הורדת רכב מהכביש
-
-
-
@אושר-מתקרב כתב בהורדת רכב מהכביש:
@spider כתב בהורדת רכב מהכביש:
אני צריך לשלם קודם את האגרה?
כן
ואחרי זה אני מקבל החזר על שאר התקופה?
-
@spider בדיוק, אתה תקבל את ההחזר על שאר החודשים אם עבר חצי שנה מהזמן שהיית צריך לשלם ולצורך העניין האגרה היא 1000 שח אז תקבל החזר של 500 שח עדיף לך להזדרז... שלא תשלם יותר כסף.
אתה צריך ללכת למשרד הרישוי הקרוב לביתך לעשות את ההורדה מהכביש אי אפשר דרך אחרת.
ובפירוק תקבל על האוטו בערך 500 שח עדיף לך לקחת חלקים מהאוטו ולמכור בנפרד (אתה יכול לנסות למכור גם כאן בפורום) השאלה היא גם באיזה אוטו מדובר אם זה שוה את ההתעסקות בכלל -
כמו שאמר @אושר-מתקרב יש דרך בה אתה מצהיר שהרכב לא בשימוש מתקופה מסוימת לא בטוח שזה מסובך וצריך עו"ד
פשוט לך למשרד הרישוי (תקבע תור לקרית ארבע על הדרך קפוץ למערה) -
@spider אם באמת זה כמו שאמרו @אושר-מתקרב ו @אני-אני-אני ואתה מאזור ירושלים יש לי עו"ד שעושה חתימות כאלו בחינם....
-
@צילפינגים כתב בהורדת רכב מהכביש:
@spider אם באמת זה כמו שאמרו @אושר-מתקרב ו @אני-אני-אני ואתה מאזור ירושלים יש לי עו"ד שעושה חתימות כאלו בחינם....
אשמח מאוד!!!
איך יוצרים קשר? -
@אושר-מתקרב @אני-אני-אני אני קודם צריך לשלם את האגרה ואז אולי אני יקבל החזר?
או שאני בכלל לא יצטרך לשלם את האגרה? -
לא נכון!
לא צריך לשלם את האגרה מראש, אתה יכול לעשות הורדה מהכביש ונשאר עליך חוב של האגרה לפי חישוב עד לתאריך ההורדה, אני עשיתי את זה פעם.
והעניין הזה של תצהיר עו"ד זה היה בתקופת הקורונה בגלל שתקופה ארוכה שמשרדי הרישוי היו סגורים, ולפי מה שביררתי אח"כ (כשעשיתי הורדה) זה כבר לא קיים.זה אחד השיטות של המשטר בישראל לגנוב אותך, פעם לא היו משלמים אם לא מחדשים את הרשיון, במקביל היה נוהל שרכב שלא חודש רשיונו במשך שנתיים מורד מהכביש באופן אוטומטי.
יום אחד שונה החוק למה שהיום שגם אם הורדתי את הרכב מהכביש אני צריך לשלם את האגרה, איכשהו במקביל הפסיק הנוהל האמור.
שינוי החוק/נוהל לא פורסם לכאורה, כי כל מי ששמעתי שיודע על כך למד את זה מנסיון אישי או ממישהו עם נסיון.
'בלי שום קשר' זה השירות היחיד הידוע לי שלא ניתן לעשות בדיגיטל ומוכרחים לבא לסניף. -
@נייטרון-חפשי כתב בהורדת רכב מהכביש:
לא נכון!
לא צריך לשלם את האגרה מראש, אתה יכול לעשות הורדה מהכביש ונשאר עליך חוב של האגרה לפי חישוב עד לתאריך ההורדה, אני עשיתי את זה פעם.
והעניין הזה של תצהיר עו"ד זה היה בתקופת הקורונה בגלל שתקופה ארוכה שמשרדי הרישוי היו סגורים, ולפי מה שביררתי אח"כ (כשעשיתי הורדה) זה כבר לא קיים.זה אחד השיטות של המשטר בישראל לגנוב אותך, פעם לא היו משלמים אם לא מחדשים את הרשיון, במקביל היה נוהל שרכב שלא חודש רשיונו במשך שנתיים מורד מהכביש באופן אוטומטי.
יום אחד שונה החוק למה שהיום שגם אם הורדתי את הרכב מהכביש אני צריך לשלם את האגרה, איכשהו במקביל הפסיק הנוהל האמור.
שינוי החוק/נוהל לא פורסם לכאורה, כי כל מי ששמעתי שיודע על כך למד את זה מנסיון אישי או ממישהו עם נסיון.
'בלי שום קשר' זה השירות היחיד הידוע לי שלא ניתן לעשות בדיגיטל ומוכרחים לבא לסניף.ציטוט מאתר משרד התחבורה:
תנאים להגשת הבקשה:
לא ניתן להוריד מהכביש רכב שיש עליו עיקול, שעבוד, חוב או כל מגבלה אחרת. עליכם להסיר את המגבלה טרם הגשת הבקשה.זה לא כולל את אגרת הטסט?
-
לא נכון!
'בלי שום קשר' זה השירות היחיד הידוע לי שלא ניתן לעשות בדיגיטל ומוכרחים לבא לסניף.ציטוט מאתר משרד התחבורה:
תנאים להגשת הבקשה:
לא ניתן להוריד מהכביש רכב שיש עליו עיקול, שעבוד, חוב או כל מגבלה אחרת. עליכם להסיר את המגבלה טרם הגשת הבקשה.זה לא כולל את אגרת הטסט?
באתר של משרד התחבורה כתוב מפורש שצרייך לשלם קודם
-
@spider שמע לי במקום להוריד את האוטו מהכביש תעלה אותו ליד 2 ב2000 שח אפשר אפילו קצת יותר תנסה למכור לדעתי אתה תצליח במקום להוריד אותו מהכביש ותקבל עליו מקסימום 500 - 700 שח ובהתחשב באגרה שאתה צריך לשלם אתה תצא במינוס.... שמע לי וה' יהיה בעזרך
-
לא נכון!
תנאים להגשת הבקשה:
ציטוט מאתר משרד התחבורה:
במידה ורישיון הרכב לא תקף, בעל הרכב ישלם את החלק היחסי של אגרת הרישוי מיום סיום התוקף ועד להגעתו למשרד הרישוי לביטול הרכב. במידה והרכב היה בסטטוס "הפקדה" לא ייגבה ממנו שום סכום.
במידה ורישיון הרכב בתוקף, בעל הרכב ימלא טופס בקשה להחזר אגרת רישוי על מנת שיבוצע לו החזר כספים על החלק היחסי של האגרה שמיום ביטול הרכב ועד לסיום תוקפו של רישיון הרכב.
אני מבין מזה שניתן להוריד גם אם אין טסט, דאל"כ מה שייך לשלם את אגרת הרישוי? אני היחיד שהבנתי כך?