דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • פנייה למנהל הפורום
כיווץ
☰
לוגו
  • דף הבית
  • מבחני רכב
  • חדשות רכב
  • מדריך למשתמש
  • ...
  • יצירת קשר
  • פרסם אצלנו
      טוען מבחן דרכים...
      1. דף הבית
      2. משפטי, תביעות, ביטוחים ותאונות
      3. נידון מעניין - דו"ח לנהג חדש בתקופת השנתיים הראשונות

נידון מעניין - דו"ח לנהג חדש בתקופת השנתיים הראשונות

מתוזמן נעוץ נעול הועבר משפטי, תביעות, ביטוחים ותאונות
      6 פוסטים 4 כותבים 174 צפיות
      • מהישן לחדש
      • מהחדש לישן
      • הכי הרבה הצבעות
      תגובה
      • תגובה כנושא
      התחברו כדי לפרסם תגובה
      נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
      • ת מנותק
        ת מנותק
        תודה השם
        כתב נערך לאחרונה על ידי

לכבוד א-ל-ו-ל חשבתי להעסיק את חברי הפורום בקצת לומדע’ס.
        מעשה שהיה - קיבלתי דו"ח על נסיעה במהירות כשהיית עדיין נהג חדש - מה שגרם לי להיות נהג חדש שנתיים נוספות.
        אחרי שעבר שנתיים שמתי לב שיש לי דו"ח חדש ג"כ על מהירות רק שאז חבר שלי נהג, אמנם תאריך העבירה היה בתוך השנתיים הראשונות, מטעמי אי הגעת הדואר בזמן לא יכולתי להסב את הדו"ח על שמו.
        השאלה כעת אם מכיון שתאריך העבירה היה תוך השנתיים הראשונות אז בעצם התיאוריה שעשיתי אחרי שנתיים מבטלת “כביכול” גם את הדו"ח הזה, או נימא כיון שהדו"ח שולם רק אחרי שעבר השנתיים אזלינן בתר שעת תשלום ולכן כשיעבור לי שנתיים נוספות אצטרך שוב שנתיים נוספות.
        אשמח לתשובות גם מסברא ובעיקר מידיעה ועדיף עם מקורות

תודה לבורא עולם 0ת ח 2 תגובות תגובה אחרונה
        1
        • ת תודה השם

מעשה שהיה - קיבלתי דו"ח על נסיעה במהירות כשהיית עדיין נהג חדש - מה שגרם לי להיות נהג חדש שנתיים נוספות.
          אחרי שעבר שנתיים שמתי לב שיש לי דו"ח חדש ג"כ על מהירות רק שאז חבר שלי נהג, אמנם תאריך העבירה היה בתוך השנתיים הראשונות, מטעמי אי הגעת הדואר בזמן לא יכולתי להסב את הדו"ח על שמו.
          השאלה כעת אם מכיון שתאריך העבירה היה תוך השנתיים הראשונות אז בעצם התיאוריה שעשיתי אחרי שנתיים מבטלת “כביכול” גם את הדו"ח הזה, או נימא כיון שהדו"ח שולם רק אחרי שעבר השנתיים אזלינן בתר שעת תשלום ולכן כשיעבור לי שנתיים נוספות אצטרך שוב שנתיים נוספות.

תודה לבורא עולם 0ת מנותק
          תודה לבורא עולם 0ת מנותק
          תודה לבורא עולם 0
          מייבין
          כתב נערך לאחרונה על ידי תודה לבורא עולם 0

@תודה-השם

באמת שאלה מעניינת, כי הרי למדנו שנהג חדש עדיף לו לדחות את תשלום דו"ח אחרי סיום הנהג חדש,
          כי רק אז הדו"ח מקבל חלות של תוקף מטעם שמודה בעבירה, וכאן נשמע שדין זה יכול לפעמים להתהפך לרעתו של בעל הדו"ח…?

טוב… ברור ופשוט שאת התיוג הראשון בכזה לומדע’ס הוא @גיל האלוף.

גילג תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • ת תודה השם

ח מנותק
            ח מנותק
            חיים Y0737
            מייבין
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@תודה-השם כתב בנידון מעניין - דו"ח לנהג חדש בתקופת השנתיים הראשונות:

לא יכולתי להסב את הדו"ח על שמו.

הייתי במקומך מבקש להישפט ומביא את החבר שיודה ואיכשהוא מנסה להוכיח שהדואר לא בא בזמן
            או לחילופין לפנות למפנ’'א ובקש הסבה כי לא בא בזמן, לא יודע אם יעזור…

משתדל בס''ד להועיל לבני תורה
            התמחות ונסיון בעיקר ברכבים זולים וישנים
            אין באמור משום מתן ייעוץ מבוסס אלא רק המלצה על בסיס הבנתי בלבד.

