האם שמן המנוע הזה מתאים לי ?
-
קורולה 2012 220K קילומטר
האם זה טוב

עלה לי 170 הוגן? אני יכול להחליף
@גיל @צילפינגים @נייטרון-חפשי -
קורולה 2012 220K קילומטר
האם זה טוב

@גיל @צילפינגים @נייטרון-חפשי -
@סוביניון-בלאן-2017 כן. המחיר קצת יקר. יש מותגים שמתקרבים למחיר הזה.
@גיל כתב בהאם שמן המנוע הזה מתאים לי ?:
יש מותגים שמתקרבים למחיר הזה
דהיינו זה לא מותג?
אז מה כן ?
והאם יש עדיפות למותג?
תודה רבה -
קורולה 2012 220K קילומטר
האם זה טוב

@גיל @צילפינגים @נייטרון-חפשי@סוביניון-בלאן-2017 תחליף לדעתי , זה רק תקן api sn ולא sp נראה לי ב 170 אתה יכול לקבל שמן שמכבד את עצמו יותר וכנראה גם איכותי ותומך גם ב sp או לפחות שיש בו גם sn plus המחיר 170 נראה לי זה בגלל ה 5 ליטר ולא 4 ליטר,
ואני לא מכיר את החברה הזאת אבל נראה לי חרטה… שהשקיעו רק בשתי תקנים (בפרט שאני לא בטוח אם התקן השני הוא טוב לטויוטה או שכן נראה לי שלא ? )עריכה אני שם לב שכתוב עליו טכנולוגיה גרמנית מה הארץ ייצור?
-
@סוביניון-בלאן-2017 תחליף לדעתי , זה רק תקן api sn ולא sp נראה לי ב 170 אתה יכול לקבל שמן שמכבד את עצמו יותר וכנראה גם איכותי ותומך גם ב sp או לפחות שיש בו גם sn plus המחיר 170 נראה לי זה בגלל ה 5 ליטר ולא 4 ליטר,
ואני לא מכיר את החברה הזאת אבל נראה לי חרטה… שהשקיעו רק בשתי תקנים (בפרט שאני לא בטוח אם התקן השני הוא טוב לטויוטה או שכן נראה לי שלא ? )עריכה אני שם לב שכתוב עליו טכנולוגיה גרמנית מה הארץ ייצור?
@mik6868 כתב בהאם שמן המנוע הזה מתאים לי ?:
גרמנית מה הארץ ייצור?
דובאי
ככה הוא אמר לי (“שלר חלפים”) -
גרמנית מה הארץ ייצור?
דובאי
ככה הוא אמר לי (“שלר חלפים”)@סוביניון-בלאן-2017 טוב לגבי דובאי לא יודע אם הם איכותיים אבל נתייג את אחד המקצוענים לענייני שמן בין השאר @יצחק-רשטונ
-
@סוביניון-בלאן-2017 טוב לגבי דובאי לא יודע אם הם איכותיים אבל נתייג את אחד המקצוענים לענייני שמן בין השאר @יצחק-רשטונ
@mik6868 תודה רבה
רק מחדד מעוניין לשים משהו טוב גם אם אני יצטרך להחליף -
@mik6868 תודה רבה
רק מחדד מעוניין לשים משהו טוב גם אם אני יצטרך להחליף@סוביניון-בלאן-2017 כל הכבוד אז לך על המותגים המוכרים לקווי מולי או כסטרול או ריינול הבקבוק הזהב שהמליץ עליו @שלמה בהודעה זו https://rechavimzelaze.ovh/post/134939
ותעיין קצת למטה יותר העליתי תמונה של זה(אם את הולך על זה יהיה לך קל לפי התמונה) -
mik6868 כתב בהאם שמן המנוע הזה מתאים לי ?:
טוב לגבי דובאי לא יודע אם הם איכותיים אבל נתייג את אחד המקצוענים לענייני שמן בין השאר @יצחק-רשטונ
כבר ענו לך ואין לי הרבה מה להוסיף אבל כיוון שתוייגתי …
בסך הכל שמן טוב והוא עומד בדרישות של הרכב, מאז הסכמי הסחר עם האמירויות רוב השמנים הנפוצים במוסכים מגעים משם,
הא מה כמו שאמרו פה זה קודמי זה לא “מותג” שמנים מוכר והמחיר ביחס לזה גבוה, אם כבר טרחת להביא שמן בעצמך ועוד במחיר הזה תוכל להביא דברים טובים יותר -
mik6868 כתב בהאם שמן המנוע הזה מתאים לי ?:
טוב לגבי דובאי לא יודע אם הם איכותיים אבל נתייג את אחד המקצוענים לענייני שמן בין השאר @יצחק-רשטונ
כבר ענו לך ואין לי הרבה מה להוסיף אבל כיוון שתוייגתי …
בסך הכל שמן טוב והוא עומד בדרישות של הרכב, מאז הסכמי הסחר עם האמירויות רוב השמנים הנפוצים במוסכים מגעים משם,
הא מה כמו שאמרו פה זה קודמי זה לא “מותג” שמנים מוכר והמחיר ביחס לזה גבוה, אם כבר טרחת להביא שמן בעצמך ועוד במחיר הזה תוכל להביא דברים טובים יותר@יצחק-רשטונ ולגבי התקנים עדיף לו שמן אחר או לא?
אני שואל כי אומרים טויוטה לא מבקשת תקנים גבוהים אבל תקנים גבוהים יצאו בשנתונים מתקדמים יותר אז איך טויוטה בתקופה שהרכב יצא הייתה דורשת משהו עתידי?!
וכנראה עדיף לו שמן איכותי יותר לפי התקנים, לא?! -
- המלכוד של תקן ACEA C3 (הסיבה המרכזית)
תקנים של שמני מנוע פועלים בשני צירים:
API (אמריקאי): מספק הגנה בסיסית מפני שחיקה ובוצה (SN הוא אכן התקן שהיה קיים ב-2012).
ACEA (אירופאי): מחלק את השמנים לפי אופי העבודה של המנוע.
תקן ACEA C3 תוכנן ספציפית למנועי טורבו-דיזל ובנזין אירופאיים כבדים. לפי התקן הזה, השמן חייב להיות עם ערך HTHS גבוה (כלומר, השמן נשאר סמיך ועבה מאוד תחת עומס וטמפרטורה גבוהה).
מנוע ה-1.6 של קורולה 2012 תוכנן לעבוד בדיוק להפך: הוא זקוק לשמן בעל ערך HTHS נמוך (צמיגות נמוכה וזרימה מהירה). מערכת השסתומים הדינמית (Dual VVT-i) פועלת באמצעות לחץ שמן העובר במעברים דקים מאוד. שמן סמיך מדי בתקן C3:
יזרום לאט יותר בהתנעות קור.יגרום לתגובה איטית יותר של מערכת ה-VVT-i.
יגדיל את החיכוך הפנימי ויעלה את צריכת הדלק.
- היעדר תקן ILSAC
מכיוון שהשמן הוא בתקן C3 אירופאי, הוא אינו נושא את תקן ILSAC GF-5 (או GF-6A כיום). תקן ILSAC הוא התקן שטויוטה, הונדה ושאר היצרניות האסיאתיות מחייבות. תקן זה מבטיח שהשמן כולל תוספים מיוחדים לחיסכון בדלק ולזרימה מהירה, שחסרים בשמני C3.
זה בספויילר כי זה AI
השאלה שלי אם זה נכון או שלא?
ולכן בהודעה הראשונה שכתבתי פה הכנסתי לסוגריים שאני לא בטוח אם בשמן הזה השילוב בין sn ל c3 יהיה טוב כי את זה הבאתי מ ה ai
-
תקנים של שמני מנוע פועלים בשני צירים:
API (אמריקאי): מספק הגנה בסיסית מפני שחיקה ובוצה (SN הוא אכן התקן שהיה קיים ב-2012).
ACEA (אירופאי): מחלק את השמנים לפי אופי העבודה של המנוע.
תקן ACEA C3 תוכנן ספציפית למנועי טורבו-דיזל ובנזין אירופאיים כבדים. לפי התקן הזה, השמן חייב להיות עם ערך HTHS גבוה (כלומר, השמן נשאר סמיך ועבה מאוד תחת עומס וטמפרטורה גבוהה).
מנוע ה-1.6 של קורולה 2012 תוכנן לעבוד בדיוק להפך: הוא זקוק לשמן בעל ערך HTHS נמוך (צמיגות נמוכה וזרימה מהירה). מערכת השסתומים הדינמית (Dual VVT-i) פועלת באמצעות לחץ שמן העובר במעברים דקים מאוד. שמן סמיך מדי בתקן C3:
יזרום לאט יותר בהתנעות קור.יגרום לתגובה איטית יותר של מערכת ה-VVT-i.
יגדיל את החיכוך הפנימי ויעלה את צריכת הדלק.
- היעדר תקן ILSAC
מכיוון שהשמן הוא בתקן C3 אירופאי, הוא אינו נושא את תקן ILSAC GF-5 (או GF-6A כיום). תקן ILSAC הוא התקן שטויוטה, הונדה ושאר היצרניות האסיאתיות מחייבות. תקן זה מבטיח שהשמן כולל תוספים מיוחדים לחיסכון בדלק ולזרימה מהירה, שחסרים בשמני C3.
זה בספויילר כי זה AI
השאלה שלי אם זה נכון או שלא?
ולכן בהודעה הראשונה שכתבתי פה הכנסתי לסוגריים שאני לא בטוח אם בשמן הזה השילוב בין sn ל c3 יהיה טוב כי את זה הבאתי מ ה ai
@mik6868
אתה צודק שתקן C3 הוא לגמרי מיותר בקורולה הזאת
ויגרום מן הסתם לעלייה קלה בצריכת הדלק ולמאמץ מיותר של המנוע
במחיר הזה אפשר לקנות שמן איכותי יותר ומתאים יותר
[למשל מוטול 8100 Eco-lite ששמתי אצלי
וכשהראיתי למישהו את השמן אחרי 4 חודשים מאז ששמתי אותו הוא היה בטוח שהחלפתי אתמול שמן
] - המלכוד של תקן ACEA C3 (הסיבה המרכזית)
-
@mik6868
אתה צודק שתקן C3 הוא לגמרי מיותר בקורולה הזאת
ויגרום מן הסתם לעלייה קלה בצריכת הדלק ולמאמץ מיותר של המנוע
במחיר הזה אפשר לקנות שמן איכותי יותר ומתאים יותר
[למשל מוטול 8100 Eco-lite ששמתי אצלי
וכשהראיתי למישהו את השמן אחרי 4 חודשים מאז ששמתי אותו הוא היה בטוח שהחלפתי אתמול שמן
]@צפוני-פשוט מקצוען אתה, חיכיתי למישהו שיאשר את זה, (ולמה חיכיתי כי זכור לי ששמתי איזה שמן ברמה ממש גבוהה ברכב הקודם שלי והרגיש לי שמשהו לא תקין ולא איכותי)
אם כן לפי"ז אני מגיע למסקנה שצריך רוקח שידע להכיר את סוגי המנועים בכל רכב ואיזה תקן טוב לכל רכב ספציפית וכן להיפך איזה תקן יהיה לא טוב לסוג מנוע מסוים,
(עד היום הייתי בטוח שככל שרשימת התקנים בשמן גדולה יותר זה אומר שמן יותר טוב)@גיל אם זה נכון הקטע הזה (שתקן מסוים יהיה טוב ותקן אחר יעיד שהוא לא טוב לרכב ספציפי) המדריך על השמנים יהפך להיות מורכב יותר [או שכבר נגעת במורכבות הזאת?]
-
@צפוני-פשוט מקצוען אתה, חיכיתי למישהו שיאשר את זה, (ולמה חיכיתי כי זכור לי ששמתי איזה שמן ברמה ממש גבוהה ברכב הקודם שלי והרגיש לי שמשהו לא תקין ולא איכותי)
אם כן לפי"ז אני מגיע למסקנה שצריך רוקח שידע להכיר את סוגי המנועים בכל רכב ואיזה תקן טוב לכל רכב ספציפית וכן להיפך איזה תקן יהיה לא טוב לסוג מנוע מסוים,
(עד היום הייתי בטוח שככל שרשימת התקנים בשמן גדולה יותר זה אומר שמן יותר טוב)@גיל אם זה נכון הקטע הזה (שתקן מסוים יהיה טוב ותקן אחר יעיד שהוא לא טוב לרכב ספציפי) המדריך על השמנים יהפך להיות מורכב יותר [או שכבר נגעת במורכבות הזאת?]
@mik6868 אז תכלס את השמן הזה אני לא שם?
אז מה כן, אני ישמח למשהו ספציפי כי אני לא מכיר ואני יאבד בים האפשרויות
תודה לכל העוזרים -
@mik6868 אז תכלס את השמן הזה אני לא שם?
אז מה כן, אני ישמח למשהו ספציפי כי אני לא מכיר ואני יאבד בים האפשרויות
תודה לכל העוזרים@סוביניון-בלאן-2017
התקן הזה c3 לגמרי בסדר, יש לו גם עדיפות בעומס (נניח עליה ארוכה רכב מלא) משמן בעל a5 נניח, גם sn בסדר גמור בשביל הרכב הזה, גם אם בהמשך יצאו תקנים מתקדמים יותר.
אתה יכול לשים את השמן הזה לכתחילה, רק שעדיף לקנות משהו ברמה גבוה יותר מבחינת מותג בפרט במחיר ששילמת -
@סוביניון-בלאן-2017
התקן הזה c3 לגמרי בסדר, יש לו גם עדיפות בעומס (נניח עליה ארוכה רכב מלא) משמן בעל a5 נניח, גם sn בסדר גמור בשביל הרכב הזה, גם אם בהמשך יצאו תקנים מתקדמים יותר.
אתה יכול לשים את השמן הזה לכתחילה, רק שעדיף לקנות משהו ברמה גבוה יותר מבחינת מותג בפרט במחיר ששילמת@יצחק-רשטונ כתב בהאם שמן המנוע הזה מתאים לי ?:
רק שעדיף במחיר ששילמת לקנות משהו ברמה גבוה יותר מבחינת מותג
כמו מה ?
@סוביניון-בלאן-2017 כתב בהאם שמן המנוע הזה מתאים לי ?:
אני ישמח למשהו ספציפי כי אני לא מכיר ואני יאבד בים האפשרויות
-
@יצחק-רשטונ כתב בהאם שמן המנוע הזה מתאים לי ?:
רק שעדיף במחיר ששילמת לקנות משהו ברמה גבוה יותר מבחינת מותג
כמו מה ?
אני ישמח למשהו ספציפי כי אני לא מכיר ואני יאבד בים האפשרויות
כמו מה
לוקי מולי, קאסטרול, ולוולאין , מוטול, מוביל 1, הלף, וכדו’
-
@סוביניון-בלאן-2017
אתה יכול לשים את השמן הזה לכתחילה, רק שעדיף לקנות משהו ברמה גבוה יותר מבחינת מותג בפרט במחיר ששילמת@יצחק-רשטונ כתב בהאם שמן המנוע הזה מתאים לי ?:
יש לו גם עדיפות בעומס (נניח עליה ארוכה רכב מלא) משמן בעל a5 נניח,
למה ? האם בגלל מה שה AI אמר ?
השמן חייב להיות עם ערך HTHS גבוה (כלומר, השמן נשאר סמיך ועבה מאוד תחת עומס וטמפרטורה גבוהה).
ואם זה נכון האם מה שהוא המשיך לומר לגבי הקורולה גם נכון?
מנוע ה-1.6 של קורולה 2012 תוכנן לעבוד בדיוק להפך: הוא זקוק לשמן בעל ערך HTHS נמוך (צמיגות נמוכה וזרימה מהירה). מערכת השסתומים הדינמית (Dual VVT-i) פועלת באמצעות לחץ שמן העובר במעברים דקים מאוד.
ואני באמת רוצה לדעת, אני לא שואל ממקום ש ה AI צודק, אלא ממקום האם הוא צודק בקביעת העובדות האלו ?
-
@יצחק-רשטונ כתב בהאם שמן המנוע הזה מתאים לי ?:
יש לו גם עדיפות בעומס (נניח עליה ארוכה רכב מלא) משמן בעל a5 נניח,
השמן חייב להיות עם ערך HTHS גבוה (כלומר, השמן נשאר סמיך ועבה מאוד תחת עומס וטמפרטורה גבוהה).
מנוע ה-1.6 של קורולה 2012 תוכנן לעבוד בדיוק להפך: הוא זקוק לשמן בעל ערך HTHS נמוך (צמיגות נמוכה וזרימה מהירה). מערכת השסתומים הדינמית (Dual VVT-i) פועלת באמצעות לחץ שמן העובר במעברים דקים מאוד.
ואני באמת רוצה לדעת, אני לא שואל ממקום ש ה AI צודק, אלא ממקום האם הוא צודק בקביעת העובדות האלו ?
כן
הזיות AI שמבוססות על מידע שנכון בעיקרו, תכלס תקן a5 יעיל בעיקר לחיסכון בדלק ולהתנעה קרה, אם מיודעינו נוסע בתנאי עומס אז בוודאות עדיף c3 או a3 אם בעיקר הרבה התנעות ונהיגה מישורית אז עדיף a5 ,מה שבטוח שטויוטה דורשת תקן אמריקאי sn ויש אותו לשמן הזה