאני לא מתייג סתם אולי @המאעסטר יודעאני חיברתי את שלי לחבר שיש לו בין כך מכשיר