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • תודה לבורא עולם 0ת תודה לבורא עולם 0

@תודה-השם

באמת שאלה מעניינת, כי הרי למדנו שנהג חדש עדיף לו לדחות את תשלום דו"ח אחרי סיום הנהג חדש,
              כי רק אז הדו"ח מקבל חלות של תוקף מטעם שמודה בעבירה, וכאן נשמע שדין זה יכול לפעמים להתהפך לרעתו של בעל הדו"ח…?

טוב… ברור ופשוט שאת התיוג הראשון בכזה לומדע’ס הוא @גיל האלוף.

גילג מנותק
              גילג מנותק
              כתב נערך לאחרונה על ידי גיל

@תודה-לבורא-עולם-0

כמעט שערכתי לך את הפוסט, אבל הגאווה שלי לא נתנה לי 😉

לגופו של לומדע’ס 🤙 -

הסלקא דעתין של פותח השרשור בטעות יסודה.
              המפתח כאן הוא לא מועד ביצוע העבירה, אלא מועד ההרשעה.
              סעיף 12א(ד) לפקודת התעבורה קובע לגבי נהג חדש שהורשע בעבירה מהתוספת השלישית:
              “הארכת התקופה כאמור תימנה מתום התקופה הבסיסית או ממועד ההרשעה בעבירה כאמור, לפי המאוחר.”
              בדו"ח ברירת משפט ששולם, התשלום נחשב כהודאה באשמה והרשעה, כמו שכתבתי בכמה מהמדריכים. לכן במקרה הזה השאלה היא מתי הדו"ח השני שולם ונוצרה ההרשעה, ולא רק מתי נעברה העבירה.
              מכאן גם שהתיאוריה שנעשתה בעקבות הדו"ח הראשון לא “מנקה” אוטומטית עבירה נוספת שרק לאחר מכן נוצרה בגינה הרשעה. אם בזמן שעברת את התיאוריה הדו"ח השני עדיין לא היה בגדר הרשעה, קשה לראות איך הבחינה שכבר נעשתה יכולה להיחשב כאמצעי תיקון בגין הרשעה שעדיין לא הייתה קיימת.
              מצד שני, גם לא נכון בהכרח לחשב שנתיים נוספות רק מסיום השנתיים הנוספות שכבר קיבלת. לשון החוק היא “מתום התקופה הבסיסית או ממועד ההרשעה… לפי המאוחר”. כלומר, אם ההרשעה השנייה הייתה במהלך תקופת ההארכה שכבר רצה, השנתיים בגינה עשויות לחפוף בחלקן לתקופה הקיימת.

לדוגמא - אם תקופת הנהג החדש המקורית הסתיימה בינואר 2025 למניינם, והדו"ח השני שולם והפך להרשעה ביולי 2025 למניינם, נקודת המוצא לפי לשון הסעיף היא שנתיים מיולי 2025 - ולא בהכרח שנתיים נוספות שיתחילו רק לאחר סיום ההארכה הראשונה.

בקיצור, הלומדע’ס כאן דווקא קיבל תשובה די מפורשת מהמחוקק שליט"א - לא אזלינן בתר שעת העבירה, אלא בתר מועד ההרשעה. רק שכדי לדעת מה יקרה בפועל עם התיאוריה וחידוש הרישיון צריך לבדוק גם את סדר התאריכים המדויק ואת הרישום במשרד הרישוי.

קיבלת תשובה מסברא ומידיעה ועם מקור.

דבר שצריך להרגיל, להאיר פנים לאדם "רגיל", וזה בעצם כל התרגיל. ובימים אלו - יותר מהרגיל!
              למדריכים שכתבתי בס"ד 🙏 לחץ כאן

תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • ת מנותק
                ת מנותק
                תודה השם
                כתב נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה.
                אמנם במקרה שלי זה לא נפק"מ, אבל ראיתי פעם שמועד ההרשעה זה לאו דוקא התשלום אלא אם לדוג’ עבר 90 יום ועדיין לא שולם הדו"ח זה ג"כ נחשב להרשעה.
                שאלה נוספת: האם בבא הזמן בחלוף שנתיים יהיה מקום לדון מול הרשויות על ביטול ההרשעה כיון שהעבירהנעשתה בפועל לפני חלוף השנתיים, ולו יצוייר הייתי משלם את הדו"ח בזמן הרי לא הייתי צריך שוב שנתיים נהג חדש, האם יש מקום לבנות על התחשבות בזה?

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • ת מנותק
                  ת מנותק
                  תודה השם
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

אגב אם כבר - התשובה שקיבלתי מדואר ישראל על אי קבלת הדואר אי כזו
                  383c58b6-a72c-4101-8571-850a537d8c65-image.png
                  תשפטו אתם מה אמור להיות החוק בכזה מקרה.
                  אגב קיבלתי את התשובה רק לאחר שכבר נמאס לי לרדוף אחרי הדואר ומפנ"א בזיג זג, וכבר שילמתי את הדו"ח מה שאומר שכביכול הודאתי באשמה.
                  כמובן אתייג את @גיל

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0

72

3.5k

משתמשים

10.8k

נושאים

149.3k

פוסטים
                  • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה